Web Analytics Made Easy - Statcounter

به طور کلی تجهیزات شبکه به دو دسته‎ی تجهیزات پسیو و تجهیزات اکتیو تقسیم‌بندی می‌شوند. برای یافتن جواب تجهیزات پسیو شبکه چیست ؟ با ما همراه باشید و با انواع تجهیزات پسیو شبکه و کاربرد هر کدام آشنا شوید.

کاربرد انواع تجهیزات پسیو شبکه چیست ؟

تجهیزات پسیو سیگنال‌های تولید شده توسط تجهیزات اکتیو را جا به جا یا منتقل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تجهیزات برای کار نیازی به توان الکتریکی برق ندارند. در یک شبکه، تجهیزات پسیو زیر ساخت اصلی را تشکیل می‌دهند و علاوه بر جا به جایی اطلاعات به مدیریت بهتر تجهیزات دیگر کمک می‌کنند.

اساسی‌ترین وظایف تجهیزات پسیو چیست ؟

انتقال اطلاعات بین اجزای شبکه
برقرای ارتباط و رابطی بین اجزای اصلی
کمک به نگهداری، انسجام و مدیریت بهتر تجهیزات شبکه

 

تفاوت تجهیزات پسیو و اکتیو در شبکه

تجهیزات اکتیو شبکه مانند سوییچ، روتر، مودم و ... بر خلاف تجهیزات پسیو برای کار نیازمند به اتصال به برق هستند و سیگنال‌های الکترونیکی تولید می‌کنند. ما در این مقاله به طور خاص به بررسی تجهیزات پسیو شبکه می‌پردازیم.

معرفی انواع تجهیزات پسیو

پس از بررسی سوال (تجهیزات پسیو شبکه چیست) به معرفی تجهیزات پسیو شبکه می‌پردازیم. انواع تجهیزات پسیو طیف وسیعی را تشکیل می‌دهند. هر کدام را به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

کابل شبکه

کابل شبکه یکی از مهم‌ترین انواع تجهیزات پسیو است که برای انتقال اطلاعات بین اجزای شبکه به کار می‌رود. کابل شبکه کابل زوج به‌هم تابیده‌ی متشکل از 8 رشته سیم است.

این 8 سیم برای کاهش نویز و اختلال الکترومغناطیسی دو به دو به‌هم پیچ خورده‌اند. یکی دیگر از راه‌های محافظت کابل شبکه در برابر نویز، استفاده از فویل یا شیلد دور سیم‌هاست. کابل‌های شبکه بر اساس شیلددار بودن یا نبودن به انواعUTP  ( بدون فویل و شیلد)، STP (شیلددار) و FTP (فویل دار) تقسیم می‌شوند. البته مکان استفاده از این شیلد و فویل در کابل هم دسته‌بندی‌های مختلفی ایجاد می‌کند.

دسته‌بندی بعدی کابل شبکه بر اساس سرعت انتقال اطلاعات و پهنای باند آن‌هاست. در این دسته‌بندی، کابل‌ها به انواع Cat1 تا Cat8 تقسیم می‌شوند.

نکته: Cat1 تا Cat4 دیگر استفاده‌ای در شبکه ندارند و تقریبا منسوخ شده‌اند.

هر چه عدد یک نسل بیش‌تر باشد یعنی نسبت به نسل‌های قبلی پیشرفت زیادی در سرعت انتقال دیتا یا میزان پهنای باند داشته. علاوه بر این حرفe  یا a کنار هر نسل نشان دهنده‌ی پیشرفتی کوچک در همان نسل است. برای مثال کابل شبکه Cat6a از همان نسل Cat6 است ولی با کمی توسعه.

پچ کورد

پچ کوردها کابل‌های شبکه‌ی کوتاه شده‌ای هستند که در طول‌های معینی بین نیم تا بیست متر تولید می‌شوند. علاوه بر این، پچ کوردها در کارخانه به سوکت شبکه پانچ شده‌اند و آماده برای استفاده هستند. تمام دسته‌بندی‌هایی که برای کابل شبکه ذکر کردیم، برای پچ کورد هم وجود دارند.

سوکت شبکه

کابل‌ها برای اتصال به تجهیزات اصلی نیاز دارند تا دو سر آن‌ها به سوکت وصل یا پانچ شده باشد. سوکت‌ها به دو دسته‌ی سوکت شبکه یا RJ-45 و سوکت تلفن یا RJ-11 تقسیم می‌شوند. دو سر کابل شبکه به سوکت RJ-45 پانچ می‌شود.

توجه داشته باشید که سوکت‌ها نیز در انواع Cat‌ها (Cat5e، Cat6 و Cat7)، شیلددار و بدون شیلد موجود هستند. در انتخاب سوکت دقت کنید که نوع کابل و سوکت یکسان باشد. برای مثال برای کابل Cat6 از نوع STP، سوکت شبکه Cat6 از نوع شیلددار استفاده کنید.

رک شبکه

رک محفظه‌ای فلزی است که تجهیزات شبکه اعم از تجهیزات پسیو و اکتیو را در خود جای می‌دهد. تجهیزات شبکه با قرار گرفتن داخل رک یا نصب روی آن در برابر عوامل محیطی محافظت می‌شوند. علاوه بر این مدیریت و عیب‌یابی آن‌ها هم راحت‌تر خواهد شد. رک‌ها به دو دسته‌ی اصلی دیواری و ایستاده تقسیم‌بندی می‌شوند. رک‌های دیواری همان‌طور که از اسمشان پیداست به دیوار نصب می‌شوند. این نوع از رک وزن کم‌تری متحمل می‌شود و برای استفاده در شبکه‌های کوچک یا جایی که تجهیزات کمی وجود دارد مناسب است.

رک‌های ایستاده، هم با چرخ هم بدون چرخ روی زمین قرار می‌گیرند. سایز این نوع از رک بزرگ‌تر است و تعداد وزن زیادی را در خود جای می‌دهد.

نکته: ارتفاع رک‌ها با واحد یونیت اندازه‌گیری می‌شود. هر یونیت معادل 4.4 سانتی‌متر است.

 

داکت

داکت‌ هم یکی از انواع تجهیزات پسیو شبکه است که برای عبور دادن انواع کابل‌های برق و شبکه در کابل‌ کشی‌های روکار استفاده می‌شود. داکت محفظه‌ی ساده‌ی معمولا پلاستیکی است که در ابعاد و رنگ‌بندی‌های مختلفی تولید می‌شود.

انواع داکت بر اساس محل نصب و نوع کاربرد شامل داکت‌ ساده، کف‌خواب، قرنیزی، شیاردار و کمانی می‌‎شوند.

ترانکینگ

ترانکینگ‌ها محفظه‌هایی شامل درب، بدنه و سایر متعلقات هستند که همانند داکت‌ها برای عبور کابل‌ها استفاده می‌شوند. این محصول در شاخه‌های 2 متری به فروش می‌رسد. داکت و ترانکینگ علی‌رغم ماهیت یکسان، تفاوت‌های زیادی دارند. برخی از تفاوت‌های داکت و ترانکینگ شامل موارد زیر می‌شوند.

سایز: ترانکینگ‌ها بزرگ‌تر هستند و حجم بیش‌تری کابل را از درون خودشان عبور می‌دهند.
قیمت: قیمت هر شاخه ترانکینگ تقریبا 4 برابر داکت است.
مقاومت: ترانکینگ‌ها مقاومت بالاتری دارند و اغلب در برابر آب و احتراق مقاوم هستند.
کلید و پریز: بر خلاف داکت‌ها روی ترانکینگ‌ها امکان نصب کلید و پریز وجود دارد.

کیستون شبکه

کیستون هم از اجزای تجهیزات پسیو شبکه است که وظیفه‌ی برقراری ارتباط بین قسمت‌های مختلف شبکه را بر عهده دارد. در واقع کیستون رابطی بین کابل و اجزای اصلی شبکه مانند سویچ، کامپیوتر و ... است.

این محصول شامل دو بخش کلی می‌شود: یکی ورودی کابل و دیگری خروجی که به پورت مادگی RJ-45 متصل است.

کیستون‌ها در جاهای مختلفی مانند، داخل پچ پنل، فیس‌پلیت‌های روی ترانکینگ، باکس‌های کف خواب، باکس‌های روکار و توکار استفاده می‌شوند.

نکته: کیستون‌ها هم مانند کابل‌ها کتگوری دارند. Cat کابل باید با Cat کیستون هم‌خوانی داشته باشد.

در محیط‌های داخلی که کابل شبکه کنار کابل برق نیست از کابل و کیستون ) UTPبدون شیلد) استفاده می‌شود. از طرفی وقتی کابل‌های شبکه از کنار کابل برق عبور کنند، باید از کیستون فلزی شیلددار یا SFTP استفاده شود. به این دلیل که سیم ارت کابل شبکه به کیستون متصل شود و ارتینگ به صورت کامل صورت بگیرد.

پچ پنل

پچ پنل قطعه‌ای مستطیلی با تعداد زیادی پورت است که مدیریت کابل‌ها را آسان‌تر می‌کند. در واقع پچ پنل این امکان را فراهم می‌کند تا سیستم‌های موجود در شبکه به‌جای اتصال مستقیم به تجهیزات اصلی مانند سوئیچ، ابتدا از طریق کابل شبکه وارد پچ پنل شوند، سپس توسط پچ کورد به دستگاه‌های انتهایی وصل شوند. این کار باعث می‌شود تا درصورت ارتقا شبکه، نیازی به تغییر زیر ساخت و هدر دادن وقت و انرژی نباشد.

حرف آخر

شناخت کافی نسبت به تجهیزات شبکه برای راه‌اندازی یا بهبود یک شبکه امری ضروری است. در مقاله‌ی  تجهیزات پسیو شبکه چیست ؟ با انواع این تجهیزات و کاربردشان آشنا شدیم و ضرورت وجودشان را دریافتیم. ممنون که انتهای مقاله با همراهمان بودید. اگر سوالی داشتید با ما در میان بگذارید.

منبع: فارس

کلیدواژه: شبکه تجهیزات کابل تولید تجهیزات پسیو ی تجهیزات پسیو تجهیزات شبکه دسته بندی کابل شبکه کابل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۰۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم

دانشمندان برای اولین‌بار موفق به ساخت ورقه‌هایی از طلا شدند که ضخامت آن‌ها تنها یک اتم است. این ورقه‌ها که «گلدین» (Goldene) نامیده شده‌اند، می‌توانند کاربرد‌های مهمی در تبدیل دی‌اکسیدکربن و تولید هیدروژن داشته باشند. همچنین زمانی که طلا به اندازه یک لایه اتمی نازک می‌شود، خواص جدید نیمه‌رسانا پیدا می‌کند.

به گزارش دیجیاتو و براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان دانشگاه لینشوپینگ سوئد برای ساخت این ورقه‌های طلا، از تکنیک ۱۰۰ ساله‌ای بهره بردند که آهنگر‌های ژاپنی برای جداسازی لایه‌های فلز‌های گران‌بها استفاده می‌کردند.

 ورقه‌های طلا درحالت عادی تمایل دارند جمع شوند و به همین دلیل اکثر تلاش‌های قبلی دانشمندان برای ساخت یک ورقه دو‌بعدی تک اتمی از این فلز ناکام مانده بود. اکنون محققان سوئدی با یک تکنیک قدیمی ژاپنی توانستند این مشکل را حل کنند.

ساخت ورق طلا با ضخامت یک اتم

محققان به‌دلیل خواص نوری، الکترونیکی و کاتالیزوری غیرمعمول در مواد دوبعدی علاقه خاصی به آن‌ها دارند. از زمان ایجاد گرافن در سال ۲۰۰۴ نیز دانشمندان از آن برای کاربرد‌های مختلفی استفاده کردند. گرافن به‌دلیل استحکام بالا، نازک‌بودن، انعطاف‌پذیری فوق‌العاده، وزن کم و رسانایی عالی گرما و الکتریسیته در صنایع مختلف مانند لوازم الکترونیکی، پنل‌های خورشیدی، نمایشگرها، لباس‌ها، کلاه ایمنی، زره‌های ضدگلوله، هواپیما‌ها و حتی کفش‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

اکنون ورقه‌های طلا می‌توانند همانند گرافن کاربرد‌های گسترده‌ای داشته باشند؛ هرچند فرایند ساخت این ورقه‌ها چندان ساده نبوده است. اتم‌های طلا تمایل به جمع‌شدن به سمت یکدیگر دارند، بنابراین صاف‌کردن و تبدیل آن‌ها صفحات یک‌اتمی دشوار است. دانشمندان داشنگاه لینشوپینگ برای ساخت این ورقه‌ها، لایه‌های نازک سیلیکون را بین لایه‌های تیتانیوم قرار دادند و سپس آن را با طلا پوشاندند.

مرحله دشوار این فرایند، درواقع خارج‌کردن ورقه‌های نازک طلا از دیگر مواد زیرین است. برای انجام این کار، محققان با کمک یک ماده شیمیایی به نام «موراکامی» توانستند این ورقه‌های نازک طلا را خارج کنند. آهنگر‌های قدیمی ژاپنی از این ماده برای ازبین‌بردن بقایای کربن استفاده می‌کردند.

این ورقه‌های نازک طلا در تبدیل دی‌اکسیدکربن، تولید هیدروژن، تصفیه آب و موارد دیگر می‌تواند کاربرد داشته باشد. علاوه‌براین، با این روش می‌توان میزان طلای مورداستفاده در وسایل مختلف را به میزان قابل‌توجهی کاهش داد.

دیگر خبرها

  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • تصاویری از جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • کشف ۷۰۰ میلیارد تجهیزات سرمایشی قاچاق در اصفهان
  • کشف۷۰۰ میلیارد تجهیزات سرمایشی قاچاق در اصفهان
  • بهترین گوشی زیر ۱۰ میلیون؛ جنگ ردمی نوت 13 و A25
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • آشنایی با کابل نسوز
  • کاربرد های پمپ آب