Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ساینس اینفو، قلب یکی از حیاتی‌ترین اندام‌های بدن است که کوچکترین اختلال در روند کارکرد آن می‌تواند مرگبار باشد. یکی از سوالات رایج درباره فعالیت قلب، ضربان آن است.

در این مطلب به سوالات رایج درباره ضربان قلب می‌پردازیم:

- نرخ طبیعی ضربان قلب چه میزان است؟

نرخ ضربان قلب به طور طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان در دقیقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، متخصصان می‌گویند یک فرد سالم باید ۶۰ تا ۸۰ ضربان در دقیقه داشته باشد. به طور معمول با افزایش سن نرخ ضربان قلب تغییر می‌کند و این امر نشان دهنده سلامت بدن است. اگر ضربان قلبتان در زمان استراحت کمتر از ۴۰ یا بیشتر از ۱۲۰ ضربان در دقیقه است باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

- دلیل آرام یا سریع‌تر شدن ضربان قلب چیست؟

دلایل زیادی برای تغییر الگوی ضربان قلب وجود دارد. افزایش فعالیت، نوشیدنی‌های حاوی کافئین، یا داشتن تب و پرکاری تیروئید می‌تواند تپش قلب را افزایش دهد. استرس و نگرانی و نیز مصرف برخی دارو‌ها می‌تواند نرخ ضربان قلب را بالا ببرد.

در سوی دیگر، برخی موارد می‌تواند میزان ضربان قلب را کاهش دهد. برای مثال، قلب هم یک ماهیچه محسوب می‌شود و با ورزش می‌توان آن را تقویت کرد. از این رو، هر چه قدر سالم‌تر و ورزشکارتر باشید نرخ ضربان قلبتان در زمان استراحت کاهش می‌یابد.

- ضربان قلب غیرطبیعی چیست؟

اختلال ریتم قلب یکی از بیماری‌های رایج قلبی است که به دلیل ریتم نامنظم بروز می‌کند که می‌تواند کند، سریع یا نامنظم باشد. این مشکل در مردان رایج‌تر از زنان است به طوری که از افراد مبتلا ۷۰ درصد مردان و ۳۰ درصد زنان هستند.

دلیل اصلی ضربان قلب غیرطبیعی وجود تکانه‌های الکتریکی نامنظم در ماهیچه‌های قلب است. این موضوع بخاطر مواردی همچون اختلالات روانی، استرس، تنش، کار زیاد، و مصرف محرک‌هایی همچون نوشیدنی‌های الکلی، قهوه و سیگار بروز می‌کند.

- در صورت داشتن مشکل آریتمی قلبی چه کنیم؟

آریتمی قلبی ناشی از عدم فعالیت منظم قلب به دلیل ریتم غیرطبیعی بروز می‌کند. در موارد خفیف، این موضوع می‌تواند باعث پمپاژ نامناسب خون، اضطراب، نگرانی، استرس، تپش قلب، سختی در عمل تنفس و بی حالی شود. در موارد شدید این موضوع باعث از حال رفتن بیمار خواهد شد. اگر فرد به موقع به بیمارستان مراجعه نکند احتمال آسیب‌های جدی و حتی مرگ وی وجود دارد.

بیشتر بخوانید 

چقدر برنج و روغن بخوریم تا چاق نشویم؟ حذف برنج از رژيم غذايي چه ضرري دارد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ضربان قلب آریتمی قلبی بیماری قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۴۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم خاموش استرس را بدانید

ایتنا - به گفته کارشناسان، علائم خاموش استرس را می‌توان به راحتی نادیده گرفت، اما تشخیص آنها برای حافظت از سلامت روان مهم است.
علائم قابل مشاهده استرس نسبتاً واضح است - تحریک پذیری، عصبانیت، بی‌حوصلگی، تنش عضلانی.

به گزارش ایتنا، دکتر عاصم شاه، مدیر جامعه روانپزشکی در کالج پزشکی بیلور در هیوستون، در یک بیانیه خبری گفت: «شاید نتوانید علایم را برای مدت طولانی پنهان کنید. اما خانواده، دوستان و همکاران بلافاصله متوجه آن خواهند شد. این درحالیست که علائم خاموش استرس ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا قابل توجه باشد. اگر منزوی و تنها باشید، هیچ کس به جز شما متوجه آن نمی‌شود.»

در حالی که برخی از استرس‌ها در زندگی طبیعی است، نظارت بر علائم خاموش آن مهم است. شاه گفت که اگر آنها در طول زمان بدتر شوند یا شروع به تداخل در زندگی روزمره کنند، ممکن است نشانه‌ای باشد که به کمک یک متخصص بهداشت روان نیاز دارید.

عاصم  شاه افزود:« علائم خاموش استرس می‌تواند زمانی باشد که افراد علاقه خود را به زندگی از دست بدهند. آنها از انجام کارهایی که زمانی از آنها لذت می‌ردند دست بر می‌دارند. آنها مضطرب، عصبی یا ترسیده‌اند و از کارهایی که قبلاً انجام می‌دادند اجتناب می‌کنند، زیرا تحت فشار قرار می‌گیرند.»

سایر علائم استرس خاموش شامل کاهش یا افزایش وزن، کندن عمدی موها یا جویدن ناخن است. برای مدیریت استرس، شاه توصیه می‌کند ابتدا با فعالیت بدنی و تکنیک‌های تمدد اعصاب شروع کنید.

عاصم شاه گفت: «می‌توانید مدیتیشن، تمرینات تنفس عمیق را امتحان کنید یا زمان با کیفیتی را با خانواده و دوستان بگذرانید. برای فعالیت بدنی، پیاده روی کنید، ورزشی که دوست دارید انجام دهید یا در یوگا یا تای‌چی شرکت کنید.»
 

دیگر خبرها

  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • هر آنچه باید درباره ویژگی My Week در Google Photos بدانید
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • تداوم پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان
  • پایداری ارتباطات مخابراتی خوزستان با وجود بارندگی‌های اخیر
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • کمبود این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • این علائم نشان دهنده کمبود ویتامین B۱ است