Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس جامعه حرفه‌ای اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی گفت: وزیر جدید گردشگری نمایندگان جوامع حرفه‌ای گردشگری را جدی بگیرد و در چیدمان مدیران و معاونان از نمایندگان جوامعه حرفه‌ای گردشگری استفاده کند.

صادق کاظمیان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اولویت‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که وزیر جدید باید به آن توجه داشته باشد، اظهار کرد: گردشگری در حوزه اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی در سال‌های گذشته اغلب توسعه کمی داشته تا کیفی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر تا حد ممکن این توسعه باید متوزان شود. متاسفانه طی این مدت با شعارهای زیبا و به نام اشتغال روستایی مجوزهای بدون امکان‌سنجی در کشور صادر شده است.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۲۳۰۰ اقامت‌گاه بوم‌گردی در سطح کشور فعال است که بسیاری از آن با استاندارهای واقعی اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی فاصله دارد و شرایط کرونایی نیز مزید بر علت شده تا آنان را در آستانه ورشکستگی قرار دهد. گردشگری باید توسعه کیفی داشته باشد و از صدور مجوزهای بدون امکان‌سنجی اجتناب شود.

کاظمیان بیان کرد: با توجه به اینکه ضرغامی در این وزارتخانه پیشینه جدی ندارد، باید با فعالان واقعی گردشگری جلسات ثابت برگزار کند. تجربه چند سال گذشته این وزارتخانه نشان ‌داد که فقط یک بخش از فعالان گردشگری به مدیران ارشد وزارتخانه دسترسی داشتند که سیاست‌های کلی را هم آنان تدوین می‌کردند. مدیران و معاونان وزیر جدید باید نسبت به مسائل گردشگری آشنا باشند و حتما از بدنه وزارتخانه انتخاب شوند چرا که این افراد اشکالات موجود در کار را از پیش شناسایی کرده‌ و از تجربه کافی نیز برخوردارند.

رئیس جامعه حرفه‌ای اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی گفت: وزیر جدید گردشگری نمایندگان جوامع حرفه‌ای گردشگری کشور را جدی بگیرد و از وجود آنان استفاده کند. وزارت میراث فرهنگی این جوامع حرفه‌ای را تشکیل داد. جامعه حرفه‌ای اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی کشور نیز ۵ سال است که تشکیل شده و در استان‌های زیادی نیز فعالیت دارد. باید در چیدمان مدیران و معاونان از نمایندگان جوامع حرفه‌ای گردشگری استفاده شود.

کاظمیان یادآور شد: طی یک سال و نیم اخیر که درگیر کرونا بوده‌ایم، وعده‌هایی مانند امهال اقساط، قبوض آب، برق و گاز و حل مشکلات تامین اجتماعی داده شد که بیش از ۸۰ درصد این وعده‌ها عملی نشده است. به عنوان نمونه در حوزه اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی نه تنها امهالی صورت نگرفته بلکه هزینه قبوض آب، برق و گاز کاملا دریافت شده و مبالغ آن نیز افزایش پیدا کرده است. همچنین امهالی در اقساط تسهیلات رخ نداده و همین موضوع ضربات جبران‌ناپذیری به اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی وارد کرده است. در برنامه عزت‌الله ضرغامی همین عناوین مجددا تکرار شده که امیدوارم این مرتبه عملی و به طور جدی اقدام شود.

وزیر جدید گردشگری از نو چرخی اختراع نکند

وی عنوان کرد: وزیر جدید برای شناسایی مشکلات و ایرادات گذشته نباید چرخی از نو اختراع کند بلکه باید اولویت را به جوامع حرفه‌ای گردشگری دهد. آن‌ها از بدنه بخش خصوصی هستند و معایب مدیران گذشته را شناسایی کرده‌اند‎‌ که می‌توانند در اسرع وقت این مشکلات را اعلام و به سپری کردن سریع مشکلات کمک کنند.

این فعال گردشگری تصریح کرد: متاسفانه آموزش گردشگری در دوره قبلی وزارتخانه به هیچ عنوان در حوزه اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی جدی گرفته نشد و علی‌رغم پیگیری‌هایی که داشتیم، هیچگونه همکاری با ما در این زمینه شکل نگرفت. در رونمایی دوره آموزشی اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی در نمایشگاه بین‌المللی گردشگری که سال گذشته در تهران با حضور معاون وزیر و مدیران زیرمجموعه وی برگزار شد، به دلایل غیرقبولی آن را اجرایی نکردند. شرایط کرونایی یک سال‌ و نیم اخیر بهترین فرصت برای صنعت گردشگری کشور بود تا روی افزایش دانش و مهارت این حوزه اقداماتی انجام شود اما متاسفانه از این فرصت طلایی استفاده نشد.

وزارت میراث فرهنگی مطابق قانون امور اجرایی را به جوامع حرفه‌ای گردشگری بسپارد

کاظمیان بیان کرد: مطابق قانون امور اجرایی مربوط به گردشگری به جوامع حرفه‌ای تفویض اختیار و برون‌سپاری شد اما تقریبا بخش اعظم اختیارات به جوامع حرفه‌ای تفویض اختیار نشده است. وزارتخانه به جای بحث‌های اجرایی باید با همکاری بخش خصوصی به سمت برنامه‎‌ریزی، نظارت و سیاست‌گذاری‌های کلان حرکت کند.

وی گفت: شرایط اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی در سطح کشور و خراسان رضوی بسیار حاد است و مجموعه‌های گردشگری به سختی ادامه حیات می‌دهد. اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی که در شهرستان‌ها قرار دارند، با بسته شدن جاده‌ها عملا تعطیل بودند. این اتفاق چندین نوبت در این مدت رخ داد و هیچ امهالی برای اقساط چنین مجموعه‌هایی در نظر گرفته نشد. اولویت این است که کمک‌هایی به اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی شود تا بتوانند ادامه حیات داشته باشند و سپس به دنبال برنامه‌ریزی در سایر حوزه‌ها بروند.

رئیس جامعه حرفه‌ای اقامت‌گاه‌های بوم‌گردی در خصوص پیش‌بینی‌اش از آینده گردشگری ایران خاطرنشان کرد: هیچ پیش‌بینی از آینده گردشگری وجود ندارد و تنها کاری که می‌توان انجام داد، این است که امیدوار باشیم. اگر مدیران ارشد از وزارتخانه با مشورت نمایندگان جوامع حرفه‌ای انتخاب شوند، می‌توانند مشکلات را به سرعت رفع کنند. در این صورت امیدواری ما تبدیل به واقعیت می‌شود اما اگر بخواهد خارج از بدنه وزارتخانه و فعالان گردشگری مدیران انتخاب شوند تا تیم جدید متوجه مشکلات گردد، مدت‌زمان زیادی را از دست خواهیم داد. وضعیت گردشگری ایران همانند بیمار رو به موتی است که باید در اولین فرصت به آن اکسیژن برسانیم و آن را زنده نگه‌ داریم؛ از همین رو از بین رفتن زمان لطمه‌های زیاد و جبران‌ناپذیری می‌تواند به گردشگری ایران وارد کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی ضرغامي دولت سیزدهم اقامتگاه های بوم گردی گردشگري اقامت گاه های بوم گردی جوامع حرفه ای وزیر جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۷۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از رشد ۳۵ درصدی آموزش مهارت‌افزایی و ۴۰ درصدی سنجش مهارت و صلاحیت‌های حرفه‌ای در کشور خبر داد و گفت: امسال هدف‌گذاری شده که ظرفیت مراکز جوار کارگاهی در کشور ۵۰ درصد افزایش پیدا کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مهرداد عظیمی بیش‌ازظهر امروز در مراسم جهانی روز کارگر که در مجتمع فجر این شهر برگزار شد، با اشاره به اینکه سراسر استان کردستان ظرفیت و سرمایه است، اظهار داشت: کردستان صفحات زرینی از تاریخ پرافتخار کشور را به نام خود ثبت کرده و نقش ممتاز و برجسته مردمان این دیار در طول تاریخ غیر قابل انکار است.

وی وجود نیروی انسانی را یکی از سرمایه‌ها و ظرفیت‌های کردستان عنوان کرد و گفت: معرفی درست پتانسیل‌های این استان وظیفه و رسالت اصحاب رسانه است، استانی که بیش از 5400 شهید تقدیم انقلاب کرده آنچنان که باید و شاید حق واقعی این دیار ادا نشده است.

معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به آیین‌های جذاب و چشم‌نواز طبیعی در استان تصریح کرد: خوشبختانه ظرفیت‌های کردستان برجسته و از تمام ظرفیت‌ها که ریشه در فرهنگ استان دارد، استفاده می‌شود. 

وی با تبریک هفه کار و کارگر افزود: در شرایطی که دشمن تمام تلاش و تمرکز خود را بر تضعیف حوزه اقتصادی و تعطیلی واحدها به‌کار گرفته است، کارگران به عنوان مجاهدان عرصه اقتصادی مجاهدانه و شجاعانه پای کار هستند.

عظیمی بیان کرد: هر چقدر از اقتصاد دولتی فاصله بگیریم و زمینه مشارکت اقشار مختلف مردم‌ به ویژه کارگران در عرصه‌های مختلف فراهم شود، موفق‌تر خواهیم بود.

وی از رشد 35 درصدی در حوزه آموزش مهارت‌ها و 40 درصد در بخش سنجش مهارت و صلاحیت‌های حرفه‌ای این سازمان خبر داد و اظهار کرد: رشد 1040 درصدی در امر آموزش یکی از موضوعات مهمی است که می‌تواند به عنوان الگوی موفق معرفی شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور خاطر نشان کرد: امسال هدف‌گذاری شده که ظرفیت مراکز جوار کارگاهی در کشور 50 درصد افزایش پیدا کند.

وی درباره مشکلات کارگران اظهار کرد: بیش از چند دهه اساسنامه سازمان فنی و حرفه‌ای مصوب و یکی از بندهای قابل توجه، دولت مکلف شده که بخشی از اعتبارات عمرانی‌ تحت تملک دارایی که در سال توزیع می‌شود، را صرف آموزش مهارت کارگران کنند.

عظیمی تاکید کرد: انتظار می‌رود استاندار کردستان نیز دستور داده که این قانون در استان اجرا و به خدمات بیمه‌ای پیوست دهند.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • کاهش ۱۴ درصدی صدمات حین کار در کشور
  • افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت مراکز جوارکارگاهی
  • محله گردی به مقصد محله قدیمی صیقلان رشت
  • ۱۶ روستای هدف گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد
  • تور مدرسه گردی در مشهد
  • صدور موافقت اصولی برای ساخت یک هتل در چهارمحال و بختیاری
  • روسیه محل اقامت مزدوران ارتش اوکراین را بمباران کرد