Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

 

اکثر کشورهای جهان با خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند. درست مصرف کردن آب بهترین راه برای مقابله با خشکسالی است. خشکسالی نگرانی زیادی را برای آینده زمین بوجود آورده است.

مهدی شریف زاده به خبرنگار مهر گفت: کاهش بارش و تغییرات وضعیت منابع آب تجدیدشونده کشور، عدم مدیریت صحیح و بهینه منابع آبی، افزایش جمعیت و به‌تبع آن افزایش مصرف آب فراتر از الگوی مصرف بهینه، فرسوده بودن برخی سامانه‌های انتقال و توزیع آب و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. از جمله دلایل بروز مشکلات کم آبی در نقاط مختلف کشور از جمله استان خوزستان است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های آب و انرژی معاونت علمی و فناوری در خصوص بحران آبی خوزستان گفت: تأثیر مخرب سدسازی و تنش آبی خوزستان و انتقال آب از سرشاخه‌های کارون به بیرون از استان، بروز یکباره تغییرات اقلیمی به‌ویژه کاهش یکباره حجم بارندگی باعث بحران آب خوزستان شده اند.

وی با بیان اینکه در مورد سدسازی و مدیریت بهینه سدها در این استان بایستی با دقت عمل بیشتری اقدام شود، گفت: یکی از راه‌های مقابله با بحران کم آبی در این استان برگرداندن آب‌های در حال انتقال به فلات مرکزی به مجرای طبیعی آن (رودخانه‌های خوزستان) است.

وی با اشاره به راهکار دیگری مبنی بر رفع بحران کم آبی در خوزستان گفت: ترویج و فرهنگ‌سازی اصلاح الگوی مصرف و تعمیر زیرساخت‌های شبکه توزیع آب از دیگر موارد پیشنهادی است.

شریف زاده خاطر نشان کرد:مشکلات در زمینه احداث بی‌رویه سد برای ذخیره آب و یا انتقال آن به نقاط دیگر کشور را می‌توان با استفاده از سایر روش‌های ذخیره آب که در نقاط دیگر جهان با شرایط اقلیمی مشابه ایران، بهبود داد.

عامل بروز بحران در هور

دبیر ستاد توسعه فناوری های آب و انرژی معاونت علمی و فناوری ادامه داد: از طرفی دیگر در بخش ایرانی هور، خشک کردن بخش‌های بزرگی از تالاب به‌منظور برداشت و استخراج نفت یکی دیگر از دلایل عمده بروز این بحران در خوزستان است که می‌توان استخراج را از طریق سکوهای نفتی انجام داد.

شریف زاده ادامه داد: استفاده از منابع آب همراه با نفت طی فرایند استخراج ، بازچرخانی پساب‌های صنعتی و فناوری‌های کاهنده تبخیر، استفاده از دستگاه‌های تصفیه آب سیار، بازچرخانی پساب‌ها، توسعه و ترویج الگوی کشت مناسب برای مزارع کشاورزی، فرهنگ‌سازی و ترویج استفاده صحیح از آب برای کشاورزان، عدم کشت محصولات با نیاز آبی بالا، مدیریت صحیح مخازن سدها، کنترل کیفی و پالایش آب خروجی از مزارع، تعمیر و نوسازی شبکه‌های آبیاری و تجهیزات مربوطه از دیگر راهکارهای علمی برای حل این مشکلات به شمار می روند.

وی گفت: فرصت‌های علمی و فناوری‌های زیادی در داخل کشور موجود است که با بهره‌گیری مناسب و به‌موقع از آن‌ها می‌توان مشکلات را به حداقل رساند و با ایجاد هسته علمی و اجرایی کارآمد و دارای سوابق علمی و تجربه کافی در این زمینه و با الگوبرداری از کارهای موفق صورت‌گرفته در سایر کشورها از جمله استحصال آب از دریا و باران می‌توان آن‌ها را به لحاظ موارد فنی در ایران پیاده‌سازی کرد.

الگوبرداری از روش های علمی خارجی

به گفته وی، با تاکید بر موضوع بومی‌سازی فناوری و حمایت از فناوری‌های داخلی، ضمن بررسی و امکان سنجی موضوع (از نظر فنی، مشابهت شرایط اقلیمی، اجتماعی و ...) می‌توان از کارهای موفق خارجی الگوبرداری کرد.

دبیر ستاد توسعه فناوری های آب و انرژی معاونت علمی و فناوری گفت: در زمان کوتاه و برای حل مشکل بسیاری از روستاهای این استان که فاقد لوله‌کشی آب هستند، قدم اول تأمین بودجه‌ای کافی برای رساندن آب کافی و سالم با تانکر به این مناطق و استفاده از سیستم‌های تأمین و تصفیه آب سیار است. همچنین به‌طور موازی باید بودجه کافی و تیم علمی و اجرایی قوی ایجاد کرد تا به صورت جهادی به فکر لوله‌کشی آب برای این مناطق باشند.

وی ادامه داد: راهکارهایی مانند تعمیر و نوسازی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب کاملا وابسته به مسائل مالی هستند و در صورت تامین بودجه می‌تواند با سرعت انجام شود.

شریف زاده با اشاره به راهکارهای بلند مدت برای رفع مشکل بحران در خوزستان گفت: سرمایه‌گذاری لازم برای کاهش آلودگی و شوری آب، اصلاح کشت یا کشت‌های مقاوم به شوری، استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها، تصفیه فاضلاب‌های شهری، استفاده از آب‌های خروجی در هنگام استخراج منایع نفتی، استفاده از فناوری‌های موثر در کاهش تبخیر آب از سطح مخازن سدها از راهکارهای بلند مدت قابل پیاده سازی در این استان هستند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون برای حل مشکلات این استان، از مسئولان دولتی به دنبال راهکار علمی بوده‌اند گفت: با توجه به ضرورت پیگیری مشکلات مردم استان و اهمیت موضوع، حتماً مواردی دنبال شده است اما این مشکلات نیازمند جدیت و پیگیری بیشتری است.

طرح های فناورانه آبی در انتظار سرمایه گذار

به گفته وی، بسیاری از محققان کشور در زمینه‌های مختلف آب شیرین کن‌ها، تصفیه فاضلاب، بازچرخانی پساب، شورورزی، کاهش تبخیر از سطح آب و احیاء اراضی و... کارهای موفقی را ارائه کرده‌ اند که خیلی از این طرح‌ها در صورت داشتن سرمایه‌گذار مناسب قابلیت اجرایی شدن دارند.

دبیر ستاد توسعه فناوری های آب و انرژی معاونت علمی و فناوری اضافه کرد: بسیاری از این طرح‌ها به دلیل نداشتن سرمایه‌گذار یا بی‌توجهی در حد یک طرح دانشگاهی باقی می‌مانند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب و انرژی افزود: ترویج و حمایت عوامل اجرایی از فناوری‌های موفق داخلی از دیگر موارد ضروری جهت اجرای این طرح ها است.

شریف زاده در خصوص اینکه آیا دولت از این طرح ها استقبال می کند یا خیر پاسخ داد: استقبال از طرح‌های فناورانه برای حل مشکلات یکی از رویکرهای مهم دولت‌ها است. علی‌هذا به‌منظور دستیابی به نتایج مطلوب، اجرایی‌سازی این طرح ها نیازمند حمایت بیشتر دولت و مشارکت سرمایه‌گذار و همکاری نهادهای حاکمیتی و پیگیری جدی مسئولان بومی استان‌ها است.

دبیر ستاد توسعه فناوری های آب و انرژی معاونت علمی و فناوری عنوان کرد:برای بخش تامین آب شرب نیاز به ساخت دستگاه‌های آب شیرین کن و ... است. برای بخش کشاورزی نیاز به پیاده‌سازی روش‌های نوین آبیاری، ترویج روش‌های مناسب کشاورزی یا ساخت دستگاه‌های تصفیه به منظور تصفیه فاضلاب‌ها تا حد استاندارد کشاورزی است.

وی در پاسخ به اینکه چطور می توان از طرح هایی که توسط محققان کشور ارائه شده بهره‌برداری کرد گفت: با حمایت از توسعه و اجرایی‌سازی طرح های موفق، اتصال و معرفی فناوران به صاحبان صنایع و سازمان‌ها و کمک به جلب حمایت و مشارکت سرمایه‌گذاران می توان مشکلات این استان را رفع کرد.

شکاف بین صاحبان فناوری با سازمان ها دلیل اصلی بحران در خوزستان

شریف زاده با اشاره به چالش اصلی استان خوزستان گفت: از جمله چالش‌های اصلی عدم اجرای طرح‌ها، وجود شکاف بین صاحبان فناوری با سازمان‌ها و صنایع، کمبود بودجه و ترویج و اطلاع رسانی ضعیف عامل مشکلات در استان خوزستان است.

وی با بیان اینکه با آنکه امسال استان خوزستان از نظر آب، وضعیت نامناسبی دارد اما بروز خشکسالی را نیز نباید نادیده گرفت، گفت: در استان خوزستان و برخی از دیگر استان‌های کشور، در صورت ترسالی، مشکل به صورت آبگرفتگی معابر و آسیب به زندگی مردم و ... و در صورت خشکسالی، به‌صورت آسیب به کشاورزی، تهدید امنیت غذایی و ... نمایان می‌شود از این رو، باید به‌صورت جامع به این مشکلات پرداخته شود و از راهکارهای مقطعی، جز در موارد رفع سریع آن جهت جلوگیری از خسارت‌های زیاد، پرهیز شود.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: افزایش جمعیت مشکلات استان خوزستان فناوری علمی و فناوری اصلاح الگوی مصرف جهان تالاب نفت پالایش ایران بودجه مشکلات مردم دولت بخش کشاورزی کشاورزی استاندارد اصلاح الگوی مصرف پالایش خشکسالی سرمایه مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۲۴۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری رویدادی با مشارکت معاونت علمی، جهاد دانشگاهی، صندوق نواوری و شکوفایی، کانون مدیریت مالکیت فکری و قوه قضائیه برگزار شد.

در این رویداد روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور ضمن تاکید بر اینکه مالکیت فکری باید به صورت جدی در کشور مورد توجه قرار گیرد، گفت: معتقدیم اگر قرار باشد ساختمان و بنای اقتصاد دانش بنیان در کشور بنا شود نیاز به بن سازه‌ای دارد که این بن‌سازه فقط مالکیت فکری است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور مزیت نسبی اقتصاد دانش بنیان را ارزشی دانست که توسط علم و فناوری در مقابل دارایی‌های فکری ایجاد می‌کند و گفت: ما سال‌ها در حوزه اقتصاد دانش بنیان و توسعه شرکت‌های دانش بنیان کار کرده‌ایم ولی مشاهدات نشان می دهد حدود ۹۸ درصد ارزش بازار ۱۰۰ شرکت بزرگ دنیا مربوط به دارایی‌های نامشهود است.

دهقانی ضمن بیان این مطلب که ان چیزی که برای شرکت‌ها ایجاد ارزش می‌کند، نیروهای‌ انسانی، فناوری‌ها، اعتبار و برند است، خاطرنشان کرد: در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم و باید با سرعت بسیار زیادی در حوزه مالکیت فکری، ارزیابی و اعتبار بخشی کاری کنیم.

معاون علمی رئیس جمهور همچنین از توافق با مدیر وایپو (سازمان جهانی مالکیت فکری) برای برگزاری دوره‌هایی در حوزه مالکیت فکری برای اعتباربخشی به مجموعه های کارگذاری در ایران خبر داد و گفت : امیدواریم به زودی چندین تجربه موفق را در حوزه دارایی های نامشهود شرکت های دانش بنیان داشته باشیم.

وی با بیان این مطلب که ۹۰ درصد دارایی‌های شرکت‌های دانش بنیان دارایی‌های نامشهود است، گفت: امیدوارم با توجه به عزم جدی که در مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری وجود دارد به زودی شاهد یک نظام کارا برای ارزیابی و اعتبار بخشی در کشور باشیم.

کد خبر 6090812 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • رایزنی با ده‌ها سرمایه‌گذار برای فعالیت در لرستان
  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • آمادگی ۲۵ بسته در بجنورد برای جذب سرمایه‌گذار
  • فردا مدارس خوزستان تعطیل شد
  • مصوبات شوراها بر جذب سرمایه‌گذار معطوف شود
  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • تشریح آخرین وضعیت دو پروژه سرمایه‌گذاری خارجی
  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم