Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمدرضا بنی‌طبا؛ سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ایسکانیوز در خصوص افزایش قیمت لبنیات طی روزهای اخیر گفت: افزایش قیمت‌ها نه تنها در صنف ما بلکه در بسیاری از صنایع دلایل عمده در سیاست‌های اقتصاد کلان دارد که از اختیار تولیدکننده خارج است.

وی ادامه داد: متاسفانه طی ۱۶ سال گذشته دولت‌ها سیاست هایی اتخاذ کردند که نتیجه آن به جای کاهش هزینه های تولید و افزایش قدرت خرید مردم به سمت افزایش هزینه های تولید و کاهش قدرت خرید مردم حرکت کرده است که حل این موضوع نیز بر عهده نظام اجرایی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنی طبا دلیل افزایش قیمت لبنیات را افزایش قیمت شیر خام عنوان کرد و افزود: قیمت شیر خام از آذرماه سال گذشته تاکنون بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است، در حالیکه ضریب تاثیر شیرخام در تولید محصولات لبنی ۶۵ تا ۷۰ درصد است، افزایش ۵۰درصدی قیمت شیرخام قطعا در افزایش هزینه تمام شده محصول تاثیر اساسی خواهد داشت در کنار این افزایش‌ها، افزایش ۴۰ درصدی حقوق و دستمزدها را از ابتدای سال را داشتیم که درحالیکه دولت فقط با دستورالعمل ها مانع از اعمال افزایش قیمت بر کالاهای مشمول قیمت‌گذاری شده بود و فقط به صورت دستوری  افزایش ۴۰درصدی حقوق کارکنان را خواسته بود.

 سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی با تاکید بر عدم حماست دولت در این ایام عنوان کرد: با توجه به اینکه محصولات لبنی در بسته‌بندی‌ها عرضه میشود متاسفانه از آذرماه سال گذشته افزایش ۸۰درصدی قیمت محصولات پتروشیمی را نیز شاهد بودیم که علاوه بر این ۳ عامل، هزینه‌های سربار مانند افزایش نرخ تورم را داشتیم که قطعا تاثیر زیادی در هزینه‌های حمل‌ونقل، توزیع و  نگهداری دستگاه گذارده است که در مجموع این افزایش‌ها، افزایش قیمت محصولات لبنی را داشتیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این افزایش قیمت‌ها ناشی از سیاست سوددهی بیشتر و طمع تولیدکنندگان است گفت: خیر، گرانی ها ناشی از افزایش و تحمیل هزینه‌های تولید به تولیدکننده بوده و تولیدکننده راهی جز افزایش قیمت نداشته است.

بنی طبا راهکار خروج از این شرایط را اینگونه توصیف کرد: دولت باید از قیمت‌گذاری دستوری دست برداشته و در بازار دخالت نکند و اجازه دهد نظام عرضه و تقاضا کار خود را انجام دهد و یارانه هایی که تحت عنوان ارز ۴۲۰۰ برای حمایت از تولید ارائه میدهند حذف و به جای آن، این حمایت‌ها به سمت مصرف‌کننده و دهک‌های پایین جامعه منتقل شود.

وی با تاکید بر اینکه سود تولیدکننده در فروش بیشتر است خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان به دنبال فروش محصول بیشتر یعنی سهم بازار بیشتری هستند. فلسفه تولید صنعتی این است که جنس ارزان‌تر با تعداد بیشتر  عرضه شود نه اینکه کالایی لوکس با قیمت بالا و تعداد کم تولید کنند بنابراین تولیدکنندگان برای فروش بیشتر از سود خود میگذرند به همین دلیل توسعه بازار بدهی را ترویج میدهند.

وی بیان کرد: دلیل افزایش قیمت افزایش هزینه تولید است چنانچه نرخ تورم تک رقمی، نرخ ارز کنترل و تثبیت شود و هزینه‌های پتروشیمی و شیرخام ثابت بماند قطعا قیمت لبنیات نیز بسیار کمتر از این نرخ فعلی خواهد شد. 
 
 سخنگوی انجمن صنایع فرآورده های لبنی گفت:  تولیدکننده میتواند ۱۴ درصد سود داشته باشد ولی به علت رقابتی بودن صنعت لبنیات است عدد به کمتر از ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است. یکی دیگر از راهکارها این است که این مواد در قالب شیر رایگان مدارس به مصرف‌کننده انتقال یابد که متاسفانه از سال ۸۹ و با اجرای ناقص هدفمندی یارانه‌ها
اولین برنامه ای که حذف شد توزیع شیر رایگان در مدارس بود از سوی دیگر میتوان تحت عنوان حمایت از دهک های پایین در اختیار آنها قرار دهند و تولیدکننده نیز حاضر است مواد لبنی دهک های پایین را با حداقل سود در اختیار دولت قرار دهد که متاسفانه دولت با اجرای سیاست های اشتباه و قیمت‌گذاری دستوری مانع از فعالیت تولیدکننده در بعد مسئولیت های اجتماعی میشود.

صفورا طالب زاده کد خبر: 1108195 برچسب‌ها لبنیات

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: لبنیات افزایش قیمت قیمت لبنیات سال گذشته قیمت شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۰۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم پیش‌نگر در سراشیبی

 امتداد - تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳.۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰.۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳.۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰.۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

علیرضا کتانی:  بانک مرکزی به تازگی آمارهای تورم تولیدکننده را به‌روزرسانی کرده است. طبق این آمارها، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه به ۲۳٫۸درصد رسیده است که حاکی از کاهش ۰٫۷واحد درصدی این متغیر در مقایسه با ماه گذشته دارد.  تورم ماهانه تولیدکننده نیز در فروردین‌ماه طبق آمارهای اعلامی برابر با ۱٫۳درصد است. روند کاهشی تورم تولیدکننده پس از عبور از قله ۱۰۳٫۱درصدی این متغیر در اردیبهشت‌ماه۱۴۰۰ آغاز شد و تا فروردین‌ماه امسال ادامه داشته است. وضعیت تورم تولیدکننده که به‌عنوان تورم پیش‌نگر شناخته می‌شود، نشان از روند کاهشی ولی کند انتظارات تورمی دارد.

تورم فروردین‌ماه

طبق اعلام بانک مرکزی، تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در فروردین‌ماه۱۴۰۳ برابر با ۲۳٫۸درصد شده است. همچنین تورم سالانه تولیدکننده نسبت به ۱۲ماه مشابه سال پیش از آن برابر با ۳۱٫۲درصد بوده است. بررسی این آمارها نشان می‌دهد که تورم ماهانه تولیدکننده برابر با ۱٫۳درصد بوده است. مقایسه تورم نقطه به نقطه تولیدکننده فروردین‌ماه۱۴۰۳ با ماه پیشین نشانگر کاهش ۰٫۷واحد درصدی این متغیر در این ماه نسبت به ماه قبل دارد. مدتی پیش بود که مرکز آمار ایران شاخص قیمت مصرف‌کننده فروردین‌ماه۱۴۰۳ را نیز اعلام کرد. طبق آمارهای مرکز آمار ایران تورم نقطه به نقطه فروردین ماه برابر با ۳۰٫۹درصد بوده است که حاکی از کاهش ۱٫۳ واحددرصدی این متغیر در مقایسه با ماه قبل دارد. بررسی این دو آمار نشانگر این است که تورم مصرف‌کننده نیز همگام با تورم تولیدکننده در حال کاهش است.

بررسی روند بلندمدت تورم

از زمان آغاز اجرای طرح کنترل ترازنامه‌ای در سال۱۴۰۰، نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌های تولیدکننده به تدریج از قله ۱۰۳٫۱درصدی عبور کرد و روندی کاهشی به خود گرفت. این کاهش تا رسیدن تورم نقطه به نقطه تولید به ۲۳٫۸درصد در فروردین۱۴۰۳ ادامه یافت. به نظر می‌رسد نقطه اوج این روند که در اردیبهشت۱۴۰۰ رخ داده بود به سبب اثرپذیری شدید تورم تولید از نرخ ارز اتفاق افتاده است. با این حال پس از اجرای طرح کنترل ترازنامه‌ای و بروز روند کاهشی رشد نقدینگی نرخ تورم تولید نیز روندی کاهشی را به خود گرفت. در کنار این امر، ثبات نسبی نرخ رشد ارز را نیز باید یکی از عوامل موثر بر کنترل تورم تولید دانست. تورم مصرف‌کننده نیز روندی مشابه را از زمان اجرای کنترل ترازنامه‌ای طی کرد.  با این حال از خردادماه۱۴۰۱ و با اعلام حذف ارز ۴۲۰۰تومانی از بسیاری از کالاها تورم نقطه به نقطه مصرف‌کننده با جهش مواجه شد و در سطح بالاتر از ۴۰درصد ایستاد.

روند افزایشی نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌های مصرف‌کننده تا اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ ادامه یافت و در این ماه با رسیدن نرخ تورم نقطه به نقطه به ۵۵٫۵درصد این متغیر در قله دست‌کم ۱۲ساله خود ایستاد. پس از عبور از قله اردیبهشت‌ماه، با توجه به ثبات نسبی نرخ رشد ارز و کاهش نرخ رشد نقدینگی، روند نزولی تورم مصرف‌کننده نیز بار دیگر آغاز شد. روند نزولی نرخ تورم مصرف‌کننده تا فروردین‌ماه امسال نیز ادامه یافت و در این ماه به ۳۰٫۹درصد رسید. این رقم پایین‌ترین نرخ تورم مصرف‌کننده از مردادماه۱۳۹۹ محسوب می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت تورم نقطه به نقطه مصرف‌کننده در کف ۴۵ماهه خود قرار گرفته است. نرخ تورم نقطه به نقطه تولیدکننده نیز در فروردین ماه امسال به ۲۳٫۸درصد رسیده است که پایین‌ترین نرخ رشد نقطه به نقطه سطح عمومی قیمت‌ها از خردادماه۱۳۹۹ محسوب می‌شود. به این ترتیب تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در کف ۴۷ماهه خود قرار گرفته است.

  اهمیت تورم تولیدکننده

شاخص قیمت تولیدکننده (PPI) شاخص قیمتی است که میانگین تغییرات قیمت‌های دریافتی تولیدکنندگان داخلی را برای تولیدشان اندازه‌گیری می‌کند. این شاخص گاهی به نام شاخص قیمت عمده‌فروشی نیز شناخته می‌شود. این شاخص از اهمیت خاصی در نشان دادن هزینه‌های اثرگذار بر بخش عرضه بازار دارد. با این حال اهمیت آن با کاهش مداوم کالاهای تولیدی به‌عنوان سهمی از هزینه‌ها در اقتصاد کاهش می‌یابد. این شاخص همچنین به‌عنوان نمایانگر انتظارات تورمی شناخته می‌شود. فرضیه‌ای وجود دارد مبنی بر اینکه روند طی‌شده در این تورم با مدتی تاخیر در تورم مصرف‌کننده نیز طی می‌شود و به همین خاطر این تورم به تورم پیش‌نگر معروف است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • یک گرم چای سنواتی هم تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • چای سنواتی تاکنون در چرخه مصرف قرار نگرفته است
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد