Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام عین اللهی ۶۳ ساله متولد سراب، فوق تخصص قرنیه چشم و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است.

او در دوران وزارت بهداشت طریقت منفرد، معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارتخانه بود.

عین اللهی حالا با کسب رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی، عهده دار وزارتخانه‌ای شده است که در مقطع کنونی از حساسیت خاصی برخوردار شده و دلیل آن نیز شرایط کرونایی است که از اسفند ۹۸ تاکنون، کشور درگیر آن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه پیک پنجم کرونا به دلیل غالب شدن ویروس دلتا، طولانی‌تر از پیک‌های قبلی شده و موارد ابتلاء و مرگ و میر آن نیز به شکل فاجعه باری افزایش یافته است. به طوری که بیشترین مرگ و میرهای روزانه کرونایی در مرداد ۱۴۰۰ اتفاق افتاده است.

به نظر می‌رسد که مهم‌ترین مأموریت عین اللهی در بدو ورود به وزارت بهداشت، تغییرات در رأس معاونان وزارتخانه خواهد بود و شاید به دلیل شرایط بحرانی کرونا، بخواهد چند صباحی با تیم نمکی ادامه داد.

وقتی سعید نمکی بر مسند وزارت بهداشت قرار گرفت، همگان انتظار داشتند که معاونان وزارتخانه تغییر کنند و چهره‌های جدیدی برای معاونت‌های بهداشت، درمان، آموزش، تحقیقات و…، معرفی شوند. اما نمکی تصمیم گرفت تغییر اصلی را با رئیس سازمان غذا و دارو و البته رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارتخانه آغاز کند. البته بعدها، تغییراتی در وزارت بهداشت صورت گرفت.

حالا معلوم نیست که عین اللهی تا چه اندازه به تیم کنونی وزارت بهداشت اعتماد خواهد داشت که بتواند با همین تیم ادامه دهد.

در عین حال، به نظر می‌رسد وزیر بهداشت، مأموریت سخت‌تری داشته باشد و آن، کنترل بیماری کرونا است که کم کم در حال تبدیل شدن به فاجعه است و اگر دیر بجنبیم، شاید روزهای تلخ‌تری را ببینیم.

بنابراین، عین اللهی همان طور که در روز دفاع از برنامه‌های خود در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد، مقابله با کرونا در اولویت کار او قرار خواهد داشت.

وی در آن روز خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت که من خودم دشواری‌های بیماری کرونا را با پوست و گوشتم لمس کرده‌ام. در اسفند ۹۸ مرگ را به چشمان خودم دیدم و می‌دیدم کادر درمان برای زنده ماندنم تلاش می‌کردند و غیر از آن چیزی به خاطر ندارم.

وی افزود: در آن شب‌ها و روزهای سخت بیماری، خداوند کمک کرد تا بار دیگر به میدان دفاع از سلامت بازگردم و اجازه ندهم پرچم مدافعان سلامت بر زمین بیافتد.

عین اللهی گفت: اکنون در کارزار مبارزه با کرونا تا پای جان خواهم ایستاد.

وی افزود: بر این باورم که وزیر بهداشت باید کنار مردم بایستد و برای سلامت آنان خود را به آب و آتش بزند.

عین اللهی گفت: بهبودی بیماران باید فارغ از دغدغه‌های مالی در اولویت برنامه‌های وزیر بهداشت باشد.

وی افزود: برای سلامت مردم نمی‌توان معطل تصمیم گیری ها بود. در واقع سلامت مردم نباید به تأخیر بیافتد.

عین الهی گفت: کدام پدری را دیده‌اید برای سلامت فرزندانش لفاضی کند. سلامت مردم خط قرمز ما است.

وی با بیان این مطلب که ما می‌توانیم بر این ویروس منحوس غلبه کنیم، افزود: کرونا موضوعی تک بعدی نیست و سال‌ها است در این عرصه حضور داشته‌ام و جهاد سلامت را در سنگر وزارت بهداشت ادامه می‌دهم.

عین اللهی در ادامه به برنامه‌های خود اشاره کرد و گفت: اولین و مهم‌ترین موضوع، بیماری کرونا است.

وی با عنوان این مطلب که کرونا در سه بخش باید مدیریت شود، به برنامه واکسیناسیون اشاره کرد و افزود: در دنیا ثابت شده که مهم‌ترین عامل پیشگیری از کرونا، واکسیناسیون است.

عین اللهی با اشاره به اینکه باید ۱۲۰ میلیون دوز واکسن برای جمعیت هدف بالای ۱۸ سال تأمین کنیم، گفت: تولید داخل نمی‌تواند ۹۸ میلیون دوز واکسن را برای تکمیل واکسیناسیون تأمین کند و لازم است از طریق واردات حتی توسط بخش غیر دولتی، واکسن را تأمین کنیم.

وی افزود: تا پایان بهمن ۱۴۰۰ برنامه واکسیناسیون جمعیت هدف انجام خواهد شد.

چنین اظهاراتی قبل از کسب رأی اعتماد، نشان از این واقعیت دارد که عین اللهی می‌دانست اگر وزیر بهداشت شود، باید تمام فکر و ذکر خودش را برای مقابله با کرونا صرف کند. زیرا، در شرایط کنونی هیچ موضوعی مهم‌تر از کرونا نیست و اگر نتواند بر این ویروس غلبه کند، قطعاً فرصتی برای اجرای سایر برنامه‌های حوزه سلامت نخواهد داشت.

حالا عین اللهی به عنوان سومین وزیر چشم پزشک وزارتخانه‌ای که متولی سلامت جامعه است، می‌بایست روزهای سخت و دشوار کرونایی را تجربه کند.

کد خبر 5289467

منبع: مهر

کلیدواژه: بهرام عین اللهی رای اعتماد به دولت سیزدهم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا واکسن کرونا آمار کرونا شیوع کرونا واکسیناسیون روز پزشک وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی کووید 19 علیرضا زالی سازمان نظام پزشکی دارو هلال احمر جمهوری اسلامی ایران ستاد ملی مقابله با کرونا رای اعتماد به دولت سیزدهم وزارت بهداشت وزیر بهداشت عین اللهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۷۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آنها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهرها عملیاتی شد.در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آنها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آنها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاوردهای بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیازهای مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • بیش از ۱۲ هزار پزشک امروز با هم رقابت کردند/ ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری ۱۲ درصد افزایش می یابد
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است