Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@16:01:04 GMT

نشست منطقه‌ای حمایت از عراق به کار خود پایان داد

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۴۲۳۳۶

نشست منطقه‌ای حمایت از عراق به کار خود پایان داد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت امور خارجه، نشست منطقه‌ای حمایت از عراق که امروز (شنبه ۶ شهریور) در بغداد برگزار شده بود، با انتشار یک بیانیه به کار خود پایان داد.

در نشست همکاری و مشارکت بغداد که در سطح رهبران و مقامات برگزار شد، شرکت‌کنندگان به منظور حمایت از عراق و بحث در خصوص چالش‌ها، مسائل مشترک و چشم‌اندازهای پیش رو گرد هم جمع آمدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت‌کنندگان از تلاش‌های جمهوری عراق به منظور برگزاری این نشست که با هماهنگی با جمهوری فرانسه و مشارکت رهبران و مسئولین کشورهای منطقه برگزار شد، ابراز تشکر کردند و اعلام داشتند که در کنار دولت و ملت عراق خواهند ایستاد؛ همچنین بر ضرورت یکپارچگی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به شکلی که تأثیری مثبت بر ثبات منطقه داشته باشد،‌ تأکید کردند.

شرکت‌کنندگان همچنین از تلاش‌های مصرانه و دیپلماتیک عراق برای رسیدن به زمینه‌ای از نقاط اشتراک با سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی در راستای تقویت اشتراکات سیاسی، اقتصادی و امنیتی و همچنین در دستور کار قرار دادن گفتگوی سازنده و تحکیم تفاهم‌ها براساس منافع مشترک استقبال کردند؛ آنها همچنین تأکید کردند که میزبانی بغداد از این نشست،‌ دلیلی واضح بر دنبال شدن سیاست متوازن و همکاری مثبت در روابط خارجی از سوی عراق است.

شرکت‌کنندگان مجددا حمایت خود را از تلاش‌های دولت عراق به منظور تقویت مؤسسات حکومتی براساس مکانیزم‌های قانون اساسی و برگزاری انتخابات پارلمانی که نمایندگان ملت عراق را در بر گیرد، اعلام داشتند؛ همچنین آنها از خواست عراق به منظور انجام نظارت بین‌المللی برای تضمین پاکی و شفافیت عملیات رأی‌گیری اعلام حمایت کردند.

شرکت‌کنندگان اعلام داشتند که منطقه با چالش‌های مشترکی رویاروست که نیازمند تعامل کشورهای منطقه با آن براساس مشارکت، همکاری، امنیت مشترک و منافع متبادل است. همچنین شرکت‌کنندگان تلاش‌ها و جان‌فشانی‌های بزرگ عراق را در راستای جنگ علیه تروریسم و تحقق پیروزی علیه آن ستودند و از پیشرفت توانمندی‌های نظامی و دفاعی عراق به شکلی که در تأمین و تقویت امنیت در منطقه سهم ایفا کند، ‌استقبال کردند. آنها همچنین مجددا هر شکل و گونه‌ای از تروریسم و اندیشه‌های افراطی را مردود شمردند.

شرکت‌کنندگان همچنین تلاش‌های دولت عراق را در راستای تحقق اصلاحات اقتصادی به شیوه‌ای که پیام‌های مثبتی را به منظور تشویق سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختف را در پی داشته باشد، ستودند، امری که در راستای منافع همگان بوده و جو اقتصادی مناسبی را خلق کرده و فرآیند توسعه پایدار و ایجاد فرصت‌های اشتغال را تقویت می‌سازد.

شرکت‌کنندگان بر حمایت از تلاش‌های دولت جمهوری عراق در بازسازی و ارائه خدمات و پشتیبانی از زیرساخت‌ها و تقویت نقش بخش خصوصی تأکید کردند؛ همچنین تلاش‌های دولت را در تعامل با پرونده آوارگان و تضمین بازگشت داوطلبانه و آبرومندانه آنها به مناطقشان پس از بسته شدن طومار تروریسم، ستودند.

شرکت‌کنندگان بر ضرورت ادامه همکاری‌ها به منظور مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا از طریق تبادل تجارب موفقیت‌آمیز به منظور واکسیناسیون و حمایت از بخش‌های بهداشتی و انجام همکاری فعالانه برای مقابله با این چالش مشترک و تأثیرات بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی بزرگ آن تأکید کردند.

همچنین بر ضرورت یکپارچگی تلاش‌ها برای تعامل با چالش‌های پیش آمده از تغییرات آب و هوایی و گازهای گلخانه‌ای و تأثیرات جدی آن بر منطقه و ایجاد مکانیزم عملی برای تقویت همکاری براساس توافقنامه‌های بین‌المللی ذیربط، بویژه توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس، توافق به عمل آمد.

در همین راستا، عراق نسبت به حضور فعال رهبران کشورهای دوست و برادر، وزرای خارجه، سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و نمایندگی‌های دیپلماتیک به عنوان شرکت‌کننده یا ناظر در نشست همکاری و مشارکت بغداد ابراز تشکر و تقدیر کرد.

کد خبر 5291482

منبع: مهر

کلیدواژه: جمهوری عراق تروریسم بغداد عراق رای اعتماد به دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی حسین امیرعبداللهیان صحن مجلس دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی کابینه سیزدهم محمد باقر قالیباف هیئت دولت وزارت امور خارجه ایران وزرای پیشنهادی وزارت امور خارجه سیدرضا فاطمی امین جواد اوجی تلاش های دولت شرکت کنندگان تأکید کردند بین المللی منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۲۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست




به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است. مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند. بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. سطح بودجه فعلی تخصیص‌یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران‌کننده است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.
وی گفت: ارائه کمک‌های فوری بسیار مهم است، با این حال، این یک راه حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.
ایروانی تاکید کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آنها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.
سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: همچنین، آنها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است. تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.
ایروانی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند. هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ما در دمشق را به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی افزود: رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل، و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

ایروانی تاکید کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های آقای پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیزمی مؤثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی وناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم نموده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرایند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است. همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آنها انجام دهیم.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فوراً جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف نموده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

دیگر خبرها

  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • بررسی ایجاد پردیس صنایع فرهنگی و خلاق ماکو در نشست با وزیر ارشاد
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • دیدار وزرای دفاع کشورهای عضو شانگهای در آستانه
  • تجمع حمایت از طرح نور فراجا در دزفول
  • ورود وزیر دفاع به آستانه پایتخت قزاقستان برای شرکت در اجلاس شانگهای
  • ورود وزیر دفاع آستانه پایتخت قزاقستان برای شرکت در اجلاس شانگهای
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست