Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ان‌پی‌آر، کلاریسا وارد، خبرنگار ارشد سروریس بین‌الملل سی‌ان‌ان، با بازویی کبود که یادآور فرار او در هفته گذشته از افغانستان است از تجربه خود می‌گوید:

کلاریسا در پایان سفر کاری خود در مورد سقوط دولت افغانستان گزارش داد و سپس فرودگاه کابل را مملو از افرادی یافت که برای خروج از کشور ناامید هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصاویر| همه چیز درباره فرودگاه کابل | مقصد هواپیماهای تخلیه کجاست؟

او و همکارانش دست یکدیگر را گرفتند و یک زنجیره تشکیل دادند اما به محض باز شدن در پرواز دید که جمعیت به سوی آنها هجوم آوردند: 

«من آخرین نفر در این زنجیره بودم؛ فردی که آن طرف خط بود فقط بازوی من را گرفت و من را از در هواپیما به داخل کشید و راستش، من فکر می‌کنم همه ما گریه می‌کردیم زیرا این بسیار دلخراش و شدید و ناشی از یک انگیزه درونی بود.»

کلاریسا روز شنبه با پرواز نیروی هوایی آمریکا از کابل خارج شد و به دوحه قطر رسید. حدود ۳۰۰ نفر از افراد خارج شده در پرواز او بودند اما او هنوز در فکر افراد باقی مانده است:

«بچه های کوچکی بودند که گریه و ناله می‌کردند و شما که آنجا ایستاده بودید و فکر می‌کردید: این خیلی اشتباه است. چرا [من باید] باید وارد هواپیما شوم؟ فقط به این دلیل که من این گذرنامه را دارم؟ این بسیار اشتباه است.»

«در همان لحظه که در پرواز بسته شد، با [سرباز انگلیسی] که مرا گرفته بود صحبت کردم و گفتم: چگونه با این مسئله کنار می‌آیی؟» و آن سرباز از اختلال اضطراب پس از حادثه (PTSD) خود گفت و اینکه صحنه‌هایی بسیار بدتر را دیده که او را هرگز رها نخواهند کرد.

ما معمولاً در زندگی غربی خود در چنین لحظاتی که فقط برای زنده ماندن باید بجنگیم قرار نمی‌گیریم؛ این لحظه‌ای بود که هیچ آدابی از احترام و ادب در خود نداشت. فشار و هل دادن و خراش دادن و تلاش برای ورود به پرواز و زنده ماندن بود.

اولین ملاقات کلاریسا با طالبان حدود یک سال و نیم پیش اتفاق افتاد، وقتی به وی اجازه دسترسی به یک روستای تحت کنترل طالبان داده شد. او در آخرین سفر خود، اخبار ارتش افغانستان را در قندهار درست قبل از سقوط پوشش داد، سپس به ولایت غزنی رفت؛ جایی که طالبان قبلاً آنجا را تصرف کرده بودند.

کلاریسا تصریح کرد: «من فکر می کنم  رده‌های بالای رهبری طالبان، قطعاً می‌خواهند نشان دهند که صمیمی و پذیرا و همچنین مسئولیت‌پذیر و محترم هستند.» اما مشکلی وجود دارد که اغلب در بسیاری از ساختارهای نظامی و شبه نظامی مشاهده می‌شود: «رهبران از هتل‌های پنج ستاره وزیبای خود صحبت می‌کنند و با آنچه درجه داران یک با شلاق و چوب دستی خود در زمین می‌گوید تفاوت دارد.»

او می‌گوید که گزارش درباره طالبان به ویژه برای روزنامه‌نگاران زن چالش برانگیز است: «شما اساساً نامرئی هستید. آنها به شما نگاه نمی‌کنند، شما را خطاب قرار نمی‌دهند و با شما صحبت نمی‌کنند.»

وی افزود حتی اگر با آنها صحبت کنید، ممکن است به شما پاسخ دهند اما به شما نگاه نمی‌کنند.» کلاریسا معتقد است که افغانهای روستایی یک معامله با طالبان انجام داده‌اند زیرا خسته و ترسیده بودند و فقط صلح می‌خواهند.

او تصریح می‌کند که این رفتارهای طالبان «اتفاقا ربطی به اسلام نداره و این یک تمایز واقعاً مهم است. شما به بنگلادش و پاکستان نگاه می‌کنید که زنان نخست وزیر آنجا هستند؛ این رفتارها یک چیز ذاتی اسلام نیست بلکه آمیزه‌ای از اصول فرهنگی، قبیله‌ای و تاریخی است که برای چندین دهه این وضعیت را ایجاد کرده و زنان یکی از اجزای مالکیتی آنها تلقی می‌شوند.

کد خبر 622911 برچسب‌ها روزنامه نگاران خبرنگاران افغانستان طالبان کابل- افغانستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: روزنامه نگاران خبرنگاران افغانستان طالبان کابل افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۰۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند

وزیر خارجه حکومت طالبان با اشاره به زنجیره تامین و حمایت از داعش گفت سه کشور همسایه زمینه این گروه تروریستی در منطقه را فراهم کرده‌اند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان بدون نام بردن از کشور خاصی گفت سه کشور همسایه زمینه را برای حضور گروه تروریستی داعش در منطقه فراهم کرده‌اند.

وی افزود یکی از این کشورها نیروی انسانی داعش را فراهم می‌کند، دومی برنامه‌های آموزشی و کشور سوم نیز حملات تروریستی آن را هدایت می‌کند.

متقی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه افغانستان-قزاقستان در کابل اظهار داشت بررسی‌ها نشان می‌دهد که از هر 10 مورد رویداد امنیتی دستکم هشت مورد آن در خارج از افغانستان طراحی شده است.

وی تصریح کرد اگر این کشورهای همسایه مسئولیت خود را به درستی انجام دهند، در افغانستان مشکلات امینتی بوجود نخواهد آمد.

گزارش شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت داعش در افغانستانحقانی: تهدید داعش در افغانستان، نگران‌کننده نیستنیویورک‌تایمز: نصف اعضای داعش خوراسان اتباع تاجیکستان هستند

وزیر خارجه حکومت طالبان همچنین تاکید کرد از خاک افغانستان به دیگران آسیبی نخواهد رسید اما کشورهای دیگر نیز از اقدامات ویرانگر دست بردارند.

امیرخان مقتی اظهار داشت امنیت افغانستان به امنیت منطقه مرتبط است.

«ملا یعقوب مجاهد» وزیر دفاع حکومت طالبان پیش از این با اظهار اینکه عناصر داعش از تاجیکستان و پاکستان وارد افغانستان می‌شوند از این کشورها خواسته بود مرزهای خود را کنترل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است