Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- عضو هیئت رییسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و پاکستان اظهار داشت: شرایط طالبان در دنیا سخت است، قاعدتا هم نیاز دارند که نیازهای اساسی جمعیت 38 میلیونی افغانستان را تامین کنند. بنابراین مجبور هستند از کشورهای هم‌مرز خود مانند ایران و پاکستان نیازهای خود را تامین کنند. پاکستان هم کمبودهایی در مواد غذایی و غیره دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین طالبان و همینطور به کالاهای ما نیاز دارند.

محمود تهی‌دست  در مورد تاثیر حضور طالبان در افغانستان بر تجارت ایران و پاکستان اظهار کرد: درست است که پاکستان از طالبان حمایت می‌کند اما به نظر نمی‌رسد روی کار آمدن طالبان در افغانستان تاثیر چندانی روی تجارت ایران و پاکستان داشته باشد. سال‌های قبل هم که طالبان در افغانستان بودند روال کار تجارت ایران با پاکستان عادی بود. طالبان نیز به ایران برای تامین کالا نیاز دارد و بسیاری از کالاهای خود را باید از ایران تامین کنند، بنابراین فکر نمی‌کنم که دست به تنش در مرزها بزند. پاکستان هم اینطور که طی سال‌های گذشته نشان داده چندان اهل تنش نیست، از آنجا که وضعیت امنیت مرزهای ما خوب است به نظر نمی‌رسد از این جهت مشکلی پیش بیاید.

وی افزود: الان وضعیت مرزهای ما با پاکستان خوب است و مشکلی ندارد، مرزهای افغانستان در ابتدای روی کار آمدن طالبان چند وقتی بسته شد اما الان آنها هم باز شده‌اند و در آن رفت و آمد وجود دارد. در مورد پاکستان هم تبادلات کالایی در جریان است، کم یا زیاد شدن آن بستگی به عواملی مانند نرخ ارز، کرونا، قیمت کالایی و ... دارد.

تهی‌دست ادامه داد: باید دید که اصلا طالبان در افغانستان تثبیت پیدا می‌کنند یا خیر. شرایط طالبان در دنیا سخت است، قاعدتا هم نیاز دارند که نیازهای اساسی جمعیت 38 میلیونی افغانستان را تامین کنند. بنابراین مجبور هستند از کشورهای هم‌مرز خود مانند ایران و پاکستان نیازهای خود را تامین کنند. پاکستان هم کمبودهایی در مواد غذایی و غیره دارد، بنابراین طالبان و همینطور پاکستان به کالاهای ما نیاز دارند. از همین روی در سبد کالایی صادراتی ما به افغانستان و پاکستان تغییری ایجاد نمی‌شود شاید میزان صادرات به افغانستان کمی افزایش پیدا کند اما صادرات به پاکستان روال عادی خود را خواهد داشت.

وی در پاسخ به سوالی در مورد آخرین وضعیت تجارت ایران و پاکستان گفت: با توجه به افزایش قیمت کالا در کشور ما و روند افزایش نرخ ارز به نظر می‌رسد ارزش ریالی صادرات ما به پاکستان نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد. اما به طور کلی به عواملی که به آنها اشاره شد و همچنین تغییرات قوانین در کشور دارد. اینها بستگی به شرایط خودمان دارد وگرنه روند عادی ادامه پیدا می‌کند. اگر اجازه دهند که ما از پاکستان برنج وارد کنیم میزان مبادلات نیز افزایش می‌یابد.

عضو هیئت رییسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و پاکستان در این مورد توضیح داد: علت اینکه اجازه واردات برنج از پاکستان را نمی‌دهند، فصل برداشت برنج تولیدی کشور است. این چه قانونی است؟ انحصار درست کردن برای برنج ایرانی نتیجه‌ای جز این ندارد که مصرف‌کننده محصول را گران‌تر بخرد. باید اجازه داده شود که هم برنج خارجی وارد شود و هم برنج داخلی در بازار باشد تا در رقابت با هم قیمت‌ها متعادل شود. این حمایت از برنج‌کار نیست بلکه ظلمی است که به مصرف‌کننده می‌شود. با توجه به شرایط فعلی که کالای اساسی در کشور مورد نیاز است، اگر اجازه داده شود که برنج به صورت آزاد و نه بخشنامه‌ای از طریق مرزهای سیستان و بلوچستان وارد کشور شود، بسیار مفید خواهد بود.

ور در ادامه خاطرنشان ساخت: همچنین گمرک میرجاوه را به عنوان مرز پایه قرار نداده‌اند و تجار باید از گمرک‌های بوشهر و بندرعباس استفاده کنند. چرا اینهمه هزینه‌های کار را افزایش می‌دهند؟ گمرک میرجاوه نزدیک‌ترین و ارزان‌ترین راه است. گمرک‌های سیستان و بلوچستان با پاکستان هم‌مرز هستند اما متاسفانه اما می‌گویند برنج باید از گمرک بوشهر ترخیص شود. این موضوع هزینه حمل را برای واردکننده افزایش می‌دهد و دود آن هم به چشم خریدار و مصرف‌کننده می‌رود.


 ایلنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تجارت ایران و پاکستان طالبان در افغانستان تامین کنند پاکستان هم نیاز دارند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۵۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان

کارشناسان مسائل اقتصادی با اشاره به اهمیت و جایگاه چابهار معتقدند که این بندر یکی از گزینه‌های خیلی خوب برای ترانزیت و مبادلات تجاری افغانستان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در پی سفر هفته گذشته «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان به استان سیستان و بلوچستان ایران با هدف تسهیل تجارت و ترانزیت ایران و افغانستان؛ «سیدمحمد حسین کاظمی» استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی با اشاره بر اهمیت و جایگاه چابهار، این بندر را یکی از گزینه‌های خیلی خوب برای ترانزیت و مبادلات تجاری افغانستان عنوان کرد.

وی به آوا گفته است که ایران و افغانستان برای گسترش روابط اقتصادی دو طرف باید برنامه‌های شفاف و تسهیل کننده را در دستور کار داشته باشند.

این کارشناس اقتصادی مصرفی بودن اقتصاد افغانستان، نزدیکی مرزهای دو کشور همسایه و حضور حدود پنج میلیون مهاجر افغانستانی در ایران را از دلایل مهم منافع گسترش روابط میان این دو کشور عنوان کرد.

به گفته این استاد دانشگاه، استفاده از بندر چابهار، بازرگانان افغانستان را از اتکا به بنادر پاکستان که هر از چند گاهی برای آنها با مشکل مواجه می‌شود تا حدود بسیاری بی‌نیاز می‌کند و تجار‌ افغان می‌توانند محصولات خود را از طریق بندر چابهار به کشورهای هند، چین و ترکیه صادر کنند.

‌صادرات یک میلیون تن کالای معدنی از بندر چابهاربندر چابهار دروازه تجارت افغانستان با منطقه و جهانبندر چابهار؛ دروازه تجارت هند و افغانستان

وی اظهار داشت: طالبان با فراهم‌ساختن بستر امنیت می‌تواند از طریق زیرساخت‌های اقتصادی از جمله ایجاد راه‌های مواصلاتی و آگاه‌سازی سرمایه گذاران خارجی، جلب سرمایه‌گذاری کند.

کاظمی با اشاره بر این که ایران و افغانستان می‌توانند در زمینه واردات و صادرات تسهیلات گمرکی و یا کاهش تعرفه‌های گمرکی را در نظر بگیرند، افزود: جمهوری اسلامی ایران با کاهش تعرفه گمرکی برای محصولات زراعتی افغانستان می‌تواند تردد در مسیر چابهار توسط تجار افغانستان را افزایش بدهد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • پاکستان: حمله به مهندسان چینی در افغانستان طراحی شده بود
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره بخورد
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • تجارت ایران و پاکستان چقدر است؟ | جزئیات تجارت ایران و پاکستان را ببینید