Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا درخصوص تخلفات مربوط به خریدهای اینترنتی گفت: خریدهایی که از طریق پایگاه‌های اینترنتی و صفحات موجود در اینستاگرام انجام می‌شود، جزو تخلفات مشهود و عمده‌ای است که در شرایط کنونی که ما با شیوع بیماری کرونا مواجه هستیم به کرات اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: باید دقت شود که هیچ صفحه‌ای در نرم افزار اینستاگرام مجوز فعالیت تجاری ندارد. گاه شاهدیم دارندگان بعضی از این نوع صفحات مدعی می‌شوند که ما از فلان نهاد یا شرکتی برای فعالیت هایمان مجوز گرفته ایم. اما من باید تاکید کنم از اساس هیچ مجوزی در این باره وجود ندارد و هیچ صفحه‌ای در اینستاگرام مجوزی برای این نوع فعالیت‌ها ندارد.

وی با اشاره به اینکه تنها این سایت‌ها و پایگاه‌های اینترنتی هستند که می‌توانند برای این نوع فعالیت‌ها مجوز داشته باشند اظهار داشت: مالکان پایگاه‌های اینترنتی مجوزشان را از وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌گیرند و اینماد (نماد اعتماد الکترونیکی) دریافت می‌کنند. اما گردانندگان صفحات مجازی و همینطور سایت دیوار ادعاهایی را که در این مورد مطرح می‌کنند نادرست است.

سرهنگ پاشایی گفت: نکته‌ای که درباره داد و ستدهای مجازی باید اتفاق بیفتد این است که شهروندان تا زمانی که کالای خریداری‌شده به دستشان نرسیده، پولی پرداخت نکنند. البته بعضی از صفحات موجود در اینستاگرام فعالیت مطلوبی دارند و اعلام می‌کنند پرداخت وجه در هنگام تحویل کالا صورت خواهد گرفت. من به هموطنان توصیه می‌کنم از این روش برای خریدهای اینترنتی استفاده کنند.

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در پاسخ به اینکه شهروندان چگونه از جعلی بودن سایت‌های اینترنتی فروشنده کالا مطمئن شوند گفت: نکته اول اینکه اینماد نشان‌دهنده این است که شخص حقیقی یا حقوقی دارنده اینماد مجوز این فعالیت را دارد. شهروندان حتما باید روی نماد اینماد سایت‌های فروشنده کالا کلیک کنند تا اصل یا جعلی بودنش مشخص شود. چون بعضی از کلاهبرداران این نماد را جعل می‌کنند.

؟؟! تاکید کرد: وقتی روی اینماد کلیک کنیم، یک صفحه زرد برای ما باز می‌شود. اگر در یکی از این سایت‌ها اینماد جعلی باشد، آن صفحه باز نمی‌شود. البته بعضی مواقع هم اینماد جعلی نیست. بلکه تاریخ انقضای آن فعالیت گذشته است. بنابراین شهروندان حتما باید تاریخ اعتبار را هم بررسی کنند.
 
وی ادامه داد: درمجموع شهروندان بهتر است معمولا از سایت‌هایی خرید کنند که شهرت خاص مربوط به تجارت الکترونیک را دارند. یعنی این نوع سایت‌ها مشخص هستند و شهرت لازم در این حوزه را به دست آورده اند. بعضی اوقات ما شاهد این مساله بوده ایم که بعضی از سایت‌ها مجوز لازم برای فعالیت را داشته اند، اما مرتکب تخلف شده اند. تخلف‌هایی هم که مرتکب شده اند معمولا به این شکل نبوده که وجه معامله را از مشتریان دریافت کرده باشند و بعد کالا را تحویل ندهند. آن‌ها پول را از مشتری می‌گیرند و مدتی آن را پیش خود نگه می‌دارند و کالایی که سفارش داده شده را اصلا ندارند. مثلا کالای سفارش داده شده تلفن همراه بوده است. بعد از مدتی به مشتری اطلاع می‌دهند که به خاطر نبود موجودی کالا، این جنس موجود نیست و پول را به مشتری عودت می‌دهند. اما این پروسه یک ماه طول می‌کشد.

پاشایی درباره مجوز موسسات انتشاراتی که در صفحات اینستاگرام مبادرت به تبلیغ و فروش کتاب و کالاهای فرهنگی می‌کنند هم گفت: من به مردم این را اطلاع می‌دهم که هیچ صفحه‌ای در اینستاگرام مجوزی برای کسب و کار ندارد. مجوز کسب و کار صرفا به سایت‌های اینترنتی داده می‌شود. بیشتر کسب و کارهایی هم که در اینستاگرام فعال هستند معمولا مشکلی ندارند. اما این صفحات ساماندهی نشده اند. ما صفحه‌ای را در اینستاگرام شناسایی کردیم که مدعی فروش اجناس وارداتی از بندر انزلی بود. اما گرداننده این صفحه را ما در تهران دستگیر کردیم. درواقع این صفحات اینستاگرامی از اساس ساماندهی نشده اند.

وی با بیان اینکه فعالیت صفحات مجازی غیرقانونی به حساب نمی‌آید افزود: اما باید حتما نسبت به ساماندهی این نوع کسب و کارها اقدام شود و پلیس فتا هم این مساله را مطرح می‌کند. این نوع کسب و کارهای مجازی شبیه به کار افرادی است که در کنار خیابان دکه‌ای مستقر می‌کنند و اجناسی را به فروش می‌رسانند. دارندگان کسب و کارهای مجازی هم تقریبا همین وضعیت را دارند.

این مقام مسئول اضافه کرد: بعضی از این‌ها هم البته کسب و کارهایشان از شهرت زیادی برخوردار است. اما شکایت‌های زیادی علیه دارندگان این کسب و کارها به دست ما می‌رسد که مثلا کالا را تحویل نداده اند یا کالای تقلبی تحویل داده اند. یا مثلا در هنگام پیش آمدن یک مورد حقوقی یا شکایت اصلا پاسخگوی مشتریان نیستند و تلفن را قطع می‌کنند یا در فضای مجازی مشتری را مسدود (بلاک) می‌کنند.
 
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا تصریح کرد: هموطنان درباره این موارد باید هوشیار و آگاه باشند و زمانی که قصد خرید از سایت‌های اینترنتی را دارند، حتما نظرات کاربران را مطالعه کنند تا ببینند دیگران درباره نوع فعالیت و کسب و کار این سایت‌ها چه نظراتی دارند.

سرهنگ پاشایی گفت: آن دسته از سایت‌های اینترنتی یا صفحات مجازی که نظرات کاربران را مسدود می‌کنند قطعا مشکوک هستند. شهروندان سعی کنند در خریدهای اینترنتی بیعانه هم پرداخت نکنند و بعد از اینکه کالا را دیدند و از اصالت آن مطمئن شدند، آن وقت اقدام به پرداخت وجه کنند.

کد خبر 623478 برچسب‌ها پلیس فتا اینترنت - اینستاگرام جرایم سایبر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پلیس فتا اینترنت اینستاگرام جرایم سایبر سایت های اینترنتی اینستاگرام مجوز هیچ صفحه ای سایت ها کسب و کار پلیس فتا شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۶۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش اینترنتی دارو

دانلود صوت اصلی کد صوت

به جهان‌بین گوش می‌دید

چند ماه پیش خبری منتشر شد که می‌گفت پیرزنی با پلیس ۱۱۰ تماس گرفته و درخواست کرده که پلیس به محل زندگی‌اش بره. بعد از اینکه پلیس از راه می‌رسه، متوجه می‌شه که پیرزن کسی رو برای خرید داروهاش نداره و دست به دامن پلیس شده که براش از داروخانه دارو بخرن. پلیس هم دارو رو برای این پیرزن تهیه می‌کنه.

خیلی‌ها با شنیدن این داستان اقدام پلیس رو تحسین کردن، و خیلی‌ها هم به نبود سامانه‌ای برای خرید داروی افرادی مثل این پیرزن اشاره کردن، یعنی فروش اینترنتی دارو.

...

سلام،

به این قسمت از پادکست جهان‌بین خوش اومدین. در جهان‌بین هر بار به یک موضوع علم و فناوری می‌پردازیم. هدف ما اینه که از یک طرف بیشتر به خود علم بپردازیم و از سوی دیگر یافته‌های علمی و تاثیرشون بر زندگی رو به زبان ساده توضیح بدهیم.

خب، بریم سراغ موضوع امروز، فروش اینترنتی دارو.

...

همه‌گیری‌ها تاثیرات ماندگاری دارن و می‌تونن مسیر زندگی انسان رو تغییر بدن. یکی از تاثیرات ماندگار همه‌گیری کرونا افزایش استفاده از فناوری‌های ارتباطات راه دور بود؛ منظورم به طور خاص گسترش استفاده از ارتباطات صوتی و تصویری و همینطور خرید و فروش اینترنتیه. نمونه‌هاش رو می‌تونیم تو گسترش کلاس‌های آنلاین هم ببینیم.

امروز هم می‌خوایم به یکی از این مصادیق بپردازیم، فروش اینترنتی دارو که این روزها دوباره بحث درباره‌اش داغ شده.

--

روایتی که ابتدای این قسمت تعریف کردم شاید کمی اغراق‌آمیز به نظر بیاد و شاید خیلی‌ها شک کنن که آیا واقعاً چنین اتفاقی به همین شکلی که تعریف شده رخ داده یا نه. اما نمی‌شه تردید کرد که خرید دارو از خانه چقدر می‌تونه راحت‌تر باشه. شاید آدم مریض باشه و نتونه خودش برای خرید دارو به داروخانه بره، یا نخواد کس دیگه‌ای رو به زحمت بندازه که براش دارو بخره یا شاید بیماری واگیری داره و اینطوری می‌تونه خودش رو تو خونه قرنطینه کنه. یا حتی تو موردی که داستانش رو گفتیم، شاید فرد کهنسالی به تنهایی زندگی می‌کنه و رفت و آمد به داروخانه براش مشکله. اگر بخوام خلاصه کنم، شاید بتونم بگم همۀ اینها مصداق‌هایی از خدماتی هستن که برای راحتی افراد ارائه می‌شن.

اما این یک سمت ماجراست، سمت دیگه اینه که ارائۀ این خدمات باید توجیه اقتصادی داشته باشه، یعنی در مجموع درآمد حاصل از فروش آنلاین دارو باید به اندازه‌ای باشه که هزینۀ زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری در این حوزه رو توجیه کنه. هرچند گزارش دقیقی در این رابطه تو ایران در دسترس نیست، اما اندازۀ بازار فروش آنلاین دارو در سال گذشته در ایالات‌متحده 18.5 میلیارد دلار بود و تخمین می‌زنن که تا سال 2030 این رقم حداقل دو برابر بشه. یعنی نرخ رشد سالانه‌ای نزدیک به 10 درصد که رشد بسیار زیادیه و این بازار رو به شدت سودآفرین می‌کنه.

--

البته فروش اینترنتی دارو مشکلاتی هم دارد: فروش داروهای غیرقانونی و شیوع رفتارهای غیراخلاقی مثل فروش داروهای تاریخ‌گذشته یا جایگزین‌های کم‌کیفیت یا حتی تقلبی یکی از این مشکلات است.

یا این امکان هست که کودکی بتونه از طریق اینترنت داروهایی را تهیه کنه که باید از دسترسش دور بمونه.

نگرانی دربارۀ امنیت اطلاعات پزشکی هم کم نیست، به خصوص که همین چند وقت پیش هک اسنپ فود باعث شد اطلاعات کاربران این شرکت به فروش برسه. تازه امکان سوءاستفاده شرکت‌های خصوصی از دسترسی‌شون به کلان‌دادۀ اطلاعات پزشکی شهروندان هم مشکل بزرگیه.

یکی دیگه از مشکلات بسته‌بندی نامناسب، کاهش توانایی در نظارت بر مبادلۀ دارو و دسترسی نداشتن به پزشک داروساز و مشاوره‌ها و توضیح‌های تخصصی اونه که تو فروش آنلاین دارو به وجود میاد.

--

همونطور که حتماً شنیدین، اخیراً خبرهایی دربارۀ نهایی شدن آیین‌نامۀ حمل و عرضۀ دارو از طریق سکوهای اینترنتی منتشر شده.

مریم سرخوش، یکی از فعالان حوزۀ سلامت، تو یه مقالۀ خوب تو همشهری آنلاین، به ابهامات این طرح ایراد گرفته و اشاره کرده که مسئولان سازمان غذا و دارو سال گذشته در گزارشی از تخلفات گسترده همین سکوها خبر دادند؛ از جمله فروش دارو 10 تا 30 برابر گران‌تر از قیمت اصلی و برخی داروها هم در حالی به‌دست بیماران رسیده که یا برچسب اصالت کالا نداشته یا جعبه آن باز شده است.

با اینکه سرخوش تاکید می‌کنه که خیلی از کشورهای پیشرفته در حوزۀ آی‌تی هم فروش اینترنتی دارو ندارن، به نظر میاد که طرح «آیین‌نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی» راهی بوده برای درگیر نشدن با مسئلۀ فروش اینترنتی دارو و اینکه فروش اینترنتی به حمل‌و نقل دارو تقلیل داده بشه. با این همه همچنان مشکلاتی وجود داره که باید پاسخی پیدا کنند.

مسئلۀ اول مشکل عدالت اجتماعیه، اینکه با اینترنتی شدن فروش دارو چه کسانی از خرید اینترنتی بازمی‌مونن و چه استان‌هایی به داروها دسترسی پیدا نمی‌کنن. آیا اینطوری تضمینی هست که مثلاً داروی کمیابی رو که در یکی از داروخانه‌های استان کهکیلویه وجود داره به قیمت بالاتر به شخصی ساکن تهران فروخته نشه؟ کسانی که به هر دلیل امکان استفاده از اینترنت ندارن، یا به دلیل سواد کم یا نداشتن وسایل و امکانات، اونها چه نفعی از این کار می‌برن؟

چه فکری برای انحصار شده؟ آیا در آیین‌نامه تضمین شده که هیچ سکویی توزیع انحصاری رو دست نگیره؟ مسئولیت خطای توزیع دارو با کسیت؟ آیا ضوابطی اندیشیده شده که مسئولیت هر بخش از فعالیت با کیست؟ و مهمتر از همۀ اینها، آیا بدین ترتیب به سمت حذف محیط فیزیکی داروخانه حرکت نمی‌کنیم؟ و اگر چنین آینده‌ای قابل پیش‌بینیه، آیا برای پیامدهای اون فکری شده؟

--

اگر دوست دارید بیشتر دربارۀ فروش اینترنتی دارو و آیین‌نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی بدونین پیشنهاد می‌کنم مقالۀ خود من تو خبرگزاری آنا رو ببینید یا مقاله‌های مریم سرخوش تو همشهری آنلاین رو بخونید. لینک هر دو رو می‌تونین تو توضیحات پادکست پیدا کنید.

ممنونم که با من همراه بودید. می‌توانید از راه‌های ...... و ...... با ما در پادکست جهان‌بین در ارتباط باشید یا به سایت خبرگزاری آنا سر بزنید. برایمان بنویسید و بگویید که می‌خواهید دربارۀ چه موضوع علمی‌ای بیشتر بدانید. اگر هم دربارۀ موضوع فروش اینترنتی دارو سوالی دارید یا مشاهده‌ای دارید اون رو با ما در میون بگذارید.

پادکست جهان‌بین در خبرگزاری علم و فناوری آنا تهیه می‌شود.

 

منابع:

https://ana.ir/003nZv

https://ana.ir/003jcW

https://ana.ir/003j41

https://ana.ir/003hrI

https://ana.ir/003nSo

https://irna.ir/xjQfn2

https://fna.ir/3gltk4

https://www.mehrnews.com/x34DZw

https://www.hamshahrionline.ir/x9bHL

https://www.hamshahrionline.ir/x8W9Z

https://www.statista.com/outlook/hmo/digital-health/digital-treatment-care/digital-care-management/online-pharmacy/worldwide#revenue

https://www.statista.com/statistics/1308246/share-shoppers-purchasing-pharmaceuticals-online-country/

https://en.wikipedia.org/wiki/Online_pharmacy

https://finance.yahoo.com/news/global-online-pharmacy-market-size-160400940.html#:~:text=Report%20Overview%3A,9.5%25%20between%202023%20and%202030.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری اینترنتی خودش را خواننده سرشناس جا زد
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • بازداشت سازنده صفحه جعلی یک خواننده معروف در اینستاگرام
  • سازنده صفحه جعلی از یک خواننده معروف در اینستاگرام دستگیر شد
  • شکایت خواننده معروف به پلیس فتا | گرداننده صفحه اینستاگرام دستگیر شد
  • شناسایی صفحات جعلی توسط احراز هویت + فیلم
  • بازداشت کلاهبردار اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • فروش اینترنتی دارو