Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال تشدید تنش در روابط دیپلماتیک میان الجزایر و مراکش، کارشناسان روابط در دو کشور بازگشت این روابط به روال عادی خود علی رغم میانجیگری طرف های مختلف ازجمله قطر و عربستان و مصر در این زمینه را بعید دانستند.

شبکه الحره در گزارشی اعلام کرد که سلطان بن سعد المریخی، وزیر خارجه قطر چند روز پس از بحران در روابط مراکش و الجزایر با مصطفی بوطوره، سفبر الجزایر در دوحه دیدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این گزارش، این دیدار در حالی انجام شده است که کشورهای عربی دیگری نیز در تلاش برای حل و فصل اختلافات میان مراکز و الجزایر هستند.

سعید صدیقی، استاد روابط بین الملل در دانشگاه سیدی محمد بن عبدالله مراکش نوشت: علی‌رغم احتمال میانجیگری قطر برای حل و فصل بحران مذکور؛ کشورهای دیگری نیز در اتحادیه عرب در تلاش برای ایفای نقش میانجیگر در بحران روابط میان مراکش و الجزایر هستند.

صدیقی گفت که قطر، امارات و عربستان در تلاش برای ایجاد شرایط گفت‌وگو هستند، اما شرایط کلی و به ویژه مسائل پیچیده در روابط مراکش و الجزایر ما را درباره احتمال بازگشت فوری روابط میان آنها به روال عادی دچار تردید کرده است.

العید زغلامی، استاد دانشکده رسانه و ارتباطات در دانشگاه الجزایر و سخنران سابق موسسه دیپلماتیک وزارت امور خارجه این کشور، اعلام کرد که علاوه بر قطر، الجزایر نیز تماس‌های تلفنی از وزرای خارجه عربستان و مصر دریافت کرده است.

دشوار بودن تاثیر میانجیگری

چهره‌های آکادمیک مراکش و الجزایر معتقدند که حل و فصل اختلاف موجود میان دو کشور و بازگشت روابط به حالت عادی دشوار است.

صدیقی در این باره تاکید کرد: اتهامات مطرح شده متقابل میان الجزایر و مراکش مربوط به مسائل ساده و پیش پا افتاده نیست که بتوان به سادگی از آنها عبور کرد و حل و فصل این اختلافات نیازمند تلاش و زمان برای فراهم کردن زمینه ایجاد روابط بر پایه اعتماد متقابل است.

وی افزود: روابط میان دو کشور با سوء ظن و بی اعتمادی متقابل در بسیاری از مسائل از جمله موضوع صحرای غربی و مرزها و حتی روابط این دو کشور با سایر طرفها، مانند رقابت برای نفوذ در مناطق جنوبی، مسائل منطقه صحرا و همچنین روابط جدید مراکش با اسرائیل خدشه‌دار شده است، بنابراین پرونده روابط بمیان آنها پیچیده است و به راحتی قابل حل نیست.

زغلامی نیز در این باره تاکید کرد: الجزایر نیازی به میانجی‌گری ندارد زیرا مساله اکنون به تعارض منافع تبدیل شده است. عادی سازی روابط مراکش با اسرائیل برای ما منشاء ناراحتی، نگرانی و بی‌ثباتی است، به ویژه اینکه ما تنها کشور عربی هستیم که در حال حاضر مخالف اسرائیل است.

وی همچنین تصریح کرد: الجزایر هیچ گونه مانعی را برای مداخله دوستان اتحادیه عرب نمی‌بیند، اما ما می‌دانیم که اتحادیه عرب قبلاً هیچ اختلاف عربی را حل نکرده است. من همچنین فکر نمی‌کنم که الجزایر آماده پذیرش هرگونه میانجیگری باشد؛ زیرا همه چیز به حد غیرقابل تحمل رسیده است و حتی اگر میانجی‌گری اتفاق بیفتد من فکر می‌کنم که شکست خواهد خورد.

آینده روابط کنسولی

صدیقی معتقد است تنها کاری که قطر یا هر کشور دیگری می‌تواند انجام دهد این است که از بدتر شدن این روابط جلوگیری کند و وضعیت موجود را حفظ کند تا قطع روابط دیپلماتیک به قطعی روابط کنسولی نینجامد.

اما زغلامی بعید دانست که الجزایر روابط کنسولی خود را با مراکش قطع کند، چرا که به عقیده وی اتباع الجزایری در مراکش و اتباع مراکشی در الجزایر همچنان حضور دارند.

استاد دانشکده رسانه و ارتباطات در دانشگاه الجزایر خاطرنشان کرد که روابط مراکش با رژیم صهیونیستی یکی از دلایلی اصلی بود که منجر به وخامت روابط میان آنها شد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مراکش و الجزایر روابط مراکش روابط میان حل و فصل دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۹۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس

 احسان یاسین، خواننده‌ای که در مسابقه عصر جدید شناخته شد، مدتی است به دعوت کشور تونس به این کشور سفر کرده و در مطرح ترین برنامه تلویزیونی تونس "carthage" اجرا می‌کند. او همچنین دو همایش و کنسرت در این کشور به عنوان اولین خواننده ایرانی برگزار کرده است.

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • بالانسر ایران و اسرائیل