Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سمنان عضو هیئت علمی و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود معتقد است که شیوع بیماری‌های نوپدید و از جمله شیوع کووید19 سبب افزایش اهمیت رعایت "بهداشت دست" در همه جوامع شده است.

دکتر حسین شیبانی در گفت‌وگو با خبرنگاران با تاکید بر اینکه عفونت‌های بیمارستانی سالانه میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده و باعث تحمیل هزینه‌های فراوان به سیستم‌های بهداشتی و درمانی و حتی مرگ بیماران می‌شود اظهار کرد: براساس آمار رسمی، حداقل ۱۰ درصد افراد بستری شده در بیمارستان‌های کشورهای در حال توسعه دچار عارضه ناخواسته " عفونت‌های بیمارستانی" می‌شوند و  این آمار در مورد بیماران بستری در بخش های ICU به دلیل استفاده از کاتترها و ابزار پزشکی مختلف بسیار بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاونت درمان دانشگاه خاطرنشان کرد: با رعایت اصول پیشگیری و کنترل می‌توان حداقل ۳۰ درصد میزان ابتلا به عفونت بیمارستانی را کاهش داد و ساده ترین و موثرترین راه پیشگیری از انتقال عفونت بیمارستانی به بیمار، رعایت بهداشت دست است.

این متخصص قلب و عروق افزود: کادر بهداشتی و درمانی همه مراکز ارائه خدمات به بیمار در ۵  موقعیت تعیین شده از سوی سازمان جهانی بهداشت موظف به رعایت بهداشت دست هستند گفت: این موقعیت‌ها شامل قبل از تماس با بیمار، بعد از تماس با بیمار، قبل از انجام پروسیجرهای تمیز و آسپتیک، بعد از تماس با ترشحات بیمار و بعد از تماس با محیط اطراف بیمار می‌شود.

 دکتر حسین شیبانی افزود: کادر بهداشتی و درمانی رعایت بهداشت دست را از دو طریق شست و شو با آب و صابون و استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده الکلی می‌توانند انجام دهند که اگر دست‌ها به طور واضح کثیف هستند حتماً باید با آب و صابون شسته شوند و اگر دست‌ها به طور واضح کثیف نیستند می‌توان از محلول‌های ضدعفونی کننده دست با پایه الکل استفاده کرد.

  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در توضیح شعار امسال روز جهانی بهداشت دست مبنی بر "پرستاران و ماماها: مراقبت تمیز در دستان شماست" بیان کرد: سازمان جهانی بهداشت ارایه مراقبت صحیح همراه با رعایت اصول پیشگیری و کنترل عفونت را یکی از ضروری ترین اولویت‌هایی می داند که در ۱۰ سال آینده باید به آن پرداخته شود. مشارکت پرستاران ماهر در این راه دشوار می‌تواند منجر به ارتقا و بهبودی خدمات ارائه شده در بیمارستان‌ها و رسیدن سریع تر به اهداف سازمان جهانی بهداشت شود.

دکتر شیبانی با اشاره به این که شیوع بیماری‌های نوپدیدی همچون کرونا ویروس باعث افزایش اهمیت رعایت بهداشت دست برای مردم شده، گفت: بیماری کووید-۱۹ واکسن و درمان اختصاصی ندارد و بهترین راه برای پیشگیری از بیماری این است که فرد در معرض ویروس قرار نگیرد.

متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شاهرود افزود: با توجه به این که راه انتقال این بیماری از شخصی به شخص دیگر است، رعایت بهداشت دست و فاصله اجتماعی با سایر افراد دو راه اصلی و مهم در پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خیز پنجم کرونا همه باهم علیه کرونا استانی علمی و آموزشی علوم پزشکی شاهرود رعایت بهداشت دست جهانی بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۱۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس مسجدی، در جلسه شورای معاونین سازمان که با حضور سیدرضا مظهری رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشتبرگزار شد، گفت: امکان دسترسی برخط به پرونده‌های بیمارستانی افرادی که برای تعیین خسارت به مراکز پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند یکی از درخواست‌های جدی سازمان در سال‌های گذشته بود که خوشبختانه با همکاری مناسب وزارت بهداشت این امکان به تازگی محقق شده است.

وی افزود: درخواست پرونده‌های بیمارستانی از برخی مراجعین پزشکی قانونی که برای اعلام نظر کارشناسی نیاز به تکمیل پرونده دارند وقت زیادی از مردم تلف می‌کند اما خوشبختانه با فراهم شدن امکان تبادل الکترونیک این پرونده‌ها، ضمن عدم نیاز به مراجعه حضوری مراجعین به مراکز درمانی برای دریافت تصاویر پرونده‌های بالینی، از اطاله دادرسی جلوگیری و سرعت در اظهار نظر کارشناسی افزایش خواهد یافت.

مسجدی با اظهار امیدواری در خصوص ادامه دار بودن اجرای این طرح، خاطرنشان کرد: فراهم شدن این امکان برای کارشناسان سازمان در راستای پاسخ‌دهی سریع‌تر به مراجعین و تسهیل ارائه خدمت به آنان بسیار مهم است و مراجعین سازمان نیز که عمدتاً افراد متألم و آسیب دیده هستند، از آن منتفع خواهند شد لذا امیدواریم زین پس همکاری‌های بین وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی کشور برای خدمت رسانی هرچه بهتر به مردم تداوم داشته باشد.

پیگیری‌های پزشکی قانونی برای تسهیل امور مراجعین قابل تقدیر است

در ادامه این جلسه سید رضا مظهری رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، گفت: پیگیری و مطالبه پزشکی قانونی برای راه اندازی و فعال شدن سامانه دسترسی به پرونده‌های بیمارستانی مراجعین به منظور تسهیل امور مردم قابل تقدیر و قدردانی است.

وی افزود: موضوع تبادل اسناد بین وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی یکی از اهداف برنامه رگلاتور-اپراتور وزارت بهداشت در قالب برنامه پنج ساله هفتم است که به صورت پروژه‌ای مشترک با پزشکی قانونی اجرا خواهد شد.

مظهری اظهار داشت: در حال حاضر تمام زیر ساخت‌های لازم برای برقراری این تبادل فراهم شده است و پیش بینی می‌شود تا پایان ماه جاری (اردیبهشت ۱۴۰۳) امکان این دسترسی در مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور فراهم شود.

به گفته رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قالب این اقدام و از طریق این سامانه کارشناسان پزشکی قانونی که در خصوص میزان و نوع خسارت و آسیب‌های وارد شده به مراجعین اظهار نظر کارشناسی می‌کنند، می‌توانند به جزئیات پرونده‌های بیمارستانی و مراحل درمان او دسترسی داشته باشند و به این واسطه، پاسخ‌دهی در زمان سریع‌تری به مردم صورت گیرد.

گفتنی است در این جلسه معاونین و جمعی از مدیران کل سازمان پزشکی قانونی کشور و حسن واعظی رئیس مرکز مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز حضور داشتند.

کد خبر 6092106

دیگر خبرها

  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • حال خوب پدر و مادرها با اقدام خوب وزارت بهداشت
  • مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض/ ۵ شغل پرخطر
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟