Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرکل اداره نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت بر ضرورت تدوین برنامه سیاستی منسجم به‌منظور تقویت و توان‌افزایی شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی تأکید کرد.
به گزارش شانا به نقل از اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت، امید شاکری با بیان این مطلب گفت: طراحی و اجرای برنامه مدون و اصولی برای ارتقای شرکت‌های اکتشاف و تولید (E&P) ضروری است که با فرض استمرار تحریم‌ها، این شرکت‌ها بتوانند مسیر تعالی خود را طی کنند تا در برنامه‌ای پنج‌ساله بتوانند به توانمندی‌های ویژه و انجام مگاپروژه‌های توسعه‌ای در سطح منطقه دست یابند،‌ در صورتی که این موضوع در سیاست‌های مدیریت ارشد وزارت نفت در دولت جدید باشد، این اداره کل نیز آمادگی دارد به تدوین این برنامه و نظارت بر اجرای آن بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی از بالا رفتن قیمت ارز به‌عنوان چالشی اساسی در اجرای پیمان‌ها یاد کرد و افزود: نوسان‌های نرخ ارز، اجرای طرح‌ها و پروژه‌ها را با موانع پیچیده‌ای روبه‌رو می‌کند. در سه سال اخیر، متأسفانه چند بار قیمت ارز جهش قابل توجهی داشته است که در هر بار آن، این اداره کل در هماهنگی و همکاری با سازمان برنامه و بودجه، برای تدوین و ابلاغ دستورعمل‌های نحوه محاسبه و پرداخت مبالغ جبرانی یا تعدیل‌های قراردادی اقدام کرده است؛ یا فعالیت عظیمی که در حوزه بازنگری و روزآمد کردن استانداردهای صنعت نفت در حال انجام است، پشتیبانی مؤثری از حوزه اجرا خواهد بود.
مدیرکل اداره نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت در ادامه به منافع توأمان کارفرمایان و پیمانکاران در نظام فنی و اجرایی اشاره کرد و یادآور شد: آنچه به‌دنبال آن هستیم، منافع کشور و توسعه آن است. بدیهی است اگر در این مسیر حرکت کنیم، منافع و حقوق کارفرما و پیمانکار جدا از هم نبوده و به‌طور توأمان و در بستر عدالت و انصاف تأمین خواهد شد. اگر بخواهم مهم‌ترین عاملی را که نفع کارفرما و پیمانکار را تأمین کرده و در بستر زمان، به ارتقای توانمندی هر دو طرف و توسعه کشور منتج می‌شود نام ببرم، در یک کلام می‌گویم «ایجاد شفافیت و بستن مسیرهای اعمال سلیقه». این موضوع یک اصل و سیاست کلی در کارهایی است که انجام می‌دهیم.
شاکری اظهار کرد: به بیان دیگر، با توسعه نظام فنی و اجرایی در صنعت نفت انتظار داریم نخست رقابت سالم و سازنده‌ای در واگذاری طرح‌ها و پروژه‌های صنعت نفت شکل گیرد و دوم اجرای طرح‌ها و پروژه‌ها نیز به لحاظ قیمت/ کیفیت کار و زمان اجرا، بیشترین بازدهی را برای صنعت نفت ایجاد کند.
وی به ایجاد شفافیت در فرآیند ارزیابی مالی مناقصه‌گران اشاره کرد و گفت: این مسئله با هدف ایجاد رویه واحد و زمینه‌سازی رقابت صحیح‌تر در تعیین قیمت متناسب پیشنهادی، رویکرد مسئولانه‌تر کارفرما در انجام برآورد مناقصه، همچنین پایش و بررسی پیشنهادهای مناقصه‌گران و انتخاب مناسب‌ترین پیشنهاد تدوین شد.
مدیرکل اداره نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت ادامه داد: شرکت‌هایی بودند که به‌دلیل نقض تعهدها، پیش از این در فهرست سیاه کارفرما قرار می‌گرفتند که در این زمینه دستورعمل رسیدگی به تقاضای عدم صلاحیت حرفه‌ای شرکت‌های طرف قرارداد با صنعت نفت با هدف استفاده مناسب از ظرفیت‌های داخلی موجود و پیشگیری از حذف غیرقانونی بخشی از توانمندی‌های داخلی، تدوین و ابلاغ شد که بر اساس آن، تقاضای بررسی نداشتن صلاحیت حرفه‌ای شرکت‌هایی مانند مشاوران، پیمانکاران، سازندگان و تأمین‌کنندگان طرف قرارداد با شرکت‌ها و مؤسسه‌های تابع یا وابسته به وزارت نفت (به‌صورت مستقیم یا در قالب قراردادهای دست دوم)، همچنین شرکت‌کنندگان در مناقصه‌ها و فرآیندهای ارجاع کار و شرکت‌های حاضر در فهرست‌های بلند متقاضیان ارزیابی صلاحیت، در قالب فرآیندی منسجم، شفاف، پیش‌بینی‌پذیر و اعتراض‌پذیر رسیدگی می‌شوند.
شاکری ایجاد تعامل گسترده با ذی‌نفعان، تدوین فرآیندهای کاری و رسمیت بخشیدن به آنها و ایجاد همکاری نزدیک با سازمان برنامه و بودجه را عمده‌ترین تغییرات و تصمیم‌های مدیریتی اداره کل نظام فنی و اجرایی دانست و افزود: در تنظیم اسناد، بخشنامه‌ها و دستورعمل‌ها، طیف وسیعی از خبرگان و متخصصان ذی‌ربط از بدنه کارفرمایی صنعت نفت، تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی، مشاوران و پیمانکاران حضور دارند و نظرات آنها دریافت و از آن بهره‌برداری شده است.
وی تصریح کرد: یکی از کارهایی که اداره کل نظام فنی و اجرایی انجام می‌دهد، تدوین اسناد همسان پیمان است؛ اما تا یک سال پیش، هیچ رویه مدونی وجود نداشت که از اساس اسناد پیمان‌هایی که باید به‌صورت همسان تدوین و ابلاغ شوند از چه فرآیندی تبعیت می‌کنند، مسائل چگونه انتخاب می‌شوند، تصویب‌خواهی آن به چه ترتیب است و از سوی چه مقامی باید ابلاغ شود. این موارد در قالب یک دستورعمل تدوین و پس از موافقت وزیر محترم نفت، تحت عنوان «دستورعمل تدوین/ بازنگری و ابلاغ اسناد همسان پیمان‌های وزارت نفت» ابلاغ شد که به سبب آن، ابلاغ اسناد همسان پیمان برای استفاده در شرکت‌های تابع وزارت نفت با ابلاغ وزیر نفت انجام می‌شود.
به گفته مدیرکل اداره نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت، سازمان برنامه و بودجه به‌عنوان متولی نظام فنی و اجرایی یکپارچه کشور بوده و اختیارات قانونی انجام برخی اقدام‌ها در نظام فنی و اجرایی کشور، به‌طور انحصاری با این سازمان است. ایجاد این همکاری نزدیک، سبب شد نخست دیدگاه‌های دستگاه‌های اجرایی تابع وزارت نفت در تنظیم آیین‌نامه‌های پیشنهادی به هیئت وزیران یا دستورعمل‌هایی که از سوی آن سازمان تدوین و ابلاغ می‌شوند، مورد ملاحظه قرار گیرد و دوم، در بعضی از مشکلات موجود، مانند نحوه جبران آثار ناشی از افزایش قیمت ارز، با استفاده از ظرفیت‌ها و اختیارات قانونی سازمان برنامه و بودجه اقدام‌های لازم انجام شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه تدوین و ابلاغ صنعت نفت اداره کل شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۷۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تداوم تلاش‌ها برای ارتقای کیفیت و ایمنی جاده‌ها

استاندار خراسان جنوبی بر ضرورت تداوم تلاش‌ها در زمینه ارتقای کیفیت و ایمنی راه‌های این استان تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی و به نقل از روابط عمومی استانداری، جواد قناعت، امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت _در جلسه دیدار با داریوش امانی معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور به تشریح موقعیت جغرافیایی و اقلیمی استان پرداخت.

وی با تأکید بر اینکه خراسان‌جنوبی به واسطه واقع شدن در مسیر دو کریدور اصلی شمال به جنوب و غرب به شرق، شاهد ترددهای بی‌شماری است، ارتقای کیفیت و ایمنی راه‌های استان در راستای حفظ امنیت جانی مسافران را ضروری خواند.

استاندار خراسان‌جنوبی ضمن تشکر از عملکرد مثبت اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان، تصریح کرد: توسعه این خدمات به حمایت‌های ویژه و تأمین تجهیزات نیاز دارد.

وی با ارائه درخواست تأمین ماشین‌آلات و تجهیزات ایمنی محورهای مواصلاتی در خراسان‌جنوبی، درباره وضعیت روکش راه‌های سطح استان گزارشی ارائه کرد.

قناعت متذکر شد: اصلاح و بهسازی نقاط حادثه‌خیز از اقداماتی است که به‌طور ویژه در دستور کار استان قرار دارد و تسریع در روند اجرای این مهم، حمایت‌های سازمان راهداری را می‌طلبد.

داریوش امانی، معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان‌جنوبی به واسطه نوع فعالیت و اقدامات مثبت، اداره برتر کشور است، خاطرنشان کرد: در راستای ارتقای شرایط موجود با نظر مثبت هر کمکی که نیاز باشد، انجام می‌شود.

امانی درباره تأمین اعتبار و پیگیری موضوع شتاب دادن به روند اجرای رفع نقاط حادثه‌خیز استان نیز قول مساعد داد.

کد خبر 751050

دیگر خبرها

  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • ضرورت تداوم تلاش‌ها برای ارتقای کیفیت و ایمنی جاده‌ها
  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌‌ریزی استان تهران نیازها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند
  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم