Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجارب مسئولان حوزه سلامت کشور چین در خصوص مهار بیماری کرونا به عنوان اولین کشوری که درگیر این بیماری منحوس شده بود، تجاربی قابل تامل و قابل استفاده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، تجارب مسئولان حوزه سلامت کشور چین در خصوص مهار بیماری کرونا به عنوان اولین کشوری که درگیر این بیماری منحوس شده بود، تجاربی قابل تامل و قابل استفاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با اینکه کرونا از چین شروع شد ( ووهان) اما با اقدامات متمرکز، هوشمندانه و هدفمند از اردیبهشت 1399 تا کنون ( قریب 15 ماه ) هیچ مورد مرگ ناشی از کرونا در این کشور گزارش نشده است.

بیشترین جمعیت را داراست که طبیتعتاً کنترل و مهار ویروس نیز به همان اندازه سخت است، برخی شهرها مانند شانگهای و پکن بالای 20 میلیون نفر جمعیت دارند.

چین تنها قدرت بزرگ اقتصادی دنیا بود که رشد اقتصادی مثبت خود را در سال گذشته حفظ و این روند در شش ماه اول امسال نیز ادامه پیدا کرده است.

 

رمز موفقیت چین در کنترل بیماری کرونا در نکات ذیل نهفته است:
۱- به خدمت گرفتن ظرفیت نیروهای نظامی و شبه نظامی برای کنترل تردد های درون شهری و بین شهری و ارائه سرویس خوب و به موقع به مردم در قرنطینه های چند میلیون نفری شهرهای استان خبی ( ووهان)

۲- قدرت جداسازی و یا ایزوله کردن مطلق بیماران و همراهان و کسانی که با آنها مراوده داشته اند و هر کیس جدیدی که پیدا شود تا چهار حلقه فرد مبتلا از جامعه جدا و در اردوگاه قرنطینه می شوند، حلقه اول به مدت چهار هفته، حلقه دوم سه هفته و حلقه سوم و چهارم دو هفته در این مدت مرتب تست می شوند و اگر مثبت شود به بیمارستان منتقل و تحت درمان قرار می گیرد.

۳- انجام تستهای تشخیصی وسیع در مناطق تحت قرنطینه و ایجاد نقاط پاک و گسترش آن به سراسر کشور و در ادامه حفظ سخت گیری های بازدارنده ( ماسک و تست)

در قضیه دو هفته گذشته شهر ووهان که 13 نفر کیس جدید پیدا شد کل شهر 11 میلیون نفری قرنطینه و سپس ظرف دو هفته سه بار از همه شهروندان تست کرونا به عمل آمد (33 میلیون بار تست)

هفته گذشته مشخص شد که یک کارگر بندر نینگ بو که سومین بندر شلوغ کانتینری دنیاست به کرونا مبتلا است، کل بندر از چهارشنبه تا زمان پاکسازی تعطیل شد،

۴. استفاده از پلتفرم های اینترنتی هلث کیت (QR Health Kit) برای کنترل تردد افراد. اطلاعات فوق در سرورهای عظیم نگهداری و به محض یافته شدن مورد مبتلای جدید از طریق این پلتفرم تمام مسیر و محل های تردد و افراد مرتبط به سرعت شناسایی و جمع آوری می شوند.

ورود به فروشگاه، مجتمع های مسکونی، مترو، اتوبوس و هر مکان عمومی مشروط به داشتن ماسک و اسکن کردن QR هلث کیت است.

۵- کنترل دقیق مبادی ورودی کالا و مسافر بین شهرها و از خارج از مرزها

واکسیناسیون در مدیریت بیماری کرونا در چین چندان نقشی نداشته است و در مقطع فعلی صرفا برای گشایش تدریجی کشور به روی جهان خارج انجام می پذیرد. در واقع چین قبل از واکسیناسیون با اقدامات فوق بیماری را مهار کرد و حالا در دوره واکسیناسیون هم مدیریت بیماری و سخت گیری های قبلی را به همان شیوه ادامه داده و به هیچ وجه آنرا کنار و یا حتی شل نکرده است.

۶- رعایت سه هفته قرنطینه اجباری برای همه مسافرینی که از خارج وارد می شوند . جدا از تست هایی که قبل از عزیمت باید انجام شود، هر فردی که وارد سرزمین چین شود به محض ورود با اسکورت به مکان های تعریف شده ( هتل، مهمانسرا، مهمانپذیر ... ) منتقل و برای سه هفته قرنطینه می شود. در این مدت با هیچ احدی تماس ندارد و 5 مرتبه مورد آزمایش قرار می گیرد. درصورتی که پاسخ همه منفی باشد در پایان سه هفته اجازه دارد وارد جامعه شود. این قانون شامل همه مقامات داخلی و خارجی می شود.

مقامات خارجی که وارد چین می شوند اولاً در شهرهای دور از پایتخت مورد استقبال قرار می گیرند و ثانیا تمام افراد مرتبط با این مقامات بدون استثناء قرنطینه سه هفته ای را طی می کنند ( حتی وزرایی مانند خارجه و دفاع ) .

۷-برخورد شدید با ناقضین مقررات کرونا و مدیران سهل انگار .
دولت برای نقض مقررات پیشگیری جرائم قضایی تعریف کرده بنا به گزارش مطبوعات 77 مورد افراد خاطی بابت نقض مقررات محکومیت داشته اند.

در قضیه اخیر که یکی از کارگران به دلیل سهل انگاری در هنگام ضدعفونی کردن هواپیمای ورودی از روسیه مبتلا شده بود و بعد به تعدادی از شهروندان چین سرایت پیدا کرد، 31 نفر از مدیران سطوح و دستگاههای ذیربط بلافاصله عزل و بعضی هم تحت تقیب قرار گرفتند.

همه فعالیت های عادی در چین برقرار است، ورزشگاهها با حضور تماشاچی مسابقات را برگزار می کنند، دانشگاه و مدارس باز است ، با اینحال سخت گیری ها نیز استمرار دارد، حدود 50 درصد مردم واکسن زده‌اند.

 

مسیری که ایران در مهار کرونا میتواند طی کند؛

حال اگر ایران بخواهد از مدل چینی الگوبرداری کند صرفنظر از اینکه چنین مسیری امکان پذیر هست یا خیر باید گامهای زیر را طی نماید:

۱ - در کنار تست های مقطعی با توجه به جمعیت کشور (حدود هشتاد میلیون) حداقل دویست و هفتاد میلیون کیت تشخیص آماده شود.

۲- با استفاده از اردوگاه‌های نظامی بخشی از نیروهای سرباز و یا بسیجی به عنوان مجریان طرح به مدت چهارده روز با سه تست اول و وسط و آخر قرنطینه شده و افرادی که پس از چهارده روز پاک بودن آنها تایید شد؛ برای اجرای طرح تجهیز شوند.

۳- در مرحله اول برای مبادی ورودی و خروجی شهرهای بزرگ سیستم چک ویروسی ورودی کالاها نصب شده و ورود کالا صرفا پس از انجام چکهای لازم امکان پذیر باشد.

۴- ابتدا شهرهای بزرگ که کانون اصلی زندگی ویروس هستند یک به یک چهارده روز تعطیل شده و مردم با کنترل نیروهای امنیتی سرباز و بسیجی مکلف شوند در این مدت چهارده روز به هیچ وجه از خانه خارج نشوند. مایحتاج مردم توسط همین نیروها با دریافت وجه و یا به صورت اعتباری تامین شود. از این طریق نقاط پاک ایجاد خواهد شد.

۵- در اطراف شهرهای بزرگ بیمارستان های صحرایی ایجاد شود تا در هر مرحله از دوره قرنطینه سخت اگر نیاز به معالجه افراد مبتلا پیدا شد (با توجه به الگوی این بیماری اندازه این بیمارستان های صحرایی به راحتی قابل تخمین است) به این مراکز منتقل شده و سایر افراد همراه آنان در خانه تا دوره پس از قرنطینه سخت؛ ایزوله شده و نیازهای آنان توسط همان نیروها تامین شود.

۶- پس از دوره قرنطینه سخت افراد سالم اجازه تردد در سطح شهر را پیدا کنند

۷- در دوره قرنطینه سخت تلاش شود واکسیناسیون تمامی افراد بالای پانزده سال به صورت شهر به شهر انجام پذیرد.

۸- استانها و شهرهایی که مبدا ورود و خروج کالا هستند در اولویت اجرای طرح قرار گیرند.

۹- برای هر شهر که پاک شد صرفا امکان رفت و آمد با شهرهای پاک مشابه فراهم شود و ورود به شهرهای پاک فقط با طی کردن دوره قرنطینه چهارده روزه امکان پذیر شود.

۱۰- با پاک شدن تدریجی استانها تنها منبع ورود ویروس مسافران خارجی ورودی و کالاهای وارداتی خواهند بود که امکانات کشور برای قرنطینه و بازرسی ویروسی کالاها باید متمرکز شده و این آمادگی بوجود بیاید که با کشف اولین مورد بیمار مجددا کل یک استان قرنطینه شده و پس از چهارده روز با تستهای وسیع مجدد آن استان به سایر نقاط پاک کشور متصل شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا چین واکسن کرونا واکسیناسیون دوره قرنطینه بیماری کرونا قرنطینه سخت چهارده روز سه هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۴۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: مهم‌ترین استاندارد برای اعلام میزان اختلالات روان در جامعه، پیمایش ملی سلامت روان است.

مهر در خبری نوشت: حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899387

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور