Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@14:32:20 GMT

ارزان‌ترین ارز خارجی در ایران کدام است؟

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۴۸۱۵۰

ارزان‌ترین ارز خارجی در ایران کدام است؟

ارزان‌ترین ارز که در ایران خرید و فروش می‌شود، دینار عراق است؛ ارزی خارجی که تنها برای سفر به عراق می‌تواند برای افراد کارکرد داشته باشد. دینار عراق جهان‌روایی و پذیرش ارزهای معتبر بین‌المللی را ندارد و تقریباً در کشوری غیر از خود عراق نمی‌توان از این ارز استفاده کرد. در ابعاد بزرگ‌تر هم این قاعده برقرار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی زمانی که کشور عراق می‌خواست بدهی خود به ایران را در قالب دینار عراقی پرداخت کند بسیاری از فعالان اقتصادی این تصمیم را به ضرر ایران دانستند چراکه هنگامی که دینار عراق را دریافت کنیم، تنها می‌توانیم از همین کشور کالا وارد نماییم، زیرا پول عراق در سایر کشورها مورد پذیرش نیست. این در حالی است که عراق کالای خاصی ندارد که بتوانیم آن را وارد کنیم.

این کشور تنها می‌تواند نقش واسطه‌گری ایفا کند؛ یعنی کالاهایی را که نمی‌توانیم از سایر کشورها وارد کنیم، ابتدا به عراق وارد شده و سپس ما آن کالا را از عراق وارد کنیم. در واقع دینار عراقی در موقعیت‌های تجاری هم چندان کارکردی ندارد. امروز هر دینار عراق ۲۰ تومان است و این ارز حتی در تابستان سال ۹۹ به رکورد ۲۸ تومان هم رسید.

پیش از شیوع کرونا در جهان، قیمت دینار عراق همواره در حوالی اربعین به واسطه افزایش تقاضا بالا می‌رفت و بعد از مدتی دوباره کاهش قیمت را تجربه می‌کرد اما در ۲ سال گذشته چنین قاعده‌ای برقرار نبوده است.

آنچه بر دینار گذشت....

دینار واحد پولی است که اکنون در ۹ کشور دنیا واحد پول رسمی محسوب می‌شود و در گذشته در کشورهای دیگری نیز رایج بوده است. کشورهای اردن، الجزایر، بحرین، تونس، سودان، صربستان، کویت، لیبی، مقدونیه و عراق از دینار میلادی به‌عنوان واحد رسمی پول استفاده می‌کنند. دینار عراقی از سال ۱۹۳۱ میلادی به گردش افتاد. در ایران اما این ارز سال ۸۱ با ریال ایران برابر بود و هر ۱۰هزار دینار عراقی به قیمت هزار تومان (۱۰ هزار ریال) معامله می‌شد. سال ۸۴ با هزار تومان می‌شد بین ۵ تا ۶ هزار دینار عراقی خرید. سال ۸۷ هر ۳‌ هزار دینار عراق برابر با هزار تومان مبادله می‌شد. سال ۸۸ هر ۲ هزار و ۵۰۰ دینار با هزار تومان برابری داشت. سال ۸۹ با هزار تومان می‌شد ۲ هزار دینار خرید. روند افزایش ارزش دینار عراقی ادامه پیدا کرد و در سال ۹۰ هر دینار عراقی به ۱۲ تومان رسید و هر هزار دینار با هزار تومان مبادله شد. ارزش هر هزار دینار در سال ۹۱ و اوج تلاطم ارزی افزایش بیش از دوبرابری داشت و به دو هزار و ۸۰۰ تومان رسید. اما این رقم با کاهش روبه‌رو شد و در سال ۹۵ هر هزار دینار عراق حدود ۲ هزار و ۷۰۰ تومان بود. زائران اربعین هر هزار دینار را در اربعین سال ۹۷، حدود ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان خریدند. و حالا بعد از گذشت تنها ۳ سال هر هزار دینار عراق به ۲۰ هزار تومان رسیده است. البته تا پیش از این مسافران عراق می‌توانستند ریال ایران را در آن کشور خرج کنند و لزومی به تبدیل آن به دینار نبود اما یکی دو سالی است که مسافران می‌گویند دیگر این کشور ریال ایران را قبول ندارد و اصناف ترجیح می‌دهند دینار عراق دریافت کنند./ همشهری آنلاین

 

منبع: فردا

کلیدواژه: دینار عراق هزار دینار عراق هزار تومان هزار دینار دینار عراقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۸۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت در آیین سوگواری مهاجران افغانستانی مقیم مشهد به مناسبت سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع) در حسینیه هراتی‌های گفت:  ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع جدید را ندارد، قبلا فردی به عنوان پناهنده و در شرایط خاص به ایران می‌آمد، اما این که امروز هرکسی غیرقانونی از مرز‌ها عبور کند و بیاید ایران، قابل قبول نیست.

اصغر بلوکیان افزود: ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد و طبیعی است حجم خدمات برای اتباع قانونی مقیم ایران کاهش پیدا خواهد کرد.

وی گفت: کمبود فضای آموزشی برای اتباع مجاز یکی از مشکلاتی است که در پی ورود اتباع غیرقانونی به ایران ایجاد می‌شود، چون تعداد اتباع مجاز و ظرفیت مدرسه‌ها برای این اتباع، محدود و از پیش تعیین شده است و حضور اتباع جدید خدمت رسانی برای این افراد را با مشکل مواجه می‌کند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت با اشاره به ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی مقیم ایران افزود: تقریبا هفته‌ای ۳۰۰ پرونده از استان‌ها برای دریافت مجوز ارائه خدمات به بیماری‌های خاص اتباع خارجی به سازمان ملی مهاجرت ارسال می‌شود، اما وقتی انبوه اتباع غیرمجاز وارد ایران شوند نمی‌توانیم این گونه خدمات خاص را به همه اتباع بدهیم و این موضوع برای اشتغال، دانشگاه، بیمه و سایر موارد نیز صدق می‌کند.

بلوکیان با بیان اینکه حاکمیت کنونی افغانستان باید زمینه‌های امنیتی و معیشتی بازگشت مهاجران مقیم این کشور در ایران را فراهم کند گفت: این طور نمی‌شود که حاکمیت افغانستان خودش را از مسوولیت مهاجران و مردم این کشور سبک دوش کند و تازه گاهی اوقات پارازیت هم بدهد بلکه باید زمینه بازگشت همه اتباع افغانستانی را نیز فراهم کند.

وی گفت: ظرفیت‌های علمی، اقتصادی و سرمایه گذاری افغانستان باید به کشورشان بازگردند و حاکمیت کنونی افغانستان باید از این افراد برای آبادانی کشورش استفاده کند، چرا افغانستان باید همین طور خرابه و بدون فناوری بماند و بقیه کشور‌ها پیشرفت کنند؟

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت افزود: جامعه افغانستان در همه حوزه‌ها نخبه دارد، چرا فرزند مسلمان و نخبه افغانستانی تلاش کند خود را به اروپا، کانادا و استرالیا برساند و جایی و برای کسانی کار کند که آنها عامل ایجاد مشکلات در افغانستان هستند، حتی گاهی سفارتخانه‌های خارجی و برخی در پوشش سازمان‌های مردم نهاد برای جذب نخبه‌های افغانستانی در دیگر کشور‌ها فراخوان می‌دهند.

دیگر خبرها

  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی ممنوع شد
  • قیمت دینار عراق امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دینار عراق امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا/عراق با بازیکن مس رفسنجان به المپیک رسید
  • صعود عراق به المپیک برای نویدکیا گران‌ تمام شد
  • درخواست فدراسیون تیراندازی عراق از ایران
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟
  • تأکید عراق بر پایبندی به توافق امنیتی با ایران