Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرداری سیدنی برای کمک به مقابله با تغییر اقلیم و کاهش گرمای سوزان تابستان، تیره بودن بام خانه‌های نوساز را ممنوع کرد و از ساکنان این شهر خواست در هر باغچه یک درخت بکارند.

به گزارش ایسنا، بر اساس این طرح، رنگ بام خانه‌های نوساز باید روشن باشد و مساحت محوطه این خانه‌ها باید آنقدر باشد که در حیاط پشتی یک درخت جا بشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قانون جدید ابتدا در محله حومه‌ای ویلتون در جنوب غربی این شهر اجرا می‌شود که خانه‌سازان تعداد زیادی خانه با بام تیره ساخته‌اند.

شهر سیدنی معمولاً در تابستان دچار موج‌های شدید گرما می‌شود و دمای هوا در این شهر به ۵۰ درجه سانتی‌گراد هم می‌رسد. «کارگروه بین‌دولتی تغییر اقلیم» درماه جاری با انتشار گزارشی هشدار داد که دمای خشکی در استرالیا از سال ۲۰۱۰ تا کنون تا ۱.۴ درجه سانتی‌گراد افزایش یاقته است.

عموماً شهرها به علت وجود ساختمان‌های بتنی و جاده‌های آسفالت که گرما را جذب می‌کند بسیار گرم‌تر از مناطق روستایی می‌شود. روشن‌تر بودن رنگ بنای ساختمان‌ها موجب به حداقل رسیدن جذب گرمای خورشید و بازتابش بیشتر نور می‌شود و دمای داخل ساختمان‌ها را پایین‌تر نگه می‌دارد.

راب استوکز، وزیر برنامه‌ریزی و امور فضاهای عمومی ناحیه نیو ساوت ولز گفت: بام‌ تیره گرما را در خود نگه می‌دارد و باعث افزایش درجه حرارت محیط خیابان‌ها و در نتیجه افزایش حرارت در پایتخت می‌شود.

استوکز هم‌چنین خاطرنشان کرد: بام‌ تیره منجر به بالا رفتن هزینه برق مورد نیاز برای خنک کردن خانه نیز می‌شود.

متیو سانتاموریس، استاد معماری کارآمد دانشگاه نیو ساوت ولز در مصاحبه با سیدنی مورنینگ هرالد گفت: استفاده از «بام خنک» می‌تواند مصرف انرژی ساختمان‌های عایق‌نشده در غرب سیدنی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

شورای ناحیه غربی سیدنی نیز از این اقدام استقبال کرد. بری کالورت رییس این شورا گفت: «ین که بام را رنگ روشن بزنیم هیچ هزینه اضافه‌ای ندارد اما موجب صرفه‌جویی چشم‌گیر در هزینه انرژی و کاهش چشمگیرتر دمای مناطق حومه سیدنی می‌شود.

سیدنی اولین شهری نیست که برای کاهش دما از راهبرد «بام‌های خنک» استفاده می‌کند. در سال ۲۰۱۷ بام بیش از ۳۰۰۰ خانه را در شهر احمدآباد در غرب هند با گچ سفید و پوشش مخصوص بازتابنده نور پوشاندند. دمای هوا در این شهر گاهی به ۵۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

در نیویورک نیز برای کاهش دمای داخلی ساختمان‌ها، مساحتی معادل ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع از بام خانه‌ها را سفید رنگ زده‌اند.

اما اجرای این طرح در سیدنی با انتقادات متخصصانی هم روبه‌رو شده است. استفن مک‌ماهون رییس شعبه نیو ساوت ولزِ مؤسسه توسعه شهری استرالیا، سیاست بام‌های خنک را «خام و ناکارآمد» توصیف کرد.

به گزارش ایندیپندنت، وی معتقد است که با اجرای این طرح محله‌های تازه‌ساز اسیر کاغذبازی‌ اجباری و نامطلوب می‌شوند و کارایی دمایی ساختمان‌ها هم چندان بهبود پیدا نمی‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تغییر اقلیم سیدنی گرما ساختمان ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۰۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند

ایسنا/قم مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم بیان کرد: متأسفانه طی سه دهه گذشته فرهنگ مصرف نان مردم تغییر کرده است؛ به این معنا که طبع مردم را به سمت مصرف نان‌های سفید رنگ سوق دادند.

سعید محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: طرح استفاده از نان کامل از قم آغاز شد و امروز در برخی استان‌ها این طرح به خوبی در حال اجرا است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم با بیان اینکه از نظر عامه مردم یکی از مهم‌ترین آیتم‌های نان باکیفیت، رنگ سفید نان است، ادامه داد: متأسفانه طی سه دهه گذشته فرهنگ مصرف نان مردم تغییر کرده است؛ به این معنا که طبع مردم را به سمت مصرف نان‌های سفید رنگ سوق دادند.

وی اضافه کرد: طبق گزارشات دانشگاه علوم پزشکی یکی از دلایل اصلی بیماری‌هایی همچون کم خونی، کبد چرب، یبوست، سکته‌های قلبی و مغزی ناشی از عدم تأمین فیبر و املاح مورد نیاز بدن است که این مواد در نان سبوس دار، میوه و کلم بروکلی وجود دارد.

محمدی اظهار کرد: نان از جمله مواد غذایی در دسترس است لذا سبوس دار بودن نان در تأمین فیبر مورد نیاز برای بدن موثر خواهد بود؛ به همین جهت در ابتدا باید فرهنگ مصرف نان مردم را تغییر دهیم، البته طی دو سال اخیر به واسطه فعالیت رسانه‌ها در حوزه نان سبوس‌دار مردم با این نان آشنا شدند.

وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل را در استان ترویج کنیم، تاکید کرد: در حال حاضر بیش از ۳ واحد نانوایی در استان در حوزه پخت نان کامل فعالیت می‌کنند و زیرساخت تأمین آرد کامل را با همان نرخ دولتی مهیا کردیم، بنابراین قرار نیست هنگام خرید یک نان با آرد کامل مبلغ بیشتری را پرداخت کنید.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم، با اشاره به سه هدف نان کامل، یادآور شد: هر چه درصد سبوس آرد بیشتر باشد مطمئنا انگیزه عرضه خارج از شبکه آرد کمتر می‌شود چرا که اکثر آردهای قاچاق شده از نانوایی‌ها به واحدهای صنعتی است که نیاز به آرد سفید دارند، لذا با سبوس دار کردن در وهله اول سلامت مردم را تأمین کردیم و بعد از آن منجر به جلوگیری از قاچاق کالا و صرفه جویی می‌شود.

محمدی افزود: با توجه به اهداف نان کامل این طرح با استقبال در سطح کشور مواجه شد و با ورود کمیسون اصل ۹۰ مجلس اتفاقات خوبی رقم خورد و منجر به این شد که استاندارد ۱۰۳ آرد در سطح کشور بازبینی شود و درصد سبوس‌گیری‌ها کمتر شود.

وی با بیان اینکه افتخار می‌کنیم که طرح نان کامل از قم آغاز شد و اکنون در برخی از استان‌ها بسیار موفق بوده است، اظهار کرد: در استان قم به لحاظ تعداد نانوایی‌ها وضعیت مطلوبی داریم اما جانمایی نانوایی‌ها اصولی نبوده و لازم است که یک بازنگری در چینش نانوایی‌ها انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور
  • فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند
  • دلیل بارش‌های ناگهانی و سیل آسا در ایران چیست؟
  • چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه