Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@11:18:45 GMT

کمک‌های طب سنتی به درمان کرونا/ از سیاه‌دانه تا آب نمک

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۱۱۶۱۹

کمک‌های طب سنتی به درمان کرونا/ از سیاه‌دانه تا آب نمک

گروه زندگی: از دشواری‌های مواجهه با کرونا در دنیا، درگیر شدن ریه توسط این ویروس بود. افرادی که به نوع حاد این بیماری مبتلا شده و بهبود پیدا کرده‌اند از روزهایی می‌گویند که تنفس طبیعی و عملی که در سلامتی چندان متوجه بروز آن نیستیم، به کاری طاقت‎فرسا تبدیل می‌شود. بیماران حاد کرونایی از ابتدای شیوع ویروس و تا امروز که انواع جهش یافته آن ظهور و بروز پیدا کرد است، روزهای زیادی را با کپسول‌های اکسیژن  و انواع درمان‌های نیاز به بستری برای رهایی ریه از شر کرونا گذرانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول این مدت طب سنتی برای درمان و یا پیشگیری از کرونا زیاد به کمک طب مدرن آمده است. حالا دانشمندان نیز برخی اقدامات در روش درمانی سنتی را برای بهبود کرونا تایید و یا توصیه کرده‌اند. در این مطلب با دو خبر از آخرین تحولات پزشکی درمان کرونا به وسیله طب سنتی آشنا می‌شویم.

سیاه‌دانه؛ درمانی برای التهاب و عفونت

اخیرا دانشمندان استرالیایی اعلام کرده‌اند که سیاه‌دانه می‌تواند در درمان بیماری کرونا موثر باشد.

 سیاه‌دانه با نام علمی « Nigella Sativa» و معروف به «شونیز»، گیاهی است که محل تولد آن مربوط به غرب آسیاست. این گیاه هشت‌برگی، دانه‌های سیاهی در وسط گلبرگ‌های خود دارد که ما آن را به اسم سیاه‌دانه می‌شناسیم. سیاه‌دانه از قرن‌ها قبل برای مصارف پزشکی از جمله درمان عفونت و التهاب مورداستفاده قرار می‌گرفته است. حالا دانشمندان استرالیایی در مقاله‌ای توضیح  داده‌اند که سیاه‌دانه می‌تواند در درمان کرونا هم موثر باشد.

طبق شواهد مورد بررسی استرالیایی‌ها، سیاه‌دانه می‌تواند به پروتئین سنبله ویروس کووید19 بچسبد و از ایجاد عفونت ریه جلوگیری کند.

در این مقاله که اخیرا در مجله «Clinical and Experimental Pharmacology and Physiology» منتشر شده گفته شده است: «مقاله مروری بینشی راجع به یک محصول طبیعی ارائه می‌دهد که بیش از یک‌هزار سال است به‌عنوان یک داروی سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و ممکن است سرانجام در درمان بیماری کرونا مورد توجه قرار گیرد. سیاه‌دانه ممکن است در بیماران بستری‌شده و حال ‌وخیم مؤثر باشد.»

سیاه‌دانه به‌طور گسترده در آزمایشگاه‌ها از جمله روی حیوانات مورد مطالعه قرار گرفته است؛ این مطالعات نشان داده است که سیاه‌دانه می‌تواند با جلوگیری از انتشار مواد شیمیایی پیش‌التهابی مانند "اینترلوکین‌ها"، سیستم ایمنی بدن ما را به‌خوبی کنترل کند.

همچنین این گیاه نقش بالقوه‌ای برای درمان بیماری‌های آلرژیک مانند آسم، اگزما، بیماری‌های آرتریت از جمله روماتوئید و آرتروز، فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت دارد.

 

آب نمک قرقره کنید

قرقره کردن آب نمک در گلو به عنوان یک راهکار سنتی از ابتدای شیوع کرونا در ایران توسط پزشکان سنتی و برخی پزشکان طب مدرن توصیه می‌شد. اصولا شستشو و ضدعفونی کردن گلو با قرقره کردن، راه درمانی است که در ایران برای بسیاری از بیماری‌هایی که ریه را درگیر می‌کنند مثل سرماخوردگی و عفونت گلو توصیه و به صورت سنتی توسط بیماران انجام می‌شود . حالا دانشمندان در دیگر نقاط دنیا هم به تاثیر این روش برای پیشگیری و درمان کرونا پی برده‌اند.

 در مقاله‌ای که در سایت medrxiv.org به صورت نتایج اولیه، کار شده است گفته شده است که شستشوی روزانه حفره بینی و حلق، دوبا در روز با اسپری (سدیم کلراید) در 24ساعت اول ابتلا به کووید19 و مثبت شدن تست، به کاهش 19درصدی احتمال بستری در بیمارستان کمک کند.

سدیم کلراید همان ترکیب آب و نمک است که به صورت صنعتی و دارویی تولید می‌شود. در تحقیقات اولیه درباره ویروس کرونا گفته شد که این ویروس بعد از ورود به بدن مستقیما به ریه نمی‌رود. بلکه ابتدا در بینی و حلق لانه‌گزینی می‌کند. ویروس تا 24ساعت بعد از این لانه‌گزینی روند تکثیر خود را آغاز می‌کند و بعد از آن به ارگان‌های دیگر به خصوص ریه حمله می‌کند.

بنابراین بسیاری از پزشکان ایرانی از همان روزهای آغازین شیوع این ویروس در کنار توصیه به پوشیدن ماسک و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی؛ توصیه می‌کردند که بعد از هربار ورود به مکانی که احتمال ابتلا به ویروس در آن بالاست و یا احساس گرفتگی و علائم گلودرد، روزانه دوبار با محلول آب و نمک رقیق داخل بینی و حلق را کاملا شستشو بدهیم.

نمک، یا ویروس‌های موجود را از بین می‌برد یا از تعداد آنها می‌کاهد که در هر دو صورت احتمال درگیری ریه با کرونا بسیار پایین می‌آید.

 

چه‌طور آب نمک را به صورت اصولی تهیه کنیم؟

توصیه پزشکان ایرانی برای تهیه آب و نمکی که به درمان بیماری‌های گلو و ریه کمک می‌کند به این صورت است: «9گرم نمک را که تقریبا معادل یک قاشق غذاخوری سرخالی است در 4لیوان آب ترجیحا جوشیده و سرد شده حل کنید.» آب ولرم هم می‌تواند جایگزینی برای آب جوشیده و سرد شده باشد. به عبارت دیگر هر یک لیوان معمولی آب، باید با نصف قاشق چایخوری نمک مخلوط بشود. اگر محلول را برای کودکان تهیه می‌کنید، به جای 9گرم در لیتر، از 6گرم در لیتر، نمک استفاده کنید.

 

 استفاده از نمک به همین میزان کافیست و بیشتر از آن اثرگذاری بیشتری بر ویروس ندارد. به جای آب و نمک می‌توان از سرم‌های شستشو و محلول‌های سدیم کلراید موجود در داروخانه‌ها هم استفاده کرد. اما از آنجایی که نمک در هر خانه‌ای موجود است تهیه آن به صورت خانگی کار راحتی است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی طب سنتی درمان آب نمک کووید19 درمان بیماری درمان کرونا آب و نمک آب نمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۱۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد

سعداله منصوری سطح کشت کلزا را بالغ بر ۱۶۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته ۴۰ هزار هکتار افزایش را نشان دهد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی افزود: از ۱۶۰ هزار هکتار سطح زیرکشت کلزا، نزدیک به ۵۰ تا ۵۵ هزار هکتار آن در اراضی دیم و مابقی در اراضی آبی است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته سطح زیرکشت کلزا در کشور ۱۱۰ هزار هکتار بوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت از سطح ۸۸ هزار هکتار حدود ۱۴۰ هزار تن کلزا برداشت شد.

منصوری تناسب قیمت تضمینی این محصول در مقایسه با گندم، توزیع به موقع نهاده‌ها و بذر و وعده به موقع پرداخت پول محصول تحویلی کشاورزان با مرجع مشخص را از دلایل استقبال کشاورزان از کشت کلزا در سال زراعی جاری دانست.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی درباره خرید تضمینی دانه‌های کلزا، گفت: امسال خرید کلزا توسط بخش خصوصی و انجمن صنایع روغن‌کشی ایران انجام می‌شود و نقش نهادهای دولتی اعم از سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت بازرگانی دولتی ایران حداقل خواهد بود و اگر در منطقه‌ای بخش خصوصی برای خرید ورود نکرد، این نهادها اقدام به خرید تضمینی خواهند کرد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهادکشاورزی ابراز امیدواری کرد که ورود بخش خصوصی در موضوع خرید کلزا با روند منطقی و معقول پیش برود و پرداخت بهای محصول کلزاکاران با حمایت دست‌اندرکاران سپری شود و بتوان با اطمینان خاطر برای برنامه کشت سال زراعی آینده آماده شد.

او با اشاره به آغاز برداشت دانه‌های کلزا از مزارع کشور گفت: در استان‌های کرمان، هرمزگان، خوزستان و ایلام برداشت آغاز شده و تاکنون روند خوبی داشته است.

منصوری افزود: در استان‌های ایلام و خوزستان، زارعانی که محصول‌شان را تحویل داده‌اند، ۲۰ درصد بهای محصول را دریافت کرده‌اند.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: براساس آخرین گزارش‌ها، حدود نیمی از سطح زیر کشت کلزا در استان ایلام و حدود ۳۰ درصد مزارع استان خوزستان تاکنون برداشت شده است.

او در مورد توزیع بذر کلزا گفت: امسال نزدیک به ۲ هزار تن بذر کلزا میان کشاورزان توزیع شد که از این میزان حدود ۷۰ درصد بذر هیبرید تولید داخل و مابقی بذر آزاد افشان بوده و به میزان محدودی هم بذر هیبرید وارداتی برای ایجاد تنوع ارقام داشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند