Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@18:32:37 GMT

اصولگرایان با FATF چه خواهند کرد؟

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۴۳۲۹۹

اصولگرایان با FATF چه خواهند کرد؟

آفتاب‌‌نیوز :

حالا که قدرت تمام و کمال در دست اصولگرایان است و ماه‌ها قبل وعده حل همه مشکلات کشور را در صورت پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری داده بودند این روزها یا سکوت کرده‌اند یا شرایط سخت چند سال اخیر را مانع تحقق وعده‌هایشان معرفی کرده‌اند. یکی از موانع مهم گشایش اقتصادی قرارداشتن ایران در لیست سیاه گروه اقدام ویژه مالی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصولگرایان دو لایحه از چهار لایحه FATF را بلاتکلیف در مجمع تشخیص مصلحت نظام نگه داشته‌اند و این‌گونه حتی روابط مالی و بانکی با کشورهای دوست و همراه هم سخت و بعضا ناممکن شده است.

در‌حالی‌که معتقدند اگر تحریم‌ها لغو شوند این لوایح مجددا بررسی و احتمالا تصویب خواهند شد بر طبل خروج ایران از برجام می‌کوبند و مذاکرات را بی‌نتیجه‌ می‌دانند، هرچند رئیسی تاکنون خود را موافق مذاکرات و تلاش برای رفع تحریم‌ها نشان داده اما بدنه اصولگرایی دولت دل در گرو ادامه تحریم‌ها دارد و شاید کمترین دلیل هم سهم خوب برخی از آنها از دورزدن تحریم‌ها باشد. حال مردم هر روز فقیرتر شوند، چه اهمیتی دارد وقتی آنها هر روز ثروتمند‌تر می‌شوند.

در این بین نگرانی از ناراحت‌شدن چین از ایران برای احیای احتمالی برجام هم یکی دیگر از دلایل مخالفت با مذاکرات و البته بررسی لوایح FATF در مجمع است.

چینی‌ها بعد از برجام با ما سرد شدند

در همین راستا غلامرضا مصباحی‌مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از دولت دوازدهم در همراهی آمریکا در برجام گفته است: تا مسئله برجام مطرح شد و چرخش ایران به طرف آمریکا صورت گرفت، طبیعی بود واکنش چینی‌ها این باشد که سرد برخورد کنند. چینی که به تحریم‌های آمریکا بها نمی‌داد و خودش در مواردی تحریم آمریکا هم هست، تحریم‌های آمریکا علیه ما را رعایت می‌کرد. چرا؟ چون ما کشور متعهد به چین نیستیم. وقتی متعهد نیستیم روابط راهبردی بلندمدت نداریم. طبیعی است بگویند هرچه شد، شد. وقتی در منطقه قدرتمند شویم چه بسا مطلوب چین هم هستیم.

او در پاسخ به این پرسش که آیا اعضای مجمع از پاسخ‌های محمدجواد ظریف وزیر خارجه و جنیدی معاون حقوقی دولت روحانی که در جلسات بررسی لوایح چهارگانه در مجمع حاضر بودند، قانع شدند، عنوان کرد: خیر. سؤالاتی مطرح بود. از جمله سؤالات این بود که ما اگر به این دو کنوانسیون بپیوندیم تعهد می‌دهید که اوضاع اقتصادی ما بهتر شود؟ می‌گفتند نه. این «نه» صریح عبارت جناب آقای ظریف در جلسه مجمع بود. می‌گفت نه، چون این بخشی از خواسته ایشان است و هنوز ممکن است خواسته‌های دیگری داشته باشند. تازه اگر به اجماع برسند به نتیجه می‌رسیم. ما می‌گفتیم راهی باز کردیم تا در این دوران و تحریم‌ها گذران معیشت کنیم؛ اگر به این لوایح بپیوندیم این راه هم دچار مشکل می‌شود.

مصباحی‌مقدم همچنین در پاسخ به پرسش‌هایی درباره چالش‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام و دو دولت حسن روحانی بر موضوعاتی مانند پیوستن به FATF، گفت: یکی از اشتباهات بزرگی که دولت آقای روحانی مبتنی بر آن کشور را اداره کرد و دچار مشکل هم شد؛ گره‌زدن مسائل اقتصادی ایران به مناسبات خارجی و بین‌المللی، خصوصا ارتباط با آمریکا بود. او در پاسخ به این پرسش که مجمع تا چه زمانی فرصت بررسی دو لایحه باقی‌مانده از چهار لایحه الحاقی را دارد، افزود: بعد از اینکه رهبر معظم انقلاب تقاضای آقای روحانی را به مجمع ارجاع دادند؛ ما تا یک سال دیگر از زمان دستور زمان بررسی داریم. به‌عنوان یک احتمال می‌توانم بگویم شاید بپیوندیم. مهم‌ترین مانع برای ما موضوع تحریم‌ها بوده است. ممکن است این موضوع طور دیگری بررسی شود و ما بپیوندیم.

‌ما در بلوک غرب و شرق نیستیم

در حالی مصباحی‌مقدم نگران دلسردی چین از ایران است که در پاسخ به این واکنش که فقط ایران و کره شمالی به این لوایح نپیوستند؛ هم گفت: بله این‌طور است؛ جهان به گونه‌ای بین قدرت‌های شرق و غرب تقسیم شده است. کفه غرب در شرایط امروز سنگین‌تر شده است. زمانی شوروی بود و آمریکا؛ بقیه اقمار این دو مجموعه بودند. الان هم تقریبا همین است. ما جزء کدام‌یک از این اقمار هستیم؟ سیاست خارجی ما چیست؟ بین این بلوک و آن بلوک بودن. کشورهایی که به آن لوایح پیوستند به توصیه بزرگان خود بوده است. اینکه آن لوایح را رعایت بکنند یا نه هم به‌راحتی با هم کنار می‌آیند. مگر عربستان حامی داعش نبوده و نیست؟ مگر خود آمریکا طالبان را ایجاد نکرده است؟ مگر خود خانم کلینتون نگفت داعش را ایجاد کرده است؟ گفتند ما نمی‌خواهیم داعش از بین برود، می‌خواهیم مدیریت شود. تروریست خوب از نظر آنها تروریست در اختیار است.

او تأکید کرد: به نظرم همه این حرف‌ها چیزی جز بهانه نبود. شاهدش هم این است که شرایط این مدت متفاوت بوده اما از نظر سخت‌گیری‌های طرف مقابل شرایط تغییر نکرده است. آنها مدام سخت‌گیری‌های خود را ناشی از ترس از آمریکا می‌دانند. کره جنوبی حقوق کارمندان ایرانی خود را نمی‌دهد. ایرانیان برای برداشت حقوق خود دچار مشکل می‌شوند. استاد ایرانی ساکن آن کشور است، می‌خواهد حقوقش را از بانک بردارد، نمی‌دهند؛ می‌گویند تحریم آمریکا هستید. مشکل ترس از آمریکاست. ربطی به پالرمو و CFT ندارد. آنچه خود رئیس‌جمهور و معاون حقوقی‌اش مطرح می‌کردند، غفلت از این موضوع بود. اگر تحریم‌ها را برطرف کنند اتفاقا راحت‌تر تصمیم می‌گیریم که به آن لوایح بپیوندیم یا نه. جالب این است که الحاق به این کنوانسیون‌ها داوطلبانه است.

مواضع این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مانند سایر همفکرانش است که نگرانی از ادامه تحریم‌ها و تحمیل شرایط سخت اقتصادی بر مردم ندارند و تا قبل از دولت سیزدهم در مخالفت با روحانی تمام سعی اصولگرایان عدم موفقیت مذاکرات و عدم خروج ایران از لیست سیاه گروه اقدام ویژه مالی بود و اکنون هم بلاتکلیف مانده‌اند که حامی مذاکرات باشند یا همچنان با مخالفت خود زندگی را بر مردم سخت کنند.

از یک سو رفع تحریم‌ها را عامل مهم بررسی مجدد لوایح معرفی می‌کنند و از سویی دیگر تن به مذاکره برای رفع تحریم‌ها نمی‌دهند.

نرخ دلار رو به افزایش و تورم همچنان افسارگسیخته است اما خبری از سیاست‌های حمایتی برای بازشدن گره‌های اقتصادی مانند آزاد‌سازی پول‌های بلوکه‌شده و برقراری روابط بانکی و مالی با دنیا نیست. در چنین شرایطی اصولگرایان باید بدانند مسئول ادامه وضع موجود خواهند بود و مردم انفعال، سکون و بعضا تلاش برای ادامه تحریم‌ها را فراموش نکرده و نخواهند بخشید.

منبع: روزنامه شرق

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اصولگرایان برجام مجمع تشخیص مصلحت نظام تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۳۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گیزمو چاینا، این سری دارای تراشه جدید Kirin۹۰۱۰ هستند. تراشه جدید به طور واقعی آزمایش شده و عملکرد آن بهتر از انتظارات و بدون داغ شدن دستگاه بوده است.

Kirin۹۰۱۰ جایگزین تراشه های Kirin۹۰۰۰ شده که روی گره پردازشی کلاس ۷ نانومتری نسل دوم SMIC ساخته شده که به آن N+۲ نیز می گویند. تراشه های Kirin ۹۰۰۰ نیز براساس همین فرایند فناورانه ساخته شده اند.

SMIC بزرگترین پیمانکار تراشه سازی چین در جهان است. با توجه به ذخیره محدود موبایل های Pura ۷۰، پیش بینی می شود ظرفیت تولید تراشه های جدیدKirin هنوز محدود باشد. با این وجود تولید یک مدل پرچمدار جدید با تراشه جایگزین نشان می دهد هواوی اندک اندک چالش ذخایر تراشه خود را در بحبوحه تحریم های آمریکا با کمک نسخه های داخلی برطرف می کند.

البته اینکه SMIC چگونه توانسته تراشه های مذکور را بدون دسترسی به ابزارها و فناوری های خارجی بسازد، هنوز مشخص نشده است.

طبق گزارش ها تراشه جدید Kirin۹۰۱۰ دارای هسته خوشه ای مشابه نسخه های پیشین است. می توان Kirin۹۰۱۰ را یک نسخه تراشه Kirin۹۰۰۰ دانست که نسبت به نمونه های پیشین بازده بالاتری دارد.

با این وجود به نظر می رسدKirin۹۰۱۰ با وجود قدرت رایانشی بیشتر، سرعت عملکرد هسته آن کندتر است.

براساس گزارش های پیشین سریPura ۷۰ موبایل هایی پرچمدار با تمرکز بر عکاسی هستند. این سری شامل ۴ مدل Pura ۷۰، Pura ۷۰پرو، Pura ۷۰پرو پلاس و Pura ۷۰اولترا است.

کد خبر 6092832

دیگر خبرها

  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • موبایل پرچمدار هواوی تحریم‌های تراشه آمریکا را دور زد
  • آمریکا روادیدِ نماینده روسیه را صادر نکرد
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • تحلیل عباس عبدی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا: از این تنور نانی برای اصولگرایان محترم پخته نمی‌شود، بهتر است فکر دیگری کنند