Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس گروه شهری: انتخابات شورای ششم شهر و روستا 28 خرداد سال جاری برگزار شد.این انتخابات همزمان با انتخابات ریاست جمهوری بود و مردم تهران با رأی قاطع به لیست شورای ائتلاف انقلاب اسلامی به فعالیت 21 نفر در لیست رأی قاطع و مثبت دادند. فعالیت شورای شهر ششمی‌ها در پایتخت تقریبا از نیمه مرداد آغاز شد و مهم ترین اولویت آنها که انتخاب شهردار بود نیز انجام گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای شورای ششم در دومین جلسه خود «علیرضا زاکانی» را با ۱۸ رای از مجموع ۲۱ رای، به عنوان شهردار تهران انتخاب کردند.زاکانی بعد از تایید و حکم وزیر کشور، فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و تا ابلاغ این حکم علیرضا جاوید سرپرست شهرداری تهران است.

همچنین تهران اکنون روزهای سیاه کرونایی را به سر می برد و وضعیت بحرانی دارد. به گفته مسوولان بهشت زهرا (س) 40 درصد کل متوفیان کشور در تهران تطهیر می‌شوند. تعداد مرگ‌های کرونایی که قبل از آغاز پیک جدید بین 30 تا 35 متوفی بود که این عدد در حال حاضر افزایش بسیار چشم‌گیری پیدا کرده است.

درباره موضوعات مختلف در شهر تهران از جمله سرانجام حکم علیرضا زاکانی، رویکرد شورای شهر در مورد بازگشت پست قائم‌مقامی، انتصاب مدیران در شهرداری، کرونا در پایتخت، مهمترین اولویت شورای شهر، افتتاح ایستگاه‌های جدید مترو و تشکیل کمیسیون‌های جدید در شورا همچنین موضوع دستیارمدیران با ناصر امانی عضو شورای شهر تهران به بحث و گفت‌وگو نشستیم که جزئیات آن به شرح ذیل است.

خروج از بلاتکلیفی در شهر با ابلاغ حکم علیرضا زاکانی

سرانجام حکم علیرضا زاکانی شهردار جدید تهران چه شد و رویکرد وزیر کشور جدید در این زمینه چگونه بوده است؟

همانطور که مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز اعلام کرده هماهنگی‌های لازم جهت ابلاغ حکم علیرضا زاکانی انجام گرفته است و منتظر هستیم که ابلاغ حکم ایشان نهایی شود. امیدواریم سریع‌تر این حکم صادر و شهرداری از بلاتکلیفی‌ها خارج شود.

دلیل کسالت و بستری رئیس شورای شهر تهران در بیمارستان

هفته گذشته مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران به دلیل کسالت در بیمارستان بستری شد و برخی در فضای مجازی اختلاف میان چمران و برخی از اعضاء را دلیل بروز کسالت آن اعلام کردند این موضوع چقدر صحت دارد؟

اختلاف مطرح نیست ببینید فشار کاری در شورای شهر زیاد است و در آغاز فعالیت شورای ششم قرار گرفته‌ایم که در این مدت گذشته برنامه‌ها به صورت فشرده برگزار شده ولی به هر حال کمیسیون‌های تخصصی باید شکل گیرد تا ساختار درونی شورا منظم شود عمده کارها در این مدت بر دوش مهدی چمران  رئیس شورای شهر بوده و همین فشار کاری سبب کسالت ایشان شد. چمران در حال حاضر در منزل هستند و امیدواریم که به زودی در شورای شهر طی هفته آینده در خدمت‌شان باشیم.

بگو مگوها در شورای شهر طبیعی است

در مورد اختلاف‌ها هم باید بگویم که اختلافات و تضارب آراء به هر حال در شورا وجود دارد و مسأله خاصی نیست. این بگو مگوها در شورا طبیعی است البته من همین هم ندیده‌ام و فقط شنیده‌ام تنها می‌توانم بگویم که اختلاف نظر حائز اهمیت و جدی در کار نبوده است. 

درخواست بازگشت پست قائم مقام از سوی مدیران شهرداری/ بازگشت این پست نیاز به مصوبه شورا ندارد

طی هفته گذشته بازگشت پست قائم‌مقامی به شهرداری تهران حواشی مختلفی را به همراه داشته است نظر شما به عنوان عضو شورای شهر در این زمینه چگونه است؟

طی هفته اخیر یکی از اعضای شورا پیشنهاد بازگشت قائم‌مقامی را مطرح کرد این موضوع بر اساس درخواست برخی از مدیران در شهرداری تهران است که کارهای سنگین اجرایی دارند این مدیران فرصت کمتری دارند و از آنجایی که جنس کار در شهرداری از نوع میدانی و عملیاتی است، بنابراین مدیرانی مانند شهردار مناطق، معاونان شهردار و مدیرعامل سازمان‌ها فرصت تنفس برای ارزیابی کارهای روزانه را ندارند. تشکیل پست قائم‌مقام در زمان محمدباقر قالیباف شهردار اسبق و بر اساس نیازهای مدیران ایجاد شد و طی 4 سال گذشته با حذف این پست فشار کاری بر روی مدیران مضاعف شده است.

اکنون این درخواست به اعضای شورا مطرح شده و اعلام کرده‌اند که بهتر است آن را احیاء‌ کنیم البته ناگفته نماند که درخواست نظر باید به شهردار ارائه شود چرا که بازگشت پست قائم‌مقام نیازی به تصویب شورای شهر ندارد و به عبارتی مصوبه نمی‌خواهد لذا شورای اداری شهرداری می‌تواند در بازگشت پست قائم‌مقام اقدامات لازم را انجام دهد. 

لزوم ایجاد کانون ارزیابی و شایسته‌سالاری/ انتخاب مدیران بر اساس شاخصه‌های پاکدستی و فسادستیزی

به زودی علیرضا زاکانی شهردار جدید پایتخت فعالیت خود را آغاز می‌کند اما در حال حاضر موضوع گمانه‌زنی‌ها در مورد انتصاب‌ها داغ شده است برخی می‌گویند حتما باید انتصاب مدیران باید از درون شهرداری باشد و برخی می‌گویند ضرورتی به انجام این مسأله نیست نظر شما به عنوان شورای شهر در این زمینه به چه صورت است؟

زمانی که علیرضا زاکانی شهردار منتخب پایتخت برنامه‌های خود را در صحن شورا ارائه داد شایسته‌سالاری در انتصابات مدنظر او قرار داشت این مسأله بسیار حائز اهمیت است به نظر من کانون ارزیابی و شایسته‌سالاری در این زمینه می‌تواند بررسی‌های لازم را انجام دهد و همه انتصاب‌ها از طریق این گردونه انجام گیرد و اگر نمره بالا از کانون‌ها کسب شود آن فرد در پست مربوطه گماشته شود. همچنین انتخاب مدیران از بدنه کارشناسی و تخصصی شهرداری حائز اهمیت است. یکی از شاخصه‌های مهم شورا برای انتخاب شهردار فسادستیزی و مبارزه با رانت بوده و این مسئله نیز از ویژگی‌های بارز علیرضا زاکانی محسوب می‌شود لذا ایشان در این مسیر حرکت خواهد کرد و بر همین اساس، شاخصه‌های تعیین معاونان، شهرداران و مدیران، پاکدستی و فسادستیزی خواهد بود.

فعالیت دستیارمدیران به کجا می رسد؟

آیا قرار است دستیارمدیرانی که در زمان حناچی منصوب شدند فعالیت آنها لغو شود و یا برنامه جدیدی پیش‌روی آنها خواهد بود؟

ببینید همه انتصابات به صورت مستقیم توسط شهردار تهران انجام می‌گیرد و ارتباطی به شورا ندارد ولی ما نظرمان را می‌دهیم و آنها تصمیم می‌گیرند یا به عبارتی می‌توان گفت که انتصابات از اختیارات شهردار است و ما پیشنهادات را می‌دهیم. شهردار هم قطعا افرادی را انتخاب می‌کند که بر اساس رویکرد شایسته‌سالاری باشد. موضوع دستیارمدیرانی باید در کانون ارزیابی و شایسته‌سالاری بررسی شود و اگر کارآیی‌های لازم نباشد تجدیدنظر صورت گیرد و یا اصلاحات مربوطه انجام شود. به هر حال مدتی زمان نیاز است تا تصمیمات مناسب در این راستا اتخاذ شود. 

سرانجام پرونده دو شهردار منطقه دستگیر شده تهران/ احتمال تحقیق و تفحص از مدیریت شهری حناچی 

شنیده ها حکایت از احتمال انجام تحقیق و تفحص از مدیریت شهری حناچی دارد. نظر شما در این زمینه چیست و سرانجام پرونده دو شهردار منطقه دستگیر شده تهران به کجا رسید؟

 پرونده این افراد در مراجع قضایی است و طبق اعلام مسوولان شهرداری دوره گذشته این افراد با ضمانت آزاد شدند و پرونده آنها توسط قوه قضائیه در حال رسیدگی است که در نهایت اطلاع‌رسانی خواهد شد. ببینید قطعا اگر در دوره گذشته مدیریت شهری تهران فساد، رانتی انجام شده باشد به آن ورود خواهیم کرد و اگر شورا به نتیجه برسد موارد و مدارک مورد نظر را به نهادهای نظارتی ارجاع خواهد داد. همچنین اگر اعضای شورای شهر تهران در صحن رأی بدهند تحقیق و تفحص از دوره گذشته مدیریت شهری صورت می گیرد.

تشکیل کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر مهمترین برنامه و اولویت کنونی

مهمترین برنامه و اولویت شورای شهر در زمان کنونی چیست؟

هر چه سریع‌تر باید کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر شکل گیرد و وارد کار متقابل با شهرداری شویم و سیاست‌گذاری‌ها را در شورا انجام دهیم و اگر مصوبه‌ای نیاز است ما اقدامات لازم را انجام دهیم که حرکت برای چرخ شهرداری فراهم شود و به نظرم مهمترین اولویت ما در شورا در حال حاضر همین تشکیل کمیسیون‌ها است که ان‌شاءالله تصمیمات به زودی در صحن اتخاذ خواهد شد. 

برنامه های مدیریت شهری برای مقابله با کرونا مضاعف شد/ تسریع واکسیناسیون در شهر تهران

وضعیت کرونا در تهران بحرانی شده آمار فوتی‌ها به شدت افزایش یافته و بسیاری از شهروندان انتظار دارند که مدیریت شهری برنامه‌ریزی‌های خود را بیشتر کند آیا شورا و شهرداری وارد اقدامات جدید در این راستا شده‌اند؟

ببینید متأسفانه طی دو هفته اخیر تهران به شدت به لحاظ کرونا بحرانی شده ولی با این وجود اقدامات مدیریت شهری جهت مقابله با این ویروس منحوس مضاعف شده است مراکز واکسیناسیون توسط شهرداری گسترش یافته و همانطور که علیرضا جاوید سرپرست شهرداری تهران هم مطرح کرده با تمام توان در خدمت ستاد مقابله با کرونا هستیم و این موضوع از اختصاص مکان و فضا و تجهیزات گرفته تا نیروهای لازم مدنظر ما است و خوشبختانه واکسیناسیون در مراکزی هم که شهرداری اختصاص یافته تسریع شده و امیدواریم هر چه بیشتر این موضوع محقق شود و همه شهروندان بتوانند در مقابل ویروس کرونا هر چه زودتر واکسینه شوند.

واردات واکسن در صورت پیشنهاد و تصمیم ستاد مقابله با کرونا

واردات واکسن توسط شهرداری مدنظر شورای شهر قرار دارد؟

واردات واکسن در حیطه کار ما نیست مگر اینکه ستاد مقابله با کرونا ظرفیتی را در شهرداری ببینند و بخواهند از آن استفاده کنند آن موقع ما تصمیم لازم را اتخاذ خواهیم کرد.

افتتاح دو ایستگاه جدید بزودی در خط 6 و 7 مترو تهران/بازگشت اتوبوس های متوقف شده به چرخه حمل و نقل

وضعیت حمل و نقل عمومی به لحاظ کمبودها نامساعد است شهروندان به ویژه در شرایط کرونایی گلایه‌مند از این قضیه هستند امکان رعایت فاصله اجتماعی با توجه به حجم مسافران وجود ندارد مدیریت شهری جدید هم مدتی است فعالیت خود را آغاز کرده توجه به حمل و نقل عمومی در این مدت چگونه پیش رفته است؟

بنای ما خدمت به شهروندان است و بنا داریم رو به آینده حرکت کنیم و در واقع در  جلسات اخیر هم به موضوعات مورد توجه شهروندان پرداخته‌ایم. بازدیهای میدانی اعضای شورای شهر نیز آغاز شده و هفته پیش بنده از دو خط مترو و یا در واقع دو ایستگاه در خط 6 و 7 بازدید کردم برنامه‌ها در حال انجام است به زودی ایستگاه شهید صارمی در خط 6 و ایستگاه توحید در خط 7 راه‌اندازی می‌شود و طی دو ماه آینده برنامه‌های خوبی خواهیم داشت. اقدامات متمرکز بر توسعه حمل و نقل عمومی و حل مشکلات در این زمینه شده است سازمان اتوبوسرانی هم در حال رایزنی بوده تا خرید اتوبوس هر چه سریع‌تر انجام شود همچنین بخشی از اتوبوس‌ها که به خاطر تعمیرات متوقف شده بودند دوباره با رفع مشکلات به چرخه حمل و نقل عمومی بازمی‌گردند خرید اتوبوس‌ هم بر اساس تحقق اوراق مشارکت و مذاکره با رایزنی با شرکت‌های مربوطه در حال انجام است. 

آیا تغییری در بودجه 1400 شهرداری قرار است انجام گیرد و یا برنامه بر اساس تصمیم شورای پنجم پیش خواهد رفت؟

باید اجازه دهید کمیسیون تخصصی بودجه در شورای شهر ششم شکل گیرد تا بررسی بودجه 1400 به صورت کامل انجام شود و ما پس از آن تصمیم‌گیری کنیم باید ببینیم جمع‌بندی چگونه خواهد بود اگر لازم باشد بودجه 1400 شهرداری افزایش یابد این موضوع را مدنظر قرار خواهیم داد و تصمیم‌گیری می‌کنیم.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: ناصر امانی عضو شورای شهر تهران شهردار پایتخت حکم علیرضا زاکانی شورای شهر تهران مقابله با کرونا تحقیق و تفحص حمل و نقل عمومی رئیس شورای شهر شایسته سالاری شهرداری تهران شورای شهر شورای شهر مدیریت شهری حال حاضر کمیسیون ها اعضای شورا برنامه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۳۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست

روز شوراها بهانه‌ای شد تا در سال آخر فعالیت مدیریت شهری در دوره ششم، میزبان محمدنورصالحی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در گفت‌وگوی بدون تعارف باشیم؛ انتصابات اخیر در شهرداری، وضعیت بودجه و پروژه‌های شهرداری و.. از محورهای این گفت‌وگو است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مردم اصفهان در ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر اصفهان با اعتماد کامل به لیست مجمع نیروهای انقلاب، ترکیبی از با سابقه‌ها و جوانان را برای چهار سال به عنوان نمایندگان خود در شورای شهر برگزیدند.

حالا سه سال از عمر این دوره مدیریت شهری نصف جهان می‌گذرد و به گفته اعضا پروژه‌های مهم شهری با اولویت حل اصلی‌ترین چالش‌های اصفهان همچون حمل و نقل و محیط زیست در حال اجرا است.

محمد نورصالحی از جمله باسابقه‌های این دوره مدیریت شهری است که تحصیلات و تجربه مدیریت او در سطح ملی، استانی و شهری حکایت از خبرگی و تسلط او به مسائل فنی مدیریت شهری دارد و احتمالاً با تکیه بر همین سابقه، اعضای شورای شهر به او اعتماد کرده‌اند تا در این سه سال رئیس بدون حاشیه شورای شهر باشد.

روز شوراها بهانه‌ای شد تا با محمد نورصالحی رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان به گفت‌وگو بنشینیم، انتصابات و تغییرات در مدیریت شهری، وضعیت پروژه‌های عمرانی، تعامل شهردار و اعضای شورا و… از جمله محورهای این گفت‌وگو است.

ایمنا: سه سال از عمر دوره ششم مدیریت شهری اصفهان می‌گذرد؛ اگر به قبل از انتخابات ۱۴۰۰ بازگردیم حتماً دلایلی برای حضور در جریان انتخابات و ورود به شورا داشته‌اید؛ مهم‌ترین دلیلی که موجب شد آقای نورصالحی برای شورای اسلامی شهر اصفهان نامزد شود، چه بوده است؟

نورصالحی: زمانی که نامزد انتخابات شورا شدم، به‌لحاظ اداری فردی بازنشسته بودم؛ تمام سابقه ۳۵ ساله من در حوزه فعالیت‌های شهری و شهرسازی و اجرایی بود.

فکر می‌کردم این سابقه نسبتاً طولانی و تجربه اندوخته شده، ذخیره خوبی است تا در شورا به‌عنوان سیاست‌گذار و قانون‌گذار خوب ریل‌گذاری کنیم تا مجموعه مدیریت شهری بهتر و پویاتر شود.

این انگیزه مهم من برای ورود به عرصه انتخابات شورای اسلامی شهر بود، البته از قبل هدف‌گذاری برای رئیس شورا شدن نداشتم.

ایمنا: گفتید از قبل برای ریاست شورا فکر نکردید، معاون وزیر یا معاون شهردار بودن سخت‌تر بود یا رئیس شورای اسلامی شهر؟

نورصالحی: به نسبت هر موقعیت، اینکه بتوانیم در آن جایگاه مؤثر باشید و کار کنید و به نسبت هر هدف، می‌توان به وظایف محوله به نحو احسن عمل کرد.

نهاد شورا از این لحاظ که جایگاه سیاست‌گذاری و نظارتی دارد، جایگاهی بالا نسبت به حوزه اجرایی دارد.

در مسئولیت اجرایی کار دست خود فرد است که برنامه مشخص را چگونه پیش ببرد، اما در شورا باید قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری انجام شود تا دیگران این کار را انجام دهند و مشخص نیست تیم اجرایی صددرصد سیاست‌گذاری‌های مدنظر که برای آن در صحنه حضور پیدا کردیم، همچنین تمام منویات را عملیاتی و محقق کند.

کسی که مسئولیت اجرایی دارد، می‌تواند به همه وظایف محوله عمل کند، اما ممکن است سیاست‌گذار نتواند در سیستم اجرایی تمام منویات مدنظر خود را کامل کند.

ایمنا: با نکاتی که اشاره کردید چقدر انتظارات و برنامه‌های شما برای مدیریت شهری در این سه سال محقق شد و به اهداف خودتان دست پیدا کردید؟

نورصالحی: کار در شورای اسلامی شهر، کاری دسته جمعی است، زیرا در تصمیم‌گیری‌ها هر ۱۳ نفر مساوی هستند، بنابراین به‌عنوان کار جمعی می‌توان گفت که با لطف خداوند و همدلی اعضای شورای ششم تا حدود زیادی اهداف را محقق کرده‌ایم.

البته به صددرصد آنچه انتظار داشتیم، به‌طور کامل دست پیدا نکردیم؛ از جمله دلایل آن موانع و محدودیت‌های قانونی و بودجه و اعتباری است، چراکه کار در حوزه مدیریت شهری فرابخشی است، بدان معنا که دستگاه‌های مختلف باید به هم کمک کنند تا اهداف یک دستگاه محقق شود.

کار در حوزه مدیریت شهری فرابخشی است

شهرداری و شورا نیازمند همکاری سایر سازمان‌ها از جمله استانداری به‌عنوان ارشدترین حوزه حاکمیتی در استان تا سایر سازمان‌ها و دستگاه‌های دیگر است و اگر همکاری لازم وجود داشته باشد، صددرصد اهداف مدنظر مدیریت شهری نیز محقق می‌شود.

به‌رغم محدودیت‌های موجود می‌توان گفت که در طول سه سال گذشته موفق عمل کردیم.

ایمنا: از چه مواردی به‌عنوان نقاط قوت شورای ششم یاد می‌کنید؟

نورصالحی: یکی از هدف‌گذاری‌های شورای ششم، تقویت ارتباط با شهروندان بود که محقق شد؛ ارتباطات منظم و مرتبی داشته‌ایم که البته شورا در تمام ادوار به این موضوع توجه لازم را داشته است.

یکی دیگر این بود که نیازهای فوری شهر را فارغ از بعضی کارهای رسانه‌ای و خبری احصا کردیم؛ تشخیص این بود که بالاترین نیاز شهر ارتقای زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی است، از این‌رو به این حوزه نسبت به تمام ادوار گذشته خوب پرداخته شد و بیشترین میزان بودجه و اعتبار سه سال گذشته به حوزه حمل‌ونقل تخصیص پیدا کرد.

طی سه سال گذشته سعی کردیم فراتر از وظیفه مدیریت شهری در مسائل مربوط به زاینده‌رود و آلودگی هوا به‌عنوان مطالبه‌گر و مؤثر اقدام کنیم که این اقدامات نیز یکی دیگر از موفقیت‌های شورای ششم به شمار می‌رود.

سعی کردیم حوزه فرهنگی و ارتقای فرهنگ شهروندی همچون گذشته که در ادوار مختلف همت وجود داشته است،، پررونق باشد به‌ویژه بر استفاده از مشارکت شهروندان که ضعیف‌تر شده بود، بیشتر تمرکز کردیم و برای ارتقای فرهنگ دینی پررنگ‌تر و موفق‌تر عمل کردیم.

در حوزه محیط زیست و پسماند در دوره ششم شورا اتفاقات خوبی رقم خورد و می‌توانیم از اقدامات انجام شده در این حوزه به‌عنوان بخش دیگری از نقاط قوت فعالیت این دوره یاد کنیم.

ایمنا: تاکنون ارتباط اعضای شورای اسلامی شهر با مجموعه مدیران شهری به‌ویژه شخص آقای شهردار چگونه پیش رفته و تعامل چگونه بوده است؟

نورصالحی: سعی کردیم با توجه به اینکه هر چه همکاری و همراهی بیشتر باشد، موفقیت‌های بیشتری حاصل می‌شود، حداقل هفته‌ای یکبار جلسه گفت‌وگوی داخلی بین مجموعه شهرداری و شورا، شهردار با شورا و در بعضی موارد شهردار و معاونان با شورا برگزار شود.

در واقع سعی کردیم مباحث داخلی شورا با شورا و هم شورا با شهرداری داشته باشیم که در این سه سال استمرار داشته است.

ایمنا: در برخی از شورای شهرها، اصطکاک و مشکلاتی بین شورا و شهرداری به‌وجود آمد، اما در این دوره مدیریت شهری اصفهان به‌رغم وجود اختلاف سلیقه، همراهی‌های لازم وجود داشته است؛ به نظر شما چه چیزی از طرف شورا توانسته است این هم‌آوایی را ایجاد کند؟

نورصالحی: بی‌شک اختلاف سلیقه و نظر در تمام دوره‌ها وجود دارد و دیدگاه‌ها و نظرات متفاوت است، اما سعی کردیم با گفت‌وگو، هم‌افزایی و همفکری را ایجاد کنیم.

درک مشترک بین شخص شهردار و شورا بسیار مؤثر بوده است؛ بدان معنا که شهردار اصفهان زمانی که متوجه شد اولویت‌های شورا با اقدامات همخوانی ندارد، سعی کردند هماهنگی لازم را ایجاد کنند.

به‌نظر من دو بخش مدیریت شهرداری و شورا سعی کردند با همراهی و همگامی امور را پیش ببرند، یعنی اگر همراهی و هم‌صدایی بوده است، هر دو طرف به یک میزان تلاش و همت کردند و موجب شد شاهد کُندشدن فعالیت‌ها نباشیم.

ایمنا: چه پروژه‌های بر زمین مانده داریم؟ نقل قولی مبنی بر بدهی بالاب خط دو متروی اصفهان به پیمانکاران داشتیم، ماجرا چیست؟

نورصالحی: خط دو متروی اصفهان ۲۸ قرارداد فعال دارد و هر کدام از این قراردادها از حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان تا رقم‌های چندصد میلیارد تومانی است.

حجم کاری که در خط دو متروی اصفهان انجام می‌شود، بسیار زیاد است؛ طی حدود ۲۰ سال گذشته که سازمان قطار شهری اصفهان فعال بوده است، در هر برهه‌ای از زمان تنها حدود سه تا پنج قرارداد فعال وجود داشته که تأمین مالی می‌شده است، اما در حال حاضر میزان تزریق مالی که به قطار شهری می‌شود، نسبت به اولین دوره ۱۰ برابر شده است؛ یعنی نیاز قطار شهری از ماهانه ۷۰ میلیارد تومان به ۷۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

کل بودجه قطار شهری نیز از حدود ۸۰۰ میلیارد تومان به ۸ هزار میلیارد تومان در سال جاری رسیده است؛ دائم فعالیت‌ها ادامه دارد و تولید فاکتور و صورت وضعیت می‌شود.

در تمام سال‌های گذشته در هیچ سال و دوره‌ای و در هیچ پروژه‌ای اینگونه نبوده است که اسفند، تسویه حساب انجام شود و وارد فروردین شوند، اما در دوره ششم مدیریت شهری اصفهان از این موارد زیاد داشتیم.

پروژه‌های عمرانی سازمان‌های عمران، قطار شهری، ساماندهی مشاغل شهری و پارک‌ها صورت وضعیت‌هایی از سال قبل داشت که به سال بعد منتقل می‌شد، اما حجم بالای فعالیت و میزان گسترده افراد فعال در پروژه‌ها را باید در نظر داشت.

بدهکار بودن دلیلی بر بی‌مهری به متروی اصفهان نبوده است

حدود دو هزار نفر روزانه در پروژه خط دو متروی اصفهان فعالیت و دو پیمانکار بزرگ تونل آن را اجرا می‌کنند، ده‌ها پیمانکار نیز مشغول سفت‌کاری و نازک‌کاری ایستگاه‌های مترو هستند.

در حال حاضر ریل‌گذاری مسیر خط دو مترو از سمت شمال آغاز و این اقدامات موجب شده است حجم صورت وضعیت‌هایی که ماهانه و روزانه برای ذیحسابی قطار شهری می‌رود، به حدی زیاد باشد که در هر مقطعی این سازمان رقمی به پیمانکار بدهکار باشد؛ در مقطعی نیز این عدد حدود ۹۰۰ میلیارد تومان شده است که البته به سرعت کاهش پیدا می‌کند.

از یک سو ۳۰۰ میلیارد تومان تزریق و میزان بدهی کم می‌شود و از سوی دیگر صورت وضعیت دیگری جای آن‌ها را می‌گیرد.

این موضوع بیانگر مدیریت قوی در حوزه قطار شهری است، زیرا می‌تواند به‌طوری اقدام کند که پیمانکاران مطالبات قابل توجهی دارند و این مطالبات با پول نقد، ملک، اوراق مشارکت و تسهیلات وام تسویه می‌شود.

مخلص کلام اینکه بدهکار بودن دلیلی بر بی‌مهری به متروی اصفهان نبوده است.

ایمنا: مهم‌ترین پروژه‌های در حال تکمیل شهر اصفهان کدامند؟ تمرکز مدیریت شهری روی چه مواردی است؟

نورصالحی: خط دو متروی اصفهان و تکمیل نواقص خط یک مترو، همچنین رینگ چهارم و پروژه‌های فضای سبز و خدماتی از جمله باغ مشاهیر و پروژه‌های خرد مناطق، به‌علاوه چند پروژه که برای اجرا در سال جاری در مرحله طراحی است، بخشی از این پروژه‌ها به‌شمار می‌رود.

ایمنا: اولویت‌های اصفهان ۱۴۰۳ با اصفهان ۱۴۰۰ چه تفاوتی دارد؟

نورصالحی: بیشتر به سمت انجام اقدامات برای زیست‌پذیرتر شدن شهر اصفهان پیش رفتیم؛ در حال حاضر شاهد آن هستیم که هزاران خودروی جدید شماره‌گذاری می‌شود، به‌طوری که بر اساس آمارها روزانه بین ۶۰ تا ۱۰۰ خودرو شماره‌گذاری می‌شود و مدیریت شهری باید به قدری کار کند که بتواند پذیرای این حجم خودرو باشد.

در ۱۴۰۳ باید بتوانیم تعداد بیشتری از شهروندان را متقاعد کنیم که با استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی سفرهای درون شهری خود را انجام دهند تا وضعیت ترافیک بهبود پیدا کند.

شبکه آب‌های خاکستری شهر اصفهان را توسعه می‌دهیم

تلاش می‌کنیم در سال جاری مقدار بیشتری به حجم پساب تصفیه شده اضافه کنیم و شبکه آب‌های خاکستری شهر اصفهان را توسعه دهیم تا اطمینان داشته باشیم فضای سبز شهر اصفهان وضعیت خوبی دارد، چراکه در حال حاضر شهروندان با دیدن برخی درختان که احتمال خشکیدن آن‌ها وجود دارد، نگران هستند.

در حوزه پسماند نیز اتفاقات خوبی در جمع‌آوری و تبدیل به بیوگاز و مواد بازیافتی افتاده است.

ایمنا: از بودجه ۱۴۰۳ راضی هستید؟

نورصالحی: بودجه از سوی شهرداری به شورا آمد؛ اینکه بگوییم صددرصد خواسته‌ها در بودجه محقق شده است، اینگونه نیست، زیرا با محدودیت منابع مواجه هستیم.

رسیدن به برنامه‌های شورا و شهرداری چند برابر رقم بودجه اعتبار می‌خواهد، در نتیجه ناچار به صرفه‌جویی هستیم و باید در این راستا بعضی پروژه‌ها را حذف و پروژه‌های اولویت‌دار را اجرا کنیم.

ایمنا: به‌عنوان فردی با تجربه و متخصص در حوزه‌های مالی و شهرسازی، وضعیت فعلی شهرداری اصفهان را به لحاظ شهرسازیشهرسازی و مالی چگونه می‌بینید؟

نورصالحی: شهرداری در سه سال گذشته در حوزه شهرسازی با عدم همکاری دستگاه‌های هم‌رده مواجه بوده است و به همین جهت پاسخگویی آن به مردم سخت‌تر بوده و بار سنگینی بر دوش آن برای الکترونیکی شدن خدمات شهرسازی گذاشته شده است که به همین جهت در این زمینه موفقیت کمتری داشته است و باید بیشتر اقدام شود.

در حوزه مالی شهرداری، شهرداری مواجه با رشد سرسام‌آور هزینه‌های مواد اولیه، دستمزد و هزینه‌های پیمانکاری مواجه شده است و باید رشد چندبرابری را در سه سال تحمل می‌کرد، کمااینکه بودجه شهرداری طی ۱۴۰۰ تاکنون چند برابر شده است و از طرفی تحمل آن ممکن است برای مردم و تأمین آن برای مدیران شهرداری سخت باشد.

آنچه در این حوزه‌ها شاهد هستیم، همه تلاش می‌کنند تا بهترین خدمت‌رسانی و سرویس‌دهی را به شهروندان داشته باشند.

ایمنا: سال اول شورا با سال آخر شورا چه تفاوتی دارد؟

نورصالحی: سال اول شورا همچون سال اول زندگی مشترک است که هر انسانی، ایده‌ها و آرزوها و بلندپروازی‌ها دارد و سال‌های آخر، سال رسیدن به واقعیت‌ها و تحقق اهداف است و تا حدودی فشار روحی و روانی برای تحقق برنامه‌هایی که قول و وعده‌های آن داده شده، زیاد است.

سال اول فشار کار کمتر و ایده‌آل‌گرایی بیشتر است، اما سال آخر فشار کار و واقع‌گرایی بیشتر می‌شود.

ایمنا: تغییرات در آرایش مدیریت شهری توسط شهردار چقدر مطابق با توصیه‌های شورای اسلامی شهر اصفهان بوده است؟

نورصالحی: شورا دخالتی در عزل و نصب‌ها و حوزه‌های تصمیم‌گیری مدیریتی ندارد، اما کندبودن حرکت و روند کار در بعضی حوزه‌ها برای شورا و شهرداری مشهود بود، از این‌رو شهردار اصفهان برای ایجاد تغییر به جمع‌بندی رسید و در واقع به‌نوعی شورا نیز انتظار بعضی اصلاحات و تغییرات را داشت.

این تغییرات دور از انتظار نبود و شهردار اصفهان در باب همکاری، جابه‌جایی و اصلاحات را انجام داد تا بتوانند به اهداف پیش‌بینی شده به‌ویژه در ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ که سال‌های سخت است و انتظار تحقق برنامه‌ها می‌رود و شهروندان امکان پرداخت هزینه‌ها را ندارند، دست پیدا کند.

وقتی هزینه‌های ساخت‌وساز بیشتر می‌شود، متقاضیان دریافت پروانه ساختمانی نیز کاهش پیدا می‌کنند و اینها سختی‌های این سال‌ها است؛ معتقدم این سختی‌ها روی دولت هم وجود دارد، زیرا هر سال با کمبود بودجه و پیشرفت کم بودجه مواجه است.

ایمنا: برخی بر این باورند که بسیاری از انتصابات در شهرداری اصفهان با فشار شورای اسلامی شهر بوده است!

نورصالحی: واقعاً این‌طور نیست؛ شهردار، خود برای عزل و نصب‌ها تصمیم می‌گیرد.

ممکن است در جلسات پیشرفت‌نکردن کارها و تحرک در بعضی حوزه‌ها به شهردار منتقل می‌شود، اما اینگونه نبوده که در انتصابات دخالتی داشته باشد.

ایمنا: کدام انتصاب‌ها بیشتر برای شما حرف و حدیث به همراه داشته است؟

نورصالحی: هیچکدام؛ ممکن است فشارها و حرف و حدیث‌ها برای شهردار وجود داشته باشد، اما در شورا موردی نبوده است.

ایمنا: از اعضای شورای اسلامی شهر راضی هستید؟

نورصالحی: بله، خودم هم عضوی از این شورای اسلامی شهر هستم و امیدوارم سایر اعضا هم از من راضی باشند.

ایمنا: شما در لیست مجمع نیروهای انقلاب بودید، آیا فشاری از طرف گروه سیاسی برای انتصابات به شما بوده است؟

نورصالحی: به‌هیچ‌وجه نبوده است.

ایمنا: و سوال آخر؛ آقای نورصالحی در دوره بعد شورای اسلامی شهر اصفهان نامزد می‌شود؟

نورصالحی: باید ببینم چه کسانی کاندیدا می‌شوند، بعد تصمیم می‌گیرم.

گفت‌وگو از: راضیه کشاورز

کد خبر 748302

دیگر خبرها

  • طرح‌های یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری زیر ذره بین شورا
  • عملکرد مدیریت شهری خوی با کلانشهرهای کشور قابل مقایسه است
  • خروج علیه شهردار تهران
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر | کدام قرارداد زاکانی تنش‌زا شده؟
  • تقدیر استاندار کرمان از اقدام مدیریت شهری رفسنجان/ دهه هشتادی‌ها مدیران فردای جامعه هستند
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • پیشرفت‌های شهرداری مبارکه نتیجه تعامل موثر با شورای شهر است
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست