Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-30@06:46:26 GMT

آیا موسسه رازی در تولید واکسن کوتاهی کرد؟

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۳۲۷۵۴

سخنگوی پروژه تولید واکسن کوو پارس ضمن بیان این موضوع که از زمانی که به ما اجازه مطالعات بالینی داده شد، کار خود را انجام دادیم، توضیح داد: باید این بررسی صورت گیرد که چرا باید ۷ ماه طول بکشد تا مطالعات پیش بالینی ارزیابی گردد و آیا با همه شرکت‌های واکسن سازی داخلی چنین برخوردی شده است یا فقط برای ما اینگونه بوده است؟ و نماینده مجلسی که چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کنند، باید تمام این مستندات را مورد بررسی قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - چندی پیش یک نماینده مجلس خواستار برخورد با انستیتو پاستور و موسسه رازی به دلیل کوتاهی در تولید واکسن شد که این صحبت‌ها واکنش‌های فراوانی را به همراه داشت.

محمد حسین فلاح، سخنگوی پروژه تولید واکسن کوو پارس در گفتگو با میزان در واکنش به صحبت‌های این نماینده مجلس گفت: موسسه رازی اسفند ۹۸ همزمان با شیوع کرونا در کشور مطالعات خود را در این زمینه که چه واکسنی برای این بیماری مناسب‌تر است و بهتر است تولید شود، آغاز کرد و ما یک ماه در این خصوص مطالعه کردیم و بر اساس تجربیاتی که در مورد بیماری‌های مرس و سارس و همچنین در مورد واکسن‌های در حال ساخت برای کرونا در در دنیا داشتیم، پلتفرم خود را به عنوان واکسن پروتئین نوترکیب در اسفند ماه آغاز کردیم و در اواخر همان ماه طراحی و فرمولاسیون واکسن انجام گرفت. بیشتر بخوانید: همه آنچه در مورد طب رزم باید بدانید وی ضمن اشاره به اینکه تزریق این واکسن به حیوان آزمایشگاهی را سوم فروردین ماه انجام دادیم، افزود: تا پایان اردیبهشت ماه مطالعات در چهار گونه حیوانی موش، خرگوش، خوکچه هندی و همستر صورت گرفت که نتایجشان رضایت‌بخش بود و در اواخر این ماه مطالعه بر روی میمون را آغاز کردیم و ۲۲ میمون را در خرداد ماه مورد مطالعه قرار دادیم و نتایج آن‌ها را که رضایت‌بخش بود، ارزیابی کردیم و سپس بیست‌وششم مرداد ماه پرونده تحقیقاتمان را جهت بررسی مطالعات پیش بالینی و پروتکل‌های کارآزمایی بالینی در اختیار سازمان غذا و دارو قرار دادیم.

حدودا ۵ ماه طول کشید تا کمیته اخلاق به ما مجوز داد   معاون تحقیقات و فناوری موسسه رازی با بیان اینکه حدودا ۵ ماه طول کشید تا کمیته اخلاق به ما مجوز داد، اظهار کرد: یعنی از ۲۶ مرداد که پرونده به سازمان غذا و دارو رفت، در تاریخ ۲۷ دی ماه مجوز دریافت کردیم و از زمان اخذ مجوز تا هنگامی که به ما اجازه آغاز فاز یک را بدهند، هم ۴۰ روز طول کشید و در اوایل اسفند ماه ما فاز اول مطالعات بالینی را آغاز کردیم.

هر فاز حداقل و در خوشبینانه‌ترین حالت دو ماه طول می‌کشد

وی با اشاره به اینکه هر فاز حداقل و در خوشبینانه‌ترین حالت دو ماه طول می‌کشد، ادامه داد: ۲۱ روز فاصله بین دو تزریق واکسن است و ۱۴ روز هم طول می‌کشد تا بدن آنتی‌بادی تولید کند و ما بتوانیم تیتر آنتی‌بادی را اندازه‌گیری کنیم که جمعا می‌شود، ۳۵ روز و ۱۰ روز هم آزمایشگاه زمان احتیاج دارد که می‌شود ۴۵ روز و با این فرایند که گزارش حاضر گردد و جهت بررسی به سازمان غذا و دارو فرستاده شود، هم تقریبا دو ماه زمان می‌برد.

فلاح با بیان اینکه ما در در اوایل اسفند ماه فاز اول مطالعات بالینی را آغاز کردیم و تقریبا در اواخر اردیبهشت گزارش فاز یکم را به سازمان غذا و دارو ارائه دادیم و ۵ خرداد مجوز آغاز فاز دوم را گرفتیم، عنوان کرد: ۶ خرداد فاز دوم را شروع کردیم و آخر تیر نتایج فاز ۲ را به این سازمان ارسال کردیم؛ روز گذشته جلسه کمیته اخلاق برگزار شد و احتمالا امروز و یا شنبه مجوز آغاز فاز سوم را می‌گیریم و روز یکشنبه و دوشنبه مطالعات این فاز را شروع می‌کنیم.

از زمانی که به ما اجازه مطالعات بالینی داده شد، کار خود را انجام دادیم

سخنگوی پروژه تولید واکسن کوو پارس ضمن بیان این موضوع که از زمانی که به ما اجازه مطالعات بالینی داده شد، کار خود را انجام دادیم، توضیح داد: یکی از مهمترین دلایل تاخیر در فرایند تولید واکسن رازی کووپارس، تاخیر در بررسی مستندات و صدور مجوز شروع کارازمایی بالینی است که حدود ۷ ماه طول کشید.
باید این بررسی صورت گیرد که چرا باید ۷ ماه طول بکشد و نمایندگان محترم مجلس موضوع را بررسی کنند و باید تمام این مستندات را مورد بررسی قرار دهد.

وی متذکر شد: از همان اسفند ۹۸ که مطالعات این واکسن را آغاز کردیم به وزیر محترم بهداشت، معاون تحقیقات وزارت بهداشت، معاون فناوری ریاست جمهوری و دبیر توسعه زیست فناوری و نامه نوشتیم و در خواست همکاری کردیم و اینکه این واکسن آنگونه که انتظار میرفت مورد حمایت قرار نگرفته است، دوستان نظارتی علت را بررسی کنند.

 واکسن رازی چه زمانی به تولید انبوه می‌رسد؟

معاونت تحقیقات و فناوری موسسه رازی در پاسخ به این سوال که این واکسن چه زمانی به تولید انبوه می‌رسد؟، گفت: تولید انبوه ما آغاز شده است و در حال حاضر ۴۰۰ هزار دز واکسن آماده داریم و یک میلیون دز واکسن هم تا آخر این ماه آماده می‌شود و تا آخر سال هم بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون دز واکسن به وزارت بهداشت تحویل می‌دهیم.

تزریق واکسن رازی  چه زمانی آغاز می‌شود؟

وی افزود: اینکه تزریق چه زمانی واکسن رازی آغاز می‌شود این موضوع در حیطه اختیارات وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است. در این خصوص تصمیم آن‌ها مبنی بر اینکه هم مانند واکسن‌های دیگر حین انجام فاز سوم به ما مجوز مصرف اضطراری داده شود و یا اینکه باید منتظر بمانیم، فاز سوم ما به پایان برسد و بعد برای ما مجوز مصرف اضطراری بگیریم، بستگی دارد؛ ما در حال حاضر در مرحله آغاز فاز سوم قرار داریم و حداقل دو ماه طول می‌کشد تا گزارش اولیه تدوین و میزان کارایی واکسن مشخص گردد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: واکسن ایرانی کرونا کوو پارس واکسن رازی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: واکسن ایرانی کرونا کوو پارس واکسن رازی سازمان غذا و دارو مطالعات بالینی ما اجازه آغاز کردیم تولید واکسن انجام دادیم واکسن رازی موسسه رازی طول کشید آغاز فاز چه زمانی کوو پارس ما مجوز فاز سوم ماه طول دو ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۲۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری

به گزارش خبرنگار مهر، دقایقی پیش جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد. دستورکار این جلسه به شرح زیر است:

ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (ایرادات شورای نگهبان)

گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس. تی. سی) به داوری

گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آن‌ها

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار

گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی به مقررات مالی دولت (۱)

گزارش کمیسیون کشاورزی درباره طرح استفساریه جز یک بند الف ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰

گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درباره نقض و استنکاف در اجرای قانون خرید تضمینی خرید محصولات کشاورزی با اصلاحات و الحاقات بعدی

کد خبر 6090513 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • آغاز دومین روز بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • دومین روز بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس آغاز شد
  • دومین جلسه مجلس برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ آغاز شد
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ ادامه بررسی بخش دوم لایحه بودجه
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌