Web Analytics Made Easy - Statcounter

چیزی که شما تولید کرده‌اید،‌ مالک آن شما هستید و کسی نمی‌تواند از تولید شما بدون مجوز از شما،‌ استفاده کند.

همینطور شما نمی‌توانید چیزی که مال خودتان نیست را به اسم خود کرده و منتشر کنید اما اگر یک عکاس یا فیلمساز باشید یا حتی نوازنده موسیقی و بخواهید محتوای چند رسانه‌ ای خود را تولید و به فروش برسانید،‌ چه فرآیندی را باید طی کنید؟‌ ما به شما در این مورد توضیح می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حق نشر در اینترنت

هر چیزی که در اینترنت می‌بینید صاحبی دارد. عکس،‌ فیلم،‌ ویدئو،‌ متن،‌ مقاله،‌ پست وبلاگی،‌ صدا و... صاحب آن یک فرد یا شرکت یا سازمان است اما این صاحب اثر می‌تواند نحوه استفاده از آن را مشخص کند. می‌تواند مجوز استفاده از عکس خود را بدهد یا اجازه کپی مقاله خود را صرفا با ذکر نام و نویسنده صادر کند یا حتی هر نوع استفاده از جایی غیر از وبلاگ خود را ممنوع کند.

معرفی انواع حق نشر

رایج‌ترین روش حق نشر،‌ محفوظ بودن محتوا برای تولیدکننده و صاحب اثر است. شما حتی اجازه ندارید با ذکر نام،‌ از محتوای دیگری استفاده کنید.

صاحب اثر می‌تواند اجازه استفاده از ویدئو یا عکس خود را در وبسایت شما بدون نیاز به پرداخت هزینه‌ای بدهد اما صرفا ذکر نام دلیلی برای استفاده از محتوای دیگری نیست. یکی از مرسوم‌ترین روش‌های حق نشر ‌Creative Common است. در روش خلاقیت مشترک اجازه استفاده از محتوا از پیش داده شده است. محتوای ویکی‌پدیا از این نوع مطالب تامین می‌شود.

تصاویری که در مقالات ویکی‌پدیا می‌بینید توسط یک نفر تولید شده‌ و وی اجازه استفاده از آن را داده‌است و دیگری می‌تواند حتی بدون ذکر نام،‌ از آن استفاده کند.

در این روش صاحب اثر می‌تواند تبصره‌های مختلفی برای انتشار محتوای خود قرار دهد. برای مثال محتوای وبلاگ نگارنده به صورت استفاده آزاد با شرط ذکر نام نویسنده است.

خبرگزاری‌ها نیز از این روش استفاده می‌کنند. مثلا خبرگزاری فارس در پایین سایت خود کپی‌رایت نسخه ‌۴‌ خلاقیت مشترک را قرار داده است. به این ترتیب هر رسانه‌ای می‌تواند محتوای فارس را در وبسایت یا روزنامه یا تلویزیون خود بدون هیچ مشکل قانونی منتشر کند.

فروش محتوای چندرسانه‌ ای

اما برای فروش محتوا نیازمند پیروی از قوانین خاص و بسیار پیچیده‌ای هستید. سایت‌های منتشرکننده حق تایید یا رد کردن محتوای شما را برای خود محفوظ می‌دانند چرا که قرار است یک عکس یا ویدئو باکیفیت به دست مصرف‌کننده برسد.

برای فروش عکس یا ویدئو سرویس‌های زیادی وجود دارند که معروف‌ترین آنها این موارد هستند:‌

ShuttelStock، Dreamstime، Adobe Stock، DepositPhotos، Alamy، ‌123RF.

عموما فرآیند ثبت‌نام برای تولید محتوا یک شیوه است. در مرحله اول ثبت‌نام رایگان است و اطلاعات جزئی مانند ایمیل و شماره تلفن و اسم دریافت می‌شود.

به‌دلیل اهمیت پرداخت و امور مالیاتی،‌ متاسفانه این سرویس‌ها به ساکنان کشور ایران خدماتی ارائه نمی‌کنند.

در مرحله بعدی و برای شروع فروش حتما باید خود را در کشوری غیر از ایران معرفی کنید. اما انتشار تصاویر از داخل ایران مانند عکس یک مسجد یا پرچم ایران هیچ مشکلی ندارد.

همچنین نیازمند کارت اعتباری یا حساب ‌PayPal برای پرداخت هستید. قیمت‌گذاری در اختیار پلتفرم‌ هاست و عکاس کنترلی بر روی آنها ندارد و معمولا یک ماه پس از مشخص شدن میزان فروش،‌ پرداخت صورت می‌گیرد.

جهت تهیه کارت اعتباری یا حساب پی‌پال برخی سایت‌های ایرانی این خدمات را به شما ارائه می‌دهند و کشور شما را ترکیه یا جمهوری آذربایجان ثبت می‌کنند. در محتوایی که می‌فروشید باید به نشان‌های تجاری دقت کنید.

اگر محتوای شما تبلیغ‌کننده یک نشان تجاری مانند بنز باشد،‌ شیوه‌ نامه نشر متفاوت می‌شود.

در صورتی که در تصاویر خود از مدل،‌ سوژه و کلا انسان استفاده کنید،‌ باید سند اجازه و رضایت ایشان برای حضور در ویدئو یا فیلم خود را ارائه کنید!‌ معمولا این سندها به صورت آنلاین و با امضای الکترونیک ساخته می‌شود. همچنین به هیچ عنوان نمی‌توانید لوگو یا نشان شخصی روی عکس‌ها قرار دهید.

تصاویر و ویدئوهای شما باید با بهترین کیفیت باشند و کمترین میزان ویرایش روی آنها انجام شود. ویدئوها می‌تواند بین ‌۵‌ تا ‌۶۰‌ ثانیه باشد و نباید شامل صداهایی مثل گوینده باشد.

بسته به وبسایت و سرویسی که استفاده می‌کنید،‌ عدد پرداختی متفاوت است. همچنین فروش شما وابسته به استفاده و خریداری عکس یا ویدئو توسط کاربران است.

از آنجا که محتوای بسیار کمی از زندگی شهری و کشور ایران موجود است،‌ انتشار تصاویر از این فضاها با استقبال خوبی مواجه می‌شود.

برای نگارنده انتشار ‌۵۰‌ عدد تصویر با فروش ‌۱۵‌ دلاری مواجه شد!‌ سایت ‌stockphoto.ir به‌عنوان یک پلتفرم فروش ایرانی برای عکس‌های استوک و وکتور فعالیت می‌کند. پیشنهاد ما این است به‌دنبال سوژه‌های عجیب برای تولید ویدئو یا عکس نباشید.

از یک سوژه ‌حداقل ‌۵۰‌عکس بگیرید. بسیاری از طراحان اگر از سوژه یا عکس شما خوش‌شان بیاید و بخواهند آن را خریداری کنند،‌ به‌دنبال بهترین زاویه و حالت‌های مختلف می‌گردند. انتشار محتوا و فروش در اینترنت ‌نیازمند استمرار و تولید مستمر است. بدون شک فروش ‌۲۰۰۰‌ عکس می‌تواند درآمد قابل توجه دلاری خوبی برای شما به ارمغان بیاورد.

پیدا کردن محتوای چندرسانه‌ای رایگان

برخی سایت‌ها و سرویس‌ها محتوای چندرسانه‌ای ‌(صوتی،‌ تصویری و ویدئویی)‌ را به رایگان منتشر می‌کنند. این محتوا توسط کاربران تامین می‌شود. انگیزه کاربران عموما انتشار محتوا و اجازه استفاده است.

بسیاری از طراحان،‌ یوتیوبرها و تولیدکنندگان محتوا از این منابع استفاده می‌کنند. برای مثال اگر شما از موسیقی با کپی‌رایت ‌CC برای ویدئو خود استفاده کنید،‌ اینستاگرام نمی‌تواند به‌دلیل نقض کپی‌رایت ویدئو شما را حذف کند.

سایت‌هایی مثل ‌Unsplash، Pexels، Pixabay بسترهایی برای یافتن و انتشار این نوع محتوا هستند. در صورتی که تصاویر خود را در این سایت‌ها منتشر کنید،‌ به همه افراد اجازه می‌دهید حتی بدون نام بردن از شما،‌ از محتوایی که تولید کرده‌اید استفاده کنند.

عضویت و استفاده از این سایت‌ها رایگان است و محدودیت جغرافیایی روی آنها لحاظ نشده است.

عباس ملک‌ حسینی - ایده‌پرداز در زمینه تجارت الکترونیک/ ضمیمه کلیک روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ضمیمه کلیک کسب درآمد حق نشر اجازه استفاده صاحب اثر سایت ها ذکر نام حق نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۱۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟

به گزارش همشهری آنلاین، ویدیوئی از تابوت‌های باستانی در محوطه ایلامی جوبجی رامهرمز که کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند «برای انتقال آنها اقدامی نشده است» در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

کارگری در این ویدیو خطاب به مقامات محلی می‌گوید که «۱۲ ماه اینجا هستیم. جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما به دلیل شرایط بد نگهداری و مراقبت جسدهای باستانی نابود شدند.»

معاون میراث‌ فرهنگی خوزستان در این باره گفت: این تابوت‌ها مربوط به مراحل کاوش‌های فصل پنجم در سال ۱۳۹۸ است.

سیدمحسن حسینی اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، باحضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

وی افزود: از آغاز کار دولت مردمی حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تامین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده، گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره یک خبر که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش کرده‌اند.

در هر هیئت کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیای مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان خاطرنشان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندار و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

کد خبر 848566 منبع: تسنیم برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی خبر مهم استان ایلام

دیگر خبرها

  • پیغام جدید از پیرمرد حاشیه‌ساز سپاهانی در یک ویدئو
  • واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان
  • سقوط بزرگ فروش چین در انتظار اپل
  • پیش‌بینی‌های ناامیدکننده فروش آیفون در چین
  • واکنش زهره حمیدی به ویدئوی منتشر شده از او روی تخت بیمارستان | برای ۳ ماه قبل است، به سرطان مبتلا شده‌ام اما ...
  • الگوریتم اینستاگرام تغییر می کند؟
  • چرا اینستاگرام الگوریتم خود را تغییر می‌دهد؟
  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  • ویدئوی عجیب از وضعیت آموزشی دانشجویان دندانپزشکی 
  • روند خوب تولید؛ توقف فروش رسمی/خودروهای تولیدی کجا هستند؟