Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@02:32:43 GMT

دردسرهای ویندوز ۱۱ برای کامپیوترهای قدیمی

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۵۸۶۱۲

دردسرهای ویندوز ۱۱ برای کامپیوترهای قدیمی

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، سیستم‌عامل ویندوز11 با اما و اگرهای بسیاری روبه‌رو بوده و از زمان اعلام مایکروسافت در این خصوص، نقدهای فراوانی درخصوص آن نوشته شده است. با این حال، شرکت مایکروسافت اعلام کرده است که به هیچ عنوان با ویندوز11از نظر فنی، میلیون‌ها رایانه را پشت سر نمی‌گذارد.

به گزارش وب‌سایت ورج، در اصل آنها اعلام کرده‌اند که این شرکت شما را از نصب ویندوز11روی رایانه‌ای با تراشه قدیمی‌تر، مادامی که برنامه ISO را خودتان دانلود و به‌صورت دستی نصب کنید، منع نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به‌نظر می‌رسد که حتی این نکته فنی خودش دارای یک نکته فنی دیگر است. مایکروسافت هم‌اکنون تهدید می‌کند که اگر از این مسیر استفاده کنید، شما را از به‌روزرسانی‌های ویندوز در نسخه ویندوز11محروم می‌کند.

دقیقا نمی‌شود مطمئن بود که چرا شرکت در گزارش اصلی خود به آن اشاره نکرده، اما مایکروسافت از آن زمان به وب‌سایت ورج گفته است که رایانه‌های شخصی پشتیبانی‌نشده حق دریافت به‌روزرسانی‌های ویندوز را ندارند و حتی ممکن است از به‌روزرسانی‌های امنیتی و درایور نیز ممانعت شود. کاملا محتمل است که این فقط یک اقدام محافظتی از طرف مایکروسافت است.

موضوع پچ‌های امنیتی

سخت است تصور کنیم که مایکروسافت پچ‌های امنیتی مهمی را صادر نکند؛ درحالی‌که ما اغلب می‌بینیم که شرکت پشتیبانی خود را گسترش می‌دهد و گاهی اوقات پچ رایگان را حتی پس از قطع سیستم‌عامل برای همیشه ارائه می‌دهد. البته این احتمال نیز وجود دارد که مایکروسافت واقعاً از ارائه پچ‌ها در آینده به‌طور بالقوه خودداری کند. مایکروسافت هم‌اکنون از روشن شدن بیشتر موارد خودداری کرده است که این نشان می‌دهد، شرکت کاملاً خوشحال است که ما تصور کنیم این یک تهدید واقعی خواهد بود.

داستان پردازنده‌ها

نکته بسیار مهم درخصوص ویندوز11این است که فقط به‌روزرسانی‌های امنیتی در خطر نیست. اگر مایل نیستید یا نمی‌توانید تراشه (CPU) قدیمی‌تر از اینتل نسل هشتم

(Intel 8th Gen) خود را جایگزین کنید، ویندوز11از نظر تئوری می‌تواند یک سیستم‌عاملی باشد که در آن به روزهای گذشته بازمی‌گردید. به‌روزرسانی‌های درایور برای همه سخت‌افزارهای شما، چیزی که سال‌هاست نیازی به فکر کردن در مورد آن نداشتید، به یک معضل جدی تبدیل خواهد شد. به‌روزرسانی ویژگی‌ها احتمالاً اهمیت چندانی ندارد. اگر شما از افرادی هستید که در ابتدا ISO ویندوز11را روی رایانه خود نصب کرده‌اید، احتمالاً دفعه بعد که یک به‌روزرسانی عمده ویندوز مورد نظر شما وجود داشته باشد، می‌توانید ISO جدیدتری را دانلود کنید و در محل نصب کنید.

سودجویی

تصور می‌شود که مایکروسافت می‌تواند نظر خود را در مورد الزامات سیستم برای ISOهای آینده نیز تغییر بدهد. با این حال پرسش بسیاری از کاربران هم‌اکنون می‌تواند این باشد که چرا ما را در تاریکی رها می‌کنید؟ بهترین حدس می‌تواند این باشد که وضعیت ارتقای ویندوز11به‌تدریج گیج‌کننده‌تر شده است. این شرکت ظاهراً می‌خواهد کاربران ویندوز را مجبور به خرید رایانه جدید کند؛ خواه به آن نیاز داشته باشند یا اینکه واقعا احتیاجی به چنین کاری نباشد. به‌عنوان نمونه باید به این موضوع اشاره کنیم که برای پشتیبانی رسمی از ویندوز۱۱، سیستم‌ باید دارای چیپ امنیتی TPM 2.0باشد. در این میان، شرکت مایکروسافت دلایلی به ظاهر منطقی را برای چنین پیش‌نیازی ارائه کرده است.

با داشتن این تراشه، طبیعتا امنیت رایانه شما ارتقا پیدا کرده و حملات سایبری به شما نیز کاهش قابل‌ملاحظه‌ای خواهد داشت. حالا اگر یک نفر رایانه‌ای با سیستم‌عامل ویندوز11به‌عنوان پیش‌فرض را خریداری کند، مشکلی نخواهد داشت یا حتی اگر کسی رایانه‌ای تهیه کند که پردازنده آن در فهرست پردازنده‌های پشتیبانی‌شده باشد نیز مشکلی نخواهد داشت. درست زمانی که فهرست پردازنده‌هایی که می‌توانند به‌درستی از ویندوز11پشتیبانی کنند اعلام شد، به‌نظر رسید که مایکروسافت یک هدیه خاص را به اینتل و برخی دیگر از تولیدکنندگان رایانه و قطعات آن اهدا کرد.

در عین حال پرواضح است که مایکروسافت نیز سود بسیار خوبی را از این برنامه‌ای که در ویندوز11خود در پیش گرفته به‌دست خواهد آورد؛ چون فروش مجوز استفاده از ویندوز یا همان لیسانس آن، می‌تواند سود بسیار خوبی را به‌حساب شرکت واریز کند.

پربیننده ترین دستور لغو رجیستری در مبادی رسمی کشور / رجیستری موبایل آنلاین شود احتمال حذف کامل رجیستری گوشی از مبادی ورودی تعرفه خدمات تلفن ثابت اعلام شد زمان حذف رجیستری تلفن همراه از مبادی ورودی اعلام شد ماجرای درگیری لفظی بین ثروتمندترین افراد جهان

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ویندوز 11

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۸۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ همه ما کم‌وبیش از خطرات بارگیری (دانلود) فایل‌های ناشناخته در اینترنت آگاه هستیم. اما خوب است بدانیم که بارگذاری (آپلود) فایل‌ها نیز می‌تواند منجر به مشکل شود. هنگام به اشتراک‌گذاری فایل‌ها به صورت آنلاین مراقب باشید، زیرا ممکن است به رایانه شما آسیب برساند یا اطلاعات شخصی شما را در معرض خطر قرار دهد.

مرورگر‌های وب امروزی بسیار قدرتمندتر از نسل‌های قبلی مرورگر‌ها هستند. آنها می‌توانند داده‌ها را هم در مرورگر و هم در محل ذخیره فایل در رایانه دستکاری کنند. قابلیت‌های مختلف در اینترنت و رایانه مانند ارسال و دریافت ایمیل، گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم در عین آسان کردن کار‌ها برای کاربران، متأسفانه راه سوءاستفاده هکر‌ها از مرورگر‌ها را نیز هموار کرده است تا با فریب کاربران از طریق باج‌افزار‌ها وارد فایل‌های شما شوند و آنها را قفل کنند. چنین اتفاقی به سادگی و در زمانی که سرگرم کار‌های معمول و آنلاین هستید می‌افتد.

نویسنده مقاله حاضر می‌گوید: «من یک دانشمند کامپیوتر هستم که در مورد امنیت سایبری مطالعه می‌کنم. من و همکارانم نشان داده‌ایم که چگونه هکر‌ها می‌توانند از طریق رابط برنامه‌نویسی به فایل‌های رایانه شما دسترسی پیدا کنند و به کمک برنامه‌های کاربردی وب در مرورگر‌های مدرن به فایل‌های سیستم شما برسند. این تهدید بیشتر متوجه مرورگر‌های گوگل کروم و مایکروسافت ِاج (Microsoft Edge) است و در مورد مرورگر‌های سافاری (برای اپل) یا موزیلا فایرفاکس صدق نمی‌کند. ۶۵ درصد از استفادۀ مرورگر‌ها به کروم اختصاص دارد و اِج نیز سهم ۵ درصدی دارد. تا آنجا که من می‌دانم، تاکنون گزارشی مبنی بر استفاده هکر‌ها از این دو مرورگر ثبت نشده است.»

باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟

مرورگر‌های امروزی هر کدام تقریباً یک سیستم عامل هستند. آنها می‌توانند برنامه‌های نرم افزاری را اجرا کنند و فایل‌ها را رمزگذاری کنند. این قابلیت‌ها، همراه با دسترسی مرورگر به فایل‌های رایانه میزبان (از جمله فایل‌های موجود در فضای ابری، پوشه‌های مشترک و درایو‌های خارجی) از طریق دسترسی به فایل سیستم (File System Access API) فرصت جدیدی را برای باج‌افزار ایجاد می‌کند.

تصور کنید می‌خواهید عکس‌ها را روی یک ابزار آنلاین به صورت رایگان ویرایش کنید. هنگامی که عکس‌ها را برای ویرایش آپلود می‌کنید، هر هکری که ابزار ویرایش را کنترل می‌کند می‌تواند از طریق مرورگر به فایل‌های موجود در رایانه شما دسترسی داشته باشد. هکر‌ها به پوشه‌ای که از آن آپلود می‌کنید و همه زیرپوشه‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. سپس هکر‌ها می‌توانند فایل‌های موجود در سیستم فایل شما را رمزگذاری و قفل کنند و برای رمزگشایی و باز کردن آنها باج بگیرند.

باج افزار یک مشکل رو به رشد است. در سال ۲۰۲۳، سازمان‌ها بیش از ۱.۱ میلیارد دلار باج به نرم‌افزار‌های مهاجمان پرداخت کردند و در هر ثانیه ۱۹ حمله باج افزاری سازمان‌ها را هدف قرار دادند. افراد و سازمان‌ها، شرکت‌های بزرگ و جهانی، بانک‌ها، ارائه‌دهندگان خدمات ابری، اپراتورها، سرویس‌های نظارت بر تهدید، تولیدکنندگان تراشه، دولت‌ها، مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها، شرکت‌های بیمه، مدارس، دانشگاه‌ها و حتی ادارات پلیس در رده قربانیان حملات باج‌افزاری هستند. امروزه باج‌افزار، رقابت تسلیحاتی شماره یک بین هکر‌ها و متخصصان امنیتی است. باج‌افزار‌های سنتی پس از اینکه هکر‌ها شما را فریب دادند تا آن را دانلود کنید، روی رایانه شما اجرا می‌شود.

دفاع جدید برای تهدید جدید

محققان دانشگاه بین‌المللی فلوریدا با همکاری گوگل نوع جدیدی از باج افزار را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند رایانه شما را از طریق مرورگر‌های وب آلوده کند. شناسایی این نوع باج‌افزار بسیار دشوار است و می‌تواند فایل‌های شما را رمزگذاری کند و تا زمانی که باج را پرداخت نکنید، آنها را غیرقابل دسترس می‌کند.  این باج‌افزار RøB نامیده دارد و در مرورگر اجرا می‌شود و معمولاً آنتی‌ویروس‌های سنتی نمی‌توانند آن را شناسایی کنند.

برای مقابله با این تهدید جدید، محققان سه رویکرد دفاعی را برای محافظت از رایانه پیشنهاد کرده‌اند روش اول برنامه وب را به‌طور موقت متوقف می‌کند تا فایل‌های رمزگذاری شده را شناسایی کند. رویکرد دوم، فعالیت برنامه‌های وب در رایانه را برای شناسایی الگو‌های باج افزارمانند رصد می‌کند. رویکرد سوم به کاربران در مورد خطرات اجازه دسترسی و ورود برنامه‌های کاربردی وب به فایل سیستم هشدار می‌دهد.

اگر می‌خواهید از رایانه خود محافظت کنید در مورد محل آپلود یا ذخیره فایل‌ها بیشتر احتیاط کنید. هکر‌ها می‌توانند از آپلود‌های شما برای دسترسی به رایانه شما استفاده کنند، بنابراین مراقب باشید که چه چیزی را به‌صورت آنلاین به اشتراک می‌گذارید.

 این گزارش از پایگاه اینترنتی دِ کانورسیشن به فارسی برگردان شده است.

انتهای پیام/

نازنین احسانی طباطبایی

دیگر خبرها

  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟
  • کیس رایانه مینیاتوری + فیلم
  • باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟
  • خلاقیت در طراحی کیک تولد با ویندوز 11 (فیلم)
  • منتظر تغییرات چشمگیر در IOS۱۸ باشید!
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی