Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین گفت: شایعات پیرامون واکسن سینوفارم موضوع بیشتر سیاسی بوده و بیشتر مسائل بیش از آنکه از یک واقعیت اجتماعی یا علمی باشد، سیاسی است.

به گزارش مشرق، گفت‌وگویی با مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین انجام داده‌ایم که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

صحبت کردن در مورد واکسن نیاز به تخصص دارد

- درباره اخبار منتشر شده پیرامون واکسن سینوفارم و تفاوت نوع ووهانی و پکنی آن باید بگویم صحبت کردن در مورد واکسن نیاز به تخصص دارد و مشخص نیست منبع این اخبار کجا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- یک کمپانی می‌تواند یک واکسن را در شهرهای مختلف یک کشور بسازد؛ مثلا آسترازانکا در نقاط مختلف جهان ساخته می‌شود، فایزر و مدرنا هم به همین شکل هستند.

- من اطلاعات دقیقی ندارم که شرکت سینوفارم در شهرهای دیگر هم تولید دارد یا نه، ولی وقتی یک شرکت تولیدکننده واکسن در عرض کمتر از یک سال حدود ۳ میلیارد دز واکسن ساخته است، طبیعتا کار یک خط تولید و یک کارخانه نیست.

عمده واکسیناسیون در چین توسط سینوفارم است/ کشورهای حاشیه خلیج فارس از سینوفارم استفاده می‌کنند

- در خود چین از همین واکسن استفاده می‌کنند، عمده واکسیناسیون در چین توسط سینوفارم یا ساینومک که مدل دیگری از واکسن‌های سینوفارم است.

- واکسن چینی که WHO یعنی سازمان جهانی بهداشت آن را تایید کرده، همین سینوفارم است. همه کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس هم از همین واکسن استفاده می‌کنند و خیلی زودتر از آن که به ایران وارد شود به این کشورها رفته است.

- به قاعده امکان ندارد که این واکسن در خطوط مختلف تولید کیفیت متفاوتی داشته باشد، مانند بقیه داروها یا کالاهایی که تحت یک نام در خطوط مختلف تولید ساخته می‌شود.

عمده واکسن‌ها از پکن بارگیری شدند

- تا جایی هم که من اطلاع دارم بخش زیادی از واکسنی که تا امروز از چین وارد کشور شده که کمی بیشتر از ۲۰ میلیون دز است، از شهر پکن بارگیری شده است و مراجع مورد اطمینان در وزارت خارجه نیز در این مورد اطلاع‌رسانی کرده‌اند.

- دوستان ما در وزارت خارجه و همچنین سفارت ایران در چین با وجود اختلاف ساعت بین ایران و چین به صورت ۲۴ ساعته تلاش می‌کنند که مقدار بیشتری واکسن را به دست مردم برسانند.

مهم تامین واکسن است

- مهم تامین واکسن است، در چین تا امروز ۲ میلیارد دز واکسن کرونا توزیع و تزریق شده و حدود ۱ میلیارد دز هم صادر شده است.

- از این ۱ میلیارد دز تا امروز موفق شده‌ایم که بیش از ۲۰ میلیون دز واکسن کرونا بگیریم، البته امیدواریم که این رقم تا ۴۰ میلیون دز که مذاکرات آن در جریان است تا ماه آینده در ایران به دست ما برسد و به مردم تزریق شود.

سینوفارم یکی از ۴ واکسن تأیید شده بین‌المللی است

- واکسن سینوفارم یکی از ۴ واکسن تایید شده بین‌المللی است؛ تنها فایزر، مدرنا، آسترزنکا و سینوفارم توسط WHO تایید شده‌اند.

- اینکه از همان یک واکسن تاییدشده بین‌المللی هم مردم را دلسرد یا وحشت‌زده کنیم، چیزی به جز ایجاد وحشت عمومی و کمک به کسانی که در چند جبهه با واردات یا حتی تزریق واکسن مخالف هستند، نیست.

شایعات در مورد سینوفارم سیاسی است/ فضای رسانه‌ای را به چند کانال لندن‌نشین باخته‌ایم

 - بخشی از این واکنش‌های منفی درمورد مسائل مربوط به چین به این موضوع برمی‌گردد که رسانه‌های رسمی در کشور ما مرجعیت خود را از دست داده‌اند و یک نوع بی‌اعتمادی عمومی نسبت به اخبار منتشر شده در رسانه‌های عمومی وجود دارد.

- متاسفانه ما فضای رسانه‌ای را به چند کانال لندن‌نشین باخته‌ایم، آنها تبدیل به مرجع خبر شده‌اند. قاعدتا آنها دلشان برای مردم نمی‌سوزد و به دلایل سیاسی با هرچیزی که منفعت عمومی مردم در آن باشد، مخالفت می‌کنند و در نتیجه همین شایعات در کشور بپیچد.

- موضوع بیشتر این مسائل بیش از آنکه از یک واقعیت اجتماعی یا علمی باشد، سیاسی است. در مورد شایعات پیرامون واکسن سینوفارم هم موضوع بیشتر سیاسی است.

- تلویزیون‌های لندنی تا یک ماه و نیم پیش که سرعت واکسیناسیون بسیار کم بود، مدام می‌گفتند چرا واکسن به دست مردم نمی‌رسد؟ حالا که سرعت نسبت به آن زمان بیشتر شده نسبت به نوع واکسن فرافکنی می‌کنند.

- اینها بیشتر در جهت ایجاد تشویش است تا از این آب گل‌آلود ماهی سیاسی خود را بگیرند. وگرنه واکسن سینوفارم که به کشور ما وارد می‌شود توسط سازمان جهانی بهداشت تایید شده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان واکسن کرونا سفارت ایران اتاق مشترک بازرگانی ایران خلیج فارس سینوفارم سازمان جهانی بهداشت واکسن سینوفارم ایران و چین میلیارد دز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۲۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است

معاون اول رئیس‌جمهور گسترش روابط با آفریقا را راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و گفت: تعاملات اقتصادی و سیاسی تهران با کشورهای دوست و همچنین جهان براساس راهبرد برد-برد است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد مخبر عصر _ شنبه هشتم اردیبهشت_ در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری‌های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه‌های همکاری‌های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت هم است، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ۱۰ ساله همکاری دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه‌ها و قراردادهای امضا شده هر چه سریع‌تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می‌کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم‌های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می‌توانند با تعمیق روابط خود تحریم‌های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضا شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت‌های شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت‌های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت‌های ایران در زمینه‌های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

کد خبر 748539

دیگر خبرها

  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • پایان شایعات؛ قرارداد سرمربی محبوب طارمی تا سال ۲۰۲۸ امضا شد
  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه
  • راه‌اندازی مرکز زنجیره سرمای واکسن با اعتبار ۱۳ میلیارد در زاهدان