Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@04:08:36 GMT

آمریکا پایگاه سیا در فرودگاه کابل را منهدم کرد

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۴۶۱۸۲

آمریکا پایگاه سیا در فرودگاه کابل را منهدم کرد

نیروهای ایالات متحده روز پنج‌شنبه آخرین پایگاه سیا در افغانستان را که خارج از فرودگاه کابل قرار داشت، منهدم کردند تا تجهیزات و اطلاعات حساس را از طالبان دور نگه دارند. این خبر از سوی نیویورک تایمز به نقل از مقامات آمریکایی منتشر شد.

به گزارش یورونیوز، نیروهای ایالات متحده برای منهدم کردن «پایگاه عقاب» از سیستم تخریب کنترل شده استفاده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پایگاه در واقع در یک کارخانه آجرسازی قدیمی راه اندازی شده بود و از این مکان برای آموزش نیروهای ضدتروریسم سازمان‌های اطلاعاتی افغانستان استفاده می‌شد.

نیروهای مستقر در «پایگاه عقاب» از جمله معدود نیروهایی بودند که در زمانی که دولت افغانستان مسیر فروپاشی را آغاز کرده بود، همچنان به نبرد با شورشیان ادامه می‌دادند.

میک مولروی، افسر پیشین سیا که در افغانستان خدمت کرده است، هنگام صحبت با تایمز ضمن ستایش نیروهای فعال در این پایگاه گفت: «آنها یک واحد استثنایی بودند. آنها یکی از اصلی‌ترین ابزارهای دولت افغانستان در طول ۲۰ سال گذشته برای دور نگه داشتن طالبان بودند. آنها جزو آخرین کسانی بودند که جنگیدند و تلفات سنگینی را نیز متحمل شدند.»

ساکنان محلی افغانستان اطلاع چندانی از وجود این پایگاه نداشتند زیرا اطراف آن را دیوارهایی به ارتفاع بیش از ۳ متر پوشانده بود و یک دروازه فلزی ضخیم داشت که به سرعت باز و بسته می‌شد تا وسایل نقلیه وارد شوند.

پس از ورود خودروها به داخل این پایگاه نیز آنها از سه ایست بازرسی و بازرسی‌های امنیتی عبور می‌کردند و اسناد بازدیدکنندگان نیز قبل از صدور اجازه ورود بررسی می‌شد.

یک پیمانکار سابق سیا به نیویورک تایمز گفت از آنجا که اسناد و تجهیزات موجود در این پایگاه مانند سفارتخانه‌ها قابل سوزاندن نبودند، باید برای جلوگیری از دسترسی نیروهای طالبان به هارد دیسک‌ها و تجهیزات حساس، پایگاه منهم می‌شد.

پروژه تخریب این پایگاه از مدتی پیش برنامه‌ریزی و عصر پنج‌شنبه اجرا شد. با این وجود اجرای آن در روزی که دو انفجار انتحاری در فرودگاه کابل روی داده بود، باعث گردید که ساکنان وحشت‌زده پایتخت افغانستان با شنیدن صدای انفجار سوم، گمان برند که حمله تروریستی دیگری روی داده است.

در پی حملات انتحاری روز پنج‌شنبه در نزدیکی فرودگاه کابل در مقابل دورازه «ابی گیت» و هتل بارون، دست‌کم ۱۷۰ نفر کشته و ۲۰۰ نفر زخمی شدند. داعش مسئولیت انجام این حملات را برعهده گرفت.

منبع: فرارو

کلیدواژه: افغانستان آمریکا سیا فرودگاه کابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۶۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

در ویدئوی منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، حوریه مصدق، زن افغان فعال حقوق بشر در فرودگاه هیترو لندن به زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در صلح با طالبان می‌گوید: افغانستان را تباه کردی.

به گزارش فرارو، زلمی خلیلزاد در پاسخ می‌گوید که او هم از وضعیتی که در افغانستان پیش آمده است راضی نیست و از وضعیت زنان پس از تسلط طالبان بسیار متاثر است.

وی تاکید می‌کند تا زمانیکه افغان‌ها به یک توافق کلی برای یک افغانستان آباد و آزاد و پیشرفته نرسند کار ناتمام است.

خلیلزاد در پاسخ این سوال که آیا در اعتماد به طالبان اشتباه کرده است، می‌گوید: اعتماد هیچوقت نبوده، فیصله‌هایی [تصمیم‌ها]که گرفته شده بود، [این بود که] چه شده می‌توانست شود و چه شده نمی‌توانست. هیچ وقت مسئله اعتماد نبود.

خلیلزاد درباره اینکه آیا از زنان افغانستان عذرخواهی می‌کند، می‌گوید: نه، عذرخواهی نمی‌کنم. آن‌هایی که این وضع را بوجود آورند باید عذرخواهی کنند.

در ۲۹ فوریه ۲۰۲۰ زلمی خلیلزاد به نمایندگی از آمریکا با عبدالغنی برادر، نماینده طالبان توافقنامه موسوم به آوردن صلح به افغانستان را امضا کردند که پس از آن طالبان به‌سرعت پیشروی کرده و در ۱۵ آگوست/اوت نظام جمهوری را ساقط کردند.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم
  • طالبان خواستار سرمایه‌گذاری تاجران روسی در افغانستان شد
  • وقوع انفجار در کابل
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان افغانستان چه خبر است؟
  • بیانیه طالبان در مورد اتفاقات بدخشان
  • یک ماجرا و هزار داستان؛ در بدخشان چه خبر است؟