Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@03:35:27 GMT

ویروس کرونا سبب شیوع بیشتر بیماری قارچ سیاه شده است

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۴۶۵۹۲

ویروس کرونا سبب شیوع بیشتر بیماری قارچ سیاه شده است

منیژه لشگری، روز یک شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قارچ سیاه یک بیماری باسابقه در جهان است که مسری نبوده و درصورت رعایت برخی موارد و دستورالعمل های بهداشتی قابل پیشگیری است. 
وی با بیان اینکه، علت بروز قارچ سیاه یک نوع کپک در خاک است،تصریح کرد: کپک خاک، باعث آلودگی روی برگ گیاه می‌شود و این آلودگی از طریق تنفس به داخل بدن سرایت پیدا میکند و منجر به بیماری موکورمیکوز یا همان قارچ سیاه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

لشگری اظهار داشت: بدن در حالت عادی می تواند آلودگی‌های قارچ سیاه را دفع کند و در صورت نبود بیماری زمینه ای  هیچ گونه علائم عفونی در بدن فرد مبتلا به قارچ سیاه بروز پیدا نمی کند. 

این متخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه، بیماری قارچ سیاه برای  افرادی که دارای سیستم ایمنی بسیار ضعیف و دیابت حاد دارند خطرناک است،افزود: بیماری قارچ سیاه در شرایط عادی نگران کننده نیست و این بیماری واگیر ندارد اما اگر فردی دچار کرونا باشد و به بیماری قارچ سیاه نیز مبتلا شود، تداخل این دو بیماری مساله ساز می شود.

وی ادامه داد: در زمان کرونا سیستم ایمنی بدن دچار اختلال می شود و پزشک در فاز حاد بیماری کووید ۱۹ مجبور به تجویز داروهای ضد التهاب است طبیعتا بدن با دریافت این داروهای ضد التهاب، قدرت دفاعی بالایی ندارد و در این صورت یک فضای مناسب برای رشد قارچ مهیا می شود.

لشگری اظهار داشت: عوارض بیماری قارچ سیاه مشابه با کووید ۱۹ است به همین خاطر تشخیص آن توسط بیماران ممکن نیست. 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیماری قارچ سیاه در برخی از استان های کشور در حال شیوع است بنابراین توصیه می شود شهروند از خوردن داروهای سر خود پرهیز کنند و در صورت بروز علائم بیماری به پزشک مراجعه کنند. 

این پزشک متخصص گفت: داروهای ضد التهاب و کورتون دار مانند دگزامتازون در برابر بیماری قارچ سیاه به خصوص در روزهای اول بیماری توصیه نمی شود.

برچسب‌ها بیماری‌ های عفونی ویروس کرونا استان قزوین قارچ

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیماری های عفونی ویروس کرونا استان قزوین بیماری های عفونی ویروس کرونا استان قزوین قارچ بیماری قارچ سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۶۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟

 به گزارش تابناک به نقل از وری‌ول هلت،‌ اگر مدت‌زمان آلرژی از موعد انتظارتان بیشتر شد یا اینکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.
هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینوسینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.

علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زاهای (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبریزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا