Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد اقتصاد دانشگاه اهواز گفت: اگر آقای خاندوزی موفق به انجام اصلاح نظام مالیاتی شود، قطعا اقدام مفیدی در افزایش درآمد‌های دولت و کاهش فعالیت‌های دلالی و سفته بازی و متعاقب آن تورم برداشته است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید احسان خاندوزی با رای بالای مجلس شورای اسلامی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر جوانی که کارنامه کاری مثبتی در عرصه اقتصاد دارد، لذا مجلس به برنامه‌هایی رای داد که اگر محقق شود می‌تواند بخشی از مشکلات ساختاری که در اقتصاد ایران نهادینه شده را رفع کند. مرتضی افقه؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز در گفتگو با دانشجو نگاهی دارد به برنامه‌های خاندوزی در وزارت اقتصاد و چالش‌های پیش روی این وزیر جوان که در ادامه تقدیم می‌شود.


مرتضی افقه به مباحث مورد نظر وزیر اقتصاد برای فعالیت‌های چهار سال کاری این وزارتخانه و اهمیت این موضوعات در کاهش چالش‌های اقتصادی پرداخت و در این باره گفت: یکی از مهمترین برنامه‌هایی که آقای خاندوزی قول آن را به مردم و مجلس داده است تمرکز بر روی تامین بودجه یا پوشش دهی کسری بودجه از روش‌های غیر تورمی مثل دریافت مالیات و از طریق افزایش پایه‌های مالیاتی مختلف است.

وی در این باره افزود: اگر وزیر اقتصاد این وعده را جامه عمل بپوشاند قطعا اقدام مثبت ومفیدی برای کشور صورت داده است که در آینده اقتصاد ایران بسیار موثر خواهد بود. به عبارت دیگر اگر آقای خاندوزی بتواند برنامه‌های کارآمد و عملیاتی برای این منظور تدوین کند و سایر دستگاه‌ها را با هم همراه کند وضعیت به مراتب بهتر از امروز می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز در این باره خاطر نشان کرد: هر چند نیت آقای خاندوزی مثبت و برنامه بسیار خوبی را در نظر دارند، اما برای تحقق این هدف در وهله اول باید موانع ساختاری برداشته شود. موانع ساختاری متعددی درپیش پای طرح مورد نظر وزیر اقتصاد قد علم می‌کنند که کار را برای اجرای طرح و برنامه‌های مورد نظر بسیار سخت می‌کند.

افقه دراین خصوص تصریح کرد: عمده‌ترین موانع ساختاری که مانع اجرای طرح تامین بودجه کشور از طریق اخذ مالیات می‌شود بروکراسی مدیران و کارکنان ناکارآمدی است که باید یک به یک حذف شوند. با توجه به اینکه مدیران اراده و اهدافی برای انجام چنین طرح‌های بزرگی ندارند این برنامه تا به هدف برسد حتما زمان بر خواهد بود.

کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: متاسفانه به دلیل وجود یک سیستم ناکارآمد بروکراسی پیچ واپیچ و تو در تو، فقدان انگیزه مدیران که ریشه در عدم انتخاب و انتصاب مدیران شایسته و استخدام کارکنان کارآمد دارد، حتی اگر وزیر اقتصاد نیز خواستار اجرای این طرح مفید باشد الزاما نمی‌توان گفت در این کار موفق می‌شود.

افقه در این باره گفت: متاسفانه مسوولین فکر می‌کنند اگر موضوع یا ایده خوبی داشته باشند، چون قدرت مطلقه هستند، به خوبی می‌توانند ایده خود را محقق کنند، در حالی که بهترین ایده‌ها نیز در ساختار ناکارآمد بروکراسی مدیریتی و حتی قوانین ضد و نقیض و گیج کننده و پیچیده محو می‌شود و از بین می‌رود. تا کنون وزرا و مسوولین زیادی وعده‌های زیادی به مردم داده اند حتی از روی صداقت، اما به دلیل ساختار‌های غلط و بروکراسی‌های اداری ایده‌های مثبت آن‌ها عملیاتی نشده است. به این دلیل توصیه می‌شود مدیران پیش از هر کاری به فکر حذف بروکراسی‌ها و موانع باشند تا مسیر برای اجرای ایده‌های خوب آن‌ها آماده شود.

استاد اقتصاد خاطر نشان کرد: از جمله ایده‌ها و وعده‌های مثبت وزیر اقتصاد کاهش مالیات بخش تولید و افزایش مالیات غیر مولدهاست. اگر آقای خاندوزی موفق به انجام این موضوع شود، قطعا اقدام مفیدی در افزایش درآمد‌های دولت و کاهش فعالیت‌های دلالی و سفته گری و تورمی که از طریق این فعالیت‌ها ایجاد می‌شود برداشته است. هر چند کار بسیار سختی است چرا که افراد فعال در بخش دلالی، گروه‌های بسیار قدرتمندی هستند که با ابزار‌های مختلفی که در دسترس دارند اگر وزارت اقتصاد محکم نایستد می‌توانند با وعده و طرح وزیر اقتصاد مقابله کنند.

افقه درخصوص اهمیت رفع موانع کسب و کار نیز در وزارت اقتصاد و همکاری سایر وزارتخانه‌ها برای رفع چالش‌های اقتصادی کشور گفت: وزارت اقتصاد، سایر وزارتخانه‌ها ونهاد‌های دولتی و حاکمیتی باید برای برداشتن موانع کسب و کار بسیج شوند. قوانین ضد و نقیض باید حذف شود. دستگاه‌های نظارتی و قضایی وارد کار شوند و اختلافاتی که در مساله تولید در ارگان‌های مختلف با تولید کننده ایجاد شده را به درستی و در راستای منفعت رسانی به تولید حل و فضل کنند.

این اقتصاددان در ادامه توضیح داد: متاسفانه  امروز تولید کشور اسیر ناکارآمدی‌های سیستمی است که بخشی از آن خارج از اختیارات دولت است که باید از طریق مذاکره با سایر نهاد‌ها حل و فصل شود. در بخش مالیات هم ناکارآمدی سیستم اداری درون وزارتخانه‌ها که زیر مجموعه وزارت اقتصاد به شمار می‌روند باید رفع شود. با بهره گیری از تکنولوژی‌های روز می‌توان هزینه‌های انسانی را کاهش داد و مشکلات نیروی ناکارآمد را کم کرد و نظارت‌ها را افزایش داد، عمده این مشکلات باید در زیر مجموعه خود وزارت اقتصاد حل و فصل شود تا بخش‌هایی از اقتصاد که تابع مدیریت و سیاست گذاری‌های جدید دولت است ترمیم شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کسری بودجه سید احسان خاندوزی تورم وزارت اقتصاد دلالی مالیات بر عایدی سرمایه موانع ساختاری وزارت اقتصاد آقای خاندوزی وزیر اقتصاد فعالیت ها ایده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۵۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد

ایسنا/کردستان معاون و نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد موفقیت اقتصادی را موجب می شود، گفت: تجربه ثابت کرده است که فاصله گرفتن از دولتی بودن امور اقتصادی همیشه منفعت های زیادی برای جامعه داشته است.

مهرداد عظیمی امروز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت) در مراسم گرامیداشت هفته کارگر در مجتمع فجر سنندج، با اشاره به اینکه کردستان، برگ های زرین تاریخ کشور را به خود اختصاص داده و نقش مهم مردمان این دیار در پایداری انقلاب بی بدیل است، اظهار کرد: نیروی انسانی درخشان مهمترین ظرفیت استان کردستان علاوه بر ظرفیت‌های خدادادی است.

وی معرفی درست و به جای ظرفیت های انسانی استان را رسالت مهم رسانه های استان ذکر کرد و افزود: ظرفیت های برجسته کردستان و آیین های سنتی این دیار در این برهه زمانی به همت دولت به بالاترین جایگاه خود رسیده و به همگان معرفی شده است.

رییس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با تبریک هفته کارگر، عنوان کرد: کارگران مجاهدان عرصه اقتصادی هستند و در شرایطی که دشمنان در صدد تنگ کردن عرصه اقتصادی به مردم هستند، رهبر معظم انقلاب شعار سال را بر پایه اقتصادی انتخاب کرده و مشارکت مردم را مبنای تحقق آن قرارداده است.

وی، با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی و مردمی کردن اقتصاد موفقیت اقتصادی را موجب می شود، ادامه داد: تجربه ثابت کرده است که فاصله گرفتن از دولتی بودن امور اقتصادی همیشه منفعت‌های زیادی برای جامعه داشته است.

عظیمی، توجه به کارگران به ویژه کارگران ساختمانی اعلام کرد که دولت مکلف شد که بخشی از اعتبارات عمرانی سالانه دستگاه های اجرایی تحت عنوان تملک دارایی را صرف آموزش مهارت کارگران کنند و این امر از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

افزایش ۵۰ درصدی مراکز جوار کارگاهی

معاون وزیر کار تصریح کرد: یکی از راهبردهای جدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در سال جاری افزایش ۵۰ درصدی مراکز آموزشی جوار کارگاهی است.

عظیمی، کاهش بی‌سابقه نرخ بیکاری را جز افتخارات دولت عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: توانمندسازی دهک‌های ضعیف جامعه نیز از دیگر اقدامات و توفیقات دولت و این وزارتخانه بوده که این روند به خوبی جلو می‌رود و در وزارتخانه در قالب یک قرارگاه در راستای تحقق منویات و مطالبات مقام معظم رهبری تلاش می کنیم و امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی‌های مختلف در قالب این قرارگاه شاهد تحقق منویات رهبری و پاسخگویی به مطالبات مردم عزیز ایران باشیم.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • موانع تولید ۲۴ کارخانه در البرز طی سال گذشته رفع شد
  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • تلاش دستگاه قضایی برای تحقق شعار سال
  • تحقق وعده صادق با ۲۰ درصدتوان نیروها
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • ادعای وزیر رئیسی درباره تحقق وعده مهم دولت سیزدهم! | فیلم
  • فیلم/ تحقق وعده یک میلیون اشتغال در دولت سیزدهم
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد