Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان به بررسی مقاومت باکتری‌ها در برابر نانوذرات نقره پرداختند تا مشخص شود آیا استفاده از آن‌ها در همه جا، راه حلی برای این چالش است یا خود مشکلاتی ایجاد می‌کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از دارو‌های ضد میکروبی برای از بین بردن یا کند کردن رشد باکتری‌ها، ویروس‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها برای پیشگیری و درمان عفونت‌ها ضروری هستند، اما هنگامی که میکروارگانیسم‌ها مقاومت ضد میکروبی ایجاد می‌کنند، تهدیدی جهانی برای سلامت عمومی محسوب می‌شوند. محققان به بررسی مقاومت باکتری‌ها در برابر نانوذرات نقره پرداختند تا مشخص شود آیا استفاده از آن‌ها در همه جا، راه حلی برای این چالش است یا خود مشکلاتی ایجاد می‌کند.

از دارو‌های ضد میکروبی برای از بین بردن یا کند کردن رشد باکتری‌ها، ویروس‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها استفاده می‌شود. آن‌ها می‌توانند به شکل آنتی‌بیوتیک، برای درمان عفونت‌های بدن، یا به‌عنوان افزودنی یا پوشش روی محصولات تجاری مورد استفاده برای جلوگیری از میکروب‌ها استفاده شوند. این ابزار‌های نجات‌دهنده برای پیشگیری و درمان عفونت در انسان، حیوانات و گیاهان ضروری هستند، اما هنگامی که میکروارگانیسم‌ها در برابر آن‌ها مقاومت نشان می‌دهند، یک تهدید جهانی برای سلامت عمومی محسوب می‌شود، مفهومی که به‌عنوان مقاومت ضد میکروبی شناخته می‌شود.

یکی از عوامل محرک اصلی مقاومت میکروبی، استفاده بیش از حد از عوامل ضد میکروبی است که شامل نانوذرات نقره نیز می‌شود، ماده‌ای که به‌طور فزاینده‌ای در محصولات تجاری استفاده می‌شود و دارای عملکرد بالایی در از بین بردن میکروب است.

گروه گیلبرتسون در دانشکده مهندسی دانشگاه پیتسبورگ سوانسون از سویه‌های آزمایشگاهی E.coli برای درک بهتر مقاومت باکتری‌ها در برابر نانوذرات نقره و تلاش برای پیشگیری از سوء استفاده احتمالی از این ماده استفاده کرد. این تیم به تازگی نتایج خود را در Nature Nanotechnology منتشر کرده است.

لیزا استابریلا، نویسنده اصلی مقاله می‌گوید: «مقاومت باکتریایی در برابر نانوذرات نقره مورد مطالعه قرار نگرفته است، بنابراین گروه ما ساز و کار پشت این رویداد را بررسی کرد. این یک نوآوری امیدوارکننده برای افزودن گزینه‌های جدید به لیست دارو‌های ضد میکروبی است، اما ما باید آن را آگاهانه مطالعه کنیم و شاید استفاده از آن را برای جلوگیری از کاهش اثر بخشی مانند آنتی‌بیوتیک‌های رایج باید مدیریت شود.»

استابریلا E.coli را ۲۰ روز متوالی در معرض نانوذرات نقره قرار داد و رشد باکتری‌ها را در طول زمان کنترل کرد. نانوذرات تقریباً ۵۰ برابر کوچکتر از یک باکتری هستند.

استابریلا می‌گوید: «در ابتدا، باکتری‌ها فقط در غلظت‌های پایین نانوذرات نقره می‌توانستند زنده بمانند، اما با ادامه آزمایش، متوجه شدیم که آن‌ها در دوز‌های بالاتر می‌توانند زنده بمانند. جالب اینجاست که ما دریافتیم، باکتری‌ها در برابر نانوذرات نقره مقاومت می‌کنند.»

این گروه ژنوم E.coli را که در معرض نانوذرات نقره قرار گرفته بود، توالی‌یابی کردند و جهشی در ژنی پیدا کردند که مربوط به یک پمپ جریان است که یون‌های فلزات سنگین را از سلول بیرون می‌راند.

وی افزود: «ممکن است نوعی نقره وارد سلول شود و وقتی وارد می‌شود، سلول جهش می‌کند تا سریع آن را پمپ کند. کار بیشتری برای تعیین اینکه آیا محققان می‌توانند از طریق طراحی ذرات بر این مکانیسم مقاومت غلبه کنند، نیاز است.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانوذرات نقره ضدمیکروب فناوری نانو میکروارگانیسم ها مقاومت باکتری ضد میکروبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۷۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی یکشنبه شب در دیدار رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات، ضمن تقدیر از مدیریت امر مهم زمینه‌سازی حضور عاشقان در عتبات نور، اظهار کرد: در مقابل همت والای مردم ایران چنین کمک‌ها و مساعدت‌هایی هیچ نیست و بیشتر هم انتظار می‌رود.

وی با بیان اینکه اقیانوس کرم، شور و اشتیاق حسینی و ارادت ولایی مردم خیلی بیشتر از اینها است، افزود: به دلیل پیوندی که جریان بازسازی و زیارت عتبات عالیات با امر مقدس مقاومت منطقه دارد و فرماندهی مقاومت و عتبات عالیات شخصی به‌نام سردار سلیمانی است، از این رو انرژی و عشق لازم از اینجا به پیکر مقاومت تزریق می‌شود، پس عتبات عالیات را یک زیارت ساده نمی‌دانیم.

آیت الله محمدی لائینی تصریح کرد: سابقه آستانه‌بوسی و عتبات‌بوسی و سابقه بازسازی حرم و عتباتِ ایران دیرینه است.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: شیعیان متمکن غنی در جاهای مختلف دنیا هستند که اگر ما هم نباشیم کار عتبات عالیات و امام حسین (ع) را انجام می‌دهند اما ما نباید این افتخار را از دست بدهیم.

امام جمعه ساری با بیان اینکه ما باید از فرصت اربعین و خیل عاشق بیشتر استفاده کنیم، عنوان کرد: به‌خصوص زواری که از سمت شرقی و شمال می‌آیند و باید ظرفیت ۵۰۰ هزار نفر را به ۵ میلیون نفر برسانیم تا در داخل ایران خاطره خوش داشته باشند.

این مسئول ادامه داد: دنیا به سمت مدرن و آسان‌تر شدن پیش می‌رود ما هم باید این روال را در مدیریت جریان اربعین در پیش بگیریم، زیرا این یک همایشی بی‌نظیر است که در جهان برای ما بازدارندگی دارد و بازدارندگی اربعین در برابر استکبار جهانی مسئله بزرگی است و رفتن ۵ میلیون جمعیت از ایران به عراق حرف دارد.

نماینده ولی فقیه در پایان خواستار حفظ امنیت مرزها، تسریع اجازه ورود زوار از کشورهای خودشان به ایران و بعد عراق، تقویت پروژه قطار از شلمچه به بصره و بعد به کربلا و بغداد، بسیج کردن شاه‌راه‌ها و شاه‌ریل‌ها، تسهیل امور و حذف بروکراسی اداری شد.

کد خبر 6091527

دیگر خبرها

  • روحیه دینی مقاومت تنگستانی‌ها را در برابر استکبار رقم زده است
  • اربعین حسینی برابر استکبار جهانی بازدارندگی ایجاد می‌کند
  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • گرامیداشت یاد و خاطره شهدای روحانی در مدرسه علمیه رضویه قم
  • آشنایی با کابل نسوز
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • چند بار باید دستان خود را بشوئید؟