Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازیکن سابق سپاهان می‌گوید دورنمای سپاهان بسیار روشن است و با این شرایط بعید است تیمی به غیر از تیم‌های برتر لیگ بیستم در لیگ پیش رو مدعی باشند. احمد جمشیدیان در گفت‌وگو با ایسنا درباره ورودی و خروجی سپاهان در فصل نقل و انتقالاتی اظهار کرد: سپاهان برنامه خودش را برای تبدیل شدن به یکی از قطب‌های قهرمانی از دو سه فصل پیش شروع کرد و دیدید که محرم در ابتدای فصل هم ۸۰ درصد ترکیب تیم را حفظ کرد و ثباتی که تیم‌ها برای موفقیت نیاز دارند را از خودش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال جدایی سه چهار بازیکن سپاهان در پایان این فصل اجتناب ناپذیر بود و سپاهان نمی‌توانست کاری را انجام دهد.

او ادامه داد: دو سه بازیکن دیگر هم نیازی به بودن‌شان نبود و آن‌ها هم از تیم جدا شدند. در مجموع سپاهان با رویکرد حفظ شاکله فصل گذشته وارد نقل و انتقالات شد که منطقی ترین نوع ورود به بازار نقل‌و انتقالات بود. وقتی کیفیت و شرایط تیم خوب است، دیگر سعی نمی‌شود تغییرات زیادی اتفاق بیفتد. سپاهان با این سیاست دارد پیش می‌رود و جایگزین‌های نیازمند، محبی و کی‌روش استنلی دارند به تیم اضافه می‌شود. سپاهان در کنار این خریدها نقاطی از تیم را تقویت می‌کند چون باید در سه جام بازی کنند و کار راحتی پیش رو نخواهند داشت.

بازیکن سابق سپاهان با بیان این‌که نفرات جذب شده تاکنون امتحان خودشان را در فوتبال ایران پس داده‌اند، گفت: فرشاد احمدزاده و شهریار مغانلو در تیم‌های خوب بازی کرده و سابقه بازی در تیم‌ها و لیگ‌های مختلف را دارند اما در خط دروازه گزینه‌های زیادی نداشتند و فعلا میرزازاد آمده که پدیده لیگ ایران در درون دروازه است و امیدوارند تا مثل پیام نیازمند تبدیل به یک ستاره شود. خط دفاع تغییری نداشته و در خط هافبک هم اگر سروش رفیعی حفظ شود شرایط بهتر خواهد شد. بیشترین تغییرات در خط حمله بوده که چند بازیکن جایگزین شده‌اند.

او درباره استفاده سپاهان از بازیکنان آکادمی‌اش بیان کرد: این انتقال‌ها در تمام تیم‌های بزرگ دنیا اتفاق می‌افتد و سال گذشته هم در ایران چنین کاری انجام شد. سپاهان هم در سال‌های گذشته همواره در پایه‌هایش پتانسیل فوق العاده‌ای دارد و امیدواریم رویکردی باشد که بیایند و از آن‌ها استفاده کنند. در حال حاضر خیلی از بازیکنانی که در پایه‌های سپاهان حضور داشتند، اکنون با قراردادهای میلیاردی درلیگ برتر بازی می‌کنند. آخری‌اش همین رضا دهقانی بود که حاصل زحمات مربیان پایه سپاهان است. پارسال یاسین سلمانی معرفی شد و سپاهان می‌تواند هر سال از چنین بازیکنان استعدادی را به فوتبال معرفی کند.

جمشیدیان اضافه کرد: مهمترین کاری که آقای ساکت دارد انجام می‌دهد، قراردادهای بلند مدت است و بیشترین ضعف فوتبال ایران بستن قراردادهای یک ساله است که بسیار دست باشگاه‌ها را برای تمدید سخت می‌کند. بازیکنی که امروز به سپاهان می‌آیند قراردادی چند ساله می‌بندند و این ثبات بسیار به سپاهان کمک می‌کند. دور نمای سپاهان بسیار روشن است و با این شرایط بعید است تیمی به غیر از تیم‌های برتر لیگ بیستم در لیگ پیش رو مدعی باشند اما به هر حال به جز پرسپولیس، سپاهان و استقلال، تیمی مثل گل گهر هم سرمایه گذاری خوبی داشته و می‌خواهد به کسب سهمیه نزدیک شود.

انتهای پیام

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: احمد جمشیدیان احمد جمشیدیان استانی ورزشی تيم فوتبال سپاهان تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۹۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قرارداد سلف ارزی» چگونه به ثبات بازار ارز کمک می‌کند؟

امتداد - قرارداد سلف ارزی به رفع ناترازی‌های مقطعی و ثبات‌بخشی در بازار ارز کمک می‌کند و بانک مرکزی قصد استفاده از این ابزار را دارد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، بازار ارز در اقتصاد ایران از منظر معاملات ارزی مرتبط با تجارت در برخی بازه‌های زمانی با فزونی عرضه بر تقاضا و ثبات در نرخ ارز و در بازه‌های دیگری با فزونی تقاضا بر عرضه و نوسان در نرخ ارز مواجه است. قرارداد‌های سلف ارزی از جمله ابزار‌های مشتقه است که در رفع این ناترازی‌های مقطعی و ثبات‌بخشی به بازار ارز کمک‌کننده است. بانک مرکزی می‌تواند با راه‌اندازی این ابزار به‌صورت پیش‌فروش ارز مازاد در دوره ثبات به متقاضیان ارز در دوره تلاطم و انباشت تقاضا، ریسک نوسان نرخ ارز را برای واردکنندگان کاهش دهد و از سرریز تقاضای ارز برای واردات به بازار غیررسمی و نوسان نرخ این بازار جلوگیری نماید.

یکی از مهم‌ترین وعده‌هایی که به طور مکرر از سوی رئیس‌کل بانک مرکزی مطرح شده و مورد تأکید قرار گرفته، ایجاد بازار ابزار‌های مشتقه ارزی به منظور مدیریت بازار ارز بوده است. تصمیمی که در صورت عملیاتی شدن، تأثیر بسزایی در ایجاد ثبات در بازار ارز خواهد داشت. راه‌اندازی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در اسفندماه ۱۴۰۱ نیز یک گام مهم برای فراهم‌سازی بستر‌های معامله مشتقات ارزی بود. یکی از مهم‌ترین ابزار‌های مشتقه ارزی، قرارداد سلف ارزی است؛ ابزاری که در صورت راه‌اندازی و رواج آن در بازار، می‌تواند به کاهش ریسک مبادلات ارزی تجار و فعالان اقتصادی کمک نماید. در این یادداشت به بررسی نحوه تأثیر این ابزار مهم در ایجاد ثبات در بازار ارز پرداخته خواهد شد.

 

قرارداد سلف چیست و چگونه کار می‌کند؟

قرارداد سلف در معنای حقوقی شامل معامله‌ای است که بهای کالای مورد معامله قبل از تحویل کالا توسط خریدار به فروشنده پرداخت می‌شود. [۱]طبق این قرارداد، فروشنده در زمان انعقاد قرارداد متعهد می‌شود یک کالا را با قیمت مشخصی در زمان معین در آینده به خریدار تحویل دهد. مبلغ و قیمت در زمان عقد قرارداد مشخص و توسط خریدار به فروشنده پرداخت می‌شود. [۲]بنابراین معاملات سلف به نوعی پیش‌فروش یک کالا به قیمت معین در زمان مشخص و تحویل آن در آینده است.

مهم‌ترین اثر این معامله، کاهش ریسک تغییر قیمت کالا در آینده و ایجاد اطمینان در خریدار بابت تأمین کالا با قیمت مناسب است. در این معامله، خریدار می‌تواند با پرداخت وجه کالا به قیمت توافق شده در زمان انعقاد قرارداد، از ریسک افزایش قیمت کالا در زمان تحویل آن مصون باشد. این ویژگی مهم موجب می‌شود قرارداد سلف در بازار‌هایی که ریسک نوسان نرخ در آن‌ها بالاست – به‌ویژه بازار دارایی‌ها- رواج بیشتری داشته باشد و تجار و فعالان اقتصادی تمایل بیشتری نسبت به استفاده از این ابزار نشان دهند.

مختصات زمانی معاملات تجار در بازار ارز ایران

برای اینکه کاربرد معاملات سلف مشخص شود، لازم است تحلیلی از مقاطع زمانی معاملات تجار در بازار ارز ایران ارائه داده شود. معاملات ارزی مرتبط با تجارت در مقاطع زمانی مختلف در طول سال، از نظر حجم و میزان عرضه و تقاضا متفاوت است:

در برخی از ایام سال و به طور خاص شش‌ماهه دوم که در مقاطع خاص، انباشت تقاضای ارز برای ثبت سفارش واردات و برخی نیاز‌های شرکتی وجود دارد، بازار ارز با مازاد تقاضا مواجه است و این موضوع موجب سرریز بخشی از نیاز‌های ارزی به بازار غیررسمی و افزایش و نوسان نرخ ارز در این بازار می‌شود (مانند بازه آذر تا بهمن).

در برخی دیگر از ایام سال و به طور خاص شش‌ماهه اول که موج تقاضای وارداتی انباشت شده در پایان سال قبل فروکش کرده است، بازار ارز عموماً با مازاد عرضه ارز‌های صادراتی مواجه است و به همین دلیل، نرخ ارز در این ایام دارای ثبات نسبی است (مانند بازه اردیبهشت تا مرداد).

اما علاوه بر میزان تقاضایی که در زمان خود در بازار وجود دارد، انتظارات تجار و فعالان اقتصادی نیز بر این زمان‌بندی مؤثر است. بخشی از تجّاری که در شش‌ماهه دوم تقاضای ارز دارند و نسبت به وضعیت نرخ ارز در آن بازه دچار نااطمینانی هستند، چند ماه پیش از ثبت سفارش و زمان نیاز خود اقدام به خرید ارز از بازار غیررسمی می‌کنند. این مسئله موجب می‌شود بازار غیررسمی ارز حتی پیش از زمان اصلی ثبت سفارش واردات با تراکم تقاضا و تلاطم روبرو شود.

کاربرد معاملات سلف ارزی در ایجاد ثبات در بازار ارز

با توجه به مختصات زمانی معاملات ارزی مرتبط با تجارت، قرارداد سلف ارزی این قابلیت را دارد که بخشی از مازاد عرضه ارز در زمان وفور منابع را در بازار رسمی به واردکنندگانی که متقاضی ارز در زمان انباشت تقاضا هستند، منتقل کند و نیاز به خرید ارز از بازار غیررسمی و نوسان در نرخ آن بازار را مرتفع سازد. در این سازکار، واردکننده بهای ارز را به نرخ مشخص شده در زمان انعقاد قرارداد (چند ماه پیش از زمان انباشت تقاضا) به صادرکننده پرداخت می‌کند و صادرکننده نیز ارز مورد معامله را در زمان مورد نیاز واردکننده به او تحویل می‌دهد.

اجرای این سازکار می‌تواند علاوه بر کاهش انباشت تقاضا در زمان‌های فزونی عرضه بر تقاضا در بازار ارز، اطمینان واردکنندگان نسبت به خرید ارز به نرخ مناسب را افزایش دهد و با جلوگیری از سرریز نیاز‌های ارزی وارداتی به بازار غیررسمی، زمینه را برای ثبات نسبی و جلوگیری از تلاطم در بازار ارز فراهم سازد؛ بنابراین انتظار می‌رود بانک مرکزی با استفاده از ظرفیت مرکز مبادله ارز و طلای ایران، به طراحی و توسعه قرارداد‌های سلف ارزی پرداخته و از این ابزار در راستای مدیریت بهتر نوسان‌های بازار ارز در مقاطع مختلف زمانی استفاده نماید.

پی‌نوشت:

[۱]معاملات سلف در بازار سرمایه و محدودیت‌های آن از منظر فقه و حقوق، رضا فطین آذر، فصلنامه مطالعات فقه اقتصادی، خرداد ۱۴۰۲

[۲]شبکه اطلاع رسانی طلا، سکه و ارز B۲n.ir/w۷۸۷۸۴

منبع: مسیر اقتصاد

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • غیبت دومین ستاره سپاهان مقابل پرسپولیس!
  • غایبان سپاهان برابر پرسپولیس
  • غیبت یک بازیکن سپاهان برابر پرسپولیس قطعی است
  • سوپر گل پاک‌پرور همه را شوکه کرد
  • ترکیب احتمالی سپاهان مقابل استقلال در اهواز
  • خط و نشان بازیکن سرشناس ملاثانی برای سپاهان
  • دعوت هندبالیست های سپاهان به اردوهای تیم ملی
  • صدای پای بازیکن نام آشنا در استقلال گوش می‌رسد/ این شادی گل بی دلیل نبود!
  • «قرارداد سلف ارزی» چگونه به ثبات بازار ارز کمک می‌کند؟
  • دانشگر بدون کتف‌بند در تمرینات