Web Analytics Made Easy - Statcounter

داده‌محوری و مدیریت سازمان‌ها بر اساس تحلیل داده‌ها، اکنون یکی از ترندهای مدیریتی روز دنیاست.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام سحاب، در دنیای امروز، مفهوم سازمان داده محور بیش از هر زمان دیگری اهمیت یافته است. صنعت بانکداری یکی از مجموعه صنایعی است که به‌واسطه پتانسیل‌هایی که برای بهبود از طریق داده‌ها دارد، به‌شدت با مباحث رهبری داده‌محور گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاربرد «علم داده» در مدیریت

جهان امروز، جهان داده است و ذخیره‌سازی و استفاده بهینه از داده یکی از چالش‌های اصلی سازمان‌ها در یک دهه گذشته بوده است. به‌کارگیری علم داده در مدیریت سازمان‌ها، باعث می‌شود که مدیران، کمتر به شهود استناد کنند و در نهایت از آزمون‌وخطا و طی‌کردن مسیرهای پرهزینه جلوگیری شود. به کمک علم داده می‌توان کسب‌وکارها را با کیفیت بالایی عارضه‌یابی کرد. استخراج تحلیل‌های پیش‌بینانه از طریق کشف الگوها، به مدیران در اتخاذ تصمیمات بهینه‌تر کمک می‌کند.

در حقیقت «علم داده» مجموعه‌ای از ابزارها، الگوریتم‌ها و اصول یادگیری ماشین است که هدف آن کشف کردن الگو از میان داده‌های خام است. در سازمان‌های قدیمی‌تر، حجم داده‌ها و چالش‌های پیش رو به‌گونه‌ای بود که مدیران می‌توانستند با ساماندهی و بررسی دستی داده‌ها، به راه‌حل‌های مطلوبی برسند؛ اما چنین کاری در سازمان‌های امروزی، خصوصاً سازمان‌هایی که روزانه حجم زیادی داده تولید می‌کنند، عملاً غیرممکن است. اینجاست که علم داده با به‌کارگیری فناوری‌ها، درصدد برمی‌آید تا با تحلیل داده‌ها بتواند پیش‌بینی مناسبی از وضعیت کسب‌وکار ایجاد کرده و راهکاری برای بهبود شرایط ارائه دهد.

رهبری داده‌محور در صنعت بانکداری

بر اساس گزارش Soccer Nurds  ارزش بازار تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در بخش بانکداری، در سال۲۰۱۹ معادل ۲۹.۸۷ میلیارد دلار بوده است و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۵، حدود ۱۰۷ درصد رشد کرده و به ۶۲.۱ میلیارد دلار برسد.
بانک‌ها با استفاده از پردازش زبان طبیعی و از طریق چت‌بات‌ها می‌توانند هزینه‌های خود را در بخش ارتباط با مشتریان کاهش دهند و مشاوره‌های بهتری به مشتریانشان ارائه کنند. جلوگیری از تقلب، مقابله با پولشویی و انطباق با رگولاتوری از جمله دیگر کارهایی است که در صنعت بانکداری با کمک راهکارهای داده‌محور تسهیل می‌شود.
 از طرف دیگر استفاده از راهکارهای داده‌محوری نظیر سامانه توصیه‌گر و دسته‌بندی مشتریان، می‌تواند موجب بهبود قابل‌توجهی در درآمد آنها شود. بانک‌ها با کمک دسته‌بندی مشتریور، می‌توانند از مهاجرت مشتریان جلوگیری کنند و نرخ نگهداشت مشتری خود را افزایش دهند. مطالعات شرکت مشاوره مدیریت مکنزی در بانک‌های اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین باعث کاهش ۲۰ درصدی ریزش مشتریان در این بانک‌ها شده است. از طرف دیگر، مشاهده شد که این بانک‌ها با استفاده از سامانه‌های توصیه‌گر، ۱۰ درصد فروش محصولات خود را افزایش دهند. درحالی‌که این سامانه‌ها ۲۰ درصد هزینه کمتری نسبت به روش‌های آماری داشته‌اند.
بانک‌ها همچنین به دلیل پراکندگی جغرافیایی و گستردگی عملیاتشان، سازمان‌هایی بزرگ و با تعداد افراد زیاد هستند. تحلیل داده در حوزه منابع انسانی صنعت بانکداری و به مدیران سازمان‌ها کمک می‌کند تا رضایت و احساس تعلق افراد سازمان را افزایش دهند، افراد کلیدی و تأثیرگذار را مبتنی بر داده‌های واقعی شناسایی کنند. این موضوع تا جایی اهمیت پیدا می‌کند که در بانک‌های بزرگ بین‌المللی امروز رقابت اصلی بر سر ارزش‌آفرینی از داده‌هاست. 

سنجش بلوغ داده‌محوری بانک‌ها

 مسیر داده‌محوری در صنعت بانکداری را باید از کجا آغاز کرد؟ «سنجش بلوغ داده‌محوری» را می‌توان نخستین قدمی دانست که بانک‌ها باید بردارند تا بتوانند در قالب سازمانی داده‌محور، برای فتح قله‌های موفقیت و سودآوری حرکت کنند.

در سنجش بلوغ داده‌محوری، سازمان بانک‌ها با کمک متدهای علمی با ده معیار ارزیابی می‌شود. این مرحله بدین منظور طراحی شده است که مدیران بتوانند درک عمیق‌تری از وضعیت موجود سازمان خود و نیازهای آینده آن پیدا کنند.
 این مدل، به مدیران می‌گوید که میانگین کلی سطح بلوغ داده‌محوری سازمان چه مقدار است، سطح بلوغ داده‌محوری در هر یک از معیارهای ده‌گانه داده‌محوری به چه میزانی است و عدم توازن بلوغ داده‌محوری در معیارهای مختلف ارزیابی در چه حدی است. این اطلاعات ارزشمند از طریق تکمیل پرسشنامه‌هایی توسط مدیران سازمان‌ به دست می‌آید. اگر می‌خواهید میزان بلوغ داده‌محوری‌ سازمانتان را بدانید می‌توانید پرسشنامه بلوغ داده‌محوری گروه مشاوران سحاب را تکمیل کنید. 
پس از آنکه وضعیت سازمان در زمینه بلوغ داده مشخص شد، باید برای بهبود شرایط موجود دست‌به‌کار شد و این امر جز با آموزش و آمادگی مدیران ارشد سازمان برای حرکت در مسیر داده‌محوری میسر نخواهد شد. داده‌محوری بیش از این‌که یک موضوع فنی باشد، یک تفکر و نگرش مدیریتی است؛ نگرشی که مبنای آن، باور راسخ رهبران و مدیران یک کسب‌وکار، بر بهبود مستمر و قدرت تصمیم‌گیری، مبتنی بر داده‌ها است. بدونِ توجه به ابعاد مدیریتی داده‌محوری، تحلیل‌های صورت‌گرفته معمولاً یا غیرکاربردی و ناقص هستند، یا به خروجی‌های آن توجه نمی‌شود و یا نتایج آن به‌درستی در سازمان جاری نمی‌شوند. 

برگزاری دوره‌های آموزشی رهبری داده‌محور توسط گروه مشاوران سحاب

برای اینکه مدیران بتوانند به این سه سوال پاسخ دهند که اساساً «داده‌محور بودن به چه معنی است»، «داده‌محوری چه مزایایی برای سازمان دارد» و «چگونه سازمان خود را به‌سوی داده‌محوری هدایت کنند؟» مجموعه دوره‌های آموزشی «رهبری داده‌محور» توسط گروه مشاوران سحاب در آکادمی سحاب طراحی شده است. سازمان‌ها می‌توانند با همراهی مشاوران ما، متناسب با نیاز و ویژگی های سازمانشان دوره‌های کاربردی خاص سازمانشان را داشته باشند.
سحاب یک شرکت تخصصی در حوزه علوم داده است که به کمک برترین متخصصان ایرانی، می‌تواند برای تمامی مسائل مرتبط به داده در سازمان‌ها و کسب‌وکارها راهکار خلق کند. مدیران سازمان‌ها و بانک‌های کشور می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات «گروه مشاوران سحاب» و آگاهی از جزئیات دوره‌های «آکادمی سحاب»، به نشانی https://www.sahab.ir/ddlbank/  مراجعه کنند.
انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بانكداري صنعت بانکداری تحلیل داده بانک ها سازمان ها علم داده داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۰۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند

بهمن صبور نایب رئیس انجمن داروسازان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با وضعیت  دارو در کشور اظهار کرد: نقدینگی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های صنعت دارو است.

وی ادامه داد: اختلاف ریالی موجب کم شدن نقدینگی شرکت‌ها شده است. اجرای طرح دارویار، خرید دارو یا مواد اولیه آن را از ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی به ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومان سوق می‌دهد. علاوه بر آن اکنون برخی دارو‌ها با ارز حدود ۴۲ هزار تومان خریداری می‌شود. شرکت‌ها پول لازم برای پرداخت این حجم از اختلاف قیمت را ندارند.

بانک‌ها وام نمی‌دهند

نایب رئیس انجمن داروسازان تهران افزود: تورم بهانه‌ای شده در دست بانک‌ها که با استفاده از آن به شرکت‌ها وام نمی‌دهند. درحالیکه شرکت‌ها برای خرید دارو و مواد اولیه آن به پول نیاز دارند تا بتوانند مابه التفاوت قیمت ریالی را پرداخت کنند. همین موضوع می‌تواند صنعت داروسازی را با مشکلات زیادی رو به رو کند.

صبور به طرح دارویار اشاره کرد و گفت: در طرح دارویار برای خرید دارویی که قیمت کل آن ۱۰۰۰ واحد است سهم بیمار ۱۰۰ واحد، سهم بیمه پایه ۳۰۰ واحد و سهم دارویار ۶۰۰ واحداست. با این توضیحات، دارویار سهم خود را از آذر ماه سال ۱۴۰۲ پرداخت نکرده است این در حالیست که قرار بود با اجرای طرح دارویار ظرف یک ماه پول مراکز از طریق سازمان هدفمندی و سازمان برنامه و بودجه واریز شود.

نایب رئیس انجمن داروسازان بیان کرد: اکنون مجموع طلب شرکت‌ها از داروخانه‌ها به بیش از ۷۰ همت رسیده است که حدود ۲۴ همت برای بخش دولتی و ۴۶ همت برای بخش خصوصی است. این بدهی برای بخش خصوصی بسیار بی‌سابقه است هیچ زمانی بدهی بخش خصوصی از بخش دولتی بیشتر نشده بود. لازم به ذکر است که داروخانه‌ها حدود ۱.۵ همت چک برگستی دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر تولیدکنندگان پول لازم برای پرداخت مابه التفاوت قیمت ریالی ارز را داشته باشند، مواد اولیه مورد نیاز برای تولید ۶ ماه دارو را خریداری می‌کنند و در نهایت هیچ مشکلی هم برای صنعت دارو به وجود نمی‌آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • سومین دوره جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • مدیران خودرو 777، تنها نماینده صنعت خودرو ایران در اجلاس ایران و آفریقا
  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه صنعت شیشه در چین
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • هشتمین دوره توانمندسازی و هم افزایی مدیران گام دوم انقلاب اسلامی
  • دیدار مدیران کل امور اتباع و فنی و حرفه‌ای استان قزوین
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • کارگر خالق و محور در امر تولید است
  • هوش اجتماعی مدیران چیست؟!