Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- گروه رادیو و تلویزیون: محمدعلی رجایی رئیس‌جمهور و محمدجواد باهنر نخست‌وزیر در حدود ساعت 3 بعد از ظهر روز یکشنبه 8 شهریور 1360 بر اثر انفجار بمب بسیار قدرتمندی که سازمان تروریستی منافقین در ساختمان نخست‌وزیری کار گذاشته شده بود، به شهادت رسیدند. مسعود کشمیری عامل بمبگذاری و شهادت این بزرگواران، نفوذی سازمان مجاهدین خلق، که مزورانه و منافقانه توانسته بود اعتماد شهید رجایی را به سوی خود جلب نماید، در آن برهه سمت دبیری امنیت ملی را بر عهده داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واقعه درست دو ماه پس از آن رخ داد که آیت‌الله سید محمد حسینی ‌بهشتی و بیش از ۷۰ تن از چهره‌های سیاسی و اجرایی عضو حزب جمهوری اسلامی در انفجار دفتر این حزب ترور شده و به شهادت رسیده بودند.

**«راز ناتمام» و گره گشایی از پرونده ترور

حالا این واقعه تاریخی دستمایه ساخت سریالی به نام «راز ناتمام» در صداوسیمای مرکز کرمان شده است و روزهای پایانی تصویربرداری را سپری می کند. درباره این سریال «علی دارابی» معاون امور استان های سازمان صداوسیما گفت: هفته دولت همیشه یادآور دو مرد بزرگ در تاریخ معاصر کشورمان است، شهیدان رجایی و باهنر که این هفته هم به مناسبت سالروز شهادت آنها نامگذاری شده و جا دارد این هفته را خدمت همه کارکنان و مدیران خدمتگزار تبریک بگویم و برای دولت جدید آرزوی موفقیت نمایم. شهیدان رجایی و باهنر دو معلم ساده زیست، با اخلاق، جهادی، پاکدست و ایثارگر، الگوی مناسبی برای خدمتگزاران و مسئولین هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه همواره یادآور شده یکی از شیوه‌های مناسب و به روز برای شناخت بیشتر این شخصیت‌ها و شناساندن آنها به نسل حاضر و صد البته کارگزاران و دولتمردان امروز، استفاده از قالب نمایش است خاطرنشان کرد: فیلم‌های کوتاه و بلند و سریال‌هایی که همه یا بخشی از زندگی قهرمانان واقعی را به تصویر بکشد و در این بین، «راز ناتمام» از همین دست آثار است که با محوریت زندگی شهید باهنر در صدا و سیمای مرکز کرمان تولید می‌شود ؛ سریالی که روزهای پایانی تصویربرداری را پشت سرگذاشته و به زودی آماده پخش خواهد شد و در تلاش است رازهای ناگفته‌ای از زندگی این دولتمرد بزرگ را برایمان تعریف کند.

**نفوذ چگونه شکل گرفت؟

همانطور که گفته شد، تا به حال سریال مستقلی درباره شهید باهنر و یا شهید رجایی تولید نشده است و از سال گذشته امین امانی کارگردانی سریالی با این موضوع را برعهده گرفته است. در حقیقت سریال «رازهای ناتمام» روایتی از زندگی پر فراز و نشیب این شهدا است و به مرور رویدادهای اوایل انقلاب و نفوذ دشمن را به تصویر می کشد.

**نقش شهید باهنر و شهید رجایی را چه کسانی ایفا می کنند؟

فیلمنامه این سریال را جلال الدین دری نوشته است و فرهاد جم در نقش شهید باهنر، رامین راستاد در نقش آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، مسعود رحیم‌پور در نقش شهید بهشتی، سیدجواد هاشمی در نقش شهید رجایی، بهرام ابراهیمی در نقش مهندس مهدی بازرگان، علیرضا مهران در نقش آیت الله خامنه ای و شهرام عبدلی در نقش مسعود کشمیری در این سریال ایفای نقش کرده اند. از جمله دیگر بازیگران سریال نیز می توان به نگین معتضدی، مریم کاویانی، مریم خدارحمی، مهدی امینی‌خواه، مهدی کوشکی، محمدرضا علیرضایی، ابوالفضل همراه، لیلا بوشهری،مرتضی کاظمی، مجید شهریاری، فرهاد طوفان، هدایت‌الله سجادی، کیاوش زارع‌طلب و بهنام شعبانی اشاره کرد.

 

**علیرضا مهران و ایفای نقش رهبر معظم انقلاب

اولین سریالی که نقش آیت الله خامنه ای را در سریالی به تصویر کشید، محمدرضا ورزی کارگردان سریال «معمای شاه» بود. او در این سریال بیشتر شخصیت های تاریخ معاصر را به تصویر کشیده بود که اکثر آنها به مدد گریم شهرام خلج بسیار نزدیک به واقعیت از کار درآمده بودند.

ورزی در این سریال از علیرضا مهران برای ایفاری نقش جوانی های رهبر معظم انقلاب بهره گرفته بود. بعد از آن هم مهران در سریال «جلال» ایفاگر نقش آیت الله سید محمدعلی قاضی طباطبایی شد و  در حال حاضر برای بار دوم قرار است نقش رهبر انقلاب را ایفا کند.

 

**سریالی در 2 فاز زمانی

مجموعه راز ناتمام در دو فاز زمانی گذشته و حال تولید می‌شود. گروه تولید سریال این روزها، در لوکیشنی واقع در الهیه مشغول تصویربرداری سکانس‌های مربوط به زمان حال این پروژه تلویزیونی هستند. بخش‌های مربوط به دهه پنجاه و شصت داستان به طور کامل تصویربرداری شده و قرار است سکانس‌های پایانی مجموعه نیز در کشور ارمنستان مقابل دوربین رود.

**امانی: تاریخ را تحریف نکردیم

امین امانی کارگردان سریال «راز ناتمام» نیز در رابطه با تولید سریال توضیح داد: این سریال یک اتفاق ویژه برای من است هرچند که بودجه ای که برای آن اختصاص یافته، بودجه سریال های الف نیست. اما من تلاش کردم که سریال از سطح کیفی مطلوبی برخوردار باشد.

وی درباره اینکه تا به حال درباره این مقطع تاریخی سریالی ساخته نشده نیز عنوان داشت: بله کاملا درست است. معمولا در سریال هایی که با موضوع تاریخ معاصر ساخته شده، به موضوع شهادت باهنر و رجایی پرداخته نشده است و شاید تنها اشارات کوچکی را در این باره دیده باشیم.

امانی درباره سختی های کار تولید هم عنوان داشت: داستان سریال «راز ناتمام» کاملا واقعی و تاریخی است و همین هم کار را برای ما دشوار می کرد. مخصوصا در انتخاب بازیگر که هم باید شبیه به افراد حقیقی می بودند و هم اینکه وقتی در کنار هم قرار می گرفتند، نسبت اندامی آنها مانند قد رعایت شده باشد. همین هم باعث شد تا در بخش انتخاب بازیگر و گریم ها زمان زیادی صرف کنیم.

وی درباره تن صدای بازیگرها و شباهت آنها با اشخاص حقیقی نیز توضیح داد: در سریال صداها هم واقعی است و مربوط به سرصحنه هستند. در حقیقت بازیگرها صداسازی کرده‌اند.

 

امانی درباره اینکه کدام بخش از واقعه 8 شهریور بیشتر مد نظرش بوده نیز توضیح داد: در حقیقت محوریت سریال شهید باهنر و زندگی ایشان است. ما در سریال به روابط خانوادگی او پرداخته ایم. در کنار آن شخصیت های دیگر نیز تصویر شده اند. این را هم بگویم که پیش از ما کسی تا به حال سراغ زندگی این شهید بزرگوار نرفته بود و برخی وقتی فهمیدند من چنین کاری را می سازم گفتند که در نهایت اجازه پخش نخواهی گرفت!

وی ادامه داد: ولی من به سراغ تاریخ رفته ام و تمام تلاشم را کرده ام تا به دور از شعارزدگی و دروغگویی تصویر درستی از این شخصیت ها به تصویر بکشم. اما فضاسازی آن دوران کار بسیار سختی بود و البته اعتقاد دارم که تا به حال هم نگاه شهید با هنر روی این کار هست که علی رغم پیش آمدن مشکلات بسیار، تا به حال کار خوب پیش رفته و تمام موانع شکر خدا رفع شده اند.

 

وی درباره اینکه در ساخت سریال «راز ناتمام» تا چه میزان با خانواده شهید باهنر نیز ارتباط داشتید؟ توضیح داد: خوشبختانه من در گام اول همشهری شهید با هنر هستم، به ایشان علاقه بسیاری دارم و همیشه هم دوست داشتم که سریالی درباره ایشان ساخته شود. در طول ساخت سریال هم مدام با خانواده و فرزند ایشان در ارتباط بودیم و از نزدیک در جریان ساخت سریال قرار داشتند. در حقیقت با حضور ایشان توانستیم اطلاعات دقیق و درستی به دست بیاوریم و از آنها در ساخت سریال بهره ببریم.

وی در پایان درباره تولید کار تاریخی در زمان حال و با وجود شیوع کرونا گفت: متاسفانه یکی از موضوعاتی که سختی کار ما را مضاعف کرد، موضوع بیماری کرونا بود. چون در هیچ سکانسی، کسی ماسک نمی زد. ما هم از بابت بیماری نگران بودیم. تمام تلاشمان را کردیم تا پروتکل ها دقیق رعایت شود. خوشبختانه تا به حال خداوند کمکمان کرد و امیدوارم مردم از دیدن این سریال تاریخی لذت ببرند.

انتهای پیام/


 

منبع: فارس

کلیدواژه: راز ناتمام شهید رجایی شهید باهنر رامین راستاد فرهاد جم شهرام عبدلی امین امانی نقش آیت الله شهید باهنر شهید رجایی راز ناتمام ساخت سریال تا به حال شخصیت ها نقش شهید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۴۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه

رئیس قوه قضائیه با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه و اعمال خشونت نیروهای دولتی و پلیس آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال تظاهرات مسالمت‌آمیز ضدصهیونیستی گفت: صهیونیست‌ها با پشتیبانی آمریکا و بعضی دیگر از دول غربی همچنان در غزه مشغول نسل‌کشی و جنایت هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_ در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، ضمن گرامیداشت دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) خطاب به مرکز توسعه حل اختلاف تاکید کرد که از فرصت دهه کرامت برای بسط و گسترش هر چه بیشتر فرهنگ صلح و سازش در جامعه، استفاده شود.

وی با عنایت به سفر اخیر هیئت عالی قضائی به استان هرمزگان و بازدید مجدد خود از بندر شهید رجایی، ضمن آسیب‌شناسی مقوله ساماندهی وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای اموال «تملیکی» و «توقیفی»، دستورات ویژه‌ای را در این حوزه صادر و اظهار کرد: وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای اموال «تملیکی» و «توقیفی» در سراسر کشور، به ویژه استان هرمزگان، با گذشته قابل مقایسه نیست و وضع این مراکز بسیار بهتر شده است؛ البته هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به برخی نقاط ضعف مشهود در بنادر و گمرکات بیان داشت: در جریان سفر به هرمزگان و بازدید میدانی از بندر شهید رجایی، به عنوان یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیتی بین‌المللی و از قطب‌های واردات کالا به کشور، علی‌رغم مشاهده پیشرفت‌های محسوس و چشمگیر، نقاط ضعفی را نیز مشاهده و احصاء کردم که از جمله آن‌ها می‌توان به تکمیل نشدن سامانه‌های برخط و اتصال نداشتن آن‌ها به یکدیگر و همچنین اتصال نداشتن آن‌ها به سامانه جامع تجارت اشاره کرد؛ بدون‌تردید با ایجاد سامانه واحد میان گمرکات، بنادر و سازمان اموال تملیکی و اتصال این سامانه به سامانه جامع تجارت از بسیاری از نواقص و ناهماهنگی‌ها که سبب ترخیص نشدن کالاها می‌شود، جلوگیری به عمل می‌آید؛ لذا در همین راستا به سازمان بازرسی دستور می‌دهم که این موضوع را تا تحقق کامل از دستگاه‌های مسئول پیگیری کند.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای گفت: در بازدید میدانی که از بندر شهید رجایی انجام دادیم، متوجه شدیم یکی دیگر از نقاط ضعف مشهود که سبب ایجاد اشکالاتی در امر ترخیص کالاها می‌شود، این است که گاهی در صدور دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌ها از سوی اشخاص و دستگاه‌های مسئول، هماهنگی وجود ندارد؛ به نحوی که از تعبیرِ «خلق‌الساعه» برای این بخشنامه‌ها استفاده می‌شود؛ برای نمونه، یک مدیر میانی در گمرک بر مبنای سلیقه خود و بدون مشورت و هماهنگی با سایر اشخاص و دستگاه‌های ذی‌ربط، بخشنامه‌ای را صادر می‌کند که ممکن است همان بخشنامه، مسائلی را برای دستگاه‌ها و بخش‌های دیگر حتی «سازمان بازرسی» و «دیوان عدالت اداری» ایجاد کند، این موضوع، یکی از اشکالات در این حوزه است که باید برطرف شود و من بعد از سفر اخیر به هرمزگان، این موضوع را با مسئولان ذی‌صلاح دولتی در میان گذاشتم.

وی با اشاره به بازدید خود از مخازن محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی در بندر شهید رجایی اضافه کرد: یکی دیگر از نقاط ضعف در بندر شهید رجایی که در بازدید اخیری که داشتیم مشهود بود، وجود نداشتن واحدهای آزمایشگاهی مجهز در این بندر مهم صادراتی و وارداتی کشور است؛ فقدان چنین واحدهایی سبب می‌شود، نمونه برخی محموله‌های وارداتی که گاهی در زمره نیازهای ضروری کشور هستند و برای آن‌ها ارز ترجیحی تخصیص داده شده، ماه‌ها در رفت‌وآمد میان بندر شهید رجایی و آزمایشگاه مجهزی در شهری دیگر باشند و همین امر علاوه بر هزینه‌های اضافی که به بیت‌المال تحمیل می‌کند موجب انقضا و فاسد شدن آن محموله نیز می‌شود؛ مصداقِ این نقطه ضعف در قضیه محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی که از مردادماه سال ۱۴۰۰ وارد کشور شده بود و در مخازن بندر شهید رجایی نگهداری می‌شد، مشهود بود، البته در این قضیه، آقایان خیلی سریع در چند روز منتهی به بازدید ما، صورت جلسه تهیه کرده بودند که این محموله را بازگردانند و خسارت از مبدا بگیرند؛ به هر ترتیب، این کالای مورد اشاره، دیگر قابل استفاده نیست.

رئیس قوه قضائیه مقوله ساماندهی بنادر و گمرکات را دارای ارتباط مستقیم با مقوله‌ی تحقق شعار سال دانست و در همین راستا گفت: باید توجه داشت که رفع نقاط ضعف در گمرکات و بنادر ما می‌تواند به تحقق شعار سال ناظر بر «جهش تولید با مشارکت مردم» نیز یاری رساند، برای نمونه در بندر شهید رجایی ملاحظه کردم که چندین ماه است که ۱۰ کانتینر تجهیزات یک کارخانه بافندگی، ترخیص نشده است؛ تجهیزاتی که بر مبنای قراردادی میان خریدار داخلی و فروشنده خارجی، تکنسین‌هایی برای نصب آن‌ها باید به کشور اعزام شوند، ممکن است در این فاصله که آن تجهیزات بافندگی در گمرک یا بندر ما معطل مانده است، مدت قرارداد با آن تکنسین‌ها نیز اتمام یابد و تولیدکننده ما مجبور شود قرارداد جدیدی را با آن‌ها منعقد کند؛ آیا همین امر، هزینه تولید را بالا نمی‌برد؟!

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای تصریح کرد: البته باید تاکید کنم که برخی از نقاط ضعف در موضوع بنادر و گمرکات ناشی از کار خود ما در دادگستری و تعزیرات است؛ برای نمونه باید اشاره کنم که به برخی پرونده‌های این حوزه در دادگستری و تعزیرات، با تأخیر رسیدگی می‌شود؛ البته حجم عمده پرونده‌ها در این حوزه، در تعزیرات است؛ لذا وزیر دادگستری باید نسبت به رفع این موضوع اهتمام داشته باشد؛ در این رابطه ضرورت دارد ضابطان را توجیه و راهنمایی کرد که یک محموله را بلاوجه به عنوان محموله قاچاق توقیف و ضبط نکنند و چنانچه تشخیص بر قاچاق بودن محموله وجود داشت، به پرونده مربوطه در دادگستری و یا تعزیرات به سرعت و دقت رسیدگی شود تا مبادا محموله‌ای فاسد شود یا خسارت به آن تعلق گیرد، در این رابطه، دادستان کل و سایر بخش‌های ذی‌ربط در قوه قضائیه، ایفای نقشِ نظارتیِ ویژه داشته باشند.

وی بیان داشت: وضعیت تعیین تکلیف و ترخیص ماشین‌آلات و وسایل نقلیه در انبارهای بنادر و گمرکات و اموال تملیکی و توقیفی در سراسر کشور به ویژه استان هرمزگان بسیار بهتر شده است، اما هنوز در این حوزه نیز نیاز به تسریع هر چه بیشتر امور است.

رئیس عدلیه با اشاره به ابتکارات دادگستری استان هرمزگان در رفع نواقص و مشکلات با همگرایی و همدلی با سایر بخش‌ها در استان گفت: در جریان بازدیدها و دیدارهایی که در بندرعباس داشتم، نمایندگان اقشار مردم و همچنین مدیران استان هرمزگان، از اقدامات و ابتکارات رئیس کل پیشین دادگستری و رئیس کل فعلی، کمال قدردانی را داشتند؛ در اینجا نیاز است که بخش‌های مربوطه در قوه قضائیه به احصاء دلایل و عواملی بپردازند که سبب رضایت مردم و مسئولان یک استان از رئیس کل دادگستری استان می‌شود تا این مؤلفه‌ها به عنوان الگو در سراسر کشور مطرح شوند، همچنین معاونت راهبردی باید تدبیری اتخاذ کند که بتوانیم در طول سال، یک تا دو بار از دادگستری‌ها و مراجع قضائی که موفق به رفع نقاط ضعف در حوزه کاری‌شان شده‌اند، تقدیر به عمل آوریم و نسبت به معرفی این دادگستری‌ها و مراجع به عموم و شناساندن الگوهای کاری و ابتکاری‌شان، اهتمام داشته باشیم.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای اظهار کرد: مقوله «آمار» یکی از شاخص‌ها برای ارزیابی کار قضات و واحدهای قضائی است، اما به هیچ وجه نباید دقت در کار قضا را فدای آمارگرایی کنیم، برخی قضات اجرای احکام نسبت به مبهم بودن آرای صادره از محاکم گلایه دارند؛ امری که سبب شده آن‌ها در اجرای احکام با مشکلاتی مواجه شوند؛ لذا به دیوان عالی کشور و دادستان کل و معاون قضائی دستور می‌دهم نظارت‌ها و بازرسی‌های ویژه‌ای را به صورت مسئله‌محور، موردی، میدانی و یا از طرق دیگر از دادگستری‌ها و مراجع قضائی که بیشترین آمارِ «آرای نقض شده» و «آرای مواجه شده با ماده ۴۷۷» و «آرای مبهم از نظر اجرای احکام» را دارند، به عمل آورند.

وی با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه و همچنین اِعمال خشونت نیروهای دولتی و پلیس آمریکا و کشورهای اروپایی در قبال تظاهرات مسالمت‌آمیزِ ضدصهیونیستی گفت: صهیونیست‌ها با پشتیبانی آمریکا و برخی دیگر از دول غربی همچنان در غزه مشغول نسل‌کشی و جنایت هستند و در این میان وجدان‌های بیدار در سراسر جهان از جمله در آمریکا و اروپا به تکاپو افتاده‌اند و تنها با زبان و بدون بر هم زدن نظم عمومی در محیط دانشگاه و سایر مجامع به جنایات صهیونیست‌ها در غزه اعتراض می‌کنند و پاسخی که از سوی نیروهای دولتی و نیروهای پلیس دریافت می‌کنند، پاسخی خشن و سرکوب‌کننده است؛ اگر این مشاهدات از وضعیت غزه و اعتراضات در آمریکا و اروپا نبود، نمی‌شد ذات خبیث این مدعیان دروغین حقوق بشر را نشان داد؛ باید این سوال را مطرح کرد که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها زین پس چطور جرئت می‌کنند دم از حقوق بشر بزنند و سایر کشورها را به بهانه‌های حقوق بشری مورد فشار و ایذاء قرار دهند و علیه آن‌ها قطعنامه صادر کنند؟!

کد خبر 751108

دیگر خبرها

  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی
  • چرا ساترا به حذف «حشاشین» ورود کرد؟/ ترور را به ایران نسبت دادند!
  • پایان آخرین تعمیرات دوره‌ای واحد‌های بخاری نیروگاه شهید رجایی
  • اژه‌ای: وضع بنادر و انبار گمرکات با نقطه مطلوب فاصله دارند
  • با نقطه مطلوب وضعیت بنادر ،‌گمرکات و انبارها فاصله داریم
  • وضعیت بنادر، گمرکات و انبارهای «تملیکی» و «توقیفی» بهتر شده است
  • استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه
  • شهید مقصودی معلمی دلسوز و وظیفه شناس بود
  • شهید مقصودی معلمی دلسوز و وظیفه شناس بودند
  • ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم