Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@08:02:58 GMT

شهر هوشمند و مشارکت مردم از طراحی تا اجرا

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۰۳۰۵۸

خبرگزاری آریا - شهردار منطقه 16 در یادداشتی نوشت: شهر هوشمند یک منطقه شهری است که از انواع مختلف سنسورهای الکترونیکی برای جمع‌آوری اطلاعات و تحلیل آن‌ها استفاده می‌کند، که این اطلاعات برای مدیریت دارایی‌ها و منابع شهری کارآمد است. این پروسه، شامل اطلاعات جمع‌آوری شده از شهروندان، دستگاه‌ها و منابع شهری است که پردازش و تجزیه و تحلیل می‌شود تا به نظارت و مدیریت ترافیک و حمل و نقل، سیستم، نیروگاه، آب، تأمین شبکه های، زباله، مدیریت، قانون اجرای سیستم‌های اطلاعاتی و مدارس و کتابخانه‌ها و بیمارستان‌ها و دیگر خدمات اجتماعی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش شهر، پیمان پورنصر، شهردار منطقه 16 در یاداشتی درباره شهرهوشمند نوشت: در شهر هوشمند مشارکت مردم از مرحله طراحی و جمع آوری داده ها تا اجرا بسیار تاثیرگذار است و در این بین شفافیت دولت هانقش مهمی را بازی می کند تا اطلاعات را بدون هیچ سانسور و ممانعتی در اختیار شهروندان قراردهد.
لازمه هوشمند سازی وجود زیرساختی است که ما را به آنچه مد نظرمان است نزدیک می کند.تحقق توسعه پایدار و ارتقای کیفیت زندگی و گسترش عدالت با این زیرساخت ها به وجود خواهد آمد . موانعی که در دسترسی به این هدف وجود دارد، عدم مدیریت یکپارچه در شهرها است. 
بی شک استفاده از تجارب کشورهای پیشرو در عرصه جامعه اطلاعاتی و شهر هوشمند می تواند موجب جلوگیری از هدر رفت زمان وهزینه اقتصادی برای حاکمان جهان سوم باشد. در کشور های در حال توسعه می توان با استفاده از تکنیک باز مهندسی فرآیندهای کسب و کار (Business Process Reengineering) یا BPR، به بازطراحی و سازمان‌دهی مجدد فرآیندهای سازمان با هدف بهبود عملکرد و بهره‌وری اتلاق می‌شود که در نهایت منجر به افزایش توان رقابتی سازمان در محیط کسب و کار می‌گردد.
این قبیل پیشرفت‌ها از طریق کاهش هزینه‌ها و دوباره‌کاری‌ها، حذف گام‌های ناکارآمد از فرآیند، بازبینی کلی فرآیندها یا افزایش سرعت جریان اطلاعات به‌دست می‌آید. در شهر هوشمند بازمهندسی ها قبلا طراحی شده است و فقط با داده ها تمام فرآیند در هر مرحله مشهود و حتی قابل رصد و ارزیابی است.
اگر ساختار معین و هدف مشخص باشد و برای هر برنامه ای چه در انتخاب ، انتصاب و عملیات های اجرایی در اتاق های فکر و شوراهای سیاستگذاری مولفه ها تعیین و برای هر کدام وزن تعیین شود ، هدر رفت زمان تقریبا به صفر نزدیک است.
اگر تکنیک باز مهندسی به درستی به کارگرفته شود و زیر ساخت های شهر هوشمند بر پایه درستی استوار باشد همه مراحل مدیریت شهری از انتخاب مدیر شایسته تا اجرا ی پروژه های مهم شهری بر پایه دیتا و اطلاعات انجام می شود.
برای مثال برای انتخاب یک مدیر شهری اگر اطلاعات به درستی توسط مراکز پژوهش گردآوری شود می توان بدون از دست دادن زمان و با کمترین اشتباه انسانی ، مدیری لایق بر اساس شناخت صحیح از توانمندی های نیروهای انسانی، انتخاب و انتصاب شود.
بی شک همانقدر که حریم خصوصی افراد در جامعه اطلاعی وشهر هوشمند مورد تعرض قرار می‌گیرد ولی می توان با اصل قراردادن ارزش های انسانی و به گونه ای پیشروی به سمت شهری انسان گرا، از لکه دار شدن حریم امن شهروندان جلوگیری کرد.
در مجموع باید گفت شهر هوشمند را می توان بر مبنای زیرساخت مناسب و ارتباطات دوسویه مدیران وشهروندان از طریق اطلاعات شفافی که به مردم تزریق می شود و همچنین بازمهندسی اطلاعات به گونه درستی اجرا کرد و نمونه کوچک آن روابط عمومی های سازمان شهرداری است که با ایجاد زیرساخت های الکترونیکی وارتباط موثر با شهروندان و توجه به خواسته آن ها و دقت در تامین آن ها می توانند جایگاه برتری بین رقبای خود بدست آورند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهر هوشمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۳۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: بودجه فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان برای سال جاری با ۷۴ درصد رشد به مبلغ ۱,۰۷۴ میلیارد تومان رسید که ۵۴۰ میلیارد تومان آن در سازمان فاوا و مابقی از محل بودجه ستاد، مناطق و سازمان‌ها تامین می‌شود.

سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه یکی از نکات ویژه در تدوین بودجه ۱۴۰۳، شاخص محورشدن برنامه و بودجه بر اساس اسناد بالا دستی است، اظهار کرد: در این راستا اهداف سازمان فاوای شهرداری اصفهان شامل بهبود تجربه مشتری، افزایش پایداری خدمات، هوشمندسازی خدمات و ارزش‌آفرینی از دارایی‌ها است، همچنین شاخص‌هایی از جمله متوسط پایداری خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، تعداد خدمات الکترونیکی، غیرحضوری و هوشمند و سهم از اقتصاد دیجیتال برای کمی کردن اهداف مذکور تعیین شده است.

وی افزود: بودجه فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان برای سال جاری با ۷۴ درصد رشد به مبلغ ۱,۰۷۴ میلیارد تومان رسید که ۵۴۰ میلیارد تومان آن در سازمان فاوا و باقی‌مانده از محل بودجه ستاد، مناطق و سازمان‌ها در سال آینده تأمین خواهد شد.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان بیان کرد: حدود ۲۰ درصد بودجه موضوع فاوا شهرداری به پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوشمندسازی تعلق گرفته و باقی‌مانده آن به ایجاد خدمات جدید همچون توسعه فیبرنوری، اصلاح شبکه‌های ارتباطات و محلی، ارتقای مرکز داده موجود و تولید سامانه‌های جدید اختصاص داده شده است.

فردانی با اشاره به سامانه‌های جدید سازمان فاوای شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: طرح «اصفهان من» شامل میز خدمت و اپ، توسعه فیبر نوری در پنج منطقه، سامانه یکپارچه مالی شهرداری، تشخیص هوشمند تخلفات ساختمانی، به‌روزرسانی نقشه‌های پایه شهر بر بستر بانک اطلاعات داده‌های مکانی (SDI) از سامانه‌های با اهمیت این سازمان است.

وی گفت: برای پروژه‌های هوشمندسازی از جمله جانمایی و طراحی مجموعه پردیس فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل مرکز داده پشتیبان، مرکز پایش و کنترل هوشمند شهر اصفهان، تأمین پلتفرم شهر هوشمند، راه‌اندازی اشیا هوشمند، تکمیل پروژه نصب پلاک‌های آبی با QR هوشمند، ۱۷۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده است.

فردانی ادامه داد: کمیسیون هوشمندسازی و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر اصفهان و میز هوشمندسازی به ریاست شهردار اصفهان، با توجه به لزوم یکپارچگی، هماهنگی و تعامل بین‌بخشی برای دستیابی به اهداف سازمان، همچون گذشته نقش بسزایی در رسیدن به شهر هوشمند و شهر زندگی خواهند داشت.

کد خبر 747412

دیگر خبرها

  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم با طراحی و تولید محصولات جدید
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” با طراحی و تولید محصولات جدید
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند
  • تولید و اجرای انواع پارتیشن اداری مدرن
  • برنامه ملی بازآفرینی در کشور اجرا می‌شود
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا