Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، در یکی از بزرگترین عملیات ترابری هوایی، آمریکا و متحدانش بیش از ۷۰ هزار نفر از جمله شهروندان خود، پرسنل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و افاغنه در معرض خطر را از ۱۴ اوت (۲۳ مرداد) از افغانستان خارج کرده اند.

این تاریخ یک روز قبل از سیطره طالبان بر کابل پایتخت افغانستان برای پایان دادن به حضور نظامی ۲۰ ساله بیگانگان در این کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از خطرات فزاینده برای نظامیان آمریکایی در افغانستان سخن گفت و آژانس های امدادرسان درخصوص بحرانی انسانی برای مردم باقی مانده در این کشور هشدار دادند.

بایدن گفت که آمریکا در جهت تحقق این ضرب الاجل که سال گذشته برای پایان دادن به طولانی ترین جنگ آمریکا با طالبان تعیین شد، پیش رفته اند.

بایدن افزود: هرچه زودتر بتوانیم کار را تمام کنیم، بهتر است. هر روز عملیات، خطرات بیشتری را برای نیروهای ما به همراه دارد.

در همین حال، دو مقام آمریکایی در حالی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند که نگرانی زیادی از بابت خطر بمب گذاری های انتحاری داعش در فرودگاه کابل وجود دارد.

از زمان کنترل طالبان بر افغانستان، دهها هزار نفر از مردم این کشور از ترس رفتار این گروه، در فرودگاه کابل ازدحام کرده اند و آنها که خوش شانسند صندلی هایی در هواپیماها گیر آورده اند.

بسیاری نیز در بیرون از فرودگاه جایی که نظامیان آمریکا، انگلیس و کشورهای دیگر می کوشیند نظم را برقرار کنند، به امید خروج از کشور تجمع کردند.

براساس اعلام نهادهای امدادرسان، در حالی که اکنون تمرکز بر کسانی است که سعی در فرار دارند، خطر گرسنگی، بیماری و اذیت و آزار بازماندگان را تهدید می کند.

«دیوید بسیلی» مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل به رویترز در دوحه گفت: طوفان کاملی به دلیل چند سال خشکسالی، درگیری، اوضاع بد اقتصادی توام با کووید در راه است.

وی از جامعه جهانی خواست مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار کمک غذایی برای رسیدگی به مردم افغانستان اهدا کند.

اتحادیه اروپا اعلام کرد که درصدد چهار برابر کردن کمک های خود به افغانستان است و در حال هماهنگی با سازمان ملل برای تحویل دادن این کمک ها و همچنین تضمین امنیتی است.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز گفت که گزارش های موثفی از تخلفات جدی طالبان دریافت کرده که شامل اعدام شتابزده غیرنظامیان و نیروهای امنیتی افغان که تسلیم شده اند، می شود. طالبان گفته که درمورد گزارش های مربوط به جنایات تحقیق می کند.

یک دیپلمات ناتو در کابل در حالی که خواست نامش فاش نشود، به رویترز گفت که گروه های امدادرسان از بابت خارج کردن کارکنان افغان مایوس هستند و کشورهای همسایه باید مرزهای زمینی شان را باز کنند تا افراد بیشتری امکان ترک افغانستان را به دست آورند.

این دیپلمات افزود: ایران، پاکستان و تاجیکستان باید تعداد بیشتری را از مسیرهای زمینی یا هوایی خارج کنند.

طالبان با اعلام اینکه همه نیروهای خارجی باید تا ۳۱ اوت از افغانستان خارج شوند، از آمریکا خواست از افغان های مستعد نخواهد این کشور را ترک کنند و همچنین مردم را در فرودگاه متقاعد کند به خانه بازگردند. طالبان تاکید کرد که چیزی برای ترسیدن وجود ندارد.

دولت هلند همچنین دولت های دیگر اعلام کرد که به طور قطع، بسیاری از افراد واجد شرایط پناهندگی سر وقت از افغانستان خارج نمی شوند.دولت تحت حمایت آمریکا در افغانستان، دو دهه پس از سرکوبی طالبان در پی حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱، با خروج نیروهای آمریکایی و متحدانش از افغانستان سقوط کرد. رهبران طالبان مذاکرات درمورد تشکیل دولت را آغاز کرده اند.

برچسب‌ها افغانستان کابل طالبان پروندهٔ خبری تحولات افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان کابل طالبان افغانستان کابل طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۵۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک

منابع محلی در قندهار اعلام کردند که طالبان منطقه «مازل گلی» راه مختص بیماران در این گذرگاه را از سه روز به این‌سو بسته کرده‌اند.

طالبان ادعا می‌کنند که به دلیل برخورد نامناسب مرزبانان پاکستانی این گذرگاه را مسدود کرده‌اند.

شماری از بیمارداران می‌گویند که پس از مسدود شدند این راه با چالش‌های زیادی روبه‌رو شده‌اند.

راه «مازل گلی» در جنوب دروازه عمومی گذرگاه چمن-اسپین‌بولدک موقعیت دارد که از گذشته به این‌سو مردم دو طرف از طریق آن به دو‌ کشور رفت‌وآمد می‌کردند و تنها به بیمارانی اجازه عبور داده می‌شد که ضمانت خط داشتند.

گذرگاه اسپین بولدک از چهار ماه به این‌سو از سوی معترضان ساحه چمن به ممنوعیت تردد بدون پاسپورت و ویزا مسدود شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • شوک به آبی‌های پایتخت، فرار ۸۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی مالیاتی و تنها امید بایدن
  • شوک به آبی‌های پایتخت، تنها امید بایدن و فرار ۸۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی مالیاتی
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند