Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@02:27:43 GMT

همدان آزمونه اجرای طرح ثبت الکترونیکی ازدواج شد

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۱۲۸۹۶

همدان آزمونه اجرای طرح ثبت الکترونیکی ازدواج شد

به گزارش ایرنا، اصغر پیرهادی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: الکترونیکی شدن ثبت واقعه ازدواج از ابتدای محرم سالجاری در دفاتر ثبت ازدواج همدان آغاز شده است و واقعه ازدواج هم اینک در سامانه طراحی شده از سوی سازمان اسناد و املاک، ثبت می شود.

وی با بیان اینکه با الکترونیکی شدن ثبت واقعه ازدواج، دفاتر و قباله ازدواج جمع می شود افزود: تمامی اطلاعات شناسنامه ای عروس و داماد در سامانه ثبت شده و امضا و اثر انگشت زوجین در دفاتر ثبت ازدواج به صورت الکترونیکی دریافت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان همدان اضافه کرد: با الکترونیکی شدن ثبت واقعه ازدواج، دقت آمار تعداد وقوع عقد و نوع مهریه ها بالا رفته و به جای گزارش افراد می توان آمار و اطلاعات را به صورت دقیق از سامانه استخراج کرد.

پیرهادی جمع شدن اوراق کاغذی را از مهمترین مزیت های این طرح دانست و اظهار داشت: همچنین در آینده برای صدور اجراییه و پیگیری برای دریافت وام ازدواج و دیگر تسهیلات نیازی به ارائه قباله نامه ازدواج نیست.

وی درباره حدنگاری نیز گفت: کار انقلابی در ثبت اسناد و املاک با ورود روی کار آمدن حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رییسی، رییس سابق قوه قضاییه صورت گرفت به گونه ای که سال گذشته سهم همدان از اجرای قانون حد انگار، مستند سازی ۷۰۰ هزار هکتار اراضی ملی بود که در این تاکنون برای ۴۸۰ هزار هکتار از اراضی ملی سند صادر شده است. 

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان همدان گفت: پنج ماهه امسال ۲۴ هزار ۳۴۳ فقره سند تک برگ به مساحت ۱۷۹ هزار هکتار صادر شده که از این تعداد ۲ هزار و ۲۴۰ سند متعلق به املاک دولتی است همچنین این رقم در پنج ماهه سال گذشته ۵۷۷ فقره سند تک برگی برای ۳۴ هزار هکتار بوده است.

پیرهادی بیان کرد: در حوزه اجرای ماده ۱۱۳ برنامه ششم توسعه کشور که امسال در پایان این برنامه قرار داریم باید همه فرایند «اجرا» از طریق حوزه اجرا صورت گیرد و در صورت شناسایی نشدن اموال افراد به شاکی گواهی مراجعه به دادگستری داده می شود.

وی بیان کرد: پنج ماهه امسال در حوزه اجرا سه هزار و ۴۵۸ فقره پرونده تشکیل و سه هزار ۶۷۷ فقره پرونده مختومه شد که این آمار در زمان مشابه سال گذشته مختومه شدن یک هزار و ۹۲۷ فقره پرونده بوده است.

مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان همدان ادامه داد: یک هزار و ۹۵۵ میلیارد ریال از مطالبات معوق بانکی، اشخاص و کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری توسط این اداره کل در پنج ماهه سالجاری وصول شده است  

پیرهادی بیان کرد: در حوزه الکترونیکی شدن خدمات، سازمان ثبت اسناد و املاک برنامه هایی بر هر سازمان تعیین کرده و باید خلاصه معامله در ثبت اسناد تایید شود که در این باره همدان با  ۹۹.۹ درصد و ثبت و تایید خلاصه معامله در کمتر از ۲ روز، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داد.

وی گفت: یکی از سیاست های محوری این سازمان آرشیو کردن اوراق املاک، کاهش پرونده کاغذی و فیزیکی و الکترونیکی شدن آنها است در این راستا تاکنون به جز شهرستان اسدآباد تمامی اوراق ۹ شهرستان معادل ۱۱ میلیون اوراق اسکن شدند و تا پایان شهریور با تکمیل این طرح در اسدآباد در مجموع حدود ۱۲ میلیون اوراق اسکن و آرشیور می شود.

برچسب‌ها ثبت اسناد و املاک همدان تبادل الکترونیکی اسناد كاداستر ازدواج ساده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ثبت اسناد و املاک همدان تبادل الکترونیکی اسناد ثبت اسناد و املاک همدان تبادل الکترونیکی اسناد كاداستر ازدواج ساده ثبت اسناد و املاک الکترونیکی شدن واقعه ازدواج هزار هکتار پنج ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۲۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟

ازدواج همیشه یک پیوند دائمی نیست و گاهی اوقات زوجین تصمیم می گیرند از یکدیگر جدا شوند تا مشکلاتی که دارند به پایان برسند. البته طلاق به سادگی که فکر می کنید نیست و انواع مختلفی نیز دارد و قوانین و ماده های قانونی مختلفی برای آن تعریف شده است.

 

به گزارش خبرنامه دانشجویان ایران: ازدواج همیشه یک پیوند دائمی نیست و گاهی اوقات زوجین تصمیم می گیرند از یکدیگر جدا شوند تا مشکلاتی که دارند به پایان برسند. البته طلاق به سادگی که فکر می کنید نیست و انواع مختلفی نیز دارد و قوانین و ماده های قانونی مختلفی برای آن تعریف شده است. طلاق رجعی و بائن دو نوع مختلف از طلاق هستند که باید در رابطه با آن ها و شرایطی که دارند اطلاعات کاملی داشته باشید. در ادامه همراه ما باشید تا هرآنچه باید درباره طلاق بائن و تفاوت آن با طلاق رجعی بدانید در اختیارتان قرار گیرد.

منظور از طلاق رجعی چیست؟

کلمه رجعی به معنای بازگشت است و طبق ماده 1148 قانون مدنی، مرد می تواند در مدت زمانی که زن عده را نگه داشته است، به سمت زوجه برگردد و اعلام کند که از طلاق منصرف شده است و دوباره زندگی خود را شروع کنند.

لازم است بدانید، عده به مدت زمانی گفته می شود که زن باید بعد از ازدواج آن را نگه دارد و منظور از چنین حرفی، این است که در این بازه زمانی، زن نمی تواند با مرد دیگری ازدواج کند. مدت زمان عده، برای خانمی که عادت ماهانه می شود، 3 دوره عادت ماهانه، برای خانمی که عادت ماهانه ندارد، 3 ماه و برای زنی که باردار می باشد، تا زمان وضع حمل تعیین شده است.

نکته دیگری که باید در رابطه با طلاق رجعی به آن اشاره کنیم، این است که اگر زن و شوهر در زمان طلاق اعلام نکنند که جدایی از نوع رجعی است، می توانند بدون خواندن مجدد صیغه به یکدیگر برگردند. اما اگر آن ها دست به ثبت طلاق رجعی بزنند، باید بعد از برگشت به یکدیگر، نسبت به ثبت رجوع طلاق نیز اقدام کنند.

قوانینی که در مدت عده وجود دارد، این است که اگر طلاق رجعی باشد، در مدت زمان عده، پرداخت نفقه زوجه برعهده مرد خواهد بود. همچنین اگر هر یک از زوجین در مدت زمان عده فوت کنند، طرف مقابل جزوی از وراث فرد محسوب خواهد شد و به او ارث می رسد.

منظور از طلاق بائن چیست؟

تا به اینجا در رابطه با طلاق رجعی صحبت کردیم؛ اما باید بدانید که نوع دیگری از طلاق نیز وجود دارد که دقیقا در مقابل طلاق رجعی وجود دارد. طلاق بائن نوع دیگری از طلاق است که اگر به ثبت برسد، مرد دیگر حق برگشت به زوجه را ندارد؛ اما در همین زمان نیز زن موظف است مدت زمان عده که به آن اشاره شد را نگه دارد؛ دلیل این موضوع نیز احترام به همسر و جلوگیری از قاطی شدن نسل می باشد.

بنابراین در یک تعریف کلی می توانیم بگوییم که تفاوت طلاق بائن و رجعی در رابطه با امکان بازگشت زن و شوهر به یکدیگرس، نه مدت زمان عده؛ چراکه در هر نوع از طلاق، زوجه باید عده را نگه دارد. برای طلاق بائن نیز قوانینی وجود دارد؛ به طوری که باید گفت در طلاق بائن، مرد وظیفه ای برای پرداخت نفقه زن ندارد و اگر هریک از زوجین فوت کند، ارثی به طرف دیگر نخواهد رسید؛ چراکه جدایی به صورت کامل اتفاق افتاده است.

انواع طلاق بائن

نکته مهمی که باید به آن اشاره کنیم، این است که طلاق بائن انواع و حالت های مختلفی دارد؛ به طوری که در صورت وقوع هریک از آن ها، طلاق بائن رخ می دهد. این موارد که منجر به طلاق بائن می شوند، عبارتند از:

طلاق قبل از نزدیکی:

اگر زن و مرد، هیچ رابطه جنسی با یکدیگر برقرار نکرده باشند و تصمیم به جدایی بگیرند، دیگر مدت زمانی برای عده وجود ندارد؛ در نتیجه دیگر شانسی برای بازگشت شوهر نیست و طلاق از نوع بائن خواهد بود. اگر زن و مرد بعد از جدایی پشیمان شوند، باید مجدد ازدواج کنند.

طلاق هنگام یائسگی:

زمانی که زوجین تصمیم به طلاق می گیرند، اگر خانم یائسه شده باشد و دیگر قدرت باروری نداشته باشد، نیازی به صبر در مدت زمان عده نیست و نوع جدایی، از نوع بائن خواهد بود.

طلاق بعد از سه بار رجوع:

سه طلاقه کردن زوجه از دیگر مواردی است که منجر به طلاق بائن می شود. منظور از سه طلاقه، این است که مرد همسر خود را سه بار طلاق دهد و بعد از هربار به یکدیگر رجوع کنند. بعد از سه بار، دیگر امکان رجوع برای زن و مرد وجود ندارد، بنابراین طلاق از نوع بائن خواهد بود. نکته ای که در این باره باید بگوییم، این است که در صورت سه طلاقه شدن زن، امکان نکاح مجدد نیز وجود ندارد. در این  حالت، زن باید با مرد دیگری ازدواج کند و طلاق بگیرد تا شرایط ازدواج با شوهر قبلی برای او فراهم شود.

طلاق با دختر کمتر از 9 سال:

اگر مرد با دختری که هنوز 9 سال ندارد، ازدواج کند و طلاق بگیرد، طلاق از نوع بائن می باشد و مرد نمی تواند دیگر با دختر کوچک ازدواج کند.

بررسی جامع تفاوت های طلاق رجعی و بائن

در طول مقاله، اطلاعات کلی از طلاق رجعی و بائن را در اختیار شما قرار دادیم؛ حال در این بخش یک جمع بندی در رابطه با تفاوت های طلاق رجعی و بائن انجام می دهیم که عبارتند از:

در طلاق بائن، اگر زوجین قصد برگشت به یکدیگر را کنند، باید مجدد خطبه عقد جاری شود، درصورتی که در طلاق رجعی، تا سه بار برگشت نیازی به عقد مجدد ندارد. در طلاقی که از نوع رجعی است، اگر یکی از زوجین فوت کند، فرد دیگر ارث می برد، در صورتی که در طلاق بائن، ارثی به هیچ یک از طرفین نمی رسد. اگر طلاق از نوع رجعی باشد، مرد موظف است نفقه همسرش را بدهد؛ در صورتی که در طلاق بائن نیازی به پرداخت نفقه نیست. در طلاق رجعی، زن و شوهر می تواند در مدت زمان عده کنار یکدیگر و در یک خانه زندگی کنند.

کلام آخر

طلاق یک تصمیم مهم در زندگی زوجین است و در آینده خودشان و فرزندی که دارند، تاثیر خواهد داشت. از همین رو زوجین باید با انواع طلاق که شامل رجعی و بائن می شود آشنا شوند و تفاوت آن ها را بررسی کنند. از همین رو در این مقاله اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دادیم تا بهترین تصمیم گیری را داشته باشید.

 

برچسب ها: طلاق ، طلاق رجعی ، طلاق بائن ، طلاق قبل از نزدیکی ، طلاق هنگام یائسگی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA9

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • اجرای پویش ملی اهدای اسناد و منابع کهن
  • دانشگاه آزاد اسلامی برگزیده استان فارس در حوزه اسناد و املاک شد
  • تبدیل اسناد مالکیت دفترچه‌ای به سندتک‌ برگی در زابل
  • اجرای نوبت‌دهی الکترونیکی در پایانه‌های بار سراسر کشور در راستای توزیع عادلانه
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • واگذاری قابل توجه زمین در زنجان برای اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • استقبال خانوار‌های استان همدان از طرح کالابرگ فجرانه
  • استقبال خانوارهای استان همدان از طرح کالابرگ فجرانه
  • حمایت مردم همدان از اجرای طرح نور