Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر فتحی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: میزان تولید سالانه محصول سیب زمینی در آذربایجان شرقی ۲۸۰ هزار تن می باشد که از این مقدار ۱۷۲ هزار تن برای مصرف داخلی استان است.
وی افزود: میزان مصرف سرانه سیب زمینی در آذربایجان‌شرقی ۴۳ کیلو گرم است و این استان هفت ماه سال را به عنوان تولید کننده و صادر کننده این محصول به حساب می‌آید و پنج ماه وارد کننده سیب زمینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فتحی همچنین قیمت پیشنهادی خرید تضمینی برای سیب زمینی در سال ۱۴۰۰ برای یک کیلو محصول را ۳۵ هزار ریال اعلام کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: بیشترین تولید سیب زمینی آذربایجان شرقی در شهرستان عجبشیر با ۳۹ هزار تن در سال در سطح ۱۸۴۰ هکتار است.
وی افزود: شهرستان های بناب با ۳۶ هزار تن و آذرشهر با ۳۵ هزار تن تولید محصول سیب زمینی به ترتیب در ۴۷۰ و ۳۵۰ هکتار در رتبه‌های دوم و سوم تولید این محصول در آذربایجان شرقی قرار دارند.
فتحی همچنین با اشاره به راهکارهای افزایش تولید و بهبود روند آن در خصوص محصول سیب زمینی، گفت: برنامه ریزی برای تولید بذر محصولات سبزی و صیفی به‌خصوص سیب زمینی در داخل استان، حمایت از افراد و سرمایه گذار در خصوص صنایع سورتینگ و بسته بندی، حمایت از افراد سرمایه گذار در خصوص صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات سبزی و صیفی و ایجاد ارزش افزوده در این زمینه و  ایجاد بازارهای مناسب و همچنین سیستم بازاریابی و بازاررسانی مناسب محصولات سبزی صیفی به خصوص  سیب زمینی و ارائه راهکارهای مناسب صادرات محصولات مازاد استان از جمله موارد یاد شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: ارایه ارقام مناسب و مقاوم در مقابل شوری آب توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و حمایت از سرمایه گذاری در زمینه احداث سردخانه و انبار های تخصصی نگهداری سبزی، صیفی به‌خصوص  سیب زمینی از دیگر راهکارهای افزایش تولید در این خصوص می باشد.
فتحی همچنین با بیان نقاط ضعف و کاستی در خصوص تولید محصول سیب زمینی، کاشت، برداشت و صادرات آن گفت: نبود بذر اصلاح شده سیب زمینی در آذربایجان شرقی، نبود صنایع سورتینگ و بسته بندی در محصولات مختلف سبزی، صیفی به‌خصوص سیب زمینی، عدم وجود صنایع تبدیلی متناسب برای فرآوری سیب زمینی در سطح استان، عدم بازار رسانی مناسب محصول و صادرات به موقع، نبود انبار و سردخانه متناسب برای محصول سیب زمینی و نامناسب بودن آب و اراضی مناطق حاشیه دریاچه ارومیه از جمله نقاط ضعف تولید سیب زمینی در آذربایجان شرقی است.

برچسب‌ها آذربایجان شرقی توسعه صادرات کشاورزی اختصاصی ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی توسعه صادرات کشاورزی آذربایجان شرقی توسعه صادرات کشاورزی اختصاصی ایرنا سیب زمینی در آذربایجان شرقی محصول سیب زمینی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۸۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است

علیرضا فخاری بعد از ظهر شنبه در نشست با «محمدجمیل المیاحی» استاندار «واسط عراق» که در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران و در حاشیه افتتاحیه ششمین دوره نمایشگاه «ایران اکسپو ۱۴۰۳» برگزار شد، با اشاره به اینکه تهران به عنوان مرکز جمهوری اسلامی ایران نزدیک به ۱۰ میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده است، اظهار کرد: تهران یکی فشرده‌ترین و خاص‌ترین پایتخت‌های دنیا محسوب می‌شود.

استاندار تهران با بیان اینکه ۳۰ درصد از درآ مد ملی کشور بدون یافته‌های حوزه نفت و انرژی در اختیار پایتخت قرار دارد و ۵۰ درصد از شرکت ها‌ی دانش بنیان ایران در تهران مستقر هستند، گفت: در استان تهران علاوه بر خدمت رسانی به مردم ایران، میزبان اتباع نیز هستیم و نزدیک به ۵۲ درصد از مالیات کشور در تهران وصول می‌شود.

فخاری وجه تمایز استان تهران با سایر استان‌ها را به لحاظ ساختاری و نظام برنامه ریزی، فشردگی جمعیت این استان دانست و افزود: تأمین زیرساخت‌ها و رفع نیازمندی‌ها با توجه به فشردگی جمعیتی در این استان کار آسانی نیست.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده فعالیت‌های استان تهران مربوط به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی با ظرفیت ملی است که در این استان مستقر شده اند، عنوان کرد: از صنایع «هایتک» تا خودرو سازی و موضوعات فراگیر همگی سبب شده اند که تهران به عنوان ام القرای کشور مطرح باشد.

فخاری به مقام برتر استان تهران در بخش کشاورزی و حوزه محصولات باغی اشاره کرد و گفت: استان تهران در حوزه تولید محصولات گلخانه‌ای رتبه نخست را دارد.

وی حوزه لبنیات استان تهران را شاخص دانست و افزود: موضوع مهم در تبادلات اقتصادی، شناخت کافی استان‌ها از ظرفیت‌های یکدیگر می‌باشد و در این راستا اگر ما پتانسیل‌ها و نیازمندی‌های استان «واسط» در عراق را بدانیم، بهتر می‌توانیم در این زمینه محاورات طرفین را مورد بررسی قرار داده و پروژه‌ها و برنامه‌های جدید را خلق کنیم.

استاندار تهران ضمن اعلام آمادگی پایتخت برای همکاری در حوزه تعاملات اقتصادی و رفع نیازمندی‌های استان «واسط» عراق گفت: لازم به ذکر است که استان ایلام نیز می‌تواند به عنوان یک استان واسط ظرفیت‌های لازم را میان تهران و «واسط» فراهم کند.

فخاری بر ضرورت ایجاد یک کارگروه مشترک میان استان تهران و استان «واسط» تاکید کرد و گفت: با استفاده از این کارگروه می‌توانیم موضوعات را مورد بررسی قرار داده و موقعیت‌های کاری جدید را احصا کنیم.

استاندار تهران در خصوص درخواست استاندار «واسط» مبنی بر استفاده از تجربیات و ظرفیت‌های استان تهران در خصوص موضوعات شهری «واسط» اظهار کرد: این موضوع بستگی به جغرافیا و شرایط اقلیمی دارد، چرا که «دشت استان واسط» به عنوان یک دشت وسیع با ظرفیت‌های اقلیمی خود قابل توجه بوده و ما مشابه این وضعیت را در استان ایلام و «دشت عباس» و مناطق شمال استان خوزستان داریم و مهم‌ترین موضوع منطقه تأمین آب است که در صورت مدیریت صحیح در تأمین آب، ظرفیت‌های جدیدی را در حوزه کشاورزی خواهیم داشت.

فخاری یکی از زمینه‌های ایجاد اشتغال در استان «واسط» را ایجاد کارخانه‌هایی در حوزه تولید برق اعلام و بیان کرد: تولید سلول‌های خورشیدی یکی از حوزه‌هایی است که می‌تواند ظرفیت‌های لازم را برای برق مورد نیاز تأمین کند.

استاندار تهران با تاکید بر نقش مهم کشاورزی در توسعه اقتصادی، گفت: بر اساس تجربه جهانی صنایع پایین دستی حوزه کشاورزی عنوان نقطه عطفی در حوزه تولیدات و سرمایه گذاری محسوب می‌شوند.

وی همکاری تهران و واسط را یک جریان تاریخ ساز جدید عنوان کرد و افزود: با وجود تمایل دشمنان برای اختلاف اندازی میان دو ملت ایران و عراق باید تلاش کنیم ضمن تداوم اتحاد میان دو کشور دوست و همسایه، شاهد همکاری‌های روز افزون نیز باشیم.

استاندار تهران حفظ استقلال اقتصادی عراق را مهم دانست و عنوان کرد: امیدوار هستیم که در آینده شاهد رفع ظلم آمریکایی‌ها در عراق باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است
  • کارگری نماد بالندگی، رشد و اثربخشی است/ کارگران حرف اول و آخر را در جهش تولید می‌زنند
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه های همکاری است
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه است
  • نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ فرصتی برای امضای تفاهم نامه‌های دوجانبه و چند جانبه است
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • عرضه بادام به سرمایه‌گذاران در نمایشگاه اکسپو
  • ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است