Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در سالهای اخیر به اعتقاد کارشناسان امر به سبب گرانی قیمت چوب و فرآورده های آن نظیر ذغال،  دست اندازی و قاچاق محصولات جنگلی افزایش چشمگیری داشته است، معضلی که مثل خوره به جان عرصه های جنگلی افتاده است که باید تدابیری ویژه برای اتخاذ کرد. 

برآیندها آمارها نشان می دهد که برخی از گونه های جنگلی شمال ایران از جمله گلستان همچنان در هجوم افراد نابکار قطع و در صنایع چوب و کارخانه های نئوپان هر منطقه می‌سوزند معضلی که باید برای این چالش روزافزون تدابیری اصولی  اندیشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان گلستان با افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت، دارای ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار عرصه جنگلی است که از نوکنده در غرب استان شروع و تا گلیداغ در شرق استان ادامه دارد که برخی مردم بومی و افراد سودجو به خصوص در اواخر پاییز و زمستان به دلیل بیشترشدن بیکاری فصل ناشی از کاهش فعالیت در مزارع و باغ ها باحضور در این عرصه‌ها اقدام به قطع غیرمجاز درختان و قاچاق چوب می‌کنند.

به اعتقاد کارشناسان منابع طبیعی نابودی منابع طبیعی به‌عنوان سرمایه ملی، افزایش آلودگی هوا، وقوع سیل، رانش زمین و پدیده گرد و غبار، صدمه به اقتصاد ملی و اشتغال مولد و از بین رفتن گونه‌های بومی و ارزشمند گیاهی و جانوری و کاهش تنوع زیستی از مهمترین آسیب‌های قاچاق چوب بر پیکره طبیعت استان گلستان است.

قاچاق چوب جنگلی از جمله چالشهای فراروی علی آباد کتول یکی شهرستانهای استان گلستان است که در آخرین مورد آن فرمانده انتظامی شهرستان از کشف ۱۰۰ تن چوب کاچ قاچاق در این شهرستان خبر داد و گفت در این رابطه یازده نفر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

سرهنگ الیاس تازیکه در توضیح این خبر، اظهارداشت: با دریافت گزارش مردمی مبنی بر قطع درختان جنگلی توسط عده ای سودجو، ماموران انتظامی به همراه کارشناسان منابع طبیعی به منطقه مورد نظر اعزام و مشاهده کردند چهار نفر در حال قطع درختان کاج هستند که بلافاصله آنها را دستگیر کردند.

وی  تصریح کرد: برابر بررسی تخصصی به عمل آمده و در ادامه رسیدگی به پرونده، هفت نفر دیگر که در این راستا مشارکت داشتند دستگیر شدند.

وی  با اشاره به کشف سه دستگاه اره موتوری از متهمان، بیان کرد: در بازرسی از منطقه کوهستانی مورد نظر  ۱۰۰ تن چوب قاچاق جنگلی قطع شده از نوع کاج کشف شد.

به گزارش ایرنا، مناطق جنگلی و مرتفع جنوب علی‌آبادکتول ازجمله رویشگاه‌های اصلی درختان بلوط در استان گلستان محسوب می شوند، بر اساس آمار موجود سال گذشته باند قاچاق چوب جنگلی معروف به موریانه های جنگل در استان گلستان منهدم شد.

علی آباد کتول در ۴۵ کیلومتری شرق گرگان واقع شده است.

برچسب‌ها جنگل تجارت چوب قاچاق علی آباد کتول

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگل تجارت چوب قاچاق جنگل تجارت چوب قاچاق علی آباد کتول علی آباد کتول استان گلستان قاچاق چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۳۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: قلعه باستانی «فلک‌الافلاک» یکی از شاخص‌ترین آثار تاریخی ایران و جهان است، بنای عظیم آجری مربوط به دوره ساسانی که همچنان استوار بر روی تپه‌ای باستانی در مرکز شهر خرم‌آباد میزبان دوستداران میراث‌فرهنگی این مرزوبوم است.

مسکوت ماندن طرح استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک»

زیبایی و معماری شگفت‌انگیز قلعه «فلک‌الافلاک» موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیک خود در قرن چهارم هجری قمری به‌عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل‌بویه درآمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته‌شدن شهر جدید خرم‌آباد این قلعه نیز بنام خرم‌آباد معروف شد و احتمالاً نام فلک‌الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

این بنای کم‌نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

در این میان، طرح استحکام‌بخشی و لرزه‌خیزی قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک» سال‌هاست که به دلایل مختلفی ۱۴ سال است که مسکوت مانده و امروز شاهد برخی مشکلات در این بنای تاریخی هستیم، مشکلاتی که در مقطعی با هشدار مسئولان ملی و استانی نیز مواجه شد.

۲۰ میلیارد تومان برای استحکام‌بخشی قلعه نیاز است

عطا حسن‌پور مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان دراین‌رابطه با مهر، اظهار داشت: درگیر تأمین اعتبار استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» هستیم.

وی عنوان کرد: سازمان مدیریت قول مساعد داده که این اعتبار را تأمین کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لرستان تأکید کرد: اجرای طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» نیازمند حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

حسن‌پور با تأکید بر اینکه طرح استحکام‌بخشی قلعه «فلک‌الافلاک» ۱۴ سال است که رها شده و متوقف مانده است، گفت: حتماً می‌بایست قبل از حضور ارزیاب یونسکو برای بررسی ثبت جهانی قلعه «فلک‌الافلاک» این طرح اجرایی شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر در مشکلات فنی در قلعه خوشبختانه نداریم، چیزی به نام رانش دیگر در قلعه نداریم، استحکام‌بخشی به‌منظور جلوگیری از رانش است.

کد خبر 6090471

دیگر خبرها

  • استحکام‌بخشی «فلک‌الافلاک» نیازمند ۲۰ میلیارد/طرحی که ۱۴ساله شد!
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • محکومیت بیش از ۳ میلیارد ریالی یک واحد صنفی در رشت
  • جاده سیاخ دارنگون نیازمند رسیدگی فوری است
  • محکومیت ۴ میلیاردریالی قاچاقچی سیگار در زنجان
  • دادستان های استان گلستان جوانانی توانمند و انقلابی هستند
  • کشف سوخت قاچاق در شهرستان خاتم