Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسین سلطانی‌فر کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به برگزاری نشست منطقه‌ای بغداد گفت: آنچه که مسلم است، با توجه به جایگاه عراق، برگزاری همچنین نشستی که برخی از رهبران کشورهای منطقه از جمله نخست وزیر کویت، پادشاه اردن، امیر قطر، رئیس جمهور فرانسه و نمایندگان دیگری از کشورهای همسایه عراق مشارکت دارند، اهمیت خاصی را ایجاد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آن چیزی که در دولت سیزدهم به عنوان اولویت اول سیاست خارجی مطرح و تبین شده است، بحث تقویت روابط با کشورهای همجوار است و این اجلاس می‌تواند در این زمینه به جمهوری اسلامی ایران نیز کمک کند و ما بتوانیم با توجه به چند دوره مذاکراتی که با عربستان سعودی با میانجیگری عراق در بغداد برگزار شد این روند را به نوعی ادامه دهیم.

سلطانی‌فر افزود: به هرحال جمهوری اسلامی ایران از این وضعیت استقبال کرد و آقای امیرعبداللهیان به عنوان وزیر امور خارجه در این اجلاس شرکت کرد.

این کارشناس مسائل بین المللی گفت: بر اساس آنچه که عراقی‌ها مطرح کردند، هدف و محور اصلی این اجلاس مرتبط با نقش عراق در منطقه است. عراق احساس می‌کند با توجه به نقشی که در بحث مذاکرات ایران و عربستان سعودی به عنوان دو تا قدرت منطقه ای ایفا کرده است، می تواند این نقش را توسعه و گسترش دهد.

سلطانی‌فر تصریح کرد: موضوع و محور اصلی بحث نیز که از طرف عراقی‌ها عنوان شده، بحث سوریه است، اگرچه سوریه به این اجلاس دعوت نشده است و این اجلاس با حضور کشورهای همجوار و همسایه عراق برگزار شد اما همین موضوع یکی از محورهای اصلی کاهش تنش در منطقه است و به نوعی سوریه الان یک مرکز تنش محسوب می شود که این یک خلاء را ایجاد می کند.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: وتوی بعضی از کشورها باعث شد که سوریه در این اجلاس شرکت نکند.

وی ادامه داد: حضور کشورهای فرامنطقه‌ای مانند فرانسه، اردن و مصر که نقش اساسی در سوریه دارند، نشان می‌دهد که احتمالاً مباحث و مذاکراتی در خصوص موضوع سوریه مطرح خواهد شد. لذا حضور فرانسه در این نشست را بیشتر باید در جهت بحث سوریه دید تا سایر موضوعات و تنش های منطقه ای!

سلطانی‌فر در خصوص تاثیر این نشست بر برخی از بحران‌های منطقه تصریح کرد: اگر بخواهیم از نظر سیاسی به این نشست نگاه کنیم، آنچه که مسلم است می‌توانیم آن‌ را به عنوان آغاز یک مسیر در نظر بگیریم؛ اما با توجه به غیبت سوریه و وتویی که در رابطه با حضور این کشور شکل گرفت، این مسئله خود تنش آفرین است.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل افزود: زمانی یک نشست بین‌المللی یا منطقه‌ای موفق خواهد بود که بتوانید نظر کشورهایی که نسبت به آن موضوع (که در اینجا سوریه است) حساسیت یا بحثی دارند، قانع کنید تا دور یک میز بنشینند.

وی ادامه داد: حالا وقتی محور یک نشست سوریه است اما همین کشور در این نشست غایب است، بنابراین نمی‌توانیم یک دستاورد خاص برای آن متصور شویم.

سلطانی‌فر گفت: آنچه این نشست می‌تواند نصیب عراق کند، احیای نقش سیاسی، ثبات منطقه‌ای و بازیابی جایگاه آن در منطقه است که این موضوع از طرف آمریکایی‌ها نیز حمایت می‌شود؛ اما در رابطه با مناقشات سیاسی دیگر در منطقه، بعید می‌دانم عراق بتواند دستاورد خاصی را به همراه داشته باشد.

این کارشناس مسائل سیاسی عراق را به عنوان یک کشور استراتژیک و مهم برای ایران دانست و گفت: سفر امیرعبداللهیان به بغداد می‌تواند برای وی و جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خوبی داشته باشد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به اینکه برخی از کشورها در سطح رهبران خود در این نشست شرکت کردند، مذاکرات دوجانبه در حاشیه این اجلاس را می‌توان یک دستاورد خوب و گامی رو به جلو برای دولت سیزدهم و وزیر امور خارجه تلقی کرد.

کد خبر 5291593

منبع: مهر

کلیدواژه: فرانسه مصر ایران بغداد امیر قطر سوریه کویت جمهوری اسلامی ایران دولت سیزدهم عربستان سعودی اردن عراق حسین امیرعبداللهیان رای اعتماد به دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی حسین امیرعبداللهیان صحن مجلس دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی محمد باقر قالیباف کابینه سیزدهم هیئت دولت وزارت امور خارجه ایران وزارت امور خارجه وزرای پیشنهادی جواد اوجی عراق کارشناس مسائل سلطانی فر منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۶۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان با وزیر خارجه گامبیا دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر عبداللهیان با اشاره به ابلاغ سلام‌های دکتر رئیسی به همتای گامبیایی در مراسم افتتاحیه اجلاس سران اسلامی، برگزاری و مدیریت موفق اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی را به همتای خود و دولت و مردم گامبیا تبریک گفت.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین ابراز امیداری کرد نتایج اجلاس بانجول برای امت اسلامی سودمند و ثمربخش باشد.

وزیر خارجه گامبیا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از دیدار با همتای ایرانی، به‌خاطرات خوب خود از سفرش به تهران و اصفهان و مشاهده ظرفیت‌های گسترده ایران در عرصه‌های مختلف علم و فناوری و دانشگاهی اشاره و تاکید کرد ما ایرانیان را به شجاعت شأن می‌شناسیم.

تانگارا ضمن خوشامدگویی و تشکر از حضور و مشارکت فعال کشورمان در اجلاس بانجول تاکید کرد: ما خواستار دوستی و همکاری با کشورهای بزرگ اسلامی از جمله ایران هستیم.

گامبیا میزبان پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی، در منطقه غرب آفریقا واقع شده است. این کشور قرن‌ها مستعمره بریتانیا بود و در فوریه ۱۹۶۵ به استقلال رسید. گامبیا در پانزدهمین اجلاس، ریاست نشست را به مدت سه سال از عربستان سعودی تحویل خواهد گرفت.

سازمان همکاری اسلامی در ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۹ در رباط پایتخت مغرب تأسیس شد. دبیرخانه مرکزی آن در جده و دبیر کل آن حسن ابراهیم طه دیپلمات اهل کشور چاد است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از صبح شنبه ۱۵ اردیبهشت، با وزرای خارجه مصر، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، بنگلادش، سودان، مالی و همچنین دبیر کل سازمان همکاری اسلامی دیدار کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی در خصوص جزئیات سفر خود به گامبیا و شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی نوشت: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل کشی در غزه جدی‌تر شده است.

کد خبر 6096743

دیگر خبرها

  • تاکید عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه
  • وزیر امور خارجه: احتمال توقف جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است
  • امیرعبداللهیان با وزیر خارجه گامبیا دیدار کرد
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه در نشست گامبیا
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار امیرعبداللهیان و فیصل‌ بن‌ فرحان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • امیرعبداللهیان و فیصل بن فرحان با یکدیگر دیدار کردند
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی