Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@07:47:18 GMT

کاربرد فناوری های نوین زیستی در حل مشکلات اقلیمی

تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۱۴۱۷۸

کاربرد فناوری های نوین زیستی در حل مشکلات اقلیمی

به گزارش خبرگزاری مهر، صابر گلکاری در مراسم اختتامیه چهارمین همایش بین المللی و دوازدهمین کنگره ملی بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی با اشاره به محدودیت‌های اقلیمی شدید و کاهش متوسط بارندگی کشور در دهه‌های اخیر، تنها راه برون رفت از این شرایط را توسعه علوم و فناوری‌های کاربردی خصوصاً فناوری‌های نوین زیستی و حرکت به سوی کشاورزی دانش‌بنیان عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کشور ما به لحاظ امکانات متنوع تولیدی بسیار ثروتمند است، اما به عنوان کشوری خشک و نیمه خشک با محدودیت‌های اقلیمی شدید و در رأس آنها خشکسالی مواجه است گفت: رواج تکنیک‌هایی مثل قنات و حتی نوشته‌های کتیبه‌های تاریخی حاکی از این است که تأمین آب و خشکسالی همواره به عنوان مسأله ای جدی دامن‌گیر مردم ایران بوده است. این مسأله در دهه‌های اخیر با شدت بیشتری بروز پیدا کرده به طوری که متوسط بارندگی سالانه کشور از حدود ۳۵۰ میلیمتر در پنج دهه پیش به زیر ۲۵۰ میلیمتر کاهش یافته است. البته در یک سال اخیر از این میزان نیز پایین‌تر آمده است‌.

گلکاری گفت: این در حالی است که ۷۰ درصد از بارندگی‌ها هم به دلیل تبخیر و تعرق از بین می‌روند و مشکلات دیگری چون الگوی نامناسب کشت و سیاست‌های نه چندان مناسب حفاظت از منابع زیست محیطی، ادامه تولید پایدار را با مشکل مواجه کرده است.

وی خاطرنشان کرد: شوک تولید محصولات راهبردی که در حال حاضر با آن مواجه شده‌ایم، مثالی روشن از تبعات محدودیت‌های اقلیمی است که تنها راه خروج از این شرایط توسعه هرچه بیشتر علوم و فناوری‌های کاربردی و توسعه کشاورزی دانش‌بنیان است. در واقع تنها با توسعه این فناوری‌ها می‌توانیم به ارتقای امنیت غذایی و افزایش پایدار تولید دست پیدا کنیم.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تاکید بر اهمیت روزافزون فناوری‌های زیستی در جهان امروز، گفت: در حال حاضر گردش مالی سالانه مهندسی ژنتیک بالغ بر ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار در سال است که تخمین زده شده در سال ۲۰۳۰ به بالای ۱۰۰ میلیارد دلار برسد. از طرف دیگر در زمان اپیدمی کرونا شاهد هستیم که دو واکسنی که نسبت به سایر واکسن‌های ساخته شده مؤثرتر عمل کرده‌اند، واکسن‌هایی بوده اند که با استفاده از ابزار بیوتکنولوژی تولید شده اند.

گلکاری با اشاره به تکنیک‌ها و زمینه‌های جدید بیوتکنولوژی مثل ویرایش ژنومی که چشم‌اندازهای تازه‌ای را در عرصه تولیدات کشاورزی و سایر حوزه‌ها گشوده است، ابراز امیدواری کرد که همزمانی برپایی چهارمین همایش بین‌المللی بیوتکنولوژی با تغییرات در رأس قوه مجریه، فرصتی را برای توجه بیشتر به فناوری‌های زیستی در بخش کشاورزی فراهم کند و با تدوین قوانین روشن و شفاف، زمینه استفاده هر چه بیشتر از این فناوری‌ها در تولید محصولات سالم و مفید فراهم شود.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به فعالیت‌ها و دستاوردهای این پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که به عنوان مجموعه‌ای توانمند در وزارت جهاد کشاورزی، متولی توسعه و کاربرد فناوری‌های نوین زیستی در بخش کشاورزی است در طول عمر نسبتاً کوتاه خود دستاوردهای متنوعی در عرصه‌های مختلف از قبیل مهندسی ژنتیک، بیوتکنولوژی میکروبی، بیوتکنولوژی جانوری، بیوتکنولوژی صنایع غذایی و متابولیت های ثانویه و زیست شناسی سامانه‌ها و فیزیولوژی مولکولی و کشت بافت داشته و ماحصل تحقیقات انجام شده را به بهره‌برداران در حوزه‌های مختلف زراعی، باغی، صنایع غذایی، شیلات و مدیریت پسماندها تقدیم کرده است.

گلکاری خاطرنشان کرد: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی علاوه بر دستاوردهای فراوان در زمینه تولید ارقام جدید مرکبات، سالم‌سازی پایه‌های میوه و تولید هسته‌های عاری از ویروس، ایجاد لاین‌های والدینی برای تولید بذور هیبرید، تولید واریته های مختلف گیاهانی نظیر شیرین بیان با متابولیت‌های بالا، تولید انواع پروبیوتیک ها و … در زمینه مهندسی ژنتیک نیز پروژه‌های مهمی را به سرانجام رسانده است؛ این پروژه‌ها مربوط به محصولات مهمی همچون برنج، پنبه، سیب زمینی و گلرنگ است که بیشتر با هدف ایجاد مقاومت به آفت و بیماری‌ها و همچنین بهبود کمی و کیفی روغن اجرا شده‌اند که اگر بتوانیم با رفع مشکلات موجود، این محصولات را به عرصه تولید برسانیم، اثربخشی فراوانی در کاهش هزینه‌ها و کاهش آلودگی‌های محیطی و افزایش تولید خواهد داشت.

کد خبر 5288958 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: خشکسالی زیست فناوری بیوتکنولوژی حاکمیت سایبری شرکت دانش بنیان فناوری فضایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گوگل نوآوری حکمرانی فضای مجازی سرطان فیس بوک امنیت سایبری ویروس کرونا اقتصاد دیجیتالی سخت افزار تولید دانش بنیان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی فناوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۴۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین تکریم و معارفه معاونان قدیم و جدید فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس برگزار و بر تحقق تمدن‌سازی نوین اسلامی تأکید و مقرر شد این مهم در اولویت کاری حوزه معاونت جدید قرار گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در این آیین با تأکید بر تقویت و توسعه حرکت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، گفت: تمدن‌سازی نوین اسلامی در گروه یکپارچگی و حرکت به سمت تقویت سرمایه‌های فرهنگی و احیای باور‌های دینی و آموزه‌های اسلامی است که باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.

محمدحسین رنجبر، حرکت در مسیر منویات مقام معظم رهبری و تأکید بر تحقق شعار سال، با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم را نوعی فصل‌الخطاب فرهنگی خواند و بیان کرد: دانشگاه‌ها در این مسیر، وظیفه سنگینی را بر عهده دارند و باید در تحقق این شعار، با برنامه ریزی و حرکت منسجم، اقشار جامعه را در این راستا رهنمون باشند.

وی از حوزه فرهنگی و دانشجویی به‌عنوان مهم‌ترین و تأثیرگذارترین حوزه در امر تربیت و انسان‌سازی نام برد و افزود: رسالت حوزه فرهنگی و دانشجویی، رسالتی خطیر و حیاتی است و دانشگاه باید برای تمام فعالیت خود یک پیوست فرهنگی ارائه دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان با تأکید بر اشاعه فرهنگ اسلامی و انقلابی در دانشگاه به حفظ و تقویت روحیه خودباوری در جوانان تقویت تشکل‌های دانشجویی، ارتقای مهارت‌آموزی جمعی و انجام کار تیمی، توسعه ورزش‌های حرفه‌ای و همگانی، توسعه نشریات دانشجویی، برگزاری مستمر کرسی‌های آزاداندیشی و ... از وظایف حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی است.

رنجبر اضافه کرد: باید همه بدانیم و بپذیریم که کار فرهنگی مختص متولیان فرهنگی نیست؛ بلکه همه وظیفه داریم با امر به معروف و نهی از منکر و با استدلال و منطق در روشنگری و اقناع سازی افکار عمومی جامعه سهیم باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، تقویت اخلاق اسلامی در جوانان، ارتقای توانایی‌های فکری و چگونگی عبور از لغزش‌ها و مراحل سخت زندگی را مستلزم چگونگی عملکرد دانشگاه‌ها در اجرا و عملیاتی کردن برنامه‌های فرهنگی دانست و با معرفی احسان محمدی‌نژاد به عنوان معاون جدید فرهنگی و دانشجویی از خدمات محمد حیدری نارمندی قدردانی کرد.

مسئول دفتر نهاد معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در این نشست، خدامحوری، قرارگرفتن در مسیر اهل‌بیت، صبر و استقامت را سه مؤلفه اصلی در عبور از شرایط سخت دانست و متذکر شد: کار باید با نیت و هدف پاک برای رضای خداوند با بهره‌مندی از سیره امامان معصوم علیه‌السلام با استقامت و بردباری انجام شود و در آن خدمت به خلق خدا هدف و نیت اصلی انجام کار باشد.

حجت الاسلام اسماعیل پاک‌نژاد با قدردانی از تلاش‌های متولیان عرصه فرهنگی در دانشگاه عنوان کرد: اقدامات و فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان رضایت‌بخش و ستودنی است و نیاز است برای تحقق محور‌های گام دوم انقلاب و عملیاتی کردن شعار سال با استفاده از همه ظرفیت‌های دانشگاه پیش رفت.

در این آیین احسان محمدی‌‌نژاد، معاون جدید حوزه دانشجویی و فرهنگی دانشگاه نیز با اشاره به برنامه‌های خود در توسعه حوزه فرهنگی ودانشجویی گفت: حوزه فرهنگی و دانشجویی به منزله دوبال پرواز دانشجوست و باید با انجام یک برنامه ریزی منسجم، مشارکت همگانی و کار تیمی همگی در تقویت اهداف دانشگاه سهیم باشیم.

وی در پایان از دانشگاهیان و بخش‌های دانشگاه خواست تا در توسعه و پیشرفت این حوزه او را همراهی و از ارائه مشورت‌های به موقع و حیاتی دریغ نورزند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • ایجاد دانشکده فناوری‌های راهبردی در دانشگاه مازندران
  • تولید و تجهیز ۱۰۰ آزمایشگاه شناختی با فناوری ایرانی