Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد‌علی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ارتباط آنلاین با آئین افتتاحیه پنجاه و دومین کنفرانس ریاضی ایران که توسط دانشکده ریاضی و کامپیوتر دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، با تاکید بر اهمیت گسترش تعاملات علمی با کشور‌های همسایه، گفت: در این دوره، حمایت ویژه‌ای از دیپلماسی علمی خواهیم داشت و برای تحقق مرجعیت علمی در جهان تمام تلاشمان را به کار خواهیم بست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نتیجه زحمات دانشمندان علم ریاضی باعث افتخار هر ایرانی است و باید قدردان تلاش‌های ارزشمند و افتخار‌آفرینی آنان باشیم.

دکتر زلفی‌گل ادامه داد: براساس آمار پایگاه استنادی علوم جهان در رشته ریاضی ۶۳ هزار و ۷۷۶ مستند علمی در سطح جهان منتشر شده است که تعداد قابل توجهی از آن ارجاعات دانشمندان ایرانی است. همچنین تعداد مقالات با کیفیت دانشگاه‌های ایران در مجلات معتبر دنیا قابل توجه بوده است که دانشگاه‌های امیرکبیر، آزاد، صنعتی شریف، تهران، علم و صنعت به ترتیب در این زمینه افتخارآفرینی کرده‌اند که تلاش‌های آنان را ارج می‌نهیم.

دکتر زلفی‌گل افزود: نکته ارزشمند در کار ریاضی‌دانان کشورمان این است که دارای دیپلماسی علمی هستند و این مهم باید به عنوان سرلوحه علمی سایر علوم نیز قرار گیرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: مشارکت گسترده‌ای در دانش ریاضی از کشور‌های مختلف انجام شده است که نکته مهم این تعامل، متوازن بودن آن است.

دکتر زلفی‌گل با تاکید بر اهمیت دیپلماسی علمی تصریح کرد: در این دوره از مدیریت وزارت عتف، حمایت ویژه‌ای از دیپلماسی علمی خواهم داشت و برای تحقق مرجعیت علمی تلاش خواهم کرد تا ردیف ویژه‌ای در بودجه سال آینده در نظر گرفته شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حمایت از مجلات علمی با کیفیت و معتبر را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: اگر دانشمندان و انجمن‌های علمی را مورد حمایت قرار دهیم و تحت حمایت نمایه‌های بین‌المللی قرار دهیم، شاهد رشد و توسعه عالی آنان خواهیم بود.

وی همچنین ادامه داد: امتیازات ویژه‌ای برای کسانی که در دیپلماسی علمی فعالیت کنند قائل خواهیم شد و در آئین‌نامه ارتقا و ترفیع اعضای هیأت علمی بازنگری خواهد شد. هر عضو هیأت علمی باید حداقل با یک گروه بین‌المللی تعامل علمی داشته باشد و بزرگان و اندیشمندان دانش ریاضی باید دانشجویان خود را برای نقش‌آفرینی در عرصه‌های بین‌المللی تشویق، ترغیب و راهنمایی کنند. باید در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها این تعاملات تسریع شود و امکان رفت و آمد اساتید و دانشگاهیان برای توسعه تعاملات علمی فراهم شود.

وی با بیان اینکه ما در قبال ۶۳۰ میلیون جمعیت کشور‌های همسایه، مسئولیم گفت: علم عنکوبت‌وار که فقط در داخل و دور خودش باشد، اثربخشی ندارد، علم زمانی ارزشمند است که دارای تعاملات دهنده و گیرنده باشد. تعامل با کشور‌های پیشرفته مهم است، اما تعامل با کشور‌های همسایه نیز اهمیت بالایی دارد، چرا که اگر تعاملات علمی گسترده باشد، آن‌ها نیز رفتار‌های هم افزا خواهند داشت، وقتی از مرز بین دو کشور، دانشمندان و تاجران عبور کنند، سربازان عبور نخواهند کرد. وقتی همسایگان ما دانایی بالاتری داشته باشند، امنیت منطقه تأمین می‌شود.

دکتر زلفی‌گل با بیان اینکه دانشمندان غرورآفرین در سطح بین‌الملل را باید قدر دانست و بر صدر نشاند، گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران در رشته ریاضی رتبه‌های خوبی دارد. در ریاضی کاربردی رتبه ۱۶ و در محاسبات ریاضی حائز رتبه ۱۲ هستیم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه، سال آینده سال علوم پایه است، اظهار داشت: از انجمن ریاضی ایران که به عنوان نگین علم ایران است، انتظار می‌رود در سپهر علمی جهان همچنان بدرخشد و برنامه‌های مفصلی برای ارائه پیش‌بینی کنند. ما هم در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به سهم خود تلاش خواهیم کرد تمام حمایت خود را از این موضوع انجام دهیم.

دکتر زلفی‌گل، عدم توزیع متوازن استعداد‌ها در کشور و کاهش تمایل ورود به علوم پایه، را دو مورد از مشکلات عمده آموزش عالی کشور دانست و گفت: حتماً باید با این موضوع فکر اساسی کرد. تقویت علوم پایه نیاز به برنامه‌ریزی فرابخشی دارد و بنده نیز در برنامه‌هایم برای این مهم ایده‌های خوبی دارم که لازم است با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کار اساسی در این زمینه انجام شود.

عالی‌ترین مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: اعتقاد دارم باید قدر علوم بنیادی و پایه را در کشورمان بیشتر بدانیم و برای حل مشکلات آنان تلاش کنیم. چرا که این علوم فراتر از زمین و زمان است و نخبه‌ترین افراد باید در علوم پایه تحصیل کنند. ان شا الله در سال‌های آتی زمینه ورود داوطلبان دانشگاهی به علوم پایه افزایش یابد.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت علوم تعاملات علمی تحقیقات و فناوری کشور های همسایه دیپلماسی علمی تعاملات علمی دکتر زلفی گل وزیر علوم علوم پایه ویژه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۹۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی حج‌محور با رویکرد ابراهیمی به حج

به گزارش همشهری آنلاین، احد آزادی‌خواه؛ رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس در روزنامه همشهری نوشت رهبر معظم انقلاب روز دوشنبه در دیدار مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله‌الحرام، ضمن اشاره به تحولات جاری در سرزمین‌های اشغالی، به تشریح ویژگی‌های حج امسال و اهمیت برائت از دشمنان اسلام از سوی زائران پرداختند؛ موضوعی که بررسی ابعاد مختلف آن، با توجه به جنایات ماه‌های اخیر رژیم ‌صهیونیستی در غزه، آن‌ هم با حمایت آمریکا و برخی دولت‌های غربی، از اهمیت راهبردی برخوردار است.
نخستین نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، گزاره جدیدی است که روز دوشنبه از سوی رهبر معظم‌ انقلاب مطرح شد؛ گزاره‌ای که مبتنی بر استفاده از آیات قرآن ‌کریم برای بیان میزان اهمیت موضوع برائت بود؛ به این معنا که ادای «حج ابراهیمی» باید مطمح‌نظر کارگزاران حج باشد. حضرت‌آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به آیاتی از قرآن‌ کریم، به تشریح جایگاه برائت در «تعالیم ارزشمند ابراهیمی» پرداختند؛ موضوعی که ادای آن از سوی حجاج نمودی از اقتدار مسلمانان به‌ حساب می‌آید.
موضوع مهم دیگری که نباید از آن غفلت کرد، تبیین ضرورت برائت از مشرکان و دشمنان مسلمانان با استناد به آیات قرآن ‌کریم است. آنچه در این میان اهمیت اساسی دارد، توجه ویژه به انکارناپذیر بودن موضوع «برائت» براساس تعالیم قرآنی است. این درحالی است که برخی دولت‌های اسلامی طی دهه‌های گذشته تلاش می‌کردند از کنار موضوع «برائت» بگذرند و برنامه‌ای در این زمینه نداشتند. امروز اما، ظلم آشکار و جنایتی که در سرزمین‌های اشغالی علیه مردم فلسطین و به‌ویژه زنان و کودکان روا داشته می‌شود، ضرورت برائت از دشمنان اسلام را دوچندان کرده ‌است.
راهبرد دیگری که در سخنان روز دوشنبه رهبرمعظم انقلاب نمود داشت و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، ضرورت ادای باشکوه «برائت» با توجه به ابعاد جهانی تحولات در غزه و جنایت‌های رژیم ‌صهیونیستی و حامیان غربی‌اش و به‌ ویژه آمریکا علیه مردم مظلوم فلسطین است. امروز ظلمی که در حق مردم مسلمان و مظلوم غزه روا داشته می‌شود، در نقاط مختلف دنیا بازتاب داشته و خون افکار عمومی را به جوش آورده که در روزهای اخیر شاهد نمودهای مختلفی از آن بوده‌ایم. در شرایط کنونی شاهدیم که جهان به مظلومیت مردم غزه اذعان دارد؛ موضوعی که موجی از بیداری اسلامی را در سطح دنیا به راه انداخته ‌است. بر این اساس هم بود که در دانشگاه‌های مختلف جهان و به‌ویژه در کشورهای حامی رژیم صهیونیستی، مانند آمریکا و انگلیس، شاهد اعتراض‌های علنی مردم و به‌ویژه دانشجویان بوده‌ایم و در شهرهایی مانند لندن و پاریس در حمایت از مردم فلسطین گویی «بسیج عمومی» شکل گرفته ‌است. در چنین شرایطی بازتاب مظلومیت مردم غزه در موسم حج باید پررنگ‌تر از گذشته مورد توجه زائران و همچنین دولت‌های اسلامی قرار گیرد.
از سوی دیگر در شرایطی که امروز مظلومیت مردم غزه در سطح جهان عیان شده ‌است و شاهد اعتراض‌های گسترده در این زمینه هستیم که نمودی از «برائت عملی» به‌حساب می‌آید، موسم حج و آیین برائت از مشرکان و دشمنان اسلام و مسلمانان، فرصت بی‌بدیلی است که اجازه ندهیم بیداری جهانی شکل گرفته درباره ماهیت رژیم صهیونیستی و حامیانش کم‌رنگ شود. بر این اساس می‌توان با بهره‌گیری از «دیپلماسی حج‌محور» رویکرد ابراهیمی به حج، یعنی برائت آشکار در مقابل دشمنان را جا انداخت. در چنین شرایطی است که اقتدار و عظمت جهان اسلام برای جهانیان نمایان‌تر از پیش خواهد بود.
«نهی از دوستی با دشمنان ستمگر» یکی دیگر از گزاره‌هایی بود که براساس «رویکرد ابراهیمی به حج» از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تأکید قرار گرفت. این موضوع هشدار و تذکری است به برخی دولت‌های اسلامی که طی دهه‌های اخیر به ‌دلیل ترس یا برخی ملاحظات دیگر، از فرصت برائت از دشمنان اسلام استفاده نکرده و در مقابل جنایات علیه مسلمانان در نقاط مختلف جهان، سکوت پیشه کرده‌اند. اکنون زمان آن فرا رسیده است که برخی دولت‌های اسلامی از خواب غفلت بیدار شوند و «شیاطین زمان» را سنگ بزنند.

کد خبر 849949 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها حج حج - سازمان حج و زیارت نماینده مجلس حج - عمره مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • دیپلماسی حج‌محور با رویکرد ابراهیمی به حج
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • بیانیه وزارت علوم در حمایت از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین با لابی رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • سفر گروسی به اصفهان مهر تاییدی بر حمایت آژانس اتمی از مجموعه‌های علمی ایران است