Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@12:52:37 GMT

۸ بسته آموزشی و توانبخشی برای «اتیسم» تدوین شد

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۵۱۱۰۲

۸ بسته آموزشی و توانبخشی برای «اتیسم» تدوین شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی،طرح پژوهشی «تهیه و تدوین ۸ بسته آموزشی و توانبخشی برای اتیسم و سایر اختلالات رشدی» با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی به اجرا در آمد.

دکتر حمیدرضا پوراعتماد رئیس پژوهشکده علوم شناختی و مغز دانشگاه شهید بهشتی عنوان کرد: در سال ۱۳۹۶در گروه پژوهشی اختلالات عصبی-رشدی (با تاکید بر اتیسم) در ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی نسبت به تهیه، تدوین و انتشار بسته های راهنمای مداخلات و توانبخشی تاکید و مورد حمایت قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در راستای اجرای این طرح پژوهشی، «برنامه خانواده محور مدیریت رفتارهای اضافه اتیسم به همراه برنامه ساعت بازی خانگی برای تمرین کنشهای اجرایی»، «توانبخشی شناختی مبتنی بر مدار مگنوسلولار در کودکان دارای نارساخوانی»، «کاربرد لگو در رشد مهارت‌های اجتماعی افراد دارای اُتیسم و اختلالات وابسته»، «درمان مبتنی بر تعامل والد- کودک»، «راهنمای آموزش نظام ارتباطی تبادل تصویری»، «آموزش مهارتهای اجتماعی به نوجوانان با اختلال طیف اُتیسم: راهنمای گام به گام برنامۀ آموزشی بامانا»، «برنامه وقت مخصوص بازی ما: معرفی راههای افزایش زمان بازی والد با کودک دارای اتیسم»، «برنامه آموزش والدین با بسته پرنده کوچولو: ویژه والدین کودکان دارای اتیسم کمتر از ۵ سال» تهیه و تدوین شد.

وی با بیان اینکه اختلالات عصبی – رشدی اثرات مخربی بر سازگاری اجتماعی، کنترل هیجانی و عملکرد آموزشی در مدرسه دارد، گفت: در حال حاضر حدود بیست درصد کودکان دچار یکی از اختلالات عصبی (مغزی)-رشدی شامل شش گروه اصلی اختلال اتیسم، اختلالات توجه و بیش فعالی، تاخیرهای هوشی، اختلالات ارتباطی /زبان، اختلالات حرکتی و تیک ها، اختلالات رشدی خاص مثل اختلالات خواندن و اختلالات محاسبه هستند و اگر به این تعداد، کودکانی که دچار صدمات اکتسابی مغزی و سایر اختلالات مغزی (مثل صرع، فلج مغزی اضافه شود، شمار کودکان نیازمند مداخلات شناختی به بیش از سی درصد می رسد.

وی افزود: کاهش یا حذف مشکلات این کودکان میتواند باعث افزایش کیفیت زندگی فردی و اجتماعی مبتلایان شده و از هزینه های مستقیم و غیرمستقیم این اختلالات بر خانواده و جامعه بکاهد.

پور اعتماد با اشاره به اینکه اگر این اختلالات در اوایل کودکی شناسایی و از خدمات آموزشی، توانبخشی یا درمانی زودهنگام، جامع و مستمر در بستر خانواده بهره مند شوند، احتمال بهبودی و رفع علائم افزایش می یابد، خاطر نشان کرد: براساس همین هدف، توسعه اینگونه مداخلات در دستور کار قرار گرفت و دهها برنامه آموزشی و توانبخشی در مرکز ساماندهی درمان و توانبخشی اختلالات اتیستیک، گروه روانشناسی و پژوهشکده علوم شناختی و مغز دانشگاه شهید بهشتی ساخته، اجرا و کارآزمایی شد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: هم اکنون تدوین این مجموعه خاتمه یافته و آماده انتشار است و امید میرود بلافاصله زمینه ای برای معرفی آن به کاربران در سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش کودکان استثنایی، مراکز توانبخشی خصوصی در سراسر کشور و متخصصان روانشناسی، روانپزشکی و توانبخشی فراهم شود.

کد خبر 5291962 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: ستاد علوم شناختی اختلال اتیسم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عیسی زارع پور حاکمیت سایبری شرکت دانش بنیان تحقیقات علمی ویروس کرونا فناوری فضایی ایالات متحده امریکا گوگل امنیت سایبری حکمرانی فضای مجازی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هوش مصنوعی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۱۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خواستار تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر در قالب‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیصد و نود و پنجمین جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و به ریاست حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در پیش از دستور این جلسه با تاکید بر تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر اظهار کرد: در تدوین این بسته باید هماهنگی دستگاه‌ها و نهاد‌های مرتبط مدنظر باشد.

وی ادامه داد: در تدوین این بسته به هنرستان‌های هنر توجه شود چراکه باید موضوع به صورت پایه‌ای مدنظر باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر پس تدوین، به اطلاع فعالان حوزه هنر برسد، همچنین در تدوین این بسته از ظرفیت فرهنگستان هنر نیز استفاده شود.

در ادامه حجت الاسلام مصطفی رستمی خواستار تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر در قالب‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شد.

از این رو مقرر شد ساعی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه سوره، بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه‌های هنر با قابلیت اجرا در سه سطح (کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت) را تدوین و جهت طرح در جلسه شورا به دبیرخانه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی ارسال کند.

در ادامه جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با موضوع ارائه گزارش سامانه فرنما براساس درخواست دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در راستای اجرایی سازی راهبرد ۳، ۱۱ و ۲۱ نظام فرهنگی تربیتی سند دانشگاه اسلامی ادامه پیدا کرد.

در این جلسه معاون فرهنگی وزیر علوم گزارشی از وضعیت سامانه «فرنما» که مربوط به فعالیت فرهنگی دانشجویان کشور است، ارائه کرد.

عبدالحسین کلانتری در این گزارش بر سیاستگذاری شاهدمحور، ظهور فناوری‌های نوین و توسعه رویکرد دیجیتال در عرصه فرهنگی، افزایش رویکرد‌های داده محور، هوشمندسازی، حکمرانی باز و پلتفرمی، مشارکتی شدن حکمرانی تأکید کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، مزایای سامانه فرنما را یکپارچگی داده‌ها از فعالیت‌های دانشجویی، تحلیل فعالیت‌های فرهنگی، زمینه سازی برای کشف ضعف‌ها، افزایش تولیدات بومی و شبکه سازی میان کنشگران فرهنگی اعلام کرد.

محمدابراهیم سقزچی دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با تشکر از معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواستار بازبینی و ارتقای سامانه شد تا با فراهم شدن امکان مشارکت کنشگران، رتبه‌بندی فرهنگی دانشگاه‌ها، ارتباط با شبکه‌های اجتماعی جهت بازنشر تولید محتوا‌ها و تحلیل کارشناسی و استخراج شاخص‌ها، سامانه یکپارچه‌ای در دسترس باشد.

در ادامه حجت الاسلام خسروپناه با استقبال از ارائه گزارش سامانه فرنما، خواستار رسانه‌ای شدن اقدامات این معاونت شد و بر ارائه گزارش‌های فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی ضمن تقدیر از گزارش معاونت فرهنگی وزارت علوم، با ضروری دانستن همافزایی نظام آموزش عالی کشور، افزودند طرحی صورت گیرد تا از نظر فنی امکان تجمیع داده‌های آموزش عالی و گزارش گیری از سامانه فرنما برای سایر مدیران جهت مجموعه سیاست‌گذاری‌های بعدی فراهم شود.

دیگر خبرها

  • تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • درخواست رستمی برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور