Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@16:37:11 GMT

(تصاویر) پناهگاه گوزن زرد ایرانی

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۶۲۵۹۴

(تصاویر) پناهگاه گوزن زرد ایرانی

پناهگاه حیات وحش دشت ناز در شهر ساری دارای اکوسیستمی طبیعی و منحصر به فرد است و پوشیده از جنگل‌های زیبای هیرکانی می‌باشد. در پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری، به حفاظت و نگهداری گوزن زرد ایرانی پرداخته می‌شود و علف دادن گوزن‌ها به شکل دستی انجام می‌گیرد.

اطراف پناهگاه حیات وحش دشت ناز، حصار کشی‌ای صورت گرفته است و گوزن‌ها را می‌توان از پشت دیوار‌های سیمی مشاهده نمود

منطقه حفاظت شده دشت ناز با ۵۵ هکتار مساحت در ۲۵ کیلومتری شمال شرق ساری قرار دارد و از جمله دیدنی‌های ساری به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منطقه کوهستانی به شمار می‌رود و پوشیده از جنگل‌های هیرکانی است. با ۴۴۷ گونه گیاهی، برخی از گیاهان روییده در دشت ناز شامل ممرز، راش، توسکا، انجیلی می‌شود.

در سال ۱۳۴۶، این منطقه تحت حفاظت قرار گرفت و در سال ۱۳۵۴ به‌عنوان پناهگاه حیات وحش نامیده شد. در این پناهگاه ضمن حفاظت و نگهداری از گوزن زرد ایرانی، سالانه تعدادی از گوزن‌های متولدشده در اسارت را به زیست‌گاه‌های اصلی، یعنی حواشی رودخانه‌های دز و کارون منتقل می‌کنند. در روز‌هایی که فضای مجازی و رسانه‌ها پر از خبر‌های تلخ و نگران‌کننده محیط زیستی هستند،

شنیدن این خبر که تعداد گوزن‌های زرد ایرانی سایت دشت‌ناز طی کمتر از دو سال حدود ۶۰ درصد افزایش یافته، خوشحال‌کننده و جذاب است. سال ۱۳۹۷ تعداد گوزن‌های موجود در این سایت ۳۳ رأس بود که با اجرای برنامه‌های حفاظتی برای پیشگیری از تلف شدن و طعمه قرار گرفتن گوزن‌ها، اکنون تعدادشان به بیش از پنجاه رأس رسیده است.

گروه‌های حفاظتی و گشت‌های شبانه روزی از دوسال گذشته در این پناهگاه ۵۵ هکتاری فعال شدند و با استفاده از دوربین‌های نظارتی تلاش شده است تا این گونه در خطر انقراض در بهترین شرایط نگهداری شوند. پناهگاه حیات وحش دشت ناز، نخستین مرکز تکثیر گوزن زرد ایرانی در کشور با هدف افزایش جمعیت و حفظ و احیاء این گونه با ارزش، میباشد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: گوزن حیات وحش ساری حیوانات وحشی پناهگاه حیات وحش دشت ناز گوزن زرد ایرانی گوزن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۶۲۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ عبدالرحمن زحمتی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.
معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.
روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.
وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

به علت نبود آگاهی ،بسیاری از نوزادان وحوش از چرخه طبیعت خارج می‌شوند
معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.
لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.
در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه پستانداران زیست می‌کنند.

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • حجاب و عفاف یکی از ابعاد مهم حیات فرهنگی است
  • آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • گوزن سفید
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است