Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرورزشی – هنوز زمان زیادی از بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو نمی‌گذرد و می‌شود به خوبی جزئیاتش را به یاد آورد؛ فارغ از کاروانی که ایران راهی این بازی‌ها کرده بود، تیم پناهندگانی که با پرچم کمیته بین‌المللی المپیک در آن شرکت کرده بودند نیز برای ایرانی‌ها حواشی بسیاری در پی داشت.

در واقع در بازی‌های المپیک توکیو برخلاف ریو که تیم پناهندگان فقط ۱۰ ورزشکار داشت، این بار این تیم با ۲۹ ورزشکار در ۱۲ رشته ورزشی شرکت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته مهم اما حضور پنج نفر از ورزشکاران ایرانی در این تیم بود؛ کیمیا علیزاده، برنده مدال برنز تکواندو با تیم ایران در المپیک ۲۰۱۶ (پناهنده در آلمان)، دینا پوریونس‌لنگرودی در تکواندو (پناهنده در هلند)، سعید فضل‌اولی در رشته قایقرانی (پناهنده در آلمان)، هامون درفشی‌پور در کاراته (پناهنده در کانادا) و جواد محجوب در رشته جودو (پناهنده در کانادا)، ورزشکاران ایرانی تیم پناهندگان در المپیک توکیو بودند. اگرچه دست آخر مدالی به آنها نرسید، ولی رقابت کیمیا علیزاده با ناهید کیانی در همان دور نخست بازی‌های وزن منهای ۵۷ کیلوگرم تکواندو، حسابی بحث‌برانگیز شد.

در آن بازی که از آن به‌عنوان یکی از دشوارترین لحظات ورزش ایران یاد شد، کیمیا مقابل هم‌تیمی سابقش به برتری رسید و حتی موفق شد به نیمه‌نهایی المپیک هم برسد، ولی با ناکام‌ماندن در آن مرحله از بازی‌ها، دستش از رسیدن به مدال کوتاه شد. اگرچه حساسیت‌های موجود در آن تیم بیشتر حول محور کیمیا علیزاده می‌گذشت و کمتر خبری درباره چهار نفر دیگر مخابره شد، ولی مهاجرت آنها که اکثرا از ورزشکاران و ملی‌پوشان سرشناس تیم ملی ایران بودند، جوی نگران‌کننده را به وجود آورد.

حال بعد از اتمام آن بازی‌ها، نوبت به بازی‌های پارالمپیک توکیو رسیده است. در این دوره از بازی‌ها نیز درست مثل بازی‌های المپیک، تیم پناه‌جویان تشکیل شده است و درست مثل همان بازی‌ها، این تیم هم ورزشکار ایرانی دارد.

در بین تیم شش‌نفره پناه‌جویان پارالمپیکی که متشکل از پنج مرد و یک زن هستند، اسمی از ورزشکار ایران هم دیده می‌شود؛ شهراد نساج‌پور. او سابقه عضویت در تیم ملی پرتاب دیسک ایران در سال ۲۰۱۱ را داشته و به همراه این تیم به رقابت‌های بین‌المللی نیز فرستاده شده است.

بااین‌حال، شهراد نساج‌پور سال ۲۰۱۵ تصمیم به مهاجرت از ایران می‌گیرد و خودش را به آمریکا می‌رساند. البته او برای تیم پناهندگان پارالمپیک چهره‌ای آشنا محسوب می‌شود؛ چون در عین ناباوری، یک سال بعد از مهاجرتش از ایران توانست در بازی‌های پارالمپیک ریو ۲۰۱۶ در قالب تیم پناهندگان شرکت کند و حتی پرچم‌دار این تیم هم شود.

شهراد نساج‌پور ادعا کرده به دلیل عقایدش از تیم ملی ایران بیرون آمده و به دنبال راهی‌شدن به کشور دیگری بوده است. او حالا که دومین بازی‌های پارالمپیکی‌اش را تجربه می‌کند، می‌گوید اوایل چندان از این رشته ورزشی خوشش نمی‌آمده و بیشتر تنیس روی میز را امتحان کرده است: «راستش را بخواهید پرتاب دیسک چیزی نبود که اوایل دوستش داشته باشم. برای من پرتاب کار بسیار سختی بود. به هر حال همه چیزش تکنیکی بود و نیاز به دقت خاصی داشت. از طرفی آن وقت‌ها اصلا نمی‌توانستم پرتاب خوبی داشته باشم و به همین خاطر علاقه‌ای به آن نداشتم».

بااین‌حال، چند هفته تمرین در نهایت شهراد نساج‌پور را در این ماده ورزشی نگه داشت. او که عارضه مغزی دارد، از یک طرف بدنش نمی‌تواند استفاده کند، ولی می‌گوید ورزش کمک زیادی برای دوام‌آوردنش کرده است: «ورزش کمک زیادی به من کرد؛ چون باعث شد زندگی بهتری داشته باشم. ورزش به من یاد داد برای رسیدن به اهدافم باید ازخودگذشتگی زیادی کنم».

ماجرای حضور نساج‌پور در پارالمپیک ریو نیز از آن دست اتفاقاتی بود که باورکردنی نیست. او در شرایطی که مشغول سروسامان‌دادن به کارهای اولیه حضورش در آمریکا بود، فرصت حضور در بازی‌های پارالمپیک را به دست آورد: «وقتی به آمریکا رسیدم، اصلا فکرش را هم نمی‌کردم بتوانم در بازی‌های پارالمپیک ریو حضور داشته باشم. با وجود این، مسئولان کمیته بین‌المللی پارالمپیک از من خواستند عضوی از تیم پناهندگان در ریو باشم. علاوه بر این وقتی از من خواستند پرچم‌دار این تیم در مراسم اختتامیه باشم، واقعا شبیه یک رؤیا بود. آن اتفاق برای من تجربه بزرگی بود؛ بازی‌ها، رقابت، مردم، همه‌چیزش. به هر حال همه‌چیز در یک چشم‌به‌هم‌زدن اتفاق افتاد و کارهای حضورم در ریو نهایی شد».

برای حضور ورزشکاران پناهنده در بازی‌های پارالمپیک، اسپانسرهای سرشناسی که با کمیته بین‌المللی همکاری می‌کنند، تلاش زیادی دارند تا از این پناه‌جویان حمایت کاملی داشته باشند؛ موضوعی که شامل حال این ورزشکار ایرانی نیز شده است و او در بازی‌های ریو و بعدا در رقابت‌های قهرمانی لندن در سال ۲۰۱۹ و همچنین این رقابت‌ها، توانسته از آن بهره ببرد.

نساج‌پور از روزهای اولی که به آمریکا رسیده و مشغول انجام کارهایش در دانشگاه بوفالو نیویورک بوده نیز حرف می‌زند و می‌گوید: «وقتی به آمریکا رسیدم، فرصت زیادی برای تمرین‌کردن نداشتم. شاید هفته‌ای دو یا سه بار تمرین می‌کردم؛ چون آن روزها مسائلی مهم‌تر از پرتاب دیسک برایم اهمیت داشت. طبیعی هم بود؛ چون به هر حال تازه وارد مرحله‌ای جدید از زندگی شده بودم. بااین‌حال، وقتی مسئولان کمیته بین‌المللی پارالمپیک به من گفتند قرار است یک تیم داشته باشند، تازه از آن زمان شروع کردم تمریناتم را جدی‌تر دنبال کردم. بعد از بازی‌های المپیک ریو هم سعی کردم با ثبات و یافتن شرایطی بهتر، تمریناتم را ادامه دهم».

شهراد نساج‌پور در حالی دومین بازی‌های پارالمپیکی‌اش را تجربه می‌کند که امیدوار است روزی به عضویت تیم ملی آمریکا درآید، ولی مسئله اینجاست که بعد از حضور قریب به شش سال در این کشور هنوز نتوانسته کارهای مربوط به اقامتش را نهایی کند و برای رسیدن به چنین خواسته‌ای که البته برایش چندان ساده نخواهد بود، همچنان باید منتظر بماند.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: پارالمپیک پارالمپیک خبر ویژه مهاجرت ورزشکاران بازی های پارالمپیک کمیته بین المللی بازی های المپیک تیم پناهندگان داشته باشم المپیک ریو بازی ها تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۳۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است

غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره شکست توطئه‌های جدید دشمن علیه ملت ایران اظهار کرد: یاس و نومیدی که شامل حال دشمنان شده آن‌ها را از این مسیر باز نداشته و آنان اکنون در حال اندیشیدن تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی هستند و بنابراین باید بسیار هوشیارانه عمل ودائما آنان را رصد کنیم.

به گزراش باشگاه خبرنگارن، او افزود: طی چهل و پنج سال عمر انقلاب اسلامی شیطان بزرگ و پیروان او دائما در سیاست‌های خود علیه جمهوری اسلامی شکست می‌خورند، اما باز هم اقدام به توطئه گری می‌کنند.

مصباحی مقدم متذکر شد: یکی از مسائلی که باید بسیار به آن اهتمام داشته باشیم تربیت کودکان و نوجوانان است تا نسل جدید تحت تاثیر القائات دشمنان قرار نگیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این امر نیازمند آموزش و استفاده از استراتژی دشمن شناسی است بنابراین ضمن ناامید کردن دشمن در عرصه‌های مختلف باید همواره مراقب باشیم تا به واسطه آنان از روزنه‌های دیگر گزیده نشویم.

عباسی: جنگ هراسی یک عملیات روانی است

همچنین علیرضا عباسی با اشاره به عملیات «وعده صادق» جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به جنایات تروریستی رژیم صهیونسیتی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق تاکید کرد: عده‌ای در داخل همیشه به دنبال ایجاد هراس هستند به گونه‌ای که حتی حاضرند تا از پاسخ به حق ایران جلوگیری کنند؛ این درحالی است که وقتی رژیم صهیونسیتی کنسولگری ما که خاک ما حساب می‌شد را مورد تعرض قرار داد، باید به آن پاسخ داده می‌شد، اما برخی اقتصاد کشور را به این موضوعات متصل و به گونه‌ای مطرح می‌کردند که اگر اتفاق بیفتد حتماً تبعات اقتصادی تبعات خواهد داشت.

وی در گفتگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه هدف کسانی که به دنبال جنگ هراسی و القای این فضا بر اقتصاد کشور هستند، درگیر کردن مردم است، گفت: وعده صادق نشان داد که بر خلاف آنچه آن‌ها انتظار داشتند، اتفاق نیفتاد و حتی جنگ روانی یا انتظارات روانی که مردم از چنین اتفاقاتی داشتند و خوف و رجایی که در حمله کردن و نکردن هست و همیشه روی اقتصاد ما تاثیر می‌گذارد، اینجا یک بار برای همیشه تمام شد و بعد از این چنین اتفاقاتی نخواهد افتاد؛ ثابت شد که جنگ هراسی در اقتصاد ایران یک عملیات روانی پوچ است.

این نماینده مجلس افزود: ما انتظار داریم که حتی عملیاتی که ایران انجام داد اثرات مثبتی روی اقتصاد کشور داشته باشد و شوک‌هایی که هر از گاهی برخی روی اقتصاد کشور وارد می‌کردند، ان شاءالله تمام شود و بعد از این ثبات در اقتصاد کشور ایجاد شود. دو گروه در داخل کشور حضور دارند که برای رسیدن به منافع خود تلاش می‌کنند تا جنگ هراسی را به جامه القا کنند؛ گروهی که می‌خواهند مطامع سیاسی خود را پیش ببرند و دولت‌هایی بودند که دوگانه سازش - مذاکره را مطرح می‌کردند و گروهی که به دنبال مطامع اقتصادی هستند؛ اما وعده صادق خط بطلانی روی این مباحث کشید.

عباسی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا پیام پوچ بودن تاثیر جنگ هراسی بر اقتصاد ایران در داخل منتقل شده است؟ عنوان کرد: ممکن است در کوتاه مدت و طی یکی دو هفته پیش رو فضای اقتصاد کشور این پیام را دریافت نکند، اما حتماً این پیام را دریافت خواهد کرد و نتیجه آن ثبات در اقتصاد کشور و کاهش انتظارات روانی در حوزه تورم خواهد بود.

دیگر خبرها

  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • برگشت به عقب گلبال در مسیر پارالمپیک
  • برگشت به عقب گلبال در مسیر پارالمپیک/وضعیت اعزام دوباره پیچیده شد
  • والیبال نشسته به دنبال نمایش جدید در پاریس
  • آکادمی پارالمپیک، مرجع اعلام وضعیت مصدومان والیبال نشسته
  • والیبال نشسته به دنبال نمایش جدید در پاریس/سید طلا با تاکتیک نوین
  • همسر سرمربی سپاهان کیست؟ این دختر ایرانی دل و دین ژوزه مورایس را برد!
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • اهمیت عضویت ایران در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک
  • ادعای جنجالی ایران‌اینترنشنال؛ سردار علیرضا عسگری کیست و کجا زندگی می‌کند؟