Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- پژوهشگران "دانشگاه بریتیش کلمبیا" در بررسی جدید خود دریافته‌اند که با استفاده از پاشنه آشیل تومورهای سرطانی می‌توان راهبرد جدیدی را برای درمان سرطان ارائه داد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از کالیفرنیا نیوز تایمز، پژوهشگران "دانشگاه بریتیش کلمبیا"(UBC) و موسسه پژوهش سرطان "BC Cancer"، ضعفی را در یک آنزیم کلیدی کشف کرده‌اند که سلول‌های سرطانی تومور جامد برای سازگاری و زنده ماندن هنگام کاهش سطح اکسیژن، به آن تکیه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یافته‌های این پژوهش به پژوهشگران کمک می‌کند تا راهبردهای درمانی جدیدی را برای محدود کردن پیشروی تومورهای سرطانی جامد ارائه دهند.
تومورهای جامد برای به دست آوردن اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد خود، به ذخیره خون متکی هستند. با پیشروی تومور، رگ‌های خونی نمی‌توانند اکسیژن و مواد مغذی را برای همه قسمت‌های تومور فراهم کنند و این موضوع به شکل‌گیری مناطقی از اکسیژن کم می‌انجامد. این محیط کم‌اکسیژن با گذشت زمان، به تجمع اسید در داخل سلول‌های تومور می‌انجامد.
سلول‌ها برای غلبه بر این فشار، با آزادسازی آنزیم‌هایی که شرایط اسیدی محیط خود را خنثی می‌کنند، با شرایط سازگار می‌شوند و به سلول‌ها امکان می‌دهند نه تنها زنده بمانند، بلکه به شکل تهاجمی‌تری از تومور تبدیل شوند که می‌تواند به اندام‌های دیگر نیز گسترش یابد. یکی از این آنزیم‌ها، "CAIX" است.
دکتر "شوکت ددهار"(Shoukat Dedhar)، از پژوهشگران این پروژه گفت: سلول‌های سرطانی برای زنده ماندن، به آنزیم "CAIX" وابسته هستند که همین موضوع برای آنها یک پاشنه آشیل و نقطه ضعف به شمار می‌رود. ما با مهار فعالیت این آنزیم می‌توانیم رشد سلول‌ها را به صورت موثر متوقف کنیم.
دکتر ددهار و همکارانش پیشتر یک ترکیب منحصر به فرد موسوم به "SLC-0111" را که در حال حاضر در آزمایش‌های بالینی فاز یک در حال ارزیابی است، به عنوان یک مهارکننده قوی آنزیم CAIX شناسایی کردند. اگرچه مدل‌های پیش بالینی سرطان‌های پستان، لوزالمعده و مغز، کارآیی این ترکیب را در مهار رشد و گسترش تومور نشان داده‌اند اما سایر ویژگی‌های سلولی، اثر آن را کاهش می‌دهند.
پژوهشگران در این پروژه، به بررسی ویژگی‌های سلولی و شناسایی سایر نقاط ضعف آنزیم CAIX با استفاده از یک ابزار قوی پرداختند. این ابزار به بررسی ویژگی‌های ژنتیکی یک سلول سرطانی می‌پردازد و یک ژن را به صورت سیستماتیک حذف می‌کند تا مشخص شود که با حذف یک آنزیم CAIX به همراه یک ژن خاص دیگر، می‌توان یک سلول سرطانی را از بین برد.
به گفته ددهار، نتایج این پژوهش، شگفت‌آور است و نقش غیرمنتظره پروتئین‌ها و فرآیندهایی را نشان می‌دهد که نوعی مرگ سلولی موسوم به "فروپتوز"(Ferroptosis) را کنترل می‌کند. این شکل از مرگ سلولی، زمانی اتفاق می‌افتد که آهن، متابولیسم و غشای سلولی تومور را ضعیف می‌کند.
ما اکنون می‌دانیم که آنزیم CAIX، مانع مرگ سلول‌های سرطانی و فروپتوز می‌شود. ترکیب مهارکننده‌های CAIX از جمله SLC-0111 با ترکیباتی که فروپتوز را پدید می‌آورند، به مرگ سلول منجر می‌شود و توانایی رشد تومور را می‌گیرد.
در حال حاضر، یک تلاش بزرگ بین‌المللی برای شناسایی داروهایی که می‌توانند به فروپتوز منجر شوند، در حال انجام گرفتن است. این پژوهش، یک گام بزرگ در راستای این تلاش به شمار می‌رود.
این پژوهش، در مجله "Science Advances" به چاپ رسید.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سرطان مرگ سلول آنزیم CAIX سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۰۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجلس دوازدهم از نگاه تحلیلگران مجلسی بدون اکثریت مطلق و متشکل از چند فراکسیون خواهد بود، اتفاقی که در نتیجه اختلاف بین اصولگرایان و خالی بودن میدان رقابت انتخابات از حضور اصلاح طلبان و اعتدالیون رخ داده است.

جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین به این نکته اشاره می‌کند و می‌گوید اصولگرایان از همین حالا با هم به اختلاف برخوردند.

او منتقد نحوه برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم است و می گوید؛«در نتیجه این انتخابات منتقدین وارد مجلس نشدند و دور از انتظار است که گروه‌های منتقد در مجلس دوازدهم تشکیل شوند.»

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با جواد هروی، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه را می‌خوانید:

********

*آقای هروی! پیش بینی می شود مجلس آینده یک مجلس بدون اکثریت با فراکسیون های متعدد باشد، چند فراکسیونی شدن مجلس دوازدهم، چه مزایا و یا معایبی می‌تواند داشته باشد؟

یکی از پیش‌بینی‌هایی که برای مجلس دوزادهم می‌شود انجام داد این است که این مجلس مانند مجالس گذشته شاخصه‌های فراکسیونی روشنی نداشته باشد، علت هم این است که اکثر نمایندگان یک دست وارد مجلس شدند وامکان تفکیک سیاسی در بحث جبهه‌های مختلف و یا فراکسیون‌های مختلف وجود ندارد.

از طرفی به دلیل اینکه انتظارات مردم افزایش پیدا کرده، شکاف بین فراکسیون‌ها بیشتر شده، براساس رایزنی‌های صورت گرفته توسط دوستان ما در مجلس شاهد این نکته هستیم که حتی فراکسیون مستقلین که در مجلس سابق هم فراکسیون اقلیت بود، در مجلس دوازدهم هم شاکله روشنی نداشته باشد و از همین ابتدا ملاحظات سیاسی در مورد هیئت رئیسه مجلس آغاز شده است.

در هیچ دوره ‎ای از مجلس تا این اندازه شاهد شدت و ضعف در بحث فراکسیون‌ها و تفکیک گروه‌های سیاسی در مجلس نبودیم، شاید این هم به دلیل همان یکدست شدنی است که متأسفانه در این دوره از مجلس شاهد هستیم.

در مجلس یازدهم فقط فراکسیون مستقلین از دولت انتقاد می‌کرد

در مجلس‌های گذشته شاهد این بودیم که فراکسیون‌های سیاسی متفاوتی با جمعیت نسبتاً متعادل وجود داشتند اما در مجلس یازدهم مشخص شد که غیر از فراکسیون مستقلین که حدود ۵۰ نفر عضو آن بودند، فراکسیون دیگری برای نقد وضعیت موجود و اقدامات دولت نقشی ایفا نکرد. لذا انتظار از مجلس دوازدهم این است فراکسیون نقاد که بتواند عملکرد دولت یا سایر قوا را به نقد بکشاند، نداشته باشیم و این جای تأسف دارد.

*یعنی مجدداً شاهد مجلس ناظر بر رفتار دولت نخواهیم بود...

مهندسی انتخابات عملاً به سمتی رفت که مجلس را به فضای مورد نظر دولت هدایت کرد. بنابراین به نظر می‌رسد مجلس دوازدهم در بحث تصویب لوایح اصطکاکی با دولت نداشته باشد.

نفوذ تندروهای خارج از پارلمان بر تصمیمات درون پارلمانی؟

*شنیده می‌شود چهره‌های تندرو نظیر رائفی‌پور به منتخبین مجلس دوازدهم خط‌دهی می‌کنند، نفوذ تندروها را در مجلس دوازدهم چگونه ارزیابی می‌کنید؟

جریان رائفی‌پور نشان داد که مجلس از بیرون هدایت و مدیریت می‌شود و این آفت بزرگی بر دامن مجلس دوازدهم است که بخواهد این نقیصه را پوشش دهد. آنچه مسلم است این نکته است که شرایط مجلس دوازدهم به خصوص با حضور تندروها، احتمال اینکه گروه‌هایی خارج از مجلس هدایت برخی از مصوبات یا تحرکات داخلی مجلس را بدست بگیرند، بیشتر از گذشته شده است، به همین دلیل به نظر می‌رسد نقد دولت در مجلس دوازدهم به شدت کمتر از مجلس یازدهم می‌شود.

*آقای هروی! در چنین فضایی فکر می کنید مستقلین در مجلس توانایی چانه‌زنی در مباحث مختلف از جمله برای کسب کرسی‌های هیئت رئیسه را دارند؟

همه تلاش این است که فراکسیون مستقلین شکل بگیرد که بتواند به عنوان جبهه مقابل تندروها حضور داشته باشد و فعالیت کند و همه انتظارات از همین فراکسیون خواهد بود.

به عبارت دیگر انتظار ما از مجلس دوازدهم این است که بتواند خواسته‌ها و رضایت عمومی مردم را جلب کند اما بر شاکله چنین مجلسی این نور رستگاری را نمی‌توان مشاهده کرد.

چالش بین اصولگرایان بر سر کرسی ریاست مجلس

*گفته می‌شود ریاست قالیباف بر مجلس از بیرون نیز حمایت می‌شود، ارزیابی شما از وضعیت قالیباف در مجلس دوازدهم به چه صورت است؟

متأسفانه چالش‌ها بر سر انتخاب رئیس مجلس حتی پیش از انتخابات مجلس آغاز شده بود و این قضیه همچنان ادامه دارد، کما اینکه جلسات و نشست‌های اصولگرایان حاکی از این است که در اردوگاه اصولگرایان هم بر سر ریاست و نائب رئیسی مجلس چالش‌های جدی وجود دارد.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899114

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است