Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@03:21:49 GMT

تولید کامپوزیت‌هایی که با فشار تغییر رنگ می‌دهند

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۰۴۴۲۰

تولید کامپوزیت‌هایی که با فشار تغییر رنگ می‌دهند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، شناسایی به موقع وارد آمدن فشار بیش از حد به مواد کامپوزیتی در صنایعی مانند هوافضا اهمیت زیادی دارد و حالا ماده کامپوزیتی تازه‌ای تولید شده که تغییر رنگ و درخشش آن در زیر نور ماورا بنفش قابل تشخیص است.

کامپوزیت مذکور از لایه‌های متناوب و چند لایه تشکیل شده که یکی از آنها نسخه‌ای مصنوعی از مرواریدی است که به مادر مروارید مشهور است و متشکل از صفحات کربنات کلسیم است که بر استحکام پوسته‌های ظاهراً نرم این کامپوزیت می‌افزاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این محصول از صفحات اکسید آلومینیوم تراز شده استفاده شده است که از طریق مخلوطی از رزین اپوکسی و ذرات اکسید تیتانیوم به یکدیگر متصل می‌شوند.

ماده دیگر این مجموعه یک پلیمر پلاستیکی است که حاوی مولکول‌هایی به نام مکانیفور است. اگرچه این کامپوزیت معمولاً در صورتی که در زیر نور ماورا بنفش دیده شود به رنگ صورتی روشن است، اما در صورت تحمیل فشار به رنگ بنفش درخشان درمی‌آید. افزایش فشار میزان این درخشش را بیشتر می‌کند.

کد خبر 5288075

منبع: مهر

کلیدواژه: نانو کامپوزیت هوافضا سوئیس حاکمیت سایبری شرکت دانش بنیان فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گوگل فیس بوک تولید دانش بنیان فناوری نانو امنیت سایبری حکمرانی فضای مجازی امنیت اطلاعات خودروی برقی اقتصاد دیجیتالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۴۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا نمی‌توان بالای کوه اورست تخم مرغ آب‌پز کرد؟

تقریباً در همه جای کره زمین می‌توان تخم مرغ را آب‌پز کرد. اما یک جا وجود دارد که در آن چنین کاری امکان‌پذیر نیست، حتی اگر اجاق داشته باشید. این نقطه نوک اورست است، یا همان مرتفع‌ترین نقطه از زمین.

به گزارش یورونیوز، شاید این نکته به خودی خود دغدغه‌ای برای کسی محسوب نشود، اما قوانین ترمودینامیک پشت این مسئله به ظاهر ساده بر تهیه غذا و نوشیدنی در بسیاری از نقاط جهان تأثیر می‌گذارد. قوانیتی که هیچ راهی برای دور زدن آن‌ها وجود ندارد. اما اورست چه چیزی دارد که نمی‌توان آنجا تخم مرغ را جوشاند؟ باید گفت مشکل آن‌جا از فشار هوا ناشی می‌شود.

تقریباً در همه جای کره زمین می‌توان تخم مرغ را آب‌پز کرد. اما یک جا وجود دارد که در آن چنین کاری امکان‌پذیر نیست، حتی اگر اجاق داشته باشید. این نقطه نوک اورست است، یا همان مرتفع‌ترین نقطه از زمین.

شاید این نکته به خودی خود دغدغه‌ای برای کسی محسوب نشود، اما قوانین ترمودینامیک پشت این مسئله به ظاهر ساده بر تهیه غذا و نوشیدنی در بسیاری از نقاط جهان تأثیر می‌گذارد. قوانیتی که هیچ راهی برای دور زدن آن‌ها وجود ندارد.

اما اورست چه چیزی دارد که نمی‌توان آنجا تخم مرغ را جوشاند؟ باید گفت مشکل آن‌جا از فشار هوا ناشی می‌شود.

در سطح دریا، آب در ۱۰۰ درجه سانتیگراد می‌جوشد. این اصطلاحا نقطه جوش آب است، ولی باید دانست که نقطه جوش برخلاف اسمش تنها یک نقطه نیست. در حقیقت هنگامی که آب تحت فشار‌های مختلف قرار می‌گیرد، نقطه جوش آن متفاوت می‌شود.

هر چه از سطح دریا بالاتر باشید، دمای لازم برای به جوش آوردن آب کمتر است. برای تعیین نقطه جوش دقیق در محل خود می‌توانید از یک ماشین حساب استفاده کنید. در واقع به ازای هر ۳۰۰ متر ارتفاع، دمای جوش ۱ درجه سانتیگراد کاهش می‌یابد.

برای مثال در شهر «لا رینکونادا»، مرتفع‌ترین سکونت‌گاه مسکونی دائمی در جهان در ارتفاع حدود ۵۰۵۲ متری از سطح دریا، آب در ۸۲.۸ درجه سانتیگراد به جوش می‌آید.

این نقطه جوش هنوز به اندازه کافی برای جوشاندن تخم مرغ خوب است، اما دمای آن کمتر از دمای ایده‌آل جهت تهیه قهوه است. اگرچه هنوز هم می‌توانید آن را درست کنید.

قله اورست به طور قابل توجهی بالاتر از شهر لارینکونادا است. ارتفاع آن از سطح دریا ۸۸۴۹ متر است و حدود یک سوم اتمسفر فشار دارد. به همین خاطر، دمای جوش آب در آنجا به ۶۸ درجه سانتیگراد کاهش پیدا می‌کند. این میزان دما هنوز آنقدر داغ هست که باعث سوختگی شدید شود، اما حرارتش به اندازه‌ای نمی‌رسد که بتواند تخم مرغ را به طور کامل بپزد.

سفید و زرده هر دو از مواد مختلفی ساخته شده‌اند و پروتئین‌ها در دما‌های مختلفی منعقد می‌شوند. سفیده از ۵۴ درصد اوآلبومین ساخته شده است و تا دمای ۸۰ درجه سانتیگراد منعقد نمی‌شود. در سوی مقابل زرده نیز حداقل به ۷۰ درجه سانتیگراد برای سفت شدن نیاز دارد.

اگر در بالای قله اورست به سر می‌برید و واقعاً به دنبال خوردن یک تخم مرغ آب‌پز هستید، تنها راه حل این است که به قوانین ترمودینامیک تعظیم کنید و از زودپز استفاده کنید. این روش پخت به دلیل افزایش فشار داخل محفظه، نقطه جوش را افزایش می‌دهد.

همانطور که در ابتدای مطلب نیز گفته شد، جوشاندن تخم مرغ در ارتفاع بالا یکی از همان دلایلی است که نشان می‌دهد شما نمی‌توانید در برابر ترمودینامیک پیروز شوید، بلکه فقط می‌توانید از آن‌ها همانطور که هستند تبعیت کنید.

دیگر خبرها

  • لحظه ویران شدن سیل بند از فشار آب + فیلم
  • سارقان کابل برق در مشهد دستگیر شدند
  • گزارش: تیم مسعود به سه امتیازی رتبه تک رقمی رسید
  • چرا نمی‌توان بالای کوه اورست تخم مرغ آب‌پز کرد؟
  • رمزگشایی ۳۹ فقره سرقت کابل های برق فشار قوی در مشهد
  • رئیس قوه قضائیه: چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • علائم فشار خون بالا
  • شاهکار المپیاکوس در ویلا پارک و برد دراماتیک بنفش‌ها در لحظات پایانی
  • دریادار سیاری: دسترسی به دریا یک منبع بسیار مهم برای تولید قدرت و ثروت است
  • لِه شدن جواد عزتی و الناز حبیبی در فشار مردم!