Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، پنجشنبه‌ها که می‌شود همه به نوعی به یاد اموات و رفتگانشان می‌افتند و مردم کرمان سال‌ها بود که با رسیدن پایان هفته راهی آرامستان قدیمی این شهر می‌شدند؛ قبرستانی که به دلیل قرار گرفتن در جوار مسجد مقدس صاحب الزمان (عج) و در دامنه کوه‌هایی زیبا به همین نام، از گذشته‌های دور برای کرمانی‌ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است البته نباید وجود بزرگ‌ترین جنگل دست‌کاشت ایران در این محدوده را نادیده گرفت که زیبایی و چشم نواز خاصی به این مکان داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار همه این موارد وجود گلزار شهدای کرمان و مرقد مطهر شهید سپهبد قاسم سلیمانی در این آرامستان قدیمی قداست خاصی به آرامستان قدیم کرمان داده است. همه این ویژگی‌های خاص سبب شده که دل‌کندن از این آرامستان برای مردم کرمان قدری سخت باشد و البته طی کردن بروکراسی اداری سخت و پیچیده و رفع مشکلات و موانع احداث آرامستان جدید برای مسئولان استان سخت‌تر!

آرامستان‌های جدید و قدیم شهر کرمان در سال‌های گذشته روز‌های ناآرام زیادی را تجربه کردند؛ زمزمه‌های تکمیل ظرفیت آرامستان قدیم شهر کرمان و لزوم احداث آرامستان جدید به خیلی سال قبل برمی‌گردد به طوری که آغاز پیش فروش قبر در آرامستان جدید کرمان به اول اسفندماه سال ۹۰ می‌رسد و با وجود ادعای ابوالقاسم سیف‌الهی شهردار وقت کرمان در سال ۹۲ که "ظرفیت قبرستان فعلی شهر کرمان تکمیل شده است".

با وجود گذشت چندین سال از این ادعا به‌دلیل آماده نبودن آرامستان جدید و مهیا نبودن زیرساخت‌ها، همچنان تدفین اموات در آرامستان قدیمی شهر کرمان انجام می‌شد چرا که نه اجل منتظر ساخت آرامستان جدید کرمان می‌ماند و نه مرده‌ای می‌توانست بر زمین بماند.

تدفین اموات در آرامستان قدیم کرمان ادامه داشت و حتی تا پای اموات به جنگل دست‌کاشت و دامنه کوه هم کشیده شد تا اینکه کار به انتشار عکس‌هایی جنجالی در فضای مجازی و شایعات کشیده شد و مسئولان استان مجبور شدند با وجود نبود زیرساخت‌ها آرامستان جدید کرمان را افتتاح کنند.

آغاز اجرای خطوط انتقال آب و برق به آرامستان جدید کرمان

حالا سرپرست شهرداری کرمان خبر از آغاز اجرای خطوط انتقال آب و برق به آرامستان جدید «بهشت کریمان» داده و اظهار داشت: از آنجا که در آرامستان قدیمی شهر کرمان، دیگر جایی برای دفن اموات نبود، آرامستانی که از سال‌های گذشته تعیین‌تکلیف و مشخص شده بود، با تمام تأخیر‌ها و اختلافات مالکیتی که وجود داشت، در دورۀ پیشین شورای شهر کرمان افتتاح شد، اما افتتاح آرامستان یک موضوع بود و بهره‌برداری و استفادۀ مردم از آرامستان، موضوعی دیگر.

محسن پوراسماعیلی با اشاره به شروع دفن اموات در آرامستان «بهشت کریمان» گفت: با وجود افتتاح آرامستان، اقدامات لازم از جمله اجرای خطوط انتقال آب و برق انجام نشده بود؛ بنابراین، اجرای حدود ۱۳ کیلومتر خط انتقال برق و انتقال آب برای آبیاری فضای سبز آرامستان «بهشت کریمان»، ضروری بود.

وی با بیان اینکه یکی از اولویت‌هایی که از روز اول کار به‌عنوان سرپرست شهرداری کرمان دنبال کردم، آماده‌سازی آرامستان «بهشت کریمان» بود، افزود: با حضور فرماندار کرمان، از آرامستان بازدید کردیم و جلساتی در این خصوص داشتیم؛ ضمن اینکه به دستگاه‌های مربوط هم گزارشی ارسال کردیم که شرایط آرامستان جدید، مناسب نیست.

پوراسماعیلی با تأکید بر اینکه باید تمام توان و امکانات شهرداری را در یک مقطع زمانی کوتاه‌مدت به‌کار می‌گرفتیم تا شرایط لازم را در آرامستان جدید فراهم کنند، گفت: باید امکانات و شرایط لازم در آرامستان «بهشت کریمان» فراهم شود تا شهروندانی که برای دفن اموات خود در آرامستان حاضر می‌شوند، به جز ناراحتی و نگرانی به‌دلیل از دست دادن عزیز خود، دغدغه دیگری نداشته باشند.

وی با بیان اینکه در زمان افتتاح آرامستان «بهشت کریمان»، برای روشنایی آرامستان، تعدادی ژنراتور و برای تأمین آب هم، منبع آب نصب شده است، گفت: وقتی قرار است این آرامستان تا ۵۰ سال آیندۀ شهر کرمان را پوشش دهد، ابتدا باید آب و برق آرامستان تأمین می‌شد.

سرپرست شهرداری کرمان تصریح کرد: حداقل تا کیلومتر ۱۰ جاده آرامستان، هیچ‌گونه مشکل و معارضی برای اجرای خطوط انتقال آب و برق نداشتیم؛ ضمن اینکه مشکلات ملکی و معارض، در روز‌های آخر و در محدوده زمین آرامستان به‌وجود آمد؛ بنابراین، باید خیلی زودتر خطوط انتقال آب و برق را با هزینه بسیار کمتر اجرا می‌کردیم.

پوراسماعیلی در پاسخ به این پرسش که اکنون اجرای خطوط انتقال آب و برق در چه وضعیتی است؟ از شروع اجرای خطوط انتقال آب و برق در آرامستان «بهشت کریمان» خبر داد و گفت: براساس ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، آرامستان، یک محل اختصاصی و مربوط به شهرداری است؛ بنابراین، قاعدتاً شهرداری باید برای انتقال خطوط برق و آب هزینه کند، اما از پیمانکارانی استفاده کردیم که مورد تأیید دستگاه‌های خدمت‌رسان آب و برق باشند تا بعداً در زمینه استفاده از شبکه مشکلی پیدا نکنیم.

انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آرمستان ها سردار سلیمانی آرامستان جدید کرمان افتتاح آرامستان آرامستان قدیمی آرامستان قدیم بهشت کریمان شهر کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۰۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟

قبل از اینکه بخواهد سروکله حسن صباح به روایت مصری‌های سکولار در سریال «حشاشین» پیدا شود، تاریخ از امت و رحلت پیامبر شروع شده، از ابوبکر، عمر، عثمان و امام علی (ع) عبور کرده، تا به مکاتب فکری مختلف و فرقه‌ها بخصوص فرقه اسماعیلیه در قرن ۱۱ می‌رسد.

بنا به ادعای سازندگان سریال، «خلافت عباسی بر نیمی از جهان حکومت می‌کرد. ولی در قرن یازدهم وضعیت خلافت عباسی در بغداد رو به وخامت بود و در بدترین شرایط خود قرار گرفت. گروهی از چوپانان ترک در سلسله سلجوقیان ظهور پیدا کردند و بزرگترین ارتش را روی زمین تشکیل دادند. آنها مشروعیت خود را با ادعای حمایت از خلیفه عباسی سنی به دست آوردند. آنها بر خلیفه نفوذ داشتند. همزمان خلافت شیعه فاطمی در مصر و مراکش در ضعیف‌ترین حالت خود بود. فرقه‌ها، عقاید و مکاتب افزایش یافت. در بین آنها فرقه باطنی توسط مردی به وجود آمد، که خطرناک‌ترین و عجیب‌ترین فرد بود. او «حسن بن الصباح» بود.

طبق نوشته حسن فضیلت‌خواه در کتاب «حسن صباح فرمانروای قلعه الموت»، سابقه پیدایش فرقه هفت امامی اسماعیلیه به قرون اولیه اسلام و زمان امام جعفر صادق (ع) امام ششم، شیعیان بر می‌گردد. امام صادق (ع) دارای چندین پسر بود. از میان پسران خود ابتدا اسماعیل را به جانشینی خود و به عنوان امام هفتم شیعیان انتخاب و به جامعه پیروان خود معرفی کرد. بعد‌ها گویا به دو دلیل تاریخی از این تصمیم منصرف و اسماعیل را به امر الهی از مقام امامت خلع و عهد خود را از او برداشت.

در کتب تاریخی آمده است که امام ششم به دو دلیل اسماعیل را از امامت برکنار کرد. یکی اینکه او با گروه‌های افراطی و تندرو در ارتباط بود و امام احساس خطر کرد که مبادا بعد از او جامعه شیعیان به خطر بیفتد. دوم اینکه اسماعیل شراب می‌نوشید و یک چنین انسانی نمی‌توانست صلاحیت امامت جامعه شیعیان را داشته باشد. 

امام صادق (ع) برای بار دوم پسر چهارم خود موسی کاظم (ع) را به امامت برگزید و به شیعیان معرفی کرد. در آن میان، جمعی از شیعیان انتخاب اول امام را شرعی و متقن و صحیح دانسته و بر امامت اسماعیل پافشاری کردند. دو پسر دیگر امام یعنی عبدالله و محمد هم در مقام دفاع از حق امامت خویش برآمدند. پس هر یک جماعتی را جمع کرده و در مقابل اراده پدر مقاومت کردند.

در آن میان، پیروان اسماعیل از بقیه نیرومندتر و قوی‌تر بودند. فرقه اسماعیلیه بعد‌ها در بلاد اسلامی به طغیان و عصیان و اعتراض روی آورده و به برخی اقدامات افراط گرایانه دامن زدند. اسماعیل در زمان حیات پدرش از دنیا رفت. پس اسماعیلیان پسر او محمد را به عنوان امام و جانشین پدرش برگزیدند و او را امام مستور (پنهان) لقب دادند. بعد‌ها حسن صباح خود را نائب امام مستور معرفی کرد.

شروع داستان از جنگ بین صلیبیان با فرقه اسماعیلیه می‌گذرد، تا اینکه اولین خون با دستور حسن صباح در تاریخ سریال «حشاشین» ریخته می‌شود. سریال روایت می‌کند: «حسن صباح قوی است، اگر موقعیتش با قلبش تضاد پیدا کند، قلبش را می‌کشد». 

در انتهای سریال «حشاشین» یار باوفای حسن صباح می‌گوید: «مولای ما دیگر واسطه بین ما و اماممان نیست، او با امام یکی شده است و در مقابلش هزینه‌های زیادی پرداخت کرده. تو پسرت را کشتی، همسرت را، عزیزانت را، پسرت هادی روانه آسمان کردی. شما کاری کردید که هیچ مومن و نگهبانی حتی هیچ پیامبری تحمل انجام آن را نداشت».

امیدعلی مسعودی، مدیر گروه ارتباطات اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه سوره با نقد محتوایی سریال «حشاشین» از این حیث که تاریخ اسلام را تحریف کرده است، گفت: سروکله حسن صباح از کجا پیدا شد؟ آیا او بی‌سواد بود؟ راهزن بود؟ یا ایشان دو هم‌کلاسی با سواد داشت؟ آنها بر اساس عقایدشان که تغییر جامعه بود، از دست پادشاهان فرار کردند و به قلعه الموت پناه بردند. اما سریال «حشاشین» مبنای شکل‌گیری حرکات حسن صباح را ایران می‌داند. در حالی که آن زمان حکومت‌ها ملوک الطوایفی بود. لازم بود این سریال بازبینی بشود و تحریف‌های تاریخی‌اش توضیح داده شود. 

مسعودی ادامه داد: سریال «حشاشین» القا می‌کند که فرقه‌ای تحت رهبری صباح، ایرانی و تروریست بودند. در این سریال چهره‌ای از حسن صباح به تصویر کشیده شده، که گویا او ایرانی است و هر ایرانی تروریست است. در حالی که اسماعیلیه اعتقادات سفت و سختی داشتند. آنها آدم‌های معتقدی بودند و اگر با کسی درگیر می‌شدند، بخاطر اعتقاداتشان بود. بنابراین، کلیت روایت سریال «حشاشین» روایت علمی نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • وضعیت نامناسب آسفالت آزادراه قم – کاشان
  • معرفی نفرات برتر جشنواره کیش بهشت خانواده
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • برگزاری روانشناسی خودمانی در بهشت مادران
  • «حشاشین» روایتگر حسن صباح تروریست یا کلیددار بهشت؟
  • «روانشناسی خودمانی» در بوستان «بهشت مادران» برگزار می‌شود
  • حذف اپ‌های هوش مصنوعی از اپ‌استور به دلیل محتوای نامناسب