Web Analytics Made Easy - Statcounter

  تفاوت اصلی کارت اعتباری با کارت بانکی، در همون پولی که برداشت می‌شه؛ به این معنا که کارت بانکی، پول رو از موجودی حساب مشتری در بانک کسر می‌کنه، اما کارت اعتباری پولی از حساب مشتری برداشت نمی‌کنه، بلکه اون رو از محل اعتبار وی نزد بانک یا مؤسسه موردنظر برمی‌داره.
کارت اعتباری مثل کیف پول غیرنقدی که بعضی بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی برای مشتریان خودشون صادر کرده و به اون‌ها این امکان را میدن که تا سقف اعتبار معینی خرید کنن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خرید می‌تونه به‌صورت یک‌جا یا به دفعات مختلف انجام بشه، ولی مهم اونِ که از سقف تعیین‌شده بیشتر نشه.
تفاوت دیگه اینکه کارت اعتباری رو صرفا برای خرید از فروشگاه‌ها و مراکز خدماتی استفاده می‌کنن که اون را می‌پذیرن؛ و به‌طور معمول نمی‌شه از کارت اعتباری، پول نقد برداشت کرد.
در سوی دیگر، با کارت بانکی هم می‌شه خرید کرد، و هم پول نقد گرفت. این تفاوت‌های کارکردی، به همون فرق اصلی بین این دو برمی‌گرده که با کارت بانکی، پولی رو خرج می‌کنید که در حساب بانکی خودتون دارید، ولی با کارت اعتباری، پولی رو خرج می‌کنید که متعلق به خودتون نیست و قرارِ در آینده بازپرداخت کنید.
حالا بیایید نگاه دقیق‌تری به هر دوی این خدمات مالی بیندازیم:
 
کارت بانکی و چگونگی عملکرد اون
کارت بانکی کارکردهای کارت اعتباری رو داره، با این فرق که هنگام خرید، پول رو به‌طور مستقیم از حساب مشتری نزد بانک صادرکننده برداشت می‌کنه. کارت مبلغ پرداختی رو همچنان نگه می‌داره تا وقتی اطلاعات تراکنش به حساب بانکی فروشنده ارسال بشه؛ بعد از اون، مبلغ موردنظر به حساب فروشنده واریز می‌شه.
چه‌بسا این فرایند برداشت و واریز چند روز طول بکشه! و حتی ممکن پیش از تکمیل تراکنش، مبلغ موردنظر از حالت بلوکه خارج بشه. به همین خاطر، داشتن صورت‌حساب بانکی مهمِ، چون مطمئن می‌شید حساب به‌اشتباه خالی نمی‌شه.
از کارت بانکی، به‌جز خرید، می‌شه برای کارت به کارت هم استفاده کرد. صدالبته که هر بانک یا مؤسسه سقف کارت به کارت خودش رو هم برای کارت بانکی تعیین می‌کنه.
برای استفاده از این کارت‌ها در پایانه‌های فروشگاهی و عابر بانک‌ها، باید شماره رمز داشته باشید. طی چند سال اخیر هم که در کشور ما، برای کارت به کارت اینترنتی یا خریدهای اینترنتی به‌جای رمز دوم ثابت، از رمز پویا استفاده می‌شه.
 
کارت اعتباری و چگونگی عملکرد اون
بعضی بانک‌ها یا مؤسسه‌های مالی اعتبار مشخصی برای مشتری‌های خود در نظر می‌گیرن تا با استفاده از اون اعتبار، خریدهاشون رو انجام بدن و مبلغ موردنظر رو بعدا بازپرداخت کنن. شناخته‌شده‌ترین کارت‌های اعتباری دنیا، ویزاکارت و مسترکارت هستن.
البته در ایران هم بعضی بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی و فین‌تک، تلاش‌هایی برای صدور کارت اعتباری کرده‌اند. این روزها کارت‌های اعتباری بعضی مؤسسه‌ها در دست مردم دیده می‌شن، اما تا رسیدن به سطح همه‌گیری کارت‌های اعتباری در کشورهای پیشرفته، راهی طولانی در پیش داریم.
کارت‌های اعتباری به‌طور معمول نرخ سود بالایی دارن. سابقه و صورت‌حساب پرداخت‌های دارنده کارت، روی امتیاز اعتبارش تأثیر می‌گذارن. استفاده‌کننده‌های این کارت‌ها، هنگام خرید رسیدی رو هم امضا می‌کنن.
 
آیا در ایران هم کارت اعتباری داریم؟
استفاده از کارت‌های اعتباری از سال‌های دهه ۱۹۵۰ میلادی در ایالات متحده رواج پیدا کرد. ابتدا شرکت داینرز اون‌ها رو برای استفاده در رستوران‌ها صادر کرد.
بعد از مدتی، سایر فروشگاه‌ها، بانک‌ها و مؤسسه‌های مالی و اعتباری هم شروع به صدور کارت اعتباری کردن. این کارت‌ها بعد از اعتبارسنجی متقاضی صادر می‌شد و اون اعتبار هم بر اساس درآمد ماهیانه و توان بازپرداخت وی تعیین می‌شد.
طی دهه‌های اخیر، تلاش‌های مختلفی در ایران برای صدور چنین کارت‌هایی انجام شده. برای نمونه، در سال ۱۳۹۵، چند بانک مختلف، با دریافت مجوزهای لازم از بانک مرکزی، کارت‌های اعتباری عام صادر کردن که البته دریافت اون‌ها شرایط ویژه‌ای در هر بانک داره.
بازپرداخت مبالغ خرج‌شده از محل کارت اعتباری، به‌طور معمول به‌صورت قسطی یا حتی یک‌جا انجام می‌شه که هرکدوم قانون و قاعده مشخصی داره. خرید با این کارت‌ها، محدودیت نوع کالا و فروشگاه هم نداره و مشتری می‌تونه همه اعتبار خودش رو یک‌جا یا در چند نوبت خرج کنه.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کارت بانکی کارت اعتباری دیجی پی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۸۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد

با مصوبه هیئت‌مدیره بانک سینا، علی ابدالی به عنوان سرپرست جدید بانک سینا منصوب شد. - اخبار بازار -

به گزارش روابط‌عمومی بانک سینا، هیئت‌مدیره بانک سینا روز جاری ضمن تشکر از زحمات غلامرضا فتحعلی، مدیرعامل قبلی بانک سینا، علی ابدالی را به عنوان سرپرست جدید این بانک انتخاب کرد.

علی ابدالی دارای دکترای مدیریت دولتی از دانشگاه تهران و از مدیران شناخته‌شده نظام بانکی است که علاوه بر مدیرعاملی و عضویت در هیئت‌مدیره بانک قوامین، از سال 78 در بخش‌های مختلف نظام بانکی از جمله سازمان و روش‌ها، تحقیق و ‌توسعه، فناوری، طرحوبرنامه، بازاریابی و کسب‌و‌کار، بانکداری شرکتی و بانکداری خرد در بانک‌های رفاه، قوامین و سپه حضور داشته است.

تدوین سه کتاب در حوزه بانکی، مالی، نگارش بیش از50 مقاله تخصصی علمی-پژوهشی درحوزه بانکی و بانکداری و تدریس در دانشگاه ازجمله سوابق علمی وی محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵ درصد رسید + جدول
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • دستگیری کلاهبردار اینترنتی در چناران
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد
  • جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی​ اعلام شد
  • انجام ۴ ماموریت پلیسی در استان سمنان/ سارق روی دکل برق دستگیر شد