Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری‌فارس- سعیده هاشمی: ابراهیم بیرامیان یکی از بنیانگذاران غارنوردی در تبریز است و مربیان زیادی را به این عرصه معرفی کرده است. او از معدود انسان‌هایی است که با کمال خضوع و فروتنی از افتخاراتش سخن می‌گوید و کاشف چندین غار در سطح ملی و بین‌المللی است.

بیرامیان، تمام فعالیت‌های خود را بر مبنای علاقه بنا نهاده و تمام بی‌توجهی‌ها و بی‌انصافی‌هایی که در حقش شده را با عشقی که به کارش دارد، نادیده می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه مشروح گفت‌وگوی صمیمانه ما با این شکافنده غارها تقدیم حضور می‌شود تا با مشکلات، آرزوها و اهداف او بیشتر آشنا شویم:

فارس: در ابتدا بفرمایید از چه زمانی و چگونه به غارنوردی علاقمند شدید؟

من از زمانی که به یاد دارم کوهنوردی می‌کردم و قبل از غارنوردی در رشته‌های دیواره‌نوردی و سنگنوردی فعالیت داشتم. من از سال 83 دوره کارآموزی خود را زیر نظر استاد صمدیان سپری کردم  به صورت حرفه‌ای زیر نظر مربیان فدی نادر و جانی تواک از سال 87 این رشته را ادامه دادم.

در واقع در دوره‌ای که سال 87 با حضور 14 مربی خارجی در تهران برگزار گردید، من با جذابیت‌های غارنوردی آشنا شدم. این رشته دنیایی متفاوت را به روی من گشود، دنیایی که با تجربه‌های قبلی‌ام در کوهنوردی، سنگنوردی و دیواره‌نوردی فاصله زیادی داشت.

جذابیت‌هایی که در زیر زمین و در غارها وجود دارند در روی زمین نیستند و من به همین دلیل جذب این رشته شدم و در حال حاضر فقط پروژه‌های اکتشافی را انجام می‌دهم و به دنبال ناشناخته‌ها می‌روم.

فارس: رشته غارنوردی را به افرادی که با آن آشنایی ندارند چگونه معرفی می‌کنید؟

شاید در کوهنوردی و یا سنگنوردی مسیرها مشخص شده و تکراری باشند ولی در غارنوردی این‌گونه نیست و هر لحظه هیجان و استرس را می‌توان تجربه کرد. من به کسانی که دوست دارند چیزهای جدید و متفاوت را تجربه کنند و به دنبال ناشناخته‌ها و هیجان هستند، غارنوردی را پیشنهاد می‌دهم.

فارس: سختی‌های این رشته چیست؟

اولا این رشته کمی گران است و مکان مشخص و ثابتی ندارد، باید به شهرهای مختلف سفر کرد همچنین هزینه‌های اکتشاف‌های برون‌مرزی هم خیلی زیاد است. علاوه بر این با وجود اینکه ما 42 غار در استان داریم، مکان آموزشی مناسب غارنوردی نداریم و تعداد معدودی از مربیان از وجود آنها اطلاع دارند.

فارس: چه چیزی در غارنوردی برای شما جذابیت دارد که شما را تا این حد به این رشته علاقه‌مند کرده است؟

من اکثرا به اکتشاف غارها علاقمند هستم و دلیل آن لحظه‌ای است که به عنوان اولین انسان در نقطه‌ای قدم گذاشته‌ام که در روی کره زمین پای هیچ انسانی به آنجا نرسیده است، من لذت آن لحظه را با هیچ چیزی عوض نمی‌کنم و هرقدر به این دنیای ناشناخته وارد می‌شوم حریص‌تر می‌شوم.

فارس: در زمینه اکتشافات و یا اکسپدیشن‌های برون‌مرزی با دیگر کشورها چگونه تعامل می‌کنید؟

معمولا از طریق ایمیل برای شرکت در اکسپدیشن‌ها دعوت‌نامه ارسال می‌نمایند. البته در تمام دنیا غارنوردی به صورت انژیو است و مستقلا فعالیت می‌کند ولی در کشور ما جزو رشته‌های فدراسیون کوهنوردی است. این قضیه برای کشورهای دیگر هم مشکل‌ساز شده است به‌طوریکه هر کشوری که از ما برای اکتشاف یا اکسپدیشن دعوت می‌کند هم به انجمن و هم به فدراسیون ایمیل ارسال می‌کند.

خوشبختانه چون من جزو سازمان UIS  یا همان "اتحادیه بین‌المللی غارنوردان جهان" هستم، اگر برنامه‌ای باشد به خود من هم ایمیل می‌فرستند.

فارس: اگر مانند دیگر کشورها انجمن غارنوردی به‌طور مستقل به امور این رشته رسیدگی کند، چه مزیت‌هایی خواهد داشت؟

به نظر من در حال حاضر فدراسیون در ایران حرف اول را می‌زند. با اینکه افراد مطرح و با تجربه‌ای در انجمن حضور دارند، اما به شخصه در شرایط کنونی نمی‌توانم طرفدار انجمن باشم، چون از ابتدا طبق اصول پایه‌گذاری نشده است. در واقع انجمن در کلاس‌های آموزشی تجربیات اساتید را انتقال می‌دهد، هزینه‌اش را می‌گیرد ولی مدرک نمی‌دهد.

فدراسیون در قبال هزینه کم و صرف زمان کمتر آموزش و سپس مدرک را می‌دهد و چون سیستم  ما مدرک‌گراست و دانستن اصول فنی و تجربه مهم نیست، فدراسیون اهمیت بیشتری دارد.

فارس: آیا انجمن غارنوردی با فدراسیون تعامل دارد؟

در واقع دست‌های پشت پرده وجود دارد و این ۲ مجموعه باهم اختلاف دارند. من 4 سال عضو هیات مدیره انجمن غار و غارشناسی بودم، 6 سال سرپرست انجمن غار و غارشناسی استان بودم و به عینه شاهد تمام مسائل بودم. برای مثال مدرک بین‌المللی امداد و نجات من از کشور بلغارستان است که در تمام دنیا اعتبار دارد بجز کشور خودمان! و علت آن هم اختلافات داخلی بین انجمن غارنوردان و فدراسیون کوهنوردی است که هر کدام غارنوردی را جزو رشته‌های خود می‌دانند و این مشکلات مانع انجام بسیاری از اقدامات و فعالیت‌هاست.

فارس: فدراسیون و یا انجمن برای اکسپدیشن‌ها و یا سفرهای اکتشافی که انجام می‌دهید حمایتی هم می‌کند؟

من تمام این کارها را با هزینه شخصی انجام می‌دهم در حال حاضر تعداد ست‌های من بیشتر از ست‌های هیتت کوهنوردی است. درخواست من صدور مجوزهای لازم برای فعالیت در مناطق خارج  از شهر یا استان خود یا برنامه‌های برون‌مرزی است تا از سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف مزاحم فعالیت من نشوند.

برای مثال گاهاً افراد یک منطقه و بومی‌های آنجا به گمان این که برای یافتن گنج به آنجا رفته‌ام به رویم اسلحه یا چاقو کشیده‌اند. اگر اهالی منطقه بدانند کشف یک غار تا چه حد می‌تواند برای آنها و محل زندگی‌اشان مفید باشد چنین رفتارهایی را نمی‌کنند.

فارس: اکتشافات بین‌المللی شما در چه کشورهایی بوده است؟

اکتشاف سین کوهل در منطقه جاج لبنان، غار دون در قهرمان ماراش که از کشورهای مختلف حضور داشتند، اکتشاف 32 غار در بزرگترین منطقه جنگلی تگیر ترکیه، شرکت در برنامه اکتشاف بین‌المللی غار بونسکی در کشور بلغارستان و نقشه‌برداری از سخت‌ترین چاه هوای غار بونسکی.

فارس: غارنوردی چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟

هر ورزشی می‌تواند خطرناک باشد ولی اگر ایمنی رعایت شود این خطرات پایین‌تر می‌آیند. ایمنی به کار رفته در تجهیزات و تکنیک‌های غارنوردی، از رشته سنگنوردی بالاتر است. چون فضای غار تاریک و بسته است، باید سریع بود و از ابزارها بتوان چشم بسته استفاده کرد.

فارس: در چه مواردی غارنوردی به کمک گروه‌های امداد و نجات هلال احمر و یا گروه‌های امدادی دیگر می‌آید؟

اتفاقا ما در کنار آموزش‌های انفرادی غارنوردی، آموزش‌های تیمی امداد و نجات را هم داریم و روش‌های بسیار مطمئن و کارساز برای حمل مصدوم و یا انتقال خود امدادگر را آموزش می‌دهیم. کسی که این آموزش‌ها را می‌بیند به درجه‌ای می‌رسد که می‌تواند به تمام غارها برود.

اخیرا در یکی از حوادثی که در غار بابا احمد چالدران رخ داد شرکت کرده بودم، این عملیات به دلیل وجود گازهای سمی داخل غار و ریزشی و سست بودن داخل غار نیاز به متخصصان غارنورد داشت. (این حادثه در تاریخ سوم بهمن ماه سال 99 روی داده بود و سه نفر افراد غیر متخصص با تجهیزات ابتدایی و غیرتخصصی طبق باور غلط برای یافتن گنج به غار وارد شده بودند که متاسفانه هر سه نفر جان خود را از دست دادند)

فارس: با رفتن گروه‌های کوهنوردی و بردن گردشگران به داخل غارها موافق هستید؟

ما ۲ نوع غار داریم؛ توریستی و طبیعی. در غارهای توریستی تا یک محدوده معین امکاناتی فراهم می‌شود که گردشگران و افراد عادی بتوانند از آنها بازدید کنند؛ مانند غارعلیصدر، سهولان، کتله خور و اخیرا نخجیر.

در اروپا ورودی غارهایی که به تازگی کشف شده‌اند علامت و یا درب می‌گذارند که افراد عادی تا اتمام تحقیقات و عملیات اکتشافی داخل آن غار نشوند. در اینجا وقتی گروهی غیرتخصصی اقدام به ورود غارها می‌کنند و عده‌ای را هم با خود می‌برند فقط قصد سودجویی را دارند و اصلا وضعیت اکوسیستمی غار و یا آسیب‌هایی به کف یا دیواره غارها و یا موجودات زنده آنها وارد می‌کنند، مهم نیست.

امروز همین تورها بیشترین آسیب را به غارها می‌زنند. بنده که متخصص این رشته هستم وقتی گروهی را با خود می‌برم اولا می‌دانم از چه مسیرهایی باید عبور کنم که آسیبی به تزئینات و یا شکل اولیه آن مکان وارد نشود و من به هیچ‌کس اجازه نمی‌دهم به سنگ‌های شکسته و یا حتی رسوب‌های غار دست بزنند، چون وقتی که دست انسان و چربی‌های آن به یک «استراکیت» حساس برخورد می‌کند باعث ایجاد رسوب و توقف رشد آن می‌شود. به خصوص در فصل زمستان که فصل خواب زمستانی جانداران غارهاست، رفتن به این مکان‌ها اشتباه محض است.

در برنامه‌هایی که گروه‌های توریستی برای رفتن به غار تدارک می‌بینند، باید از هیات کوهنوردی درخواست یک راهنمای غار را داشته باشند که متاسفانه هیچ الزامی برای این کار نیست.

فارس: به نظر شما بزرگترین مانع فعالیت رشته غارنوردی چیست؟

بزرگترین مانع غارنوردی این است که در حال حاضر این رشته سازمان مشخصی ندارد. دنیای غارنوردی غیر از دنیای کوهنوردی و سنگنوردی است و برای خودش یک دانشگاه است و نیاز به سازمان مستقل دارد. در حال حاضر هیات کوهنوردی کمیته‌ای به نام کمیته غارنوردی دارد که مشخص نیست چه اهدافی دارد و تا چه حد می‌تواند به پیشرفت این رشته کمک کند.

فارس: انتظار شما از مسوولان دست‌اندر کار چیست؟

انتظار من در مورد خود رشته غارنوردی همانطور که اشاره کردم، بهتر است این رشته مستقل از کوهنوردی و زیر مجموعه‌هایش باشد همچنین من مجموعه‌ای از عکس‌های غارنوردی را دارم که تعداد آنها بیش از 4000 است و تاکنون چندین بار از مسوولان درخواست کرده‌ام که امکان برپایی نمایشگاهی را فراهم بیاورند تا من این مجموعه خاص و منحصر به‌فرد را به نمایش عموم بگذارم، این امر در اصفهان میسر شد ولی متاسفانه تاکنون همکاری‌های لازم برای دایر کردن این نمایشگاه در تبریز انجام نگرفته است.

فارس: یقینا در این سال‌ها خاطرات شنیدنی و جذابی از سفرها و اکتشافات خود دارید، یکی از شیرین‌ترین آنها را بفرمایید.

در غار جاج لبنان که منطقه‌ای جنگلی است برای اکتشاف رفته بودیم، من و ۲ مربی لبنانی که قبلا هم مربی من بوده‌اند هم تیمی شدیم در ضمن یکی از مربیان من را خیلی قبول نداشت، در طول اکتشاف به منطقه‌ای رسیدیم که من با ارزیابی وضعیت جغرافیایی و زمین‌شناسی منطقه به این مربی گفتم در آن منطقه (سین کوهل) –اصطلاح غارنوردی- وجود دارد.

مربی با شنیدن نظریه من پوزخندی زد و به راهش ادامه داد که حرکت او در جمع برای من بسیار ناراحت‌کننده بود ولی مربی دیگر حرف من را قبول کرد و چند نفر را همراه من فرستاد تا از آن منطقه فیلم و عکس گرفته و با GPS موقعیت منطقه را تعیین کنیم، من چند نفری را که سر رشته‌ای از سنگنوردی هم نداشتند از مسیر دیگری فرستادم تا به منطقه مورد نظر بیایند و خودم دست به سنگ شدم و از قسمت صعب‌العبور که خطرناک و ترسناک بود پایین رفتم و به دهانه سین کوهل که فرود اولیه‌اش 80 متر بود، رسیدم و تا بقیه افراد برسند فیلم و عکس تهیه کردم و کارهای مستندسازی و توپوگرافی آنها را انجام دادم. در نهایت این سین کوهل با افتخار به اسم ایرانیان ثبت شد.

انتهای پیام/60026/س

منبع: فارس

کلیدواژه: غار کوهنوردی هیجان انسان غارنوردی ترکیه خبرگزاری فارس فارس تبریز حال حاضر بین المللی انجمن غار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۴۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکی ۱۵۰ مدال دارد/ از قله به درون شهرها رفتیم

رئیس فدراسیون اسکی و ورزش‌های زمستانی گفت: بیش از ۱۵۰ مدال در رشته اسکی وجود دارد، اما در چند شاخه متأسفانه در حال حاضر زیر ساخت‌های مناسب فعالیت را در اختیار نداریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس نظریان امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ پس از برگزاری مجمع انتخاباتی هیئت استان اصفهان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: انتخابات خوبی بود و رئیس و هیئت رئیسه با اکثر آرا انتخاب شدند؛ این انتخابات نشان از همدلی و آینده روشن ورزش اسکی در استان اصفهان دارد و در این راستا مجمع امروز باعث شد تا انتظارات بیشتری از هیئت استان اصفهان داشته باشم.

وی افزود: در سال‌های گذشته امکان داشت که برای استان اصفهان اتفاقات بزرگ‌تر و بیشتری رخ دهد اما حواشی و اتفاقاتی باعث شد تا رخ ندهد.

رئیس فدراسیون اسکی تصریح کرد: اصفهان مقصد گردشگری است و به همین سبب ظرفیت‌های متفاوتی نسبت به دیگر استان‌ها دارد، فریدون شهر، چادگان و دیگر پیست‌های استان برای تفریحات زمستانی و جذب توریست‌های خارجی مطلوب و قابل توجه است.

وی با بیان اینکه اصفهان ظرفیت و فرصت‌های زیادی دارد، یادآور شد: رفتن در حاشیه‌ها باعث از بین رفتن یک نسل طلایی و ورزشکارانی که توانایی اهتزاز پرچم در میادین بین‌المللی را دارند، می‌شود.

وی افزود: امروزه اسکی در کشور چهار فصل و متنوع است‌و بیش از ۳۰۰ مدال در این رشته کسب شده است.

نظریان بیان داشت: در گذشته به سختی ورزشکاران را به مسابقات المپیک، جهانی و آسیایی اعزام می‌کردیم اما در سال جاری کاروان این فدراسیون ۱۰۰ نفره است و برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران در مسابقات زمستانی با کاروان یک صد نفری شرکت می‌کنیم.

رئیس فدراسیون اسکی خاطرنشان کرد: فدراسیون امروزه شامل سه رشته یخی شامل کرلینگ، آیس اسکیت و آیس هاکی است که به تنهایی ۱۱۰ مدال المپیکی و آسیایی دارد، بیش از ۱۵۰ مدال در رشته اسکی وجود دارد که در چند شاخه آن متأسفانه در حال حاضر زیر ساخت‌های مناسب را نداریم.

به گفته وی، بیش از ۱۶۰ مدال المپیکی و آسیایی در فدراسیون اسکی و ورزش‌های زمستانی قابل کسب است.

نظریان تصریح کرد: برای اولین‌بار در رشته رولر اسکی، دو ورزشکار دختر و دو ورزشکار پسر به مسابقات ایندورگیم آسیایی اعزام خواهند شد، مسابقات کشوری رولر اسکی همه ساله در تهران و مازندران برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در مدت سه سال گذشته سه رشته جدید به فدراسیون اضافه شده است، والیبال برفی یکی از این رشته‌ها است که در فروردین امسال، نایب قهرمانی آسیا در رشته والیبال برفی به دست ورزشکاران ما کسب شد.

نظریان تاکید کرد: همچنین در تعطیلات نوروز دو برنز آسیا در رشته آلپاین، برنز آسیا در صحرانوردی به دست آمد و نتایج درخشانی در المپیک جوانان به نام ایران ضرب شد.

وی افزود: پس از ۸۰ سال در المپیک ناشنوایان حضور داشتیم و دو رتبه چهارمی کسب شد و در مجموع چهارم شدیم که اتفاقی قابل توجه است.

وی بیان کرد: خوشحال هستیم که این اتفاق رقم خورد و اسکی از قله کوه‌ها به درون شهرها رفته است، در اسکی روی چمن، مدال طلا و نقره جهان توسط ورزشکارانمان برای کشور کسب شد.

در سال جاری سه رویداد مهم بین‌المللی از جمله این دور گیم آسیا در تایلند، را پیش رو داریم در کنار این مسابقات بزرگترین رویداد ورزش‌های زمستانی آسیا در شهر هاروین چین برگزار خواهد شد که کاروان ایران از بالغ بر ۱۰۰ ورزشکار بجز رشته‌ هاکی که جدا محاسبه می‌شود، تشکیل شده است.

نظریان گفت: ایجاد یک کاسه یخ در اصفهان به پیشبرد اهداف و کسب افتخارات ملی می‌افزاید، برای ایجاد سالن نیاز به تأسیس سالن جدید و زیر ساخت خاصی نیست. می‌توان سالن‌های خالی که استفاده نمی‌شود را بی‌یوالتی کرد تا کف سالن فقط یخ باشد.

وی ادامه داد: استان اصفهان ظرفیت‌های عالی دارد و شایسته است تا یک سالن یخی برای این استان در نظر گرفت. همین که بتوان کرلین، آیس هاکی و آیس اسکیت را آموزش داد بدون شک در ده سال آینده ورزشکاران ملی‌پوش از اصفهان خواهند بود.

نظریان تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند ورزش قوی برای ایران قوی، ما و تمام فعالان اسکی بخشی از ورزش هستیم، اداره کل استان و فدراسیون از هیأت اسکی انتظار دارد تا در پیشبرد سیاست‌های مقام معظم رهبری در خصوص ورزش، نقش ورزش‌های زمستانی با توجه به ظرفیت بالای استان بخوبی ایفا شود.

نظریان تصریح کرد: شعار سالی که توسط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی اعلام شد، جهش تولید با مشارکت مردم است، به همه افرادی که توانایی خدمت و کمک برای رشد و پیشرفت دارند، باید میدان داده شود تا عمل کنند. باید از مشارکت‌های افراد همه استان و شهرستان‌ها استفاده شود.

وی افزود: در موضوع آمایش سرزمینی که وزارت ورزش و جوانان دنبال می‌کند، اسکی و ورزش‌های زمستانی می‌تواند تأثیر گذار باشد زیرا در همه استان‌ها اسکی، هاکی و ورزش‌های زمستانی وجود ندارد.

این مقام مسئول متذکر شد: استان اصفهان یکی از استان‌هایی است که می‌توان همه رشته‌ها را هم‌زمان با هم پیش برد، وضعیت هیأت اسکی و ورزش‌های زمستانی در آمایش سرزمینی بهتر است دنبال شود تا از ظرفیت‌ها استفاده شود.

به گزارش ایمنا، امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ مجمع انتخاباتی هیئت اسکی و ورزش‌های زمستانی استان اصفهان با حضور جواد محمدی، مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان، عباس نظریات رئیس فدراسیون و اعضای مجمع در سرای ورزشکاران برگزار شد.

این مجمع انتخاباتی با کاندیدایی محمود یسلیانی و وجیهه مطهری و ۱۵ رأی مأخوذه برگزار شد که وجیهه مطهری با اعلام انصراف خود، از انتخابات کنار رفت. محمود یسلیانی با کسب ۱۳ رأی به‌عنوان رئیس هیئت اسکی و ورزش‌های زمستانی استان اصفهان انتخاب شد.

در انتخابات هیئت رئیسه وجیهه مطهری با ۱۳ رأی به عنوان نایب رئیس، عبدالرضا اسفنانی با ۱۴ رأی به عنوان خزانه دار، فرشته جلالی با ۱۴ رأی به عنوان هیئت رئیسه، عبدالرضا سپیانی با ۱۴ رأی به عنوان هیئت رئیسه، علیرضا بهزادیان‌فر با ۱۴ رأی به عنوان هیئت رئیسه انتخاب شدند.

کد خبر 751159

دیگر خبرها

  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • صعود خادمیاران رضوی ریگان به قله کوه شاه
  • اسکی ۱۵۰ مدال دارد/ از قله به درون شهرها رفتیم
  • مشارکت ۲۱ هزار نفر در ورزش شهروندی/ هدف شهرداری همدان سازندگی است
  • یسلیانی، سکان‌دار هیئت اسکی و ورزش‌های زمستانی اصفهان شد
  • دانشگاه آزاد اسلامی برگزیده استان فارس در حوزه اسناد و املاک شد
  • آغاز به کار واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا
  • بدرقه صدای خاطره‌انگیز رادیو به خانه ابدی
  • کراسفیت در پی دستیابی صدر جدول ورزش‌های روز دنیا
  • ویدئوی هیجان انگیز از لحظه پیدا شدن یسنا