Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین- عاطفه حسینی؛ به گزارش فایننشال تایمز، در هشتم جولای، جو بایدن وارد اتاق شرقی کاخ سفید شد تا اطلاعاتی مطمئن درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان ارائه دهد. ارتش آمریکا چند روز قبل از آن پایگاه هوایی بگرام، مرکز عملیات نیروهای آمریکایی در طول دو دهه حضور در افغانستان را ترک کرده بود و عقب نشینی به روشی امن و منظم پیش می‌رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین هیچ نیرو و سرباز آمریکایی جان خود را از دست نداده بود.

جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا معتقد بود که ارتش افغانستان از آموزش بهتر و تجهیزات بیشتری نسبت به طالبان برخوردار است و بسیار بعید است در مقابل طالبان بازنده باشد. اما برخلاف تصور بایدن، طالبان خیلی سریع افغانستان را به تصرف خود درآورد و کاخ سفید را با بزرگ‌ترین بحران خود از زمان تحلیف رییس جمهوری در ژانویه روبرو کرد.

به دنبال تصمیات اشتباه دولت آمریکا، سیزده تن از نیروهای ارتش این کشور، در حالی که سعی داشتند تخلیه هزاران غیرنظامی از شهری که توسط طالبان تصرف شده بود را مدیریت کنند، در حمله تروریستی در خارج از فرودگاه کابل کشته شدند. به دنبال این حادثه و کشته شدن سربازهای آمریکایی، بایدن که دیگر آن لحن آرام هفته‌های پیش را نداشت، گفت: روز "سختی" بود. حالا بایدن فهمیده بود عملیات خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بسیار خطرناک‌تر از چیزی بود که فکر می‌کرد.

حتی اگر آمریکا موفق به تخلیه بیش از ۱۰۰ هزار غیرنظامی از افغانستان شود، عملیاتی که تاکنون دو هفته به طول انجامیده است، هرج و مرج ایجاد شده در فرودگاه کابل و خون‌های ریخته شده در روزهای گذشته، لکه ننگی پاک نشدنی در دوران ریاست جمهوری بایدن خواهد بود.

بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین اشتباه رییس جمهوری آمریکا و تیم امنیت ملی او، از جمله مقامات نظامی و اطلاعاتی، این بود که توانایی طالبان برای تسخیر سریع این کشور را دست کم گرفتند. پیشروی سریع گروه طالبان در افغانستان تمام برنامه ‌ریزی‌های دولت آمریکا برای عملیات تخلیه را از بین برد.

به گفته ریچارد فونتین، یکی از اعضای مرکز اندیشکده واشنگتن، دولت آمریکا گمان می‌کرد نیروهای افغان که توسط آمریکا آموزش دیده و مسلح شده بودند طالبان را برای مدتی متوقف خواهند کرد، سپس آمریکا این فرصت را خواهد داشت تا ویزای افغان‌ها را قبل از فرار از کشور صادر و نیروهای خود را از افغانستان خارج کند. فونتین افزود: "اما در مدت کوتاهی مشخص شد تمام این فرض‌ها و برنامه ریزی‌ها اشتباه بوده و دولت بایدن فقط می‌توانست برای واکنش سریع به رویدادها تلاش کند."

شدت تغییرات در افغانستان و قدرت گروه طالبان تا اواسط ماه آگوست، هنگامی که نیروهای طالبان شروع به تصرف مجموعه‌ای از مراکز استان‌ها کردند، هنوز برای کاخ سفید مشخص نشده بود. زمانی که دیگر طالبان در آستانه تصرف کابل، پایتخت افغانستان قرار داشت، دولت آمریکا خود را در برابر یک تهدید جدی دید.

اما در آن زمان هم، بایدن در حال برنامه ریزی برای تعطیلات دو هفته‌ای خود بود و زمان خود را بین اقامت در کمپ دیوید در مریلند و دو خانه خود در ولمینگتون و ساحل رهوبوت تقسیم می‌کرد. اما زمانی که برای کاخ سفید روشن شد که خروج نیروهایش از افغانستان بیش از حد انتظار پر فراز و نشیب است، رییس جمهوری در برنامه خود تجدید نظر کرد.

در 16 آگوست، در حالی که جهان تحت تاثیر تصاویر متاثرکننده از فرودگاه کابل قرار گرفته داشت، بایدن از کمپ دیوید به کاخ سفید بازگشت تا خطاب به ملت صحبت کند. او اذعان داشت که سرعت وقوع حوادث در افغانستان بسیار سریع‌تر از آنچه پیش‌بینی می‌کرده، بوده و وضعیت افغانستان را ناشی از عدم اراده رهبران سیاسی افغانستان و ارتش آن برای مبارزه برای کشورشان دانست.

از طرفی دیگر متحدان ایالات متحده، به ویژه در اروپا که وقایع افغانستان را با نگرانی دنبال می‌کنند، به دولت بایدن فشار آوردند تا زمان برنامه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را تمدید کند. اما بایدن هرگونه تمدید حضور نیروهای آمریکایی را رد می‌کند، زیرا می‌ترسد هر روز که بگذرد نیروهای آمریکایی با خطرات جدیدی روبرو شوند.

تعداد زیادی از مردم هر روز از فرودگاه کابل خارج می‌شوند و در مجموع تا روز جمعه بیش از 109 هزار و ۲۰۰ نفر، از جمله حداقل 5000 شهروند آمریکایی خاک این کشور را ترک کردند. به همین منظور هلیکوپترها و نیروهای ویژه آمریکایی به منظور نجات غیرنظامیان چندین بار به خارج از فرودگاه حمله کردند.

مشاور امنیت ملی جو بایدن، روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: "شش کشور در چهار قاره در این تلاش سهیم هستند تا یکی از بزرگ‌ترین حمل و نقل‌های هوایی در تاریخ را رقم بزنند." سالیوان همچنین ادامه داد: "این حمل و نقل هوایی یک اقدام عظیم نظامی، دیپلماتیک، امنیتی و بشردوستانه بوده است که شاهدی بر قدرت و هدف ایالات متحده و متحدان ما است."

اما با گذشت روزها، بحران در کاخ سفید شدت می‌گرفت. بر اساس گزارش‌ها بایدن هر روز صبح با مشاوران ارشد امنیت ملی خود وضعیت افغانستان را بررسی می‌کرد، همچنین تاخیر جلسات مطبوعاتی نشان از آن داشت که مقامات در تلاش برای ارائه یک گزارش دقیق از وضعیت بحرانی افغانستان هستند.

تصرف افغانستان توسط طالبان به این معنا بود که حالا بایدن برای اطمینان از عبور امن افغان‌ها و سایر اتباع خارجی از افغانستان و همچنین برای جلوگیری از وقوع حملات تروریستی داعش به گروه طالبان وابسته است. بایدن بیل برنز، مدیر سیا را برای ملاقات با طالبان به کابل اعزام کرد و مقامات آمریکایی اذعان کردند که آنها در تماس فعال با حاکمان جدید این کشور هستند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه گفت: "ما چه بخواهیم یا نخواهیم، افغانستان تحت کنترل طالبان است و همکاری با آن‌ها برای تسهیل و اطمینان از خروج همه کسانی که می‌خواهند افغانستان را ترک کنند، مهم است."

اما در روز پنج‌شنبه هفته گذشته، علی‌رغم هشدارهای متعدد مقامات ایالات متحده، انگلیس و ناتو در مورد تهدید قریب الوقوع در دروازه فرودگاه کابل، یک بمب گذار انتحاری وابسته به داعش توانست از ایست بازرسی طالبان فرار کند. این انفجار باعث کشتار جمعیتی شد که به دنبال راهی برای خروج از افغانستان بودند و تمام امیدهای بایدن مبنی بر عدم کشته شدن حتی یک سرباز آمریکایی در افغانستان را از بین برد.

پربیننده ترین چرت زدن بایدن در دیدار با بنت! + فیلم توافق آمریکا و اسراییل درباره توقف برنامه هسته ای ایران انگلیس برای به رسمیت شناختن طالبان شرایط تعیین کرد امیرعبداللهیان با رییس‌ جمهور مصر در نشست بغداد دیدار کرد + عکس طالبان اینترنت در پنجشیر را قطع کردند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عاطفه حسینی افغانستان عاطفه حسینی نیروهای آمریکایی فرودگاه کابل خروج نیروهای ایالات متحده رییس جمهوری دولت آمریکا کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۸۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات رژیم صهیونیستی با پاسخ وحشیانه پلیس و ارتش آمریکا مواجه شد

عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی گفت: جنایات صورت‌گرفته در غزه وجدان انسان‌های آزاده را در جهان بیدار کرد، دانشجویان آمریکایی نیز جز همین افرادی هستند که در مقابل این جنایت قیام کردند و نسبت به کمک‌های مالی و نظامی به رژیم صهیونیستی اعتراض کردند و دولت بایدن جواب این اعتراض را با برخورد وحشیانه از سوی پلیس و ارتش آمریکا داد.

علی‌اکبر صالحی، عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و وزیر اسبق امور خارجه در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به سرکوب دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا اظهار کرد: جنایات صورت‌گرفته در غزه وجدان انسان‌های آزاده را در جهان بیدار کرد، دانشجویان آمریکایی نیز جزو همین افرادی هستند که در مقابل این جنایت قیام کردند و نسبت به کمک‌های مالی و نظامی به رژیم صهیونیستی اعتراض کردند و دولت بایدن جواب این اعتراض را با برخورد وحشیانه از سوی پلیس و ارتش آمریکا داد.

معاون پژوهشی و قائم‌مقام فرهنگستان علوم تصریح کرد: وجدان‌های بیدار با همبستگی به دنبال جلوگیری از ادامه جنایات رژیم صهیونیستی هستند، باید از دولت آمریکا و بایدن سؤال پرسید که آیا اقدامی دیگر در جهت حمایت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی مانده است که از سوی دولت آمریکا انجام نشده باشد؟

وی افزود: دامنه کمک‌های دولت آمریکا علاوه بر تأمین بودجه برای جنایت علیه مردم فلسطین ساخت پل و ارائه ماشین‌های جنگی نیز رسیده، این دامنه فراگیر اعتراض جوانان آمریکایی را به دنبال داشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعتراض دانشجویان آمریکایی به جنایات رژیم صهیونیستی با پاسخ وحشیانه پلیس و ارتش آمریکا مواجه شد
  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح
  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • افزایش آمار بازداشت معترضان به ۲هزار نفر در دانشگاه‌های آمریکا
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • افشاگری رسانه آمریکایی درباره انبوه گاف‌های بایدن در ۲۰۲۴