Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ دشت خانمیرزا در چهارمحال و بختیاری با وضعیت نابه سامانی روبرو است و خشکسالی هم آن را تشدید کرده اما هر متولی به سهم خود از اجرای راهکار مناسب طفره می‌رود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، دشت خانمیرزا در چهارمحال و بختیاری با وضعیت نابه سامانی روبه‌رو‌ست و خشکسالی هم آن را تشدید کرده اما هر متولی به سهم خود از اجرای راهکار مناسب طفره می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود بـارش طی سالیان اخیر و برداشت بی رویه از چاه‌های موجود در منطقه، باعث کاهش سطح آب در چاه‌‍‌های برداشتی و حتی پدیده فرونشست زمـین شده است.

ازسوی دیگر استفاده زیاد از کودهای شیمیایی به خصوص کودهای نیترات و کاهش حجم آب در آبخوان‌ها، باعث افـزایش میـزان امـلاح و مواد شیمیایی در آب زیرزمینی دشت خانمیرزا شده است، خشکسالی و کاهش منابع آب نقش مهمی در وقوع پدیده خودسوزی در دشت خانمیرزا داشته است.

 با عدم مدیریت صحیح که متاسفانه یک اپیدمی در تمام کشور ایران است، سال‌های گذشته این دشت دچار خودسوزی شد و این پدیده نادر و طبیعی رخ داد تا چشمان آنان که تصمیم دارند با روش‌های پیشین یک سرزمین را مدیریت کنند، باز شود اما نشد.

تا زمانی که ایران همچنان بدمصرف باقی بماند و این گونه منابع خدادای آب را مدیریت کند، باید شاهد واقع تاسف بار بسیاری در کشور شد که بارها و بارها کارشناسان آن را گوشزد کردند و کسی توجهی نکرد.

میزان افت سطح ایستابی دشت خانمیرزا فاجعه است

سیدهاشم فاطمی، کارشناس مسائل آب در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: دشت خانمیرزا از سال 84 ممنوعه بوده و اکنون چندسالی است به ممنوعه بحرانی تبدیل شده است.

وی افزود: تعداد چاه‌های کشاورزی این دشت زیاد و افت سطح ایستابی آن بالا است و بیش از 30 متر سطح ایستابی آن افت کرده، برای دشتی که ضخامت آبخوان آن حدود 50 تا 60 متر است این میزان افت سطح ایستابی فاجعه است.

فاطمی تاکید کرد: فرونشست زمین در این دشت 80 سانتیمتر است و دشت سال 96 خودسوزی داشت، بخش زیادی از کشاورزی در خانمیرزا تعطیل شده است و مردم در آب شرب مشکل دارند، کیفیت آب به دلیل وجود زیاد آلایندگی و وجود گنبد نمکی در کنار خانمیرزا که یک آلایندگی طبیعی است، پایین آمده، همچنین شوری آب بالا و  AC آن به شدت افزایش یافته به نحوی که در برخی نقاط دشت بالای دو هزار است که عدد بالایی است و شرایط اصلا خوب نیست.

عقلانیتی در احیای دشت خانمیرزا حاکم نیست

وی اضافه کرد: در کشور باید از فرونشست بیشتر، پیشگیری کرد که در پنج دهه گذشته میزان چاه‌های کشاورزی لااقل 10 برابر شده و بخش عمده آن غیرمجاز است، این رویه تا کی باید ادامه باید؟

کارشناس مسائل  آب استان تصریح کرد: راهکار برای خانمیرزا جایگزینی منابع آب سطحی به جای زیرزمینی است تاکنون هم مطالعاتی شده اما عقلانیتی حاکم نیست.

وی گفت: استان در زمینه تامین نیاز فعلی در تمام بخش‌های کشاورزی، شرب و صنعت مشکل دارد و در آینده تشدید خواهد شد، امکان توسعه در استان هم به دلیل کمبود آب گرفته شده است.

فاطمی تاکید کرد: هر صنعتگری برای سرمایه‌گذاری وارد استان شود عدم تامین آب، موجب فرار او می‌شود که لازم است مسئولان در استان و کشور به این مهم توجه کنند که شایسته نیست مردم در استان از نظر کمی و کیفی آب در مضیقه باشند.

وی با تاکید بر اینکه نباید نگاه تنها انتقال آب از استان باشد، یادآور شد: مشکل این است که انتقال آب‌ها از سرچشمه‌ها بوده که موجب می‌شود بخش وسیعی از استان که پرجمعیت است، خشک شود.

کارشناس مسائل  آب استان تصریح کرد: 6 دشت شهرکرد، بروجن فرادنبه، سفید دشت، جونقان فارسان، کیار و شلمزار در حوزه انتقال آب بهشت آباد قرار دارد که سه تا از آن‌ها ممنوعه بحرانی و مابقی ممنوعه هستند اما کسی به این مسئله دقت نمی‌کند.

فاطمی بیان داشت: در حوزه بهشت آباد رودخانه‌های دائم فصلی شده و رودخانه‌های فصلی خشک شدند و در حال حاضر در رودخانه بهشت آباد آبی جاری نیست.

خشکسالی به جان گونه‌های جانوری بوشهر افتاد/ همه دشت‌های استان در وضعیت بحرانی و ممنوعه استنفس دشت‌ها  در استان خراسان جنوبی به شمارش افتاد؛ فرونشست زمین خطرناکتر از زلزلهمیزگرد| مسئولان نگرش و رویکرد درستی برای احیای دشت "شهرکرد" ندارند

وی عنوان کرد: رودخانه کیار بیش از 14 تا 15 سال است خشک شده، بیشه زارهای اطراف آن همه خشک و بریده شده، حیات وحش هم نابود شده است، رودخانه چالشتر و جهان بین در شهرستان شهرکرد هم خشک شدند و این موارد واقعیت استان است.

انتهای پیام/7540/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دشت خانمیرزا سطح ایستابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۶۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سطح زیر کشت گل محمدی این استان به دلیل خشکسالی و افت چاه‌های آبیاری حدود ۱۰ درصد کاهش یافته است. محمد میری گفت: سطح زیر کشت گل محمدی در خراسان رضوی از هزار و ۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود یک هزار و ۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.   او با بیان اینکه برداشت گل از اواسط اردیبهشت ماه جاری در مناطق گرمسیر به ترتیب تا سایر مناطق آغاز می‌شود، افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تن گل محمدی‌تر در استان برداشت شود.   معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اکنون در استان تعداد ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلاب‌گیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی فعالیت می‌کنند.   میری با بیان اینکه میزان اشتغالزایی در طول دوره برداشت گل محمدی حدود ۴۲۰ هزار نفر روز است، افزود: امسال تولید گل محمدی در خراسان رضوی، ۲ هزار و ۸۰۰ تن پیش‌بینی شده است.    

دیگر خبرها

  • هشدار مدیریت بحران کرمانشاه در پی تشدید سامانه بارشی
  • اصل شایسته سالاری باید در مراکز علمی حاکم باشد
  • فعالیت سامانه بارشی حاکم بر کرمانشاه در روز جمعه تشدید می‌شود
  • هشدار مدیرکل مدیریت بحران استانداری در پی تشدید بارش‌ها در کرمانشاه
  • اجازه نمی‌دهیم حاشیه بر شهرداری و شورای شهر زنجان حاکم شود
  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • اسبقیان: فدراسیون شطرنج با حضور پریدر در مسیر رو به رشدی قرار گرفته/ آرامش خوبی در این رشته حاکم است
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • بی عدالتی در حوزه‌های انتخابیه حاکم شده است