Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، محمدرضا صابری در خصوص داروی رمدسیویر و تاثیر آن اظهار کرد: رمدسیویر دارویی ضدویروس است که اساسا برای درمان کووید ۱۹ طراحی نشده است؛ در حقیقت این دارو برای درمان ویروسی به نام ابولا که چند سال پیش در آفریقا شایع بود، طراحی شد. این دارو بعدتر برای درمان ویروس‌هایی مثل مرس، سارس و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نیز پیشنهاد شد، اما برای هیچ‌کدام به صورت رسمی مصرف نشد.

وی تصریح کرد: بر اساس تجربیاتی که تا الان در نظام درمانی به دست آمده، به هر حال نمی‌توان تاثیر رمدسیویر را در بهبود بیماران رد کرد، اما هنوز مطالعات و گزارشات علمی و دقیقی مبنی بر اثربخشی این دارو در درمان کرونا منتشر نشده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه زمانی که دنیا گرفتار پاندمی کرونا شد، رمدسیویر برای درمان بیماران مبتلا به این ویروس پیشنهاد و مدتی بعد هم به ایران وارد شد، گفت: در حال حاضر رمدسیویر به میزان وسیع در حال استفاده است؛ هر چند که اثربخشی آن همچنان زیر سوال است.

افزایش حتمی قند خون از عوارض رمدسیویر است

وی در خصوص عوارض داروی رمدسیویر بیان کرد: پروفایل و اطلاعات علمی این دارو هنوز تکمیل نشده که بخواهیم در خصوص تمام عوارض آن و منع مصرف در بیماران خاص صحبت کنیم، اما آنچه که تاکنون از مصرف این دارو در پاندمی کرونا گزارش شده، حکایت از بروز عوارضی، چون افزایش حتمی قند خون در تمام بیماران دارد؛ بنابراین اگر کسی مبتلا به دیابت باشد و این دارو را تزریق کند، حتما باید قند خون او تحت کنترل قرار گیرد.

صابری بروز افت فشار خون، سرگیجه و حالت تهوع را از دیگر عوارض این دارو دانست و گفت: علاوه بر این رمدسویر می‌تواند یک‌سری عوارض کلیوی بر جای بگذارد. همچنین ممکن است آنزیم‌های کبدی را افزایش داده و عوارض کبدی به وجود آورد. تمام این عوارض بعد از تزریق رمدسیویر در بیماران کرونایی گزارش شده است، اما درصد عوارض و اینکه در چه افرادی چنین مسائلی بروز پیدا می‌کند و چه میزان قابل بازگشت است، هنوز به صورت دقیق گزارش نشده است.

هر ۶ دوز رمدسیویر باید تزریق شود

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این پرسش که آیا لازم است بیماران تمام ۶ دوز رمدسیویر را به طور کامل تزریق کنند، عنوان کرد: دارو‌هایی که علیه پارازیت‌هایی همچون باکتری و ویروس استفاده می‌شود، دوره درمانی دارد که باید دوره مصرف این دارو‌ها تکمیل شود تا چرخه تکثیر ویروس یا باکتری در بدن متوقف گردد؛ در غیر این صورت ممکن است بیماری دوباره بازگردد یا بدن در مقابل دارو مقاوم شود؛ بنابراین حتما باید دوره درمانی تکمیل و از ۶ دوز رمدسیویر کاملا استفاده شود.

صابری در خصوص داروی فاویپیراویر و اثرات آن نیز گفت: این دارو نیز همچون رمدسیویر یک داروی ضدویروس به حساب می‌آید که برای ابولا طراحی شده بود و می‌تواند تکثیر رشته‌های RNA ویروس را مهار کند. اثربخشی این دارو نیز هنوز تایید قطعی ندارد و زیر سوال است و برخی مطالعات نیز مصرف آن در بیماران کرونایی را کلا رد کرده‌اند.

وی درمورد عوارض فاویپیراویر بیان کرد: از آنجایی که این دارو به صورت قرص خوراکی مصرف می‌شود، ممکن است عوارضی مانند مشکلات گوارشی، کاهش اشتهای شدید، حالت تهوع و استفراغ داشته باشد. همچنین این دارو می‌تواند سطح آنزیم‌های کبدی را تغییر داده و عوارضی، چون افزایش اسید اوریک خون ایجاد کند. در مجموع شاید بتوان فاویپیراویر را کم‌عارضه‌تر از رمدسیویر دانست، اما از طرفی با توجه به گزارشات شاید اثربخشی آن نیز از رمدسیویر کمتر باشد.

استاد شیمی دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص اصرار مردم به تزریق رمدسیویر اظهار کرد: شاید مردم تصور می‌کنند اگر برای آن‌ها یا بیمارشان رمدسیویر تزریق نشود، بهبودی پیدا نخواهند کرد، اما من توصیه می‌کنم مردم به سیستم پزشکی اعتماد داشته باشند و اگر تشخیص پزشک بر این است که در فاز درگیری که در آن قرار دارند، نیاز به تزریق رمدسیویر نیست، بر این موضوع اصرار نورزند یا اگر تشخیص بر تزریق دارویی هست، به این تشخیص اعتماد کنند.

صابری گفت: بنابراین معقول‌ترین رفتار این است که به پروتکل‌های درمانی در سطوح مختلف سیستم پزشکی اعتماد کنیم؛ به فرض مثال اگر پزشک می‌گوید اکسیژن خون و وضعیت عمومی بیماری خوب است، به تزریق رمدسیویر یا بستری در بیمارستان نباید اصرار ورزید، زیرا سیستم ایمنی بدن می‌تواند این سطح از درگیری را کنترل کند.

وی ادامه داد: از طرفی برخی از افراد از بیمارستان ترس دارند و زمانی که کاملا بدحال می‌شوند به ناچار به بیمارستان مراجعه می‌کنند. طبیعتا این افراد فرصت درمان را از دست می‌دهند و زمانی مراجعه می‌کنند که برای درمان دیر است. دلیل بسیاری از مرگ‌ها بر اثر کرونا همین مساله است.

آنتی‌بیوتیک‌ها نقشی در درمان کرونا ندارد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اظهار به اینکه دارو‌های تقویتی از جمله روی، سلنیوم و ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی به طور حتم کمک می‌کند، گفت: دارو‌های آنتی‌بیوتیک مطلقا منجر به درمان ویروسی همچون کرونا نمی‌شود، زیرا آنتی‌بیوتیک‌ها برای مبارزه با باکتری‌ها طراحی شده است.

صابری تصریح کرد:، اما دلیل این که ممکن است پزشکی داروی آنتی‌بیوتیک برای بیماری تجویز کند، به تشخیص او بازمی‌گردد. در واقع ممکن است تشخیص پزشک برای فرد خاصی عفونتی غیر از ویروس بوده که کنترل آن نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک داشته است وگرنه آنتی بیوتیک هیچ نقشی در درمان یک عفونت ویروسی ندارد.

وی ادامه داد: در پروتکل‌ها به صورت تجربی گفته شده دارو‌های آنتی‌بیوتیک همچون آزیترومایسین و... حال بیمار کرونایی را بهبود می‌بخشد که ظاهرا بیشتر در فاز التهابی تاثیر دارد، نه اینکه این ویروس را در بدن از بین ببرد.

انعقاد خون دلیل بسیاری از مرگ‌های کرونایی

استاد شیمی دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در دوران کرونا جابه‌جایی بزرگی در علم پزشکی صورت گرفت، اظهار کرد: بسیاری از دارو‌هایی که ربطی به بیماری ندارد را امروز تجویز می‌کنیم. تنها چند داروی خاص ایت که برای کرونا اثبات قطعی دارد؛ مثلا آسپرین و هپارین رقیق‌کننده خون است که در درمان کرونا در برخی بیماران موثر است، زیرا یکی از نتایج کرونا ایجاد انعقاد است که دلیل بسیاری از مرگ‌ها است.

صابری افزود: همچنین اثبات شده که کورتون‌ها با کاهش التهابات در فاز التهابی باعث نجات فرد می‌شود. علاوه بر این اکسیژن تاثیر اصلی را در بهبود حال بیماران کرونایی دارد.

زمان طلایی درمان را ازدست ندهید

وی با تاکید بر اینکه مصرف خودسرانه دارو‌های آنتی‌بیوتیک و... و خوددرمانی تنها از دست دادن زمان است، ادامه داد: اصلی‌ترین عارضه درمان‌های خودسرانه از دست دادن زمان طلایی درمان صحیح است. زمانی که بیمار شروع به خوددرمانی می‌کند و یک هفته مشغول آن است، شرایط وی بدتر می‌شود و زمانی که وضعیتش وخیم شد، با درگیری شدید ریه به سیستم درمانی مراجعه می‌کند. درمان و کنترل بیمار با این وضعیت بسیار دشوار خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: بنابراین توصیه ما این است که بیماران با درمان خودسرانه و عدم اعتماد به سیستم پزشکی زمان را برای درمان درست از دست ندهند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: محمدرضا صابری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رمدسیویر هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تزریق رمدسیویر آنتی بیوتیک برای درمان دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۶۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سرور عدوانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به باورهای غلط بیماری MS گفت: اینکه مبتلایان به ام اس نمی‌توانند ازدواج کنند و یافرآیند بچه‌دار شدنشان دچار مشکل است، باوری کاملا اشتباه است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: با توجه به اینکه بیشتر مبتلایان به ام اس معمولا در سن پایین درگیر این بیماری می‌شوند و یا هنوز به سن باروری نرسیده باشند ممکن است این موضوع برای این افراد نگران کننده باشد، این باور از اساس اشتباه و بیماران مبتلا به ام اس هیچ مشکلی برای ازدواج ندارند و تحت نظر پزشک به راحتی می‌توانند مادر یا پدر شوند.

متخصص بیماری‌های اعصاب و روان درباره احتمال ابتلای فرزندان مبتلا به ام اس نیز توضیح داد: مبتلایان به این بیماری باید این نکته را مد نظر داشته باشند که شاید نوزادانی که از پدر و مادر مبتلا به ام اس متولد می‌شوند ریسک بیشتری ازنظر ابتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد جامعه داشته باشند ولی اصلا به این شکل نیست که این احتمال درصد بالایی را به خود اختصاص دهد.

عدوانی تاکید کرد: این تفکر که اگر مبتلا به ام اس هستید حتما نوزاد شما هم با این بیماری متولد می‌شود از اساس اشتباه و غلط است.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی طیف‌های بیماری ام اس می‌تواند از طریق وراثت منتقل شود توضیح داد: تا زمانیکه آزمایش‌های ژنتیک انجام نشده، هیچ فردی نمی‌تواند درباره ریسک ابتلای بالای سایر افراد خانواده به این بیماری نظر قطعی دهد.

وی گفت: تعداد پدران و مادرانی که هر دو مبتلا به ام اس بوده‌اند و نوزادی کاملا طبیعی به دنیا آورده‌اند کم نیستند.

عدوانی با تاکید بر اینکه مسئله‌ای که درباره ام اس مد نظر است فارغ از مسایل ژنتیکی موضوعات محیطی است، اضافه کرد: در نهایت علت اصلی این بیماری و خیلی از فاکتورهای ابتلا به آن هنوز شناخته نشده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باور اشتباه دیگری مبنی بر اینکه ام اس بیماری مختص به جوانان است توضیح داد: اصلا به این صورت نیست و این بیماری در کودکان و یا افراد بالای 60 یا 70 سال هم دیده می‌شود.

کاهش طول عمر باور اشتباه دیگری درباره مبتلایان به ام اس است که این متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب به آن اشاره کرد و افزود: این بیماری طول عمر افراد را کاهش نمی‌دهد، خیلی از افراد زمانی که متوجه می‌شوند به ام اس مبتلا شده است، مبنا را بر این قرار می‌دهند که با اختلال عملکرد عمده مواجه‌اند.

وی  با بیان این مسئله که الزاما همه‌ افراد مبتلا به ام اس دچار مشکل شدید در راه رفتن می‌شوند و یا  در نهایت بینایی خود را از دست می‌دهند را تصور اشتباهی عنوان کرد و توضیح داد: بیماری ام اس با توجه به درمان‌های نوینی که وجود دارد به میزان قابل توجهی قابل کنترل است، شاید در سالهای دور مثلا 20 یا 30 سال پیش درمان قابل توجهی برای این بیماری وجود نداشت ولی در حال حاضر بخش عمده‌ای بیماران به صورت موفقیت آمیز درمان شده و به زندگی عادی برمی‌گردند.

عدوانی گفت: ام اس احتمال حملاتی به سیستم عصبی را در پی دارد یا حتی بیماران به صورت موقتی دچار تاری دید، ضعف اندام‌ها، اختلال تعادل و دوبینی می‌شوند ولی با درمان به موقع علامت‌ها به میزان بسیار بالایی و در بیشتر موارد به صورت کامل برطرف می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: ام اس قابل کنترل است و هنوز دارویی نداریم که بیمار استفاده کند و به طور کلی درمان شود به طور مثال بیماران دیابتی تا آخر عمر باید داروهای خود را استفاده کنند و اگر دارو را قطع کنند قطعا مشکلات جدی خواهند داشت.

متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش تاکید کرد: MS و درمان‌های آن وابسته به درمان موثر در سالهای اول شیوع بیماری است، به این شکل که در صورت تشخیص به موقع اگر درمان‌ها به موقع انجام شود حتی امکان خاموش شدن این بیماری نیز وجود دارد یا در آینده فرد مبتلاکمتر دچار عوارض خواهد شد.

عدوانی هشدار داد: مبتلایان به ام اس بعد از درمان و کاهش نشانه‌های بیماری، روند درمان را قطع نکنند به این دلیل که ام اس ماهیت بهبوده یابنده و حمله کننده دارد شاید مدتها خاموش شود و بعد از مدتی بیمار با حمله‌های بیشتر که کنترل آن مشکل است مواجه شود.

وی درباره باور اشتباه دیگری با این عنوان که بیماران مبتلا به ام اس نباید اصطلاحا مواد غذایی که طبع سرد دارد را استفاده کنند ادامه داد: از نظر علمی و تحقیقاتی هیچ موضوعی مبنی بر اینکه ماده غذایی در کنترل و یا عود بیماری اثر دارد تایید نشده است، در نتیجه رژیم‌های سخت غذایی می‌تواند بدن بیمار را ضعیف کرده و مانع رسیدن مواد مغذی به بدن شود بنابراین تنها توصیه این است که مبتلایان به ام اس رژیم غذایی سالم داشته باشند.

عدوانی در خاتمه توصیه کرد: عاداتی مثل سیگار کشیدن، استفاده از قلیان می تواند سیر بیماری را شدیدتر کند و تشدید حملات را در پی خواهد داشت بنابراین توصیه اکید ترک مواد دخانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد