Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، این روزها کمبود سیمان و گرانی آن در شهری که کارخانه سیمان ۵ هزار ۵۰۰ تنی دارد، داد مردم را درآورده، برخی از مردم هم می‌گویند، اگر کمبود نباشد با گرانی آن می‌سازیم، اما باید گفت این گرانی اثر مستقیمی بر روی قیمت تمام‌شده پروژه‌ها می‌گذارد و درنهایت همین مردم متضرر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامرضا هوایی این بازدید را پیرو تماس‌های مردمی و تولیدکنندگان بخش ساختمان استان مبنی بر کمبود سیمان عنوان کرد و اظهار کرد: قطعی برق کارخانه از عمده دلایل کمبود تولید سیمان بود که با توجه به مساعدت‌های صورت گرفته مقرر شد برق این کارخانه قطع نشود.

هوایی بابیان اینکه کارخانه سیمان بجنورد متعهد به تولید روزانه 6 هزار تن سیمان بر اساس جدول برنامه‌ریزی است، گفت: به علت تفاوت قیمت سیمان در استان با سایر استان‌ها باید با کمک تعزیرات حکومتی و نیروی انتظامی از قاچاق سیمان جلوگیری کنیم.

وی افزود: با تعیین چارچوب کاری مشخص خرده‌فروشان باید سیمان موردنیاز خود جهت توزیع را از سازمان همیاری شهرداری‌های استان تهیه کنند. هوائی در بخش پایانی سخنان خود ابراز امیدواری کرد : با این اقدامات مشکل کمبود و توزیع مناسب سیمان تا آخر هفته جاری حل شود.

دقت کنید، معاون عمران استاندار خراسان‌شمالی در بازدید از کارخانه سیمان بر «ممنوعیت قاچاق سیمان از استان» تأکید کرد! این مطلب ابتدا شاید شبیه به یک شوخی برای رسانه‌ها تلقی شد اما باید گفت یک جمله کاملاً واقعی بود که از زبان جناب معاون بیرون آمد.

این جملات عجیب‌وغریب دردی از کمبود و گرانی سیمان در بجنورد و استان دوا نمی‌کند و مسئولین باید به دنبال راه‌حل‌های اساسی و شاید تغییراتی برای جهش مدیریتی باشند.

وضعیت سیمان در بورس چگونه است؟

مهدی کمالی، رئیس اتحادیه مصالح‌فروشان بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بجنورد اظهار کرد: سیمان بر اساس بورس قیمت‌گذاری می‌شود و بورس نیز بر اساس عرضه و تقاضا قیمت می‌دهد که قابل پیش‌بینی نیست.

وی گفت: بورس قیمتی پایه مطرح می‌کند اما خریدارها باقیمت‌های متفاوت آن را می‌خرند و بستگی به خریدار دارد؛ هرچه عرضه بیشتر شود قیمت کاهش می‌یابد اما اگر تقاضا بیشتر باشد قیمت افزایش می‌یابد.

بر همین اساس علی‌اصغر رضازاده، معاون صنایع و معادن خراسان‌شمالی نیز گفته است: سیمان باهدف تعادل در عرضه و تقاضا در بورس عرضه شد اما متأسفانه در حال حاضر نتیجه عکس داده است و در حال حاضر در خراسان‌شمالی هم با کمبود سیمان و هم افزایش قیمت آن مواجه شده‌ایم چون بورس هیچ تعادلی را میان عرضه و تقاضا ایجاد نکرده است و هیچ سروسامانی در این حوزه صورت نگرفته است.

رضازاده ادامه داد: درواقع زمینه دلال‌بازی نیز در بازار بورس به وجود آمده و این نیز یکی از مهم‌ترین علل کمبود و بالا رفتن قیمت سیمان در بازار است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اگر قرار است وضعیت سیمان در بورس به همین شکل ادامه یابد، بهتر است وضعیت به روال قبلی خود بازگردد چراکه در آن زمان وضعیت دسترسی به سیمان و شبکه توزیع بهتر بود.

سخنان رضازاده ادعای هیات رئیسه کارخانه سیمان مبنی بر کافی بودن سیمان را رد می‌کند.

استاندار ورود کند

این مشکلات و کمبود ها، صدای نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی هم درآمد و سوء مدیریت را عامل اصلی گرانی و کمبود سیمان عنوان کرد،

محمد وحیدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بجنورد با اشاره به کمبود سیمان در خراسان‌شمالی و لزوم ورود استاندار به موضوع اظهار کرد: استانی که کارخانه سیمان ۵۵۰۰ تنی دارد کمبود سیمان در آن‌یک مشکل مدیریتی است.

وی گفت: اگرچه سیمان در بورس عرضه می شود و ۳۰ تا ۵۰ درصد  از آن قابلیت صادرات دارد که بیش از نیاز کشور است اما کسری سیمان در استان توجیه ندارد.

نماینده مردم ۵ شهر خراسان‌شمالی در مجلس شورای اسلامی افزود: وظیفه کارخانه در درجه اول، تأمین واحدهای تولیدی ازجمله تولیدکنندگان بتُن و بلوک و  تأمین سیمان پیمانکاران پروژه‌های عمرانی و سیمان مناطق زلزله‌زده  است و بعد عرضه در بورس است.

کارخانه سیمان بجنورد دچار سوء مدیریت است

وحیدی تصریح کرد: به نظر بنده ضعف مدیریتی کارخانه سیمان بجنورد که با وساطت و روابط با یک نماینده خاص به این سمت منصوب شد و متأسفانه سال‌ها موردحمایت قرار گرفت و جمعی از اطرافیانش را نیز بکار گرفت باعث شد تعداد زیادی از نیروهای توانمند، استان را ترک کنند.

وی افزود: اکنون در درجه اول باید این موضوع با دخالت استاندار و دستگاه‌های  نظارتی به پایان برسد تا مردم در استانی که شاخص فلاکت آن استان  ماقبل آخر است بیش از این مورد مظلومیت واقع نشوند.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: ما در صنایعی که داشته‌های استان است مثل سیمان، کود اوره پتروشیمی، آلومینا برای صنایع پایین‌دستی و فولاد نباید ذلیل بی‌تدبیری‌ها باشیم و این با یک مدیریت جهادی و کارآمد در دولت قوی مردمی انجام می‌شود.

پروژه سیمان سمنگان فعال شود

وحیدی با اشاره به پروژه‌های بر روی زمین‌مانده استان بیان داشت: لزوم پیگیری اتمام پروژه سیمان سمنگان در دولت آیت‌الله رئیسی و وزارت آقای فاطمی امین در صمت است که از آستان قدس رضوی به بخشی دولتی یا عمومی واگذار و حال که سرمایه‌گذار هم وجود دارد، پروژه به جریان بیافتد و استان را به قطب تولید سیمان تبدیل کند.

وی افزود: شستا در وزارت کار و بانک سپه به‌عنوان سهامداران عمده سیمان بجنورد باید پاسخگوی عملکرد مدیرعامل باشند.

نماینده مردم ۵ شهر خراسان‌شمالی در مجلس شورای اسلامی گفت: در دوره کمبود گاز در زمستان و حفظ تولید این واحد و در دوره قطع برق بارها پیگیر کمک به این واحد بوده‌ایم و بارها با مدیران ارشد توانیر و شرکت پخش فراورده‌های نفتی برای تهیه سوخت جایگزین رایزنی و پیگیر کرده‌ایم و امروز نیز انتظار است در این شرایط سخت به مردم استان در تهیه سیمان اولویت بدهند.

مسئولین دنبال راهکار باشند

در هر مسئله اگر هر مسؤول کوتاهی خود را به عهده گرفته و بجای دراز کردن انگشت اشاره سمت دیگری به رفع وظیفه خود به نحو احسن بپردازد این آشفتگی در زنجیره‌ی یک کالا ایجاد نخواهد شد وامید است که در دولت جدید این بی‌نظمی رنگ ساماندهی به خود بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سیمان قاچاق بورس مجلس شورای اسلامی کارخانه سیمان خراسان شمالی سیمان بجنورد کمبود سیمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۷۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند

مدیرعامل صندوق ملی مسکن از ورود به بازار خرید سیمان از طریق بورس با هدف کاهش قیمت مصالح و حذف واسطه‌ها خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا مهدیار اسماعیلی اظهار کرد: در ادامه حمایت های این صندوق از سازندگان مسکن، پس از اجرایی شدن خرید فولاد در سال گذشته، امسال خرید سیمان به منظور تزریق به پروژه های مسکن کشور در برنامه صندوق ملی مسکن قرار دارد.

وی کاهش قیمت مصالح برای سازندگان با حذف واسطه‌ها و افزایش سرعت پیشرفت پروژه های طرح نهضت ملی مسکن را دستاوردهای مهم ورود این صندوق به عرصه خرید مصالح ساختمانی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این با خریدهایی که به صورت عمده، با حجم بالا و به صورت نقد از طریق بورس صورت می‌گیرد، از تولیدکنندگان داخلی مصالح ساختمانی حمایت می شود.

وی یادآور شد: فولاد خریداری شده به‌زودی به پروژه های مسکن در نقاط مختلف کشور تزریق خواهد شد.

بر اساس مصوبه هیئت امنای صندوق ملی مسکن در اجرا تبصره های 1 و 2 ماده 13 قانون جهش تولید مسکن به این صندوق اجازه داده شده تا نسبت به خرید سیمان و فولاد از طریق بورس کالا یا سایر روش‌های مصوب در شورای عالی مسکن اقدام کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷۰۰ میلیارد تومان به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • ۷۰۰ میلیارد به خراسان شمالی تخصیص یافت
  • برگزاری آیین معارفه مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • بجنورد میزبان جشنواره ملی نوا‌های رضوی